Deca 1-3 godine (toddlers)

Mi dobili sliku iz vrtica....grupnu...
u avgustu prelaze u vrtic bas...meni bas zao sto nece vise biti kod ovih vaspitacica....mnogo ih je zavolela

bas mi nesto krivo....luda trudnica, pekmezim za svaku sitnicu :roll:

- - - - - - - - - -

..ja nishta ne znam o co-sleeping-u, gostovali su u krevetu samo kratko vreme
kad je prvi "nocni" podoj doshao na 5h i ostajali do nekih osam, kad poustajemo..
..kad su pomerili taj jutarnji podoj (i kasnije flashicu) na 6-7-8h, nisam ih vishe ni prenosila..

ja znam i vise nego sto bi htela :lol:
nikako da kupimo taj lezaj za nas :roll:

Kosliping. Upravo sad. :)

Prilozi

• 1370616292942.jpg
    1370616292942.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 5
ćao svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!ako sa svojom decom ne znate šta da radite za vikend po ovom kišnom vremenu,evo vam nekoliko ideja...i sutra i prekosutra Kreativna radionica u NS za klince od 10-13 časova,zbog jučerašnjeg otvaranja promotivno obe radionice besplatne,samo dobro raspoloženje i patofnice treba da se donesu :) pa ako ste u NS,i nemate ideju gde biste sa dečicom,dođite kod nas...na linkovima ispod sličice sa jučerašnjeg otvaranja,i sa jednog već uspešnog rođendana,a na profilu možete da pročitate sve što treba da znate o gore pomenutim kreativnim radionicama,i šta ćemo ovog vikenda raditi sa decom...
a evo ga i link na kome možete pogledati nekoliko sličica sa Opening party-ja...
https://www.facebook.com/media/set/?...8772673&type=1

a ovo je već jedan uspešan rođendan u Zvrku :)

ćao svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!ako sa svojom decom ne znate šta da radite za vikend po ovom kišnom vremenu,evo vam nekoliko ideja...i sutra i prekosutra Kreativna radionica u NS za klince od 10-13 časova,zbog jučerašnjeg otvaranja promotivno obe radionice besplatne,samo dobro raspoloženje i patofnice treba da se donesu :) pa ako ste u NS,i nemate ideju gde biste sa dečicom,dođite kod nas...na linkovima ispod sličice sa jučerašnjeg otvaranja,i sa jednog već uspešnog rođendana,a na profilu možete da pročitate sve što treba da znate o gore pomenutim kreativnim radionicama,i šta ćemo ovog vikenda raditi sa decom...
a evo ga i link na kome možete pogledati nekoliko sličica sa Opening party-ja...

a ovo je već jedan uspešan rođendan u Zvrku :)

:super:

Videla sam slike. Predivno. Mozda se i vidimo na jesen kada dodjemo u NS :cmok:

ija, ako voli jogurt, probaj na buc buc :lol:
mislim, ja to tako zovem :D umutis jedno jaje I dodas malo jogurta da bude tecnije. przis dok se ne naprave kao grudvice, ali mekane. videces, kao da ispari jogurt. moj debeljko tako najvise voli. ili omlet sa narendanim kackavaljem preko

Kvinsi :worth:

Stavila jutros jedva malo soli, kasikicu jogurta i pola kasike kecapa u jaje. Pojeo je i trazio jos, pa je jeo malo hleba i jogurta. Pravicu mu ponovo u ponedeljak ali od dva jajeta. Malo cudno izgleda ruzicasto jaje (od kecapa) ali njemu ne smeta :cepanje:

Ljudi jel normalno da sam ja umorna , hronicno neispavana, nervozna, neraspolozena...
Mm odveo medu kod njegovih popodne, i sad mi nedostaje!
Prija mi odmor(koji odmor, prala, peglala, kuva... :roll: ), ali mir, tisina...
I sad posle par sati meni on fali...
Jel to normalno?

Kad ga ostavim da bi otisli negde, non stop sam u frci i ni ne razmisljam...
A sad cim sednem, fali mi...

Ja bi samo da mogu da se igram sa njim po ceo dan...
Da uzivam.u njemu bez svakodnevnog spremanja dorucka, rucka, uzina i hranjenja, pelena itd...
Jesam sebicna sto su me zasitile te stvari?

Ljudi jel normalno da sam ja umorna , hronicno neispavana, nervozna, neraspolozena...
Mm odveo medu kod njegovih popodne, i sad mi nedostaje!
Prija mi odmor(koji odmor, prala, peglala, kuva... :roll: ), ali mir, tisina...
I sad posle par sati meni on fali...
Jel to normalno?

Kad ga ostavim da bi otisli negde, non stop sam u frci i ni ne razmisljam...
A sad cim sednem, fali mi...

Ja bi samo da mogu da se igram sa njim po ceo dan...
Da uzivam.u njemu bez svakodnevnog spremanja dorucka, rucka, uzina i hranjenja, pelena itd...
Jesam sebicna sto su me zasitile te stvari?

