Deca 1-3 godine (toddlers)

..i rastu u skokovima, ija, narochito je primetno kako im noge rastu u skokovima,
nekad kupish cipelice pa za dve nedelje omale, a nekad ih nose 3-4 meseca bez problema.. :)

..jexy, super je ivan.. :) ..verujem da bi ti svaki grafikon pokazao da je sestra u pravu, ali 'ebesh grafikone, gledaj njega.. :)
..dok su skladni i zivahni - sve je ok.. :heart:

Jao, i mi idemo sutra na Pentaxim , ali ga nece meriti, jer idemo samo tako u ordinaciju, ne u savetovalishte, poshto smo morali da pomerimo od proshle nedelje ... pokushacu da namolim sestru da predjemo samo da ga izmeri,mada ako ima puno bolesne dece, chisto sumnjam da ce sestra hteti ... danas smo uzeli stochic za dnevnu sobu, ismejala sam se za sve pare, kako je Armin pomagao tati ... pokushacu kasnije da stavim koju sliku :heart::klap:

..i rastu u skokovima, ija, narochito je primetno kako im noge rastu u skokovima,
nekad kupish cipelice pa za dve nedelje omale, a nekad ih nose 3-4 meseca bez problema.. :)

..jexy, super je ivan.. :) ..verujem da bi ti svaki grafikon pokazao da je sestra u pravu, ali 'ebesh grafikone, gledaj njega.. :)

Junior je kratkonog na mene :rumenka: Imam osecaj da mu noge uopste ne rastu, kao da raste samo gornji deo tela. Pantalone jos uvek nosi 80, a bodice 92.

za Jexy: Bolje da je "zilav" nego "kilav". I ovako statistike govore da sve vise dece muku muci sa tezinom vec u ranom detinjstvu. Bar to da nas zaobidje. Ako se hrani zdravo, ako je zivahan, nije ni cudo da nema krofnice.

Jao, i mi idemo sutra na Pentaxim , ali ga nece meriti, jer idemo samo tako u ordinaciju, ne u savetovalishte, poshto smo morali da pomerimo od proshle nedelje ... pokushacu da namolim sestru da predjemo samo da ga izmeri,mada ako ima puno bolesne dece, chisto sumnjam da ce sestra hteti ... danas smo uzeli stochic za dnevnu sobu, ismejala sam se za sve pare, kako je Armin pomagao tati ... pokushacu kasnije da stavim koju sliku :heart::klap:

Zasto ne odete na pauzi, pa dr neka predje u savetovaliste? Bolje nego da se mesate sa bolesnima. Tako smo mi kada smo jednom odlozili "savetovaliste" za dan kada je ona sa bolesnom decom.

Mogu da ga zamislim :heart:

Moj mish je bas mish :(
ima 83 cm i 11,8kg al i sestra i dr kazu da je to super za njegovih 19 meseci
ja nesto nisam ubedjena al ajde...
i sav je super i brbljao je kao navijen
i zaboli smo vakcinu i to je to, do skole sto se bockanja tice...
...i tako

a vreme uzas, a ja sutra planirala na selo kod mojih
ce da bude veselo...:zblesav:

Sto se brines kad vidis da je dete super,bolje nego da ima 18 kg pa da moras na dijetu da ga stavis.

Ko papagaj ponavljam Dunja,19.5 meseci 81cm i 10 kg.Ne brinem jer vidim da je veselo,zivahno,brbljajuce,neumorno dete.:heart:

Kad sam jednom mami rekla da mislim da je Ivo mrsavko
ona kaze "a kako mislis da se ugoji kad ne miruje ni 2 sekunde"
a jede kao mecava

nije da bas brinem, nego sve mislim da treba da ima vise, kad ga vidim sa vrsnjacima, nekako mi malen...
kaze mm da je povukao na mene, posto tata ima skoro 2m visine
ne znam onda na koga je mrsav, mama spada u tesku kategoriju...

...nece nesto da mi slike postavi...

dsc07697lh.jpg

a vidi ipak hoce
evo maminog misha...od plisha... :lol:

Junior jos uvek kaslje i hrklja. Sinoc sam spremala drzavni kada je on zaspao, taman se istusiram i zaspim oko pola jedan, kad se on budi u jedan za mleko. Kada je popio poceo je kasljati i kasljao je do pola cetiri :sad2: Suv kasalj, mislila sam pluca ce iskasljati jadan :sad2:. Zaspali smo zajedno oko cetiri kada mu se najzad smirio kasalj i ustao je u sest :eek: Doruckovao je i zaspao oko 9 i spavali smo do 10:30, ustali, spremili se i otisli do ordinacije na pregled. Dobili inhalaciju i kapi. Ako odrade posao nece ni dobijati AB. Pitala sam za boginje, izbijaju 14-21 dana nakon kontakta, znaci najkasnije do 30 marta i traju 7-10 dana (Kuminoj cerki je izbilo 14 dan, sto bi u nasem slucaju bio 23 mart). Znaci selimo se tek u aprilu. Izmerili su ga da znam za lekove (zlu ne trebalo) i ima 11.3kg (17 meseci). Ja sam jako zadovoljna. Mislila sam da je oko 10.5, pa sam se iskreno malo i obradovala :klap:Koliko je proslog leta slabo napredovao, jos uvek sam u tripu da je mrsavko. Sest meseci je bio na osam kg. Kada se samo setim :sad2: Iskreno se bojim leta, jer se plasim da ce ponovo slabo jesti, ali se nadam da se brinem bez razloga. Ipak je on sada vec dosta velik, pa ne bi trebalo da vreme toliko utice na njega.

@Jexy: 11.8 je dobra kilaza za 19 meseci. Za visinu pojam nemam, merili smo ga davno. Sada nosi 92 velicinu, 86 samo veci kalup, a 80 sam spakovala (mozda ima par stvari kod kojih su omasili etiketu). Zekice koje sam kupila u Dublinu za 12-18 meseci su mu vec male, a u januaru su mu bile velike. Imam utisak da raste u skokovima :think: Jel ima neki skok sa 17 meseci?

ne...ali rastu tako u skokovima svi izgleda...i kumina cera i moja...i komsinicina
nista nista i samo bum...:)
sad ne znam jel to sva deca ili se potrefilo
i stopala im tako rastu
nista i bum, pola broja
nista i bum jos pola :lol:

- - - - - - - - - -

e pa da...eto :lol:

mada mojoj izgleda raste noga za ceo broj :lol:
kupila patofne jedne, nisila mesec i po dana(tacnije nije nosila, obula nekoliko puta jer je bila bolesna i nije isla u vrtic a tamo su stajale), kupuj druge
kupim druge, nosila mesec dana, ono odjednom joj taman(ja to spijuniram otisak prsta na ulosku)
:think:
a kao kupila ja broj vece, da duze nosi

..moje su obe hodale kao na prvoj slici, prvo su nam savetovali neke vezbe,
od prilike da se blago prstom prelazi detetu po stopalu dok se zglob drzi cvrsto,
pa ono vuce nogu i tako ispravi, ali kako deca hoce da hodaju, pa ne mozes ih
drzati stalno bose i za nogu....da bi to dalo neki efekat, cipele obuvene naopako
su resile stvar...:)

- - - - - - - - - -

Kad sam jednom mami rekla da mislim da je Ivo mrsavko
ona kaze "a kako mislis da se ugoji kad ne miruje ni 2 sekunde"
a jede kao mecava

nije da bas brinem, nego sve mislim da treba da ima vise, kad ga vidim sa vrsnjacima, nekako mi malen...
kaze mm da je povukao na mene, posto tata ima skoro 2m visine
ne znam onda na koga je mrsav, mama spada u tesku kategoriju...

...nece nesto da mi slike postavi...

dsc07697lh.jpg

a vidi ipak hoce
evo maminog misha...od plisha... :lol:

...meni tvoj mis mamice izgleda super:heart:

...ja cesto cerki prigovaram kako je Cupavica mrsava, a ona pita kako
mislim da je ugoji kad ne staje sem kad spava:lol:

Poslednja izmena od moderatora:
eto
meni to izgleda kao jako lep vrtic, taj djurdjevak

naravno, rodjaka je nezadovoljna i sad juri posto poto da je prebaci u Caric, i to da bude sa Ivanom u grupi, ima kao neku vezu pa je to
"vec gotova stvar"

od toga mi se bljuc, bljuc..pravo da ti kazem...