Prvo, normalno je sto si umorna i neraspolozena. Spavas kao da ne spavas. Ne radis i po ceo dan brines o detetu i kuci. Rekla bih da si tip koji voli da drzi stvari pod kontrolom i da si opterecena grizom savesti. Eto ti paklenog kruga :) Zivot ti se sveo na Pedju i nejgove potrebe, jos dojis i dozivljavas ga kao neodvojivi deo sebe. Ajd ti lepo sebi skuvaj caj, pa se uvi u cebe, pa pogledaj nesto lepo ili procitaj nesto, ali nemoj da peglas i kuvas...i kontaj da je na sigurnom... Normalno je da ti nedostaje, sve smo plakale zbog toga... Ja nisam otisla nigde za 5 godina sama sa muzem...ali to nije dobro ni za brak ni za zenu. I preskoci brate koji dan merenje obroka i kuvanje rucka. Raste se i na suvoj 'rani, ne mora svaki dan carski da se hrani. Videces da nece nista da mu bude, a ti ces imati vremena da se igras sa njim...eto tako, ja iz svog iskustva ali mislim da je to univerzalno pitanje :)

I tebe zezale cetvorke?

Niko mi nije rekao da su tako zeznute. ja mislila trojke!
Ova poslednja nam je uzas. prve tri su prosle dobro ali ova nas dokusurila

ma i nas cetvorke te
trojke i petice nismo osetili...ove ostale istro...nista skoro
al cetvorkeee...jao brate....
znaci svaku noc, svakih 15 minuta place u snu,kenka kuka....stenje
ja ne spavam, pizdim,ocu da se ubijem
a ona pojma nema da kuka...naspava se i onda danju sve super, naspavana,boli je uvo, a ja samo sto se ne obesim...i tako svaku noc
4 puna meseca...posle je pocela da me pusta da odspavam ponekad

a iskreno,ja sam joj kad se premorim, davala paracetamol, da je ne bi bolelo,pa da odspavam malo i ja

zubi
nemamo niedan
a mislim da nas sad muce
kaze dr
ma nece to jos 15 dana sigurno
a on spava poal sata pa se dere, pa sisa, pa tako u krug
ja ko zombi
ocu da se ubijem
jbt, pa vako nije bilo ni prvih meseci, tad bilo pesma :D
sad kad bi trebalo sve vise da spavamo i da smo odmorniji nocu, ono sve kontra
sinoc sebi u bradu cantram, onako posle desetog ustajanja
vlajko, ostaces jedinac :mrgreen:
eh, trenuci ocaja

danas sam se bila popickala s draganovice
rekla sam mu da se ne kaci sa mnom, jer nisam sva svoja
i da mu je bolje da me zaobidje :mrgreen:
jbt, kao nagazna mina sam

Probudio se placuci, i ne moze da se smiri :sad2: Sve se mislim da ga boli grlo kako kaslje, pa krene da place pa ga boli jos vise. Bas sam se preznojila. Videcemo kakav ce biti ostatak noci. A taman smo mislili od ponedeljka u vrtic da krene. Tacno nikako da planiras kada imas dete.

Ebote isto tako on place i kuka nocu a naspava se
a ja ga mazim, drzim u narucju, mazim, ljubim...

Nocas sam ga slucajno zbacila sa kreveta :sad2:

- - - - - - - - - -

Boki i ja sam u fazi, jos jedno ne znam kako bi.
A onda pomislim na blizance i mislim da roditeljima blizanaca treba priznati duple godine zivota :mrgreen:

znam procitala sam...ma nista mu nije ne brini

mm nije irinu cuo uopste da kuka i stenje...on se naspava, pa me posle i on drnda sto sam nervozna,sto ovo sto ono, ja ovakva, ja onakva.....bato, nemoj ti da spavas mesecima uopste,pa da vidim oces da pevas il da rezis :evil:

Dvaput sam napisala mazim ahahahahahha....

Imam sutra neka predavanja, umesto da san sredila nokte, lice, istusirala se ja lezin ko klada... sve cu to morati ujutru...
Ali radujem se bilo kakvoj aktivnosti koja iskljucuje recenice:Ne nemoj to. ne ne diraj. jesi gladan? Jesinse ukakio?

to sam i ja boki pricala
kad se rodila, cula se nije jbte
a svi oko mene, jel spava, joj dobro je,samo kad spava
i sa godinu dana krenuo pakao
mada je i pre toga isto pila mleko i sisala i tako to...al na svaka dva tri cetri sata...zavisi od uzr\asta
a ovo je bio haos
taman zaspim i ona kmeeee
ucuti ona...ja se onda mucim da me uvati san....i posle 15 minuta taman zaspim, kmeeeeeeeeeeeeeeee
pa zaspim nekako...
pola sata kasnije-mmmm,kmeeeeee i tako u krug celu noc...svaku noc

:besna:

Mi u sredu primili 4 dozu Pentaxima.I juce ceo dan T do 38.8.Dam joj Eferalgana ona pljune veci deo i nemam pojma koliko onda popije,haos.Nocas je dobro prosla.Naravno nije nista jela,malo nesto za dorucak i posle samo sok od pomorandze.Jos uvek spava,sigurno je iscrpljena od T jer inace ustaje u 6.

Ja sa minimalno grize savesti ostavljam Dunju sa babama i dedama.To samo ako idemo negde,inace uvek spava kod kuce,tj sa nama u sobi.a ovako preko dana kod mojih nekad,a i to retko.

i evo sad....to je daleko iza nas, ko da nije nista bilo :lol:
mada nespavanje ostavlja trag na organizmu i to dobar
al tako ti to sdecu :)

samo da ovo drugo bude zivo i zdravo i da spava u tisini po celu noc :whistling:

morala ja da izbaksuziram
nocas me zezala, sva sam izmrcvarena
ne znam sta joj bi
:roll:

- - - - - - - - - -

I da , primljena je u vrtic.:sad2::klap:

super :D

Back