Dunja je juce kakila 5 puta :eek: to joj se nije desilo od kada je bila mala beba.
Obicno kaki na drugi dan,i to jednom.

Ajd da se pohvalim i ovde,uplatili smo Veneciju za maj.E sad mene mnogo grize savest sto ce ona biti bez mene 3 noci.Znam da joj nece nista faliti jer imam poverenje u moju majku i svekrvu...i znam da cu joj nedostajati...:sad2:
al prilika nam je tako dobra da nije za propustanje a ujedno cemo obeleziti:zper: drugu godisnjicu braka.

dobio poslednji Pentaxim, derao se samo dok smo ga drzhali ... posle je pogledao sestru sa prezirom i okrenuo joj ledja .. dotle mu je bila simpatichna .... :zcepanje:... ima 11 kg i 250 gr ... a 82 cm ... neshto mi to malo :think: ... mislim da je mozhda malo vishlji, jer nije bash precizno merila, a i ovaj moj vrtirep se meshkoljio .. a za kg, pa sad je imao dva puta onaj stomachni virus, sav se usukao jadan :sad2: ... sad sam mirna godinu dana, mada ja planiram da ga odvedem oko rodjendana, neshto mi je to logichnije

i pojeo je 2 banane dok smo chekali, sestra se sva ischudjavala ... :lol:

Dunja je juce kakila 5 puta :eek: to joj se nije desilo od kada je bila mala beba.
Obicno kaki na drugi dan,i to jednom.

Ajd da se pohvalim i ovde,uplatili smo Veneciju za maj.E sad mene mnogo grize savest sto ce ona biti bez mene 3 noci.Znam da joj nece nista faliti jer imam poverenje u moju majku i svekrvu...i znam da cu joj nedostajati...:sad2:
al prilika nam je tako dobra da nije za propustanje a ujedno cemo obeleziti:zper: drugu godisnjicu braka.

Venecijaaa :balavi: ... obelezhiti :hehe: ... samo nemoj posle 5-6 meseci da se iznenadish :zcepanje: ....:zag:

moj debeljko jede manje od cickovog deteta, a ceo je ko rofna :lol: dobro, ima i visinu, oko 90cmi dalje ne pije sokove, ne jede grickalice ili slatkise, osim kad bas bas insistira ili vidi da neko do nas jede. ali, ni tada ne dobije vise od 2 kockice cokolade, uglavnom crne.ne stoji u mestu, ne sedi, ne zanima ga tv, ni crtaci, paznje ima toliko da odgleda bekolino reklamu. obozava koncert riblje corbe iz arene 2009 :lol:ceo dan vice "buba" (u prevodu bora :lol:) i kad mu pustimo, igra, skace, ne prestaje :Dsad je vec poceo i da peva uz omiljene pesme, kad pocne bora " a vetar..", a on sa 10ak sekundi zakasnjenja " douvaaa" :lol:

dobio poslednji Pentaxim, derao se samo dok smo ga drzhali ... posle je pogledao sestru sa prezirom i okrenuo joj ledja .. dotle mu je bila simpatichna .... :zcepanje:... ima 11 kg i 250 gr ... a 82 cm ... neshto mi to malo :think: ... mislim da je mozhda malo vishlji, jer nije bash precizno merila, a i ovaj moj vrtirep se meshkoljio .. a za kg, pa sad je imao dva puta onaj stomachni virus, sav se usukao jadan :sad2: ... sad sam mirna godinu dana, mada ja planiram da ga odvedem oko rodjendana, neshto mi je to logichnije

i pojeo je 2 banane dok smo chekali, sestra se sva ischudjavala ... :lol:

Eto, skoro pa isto kao mi
Birice nismo ti i ja skroz ono sasvim u redu...deca su nam bre k'o od Morave, sto bi rekla moja baka
(kad je neko naocit ona kaze "decko k'o od Morave)

majo, mi smo bili u dubaiju 5 dana kad je mali imao 14 meseci. od tada nigde nismo isli bez njega, a u medjuvremenu je razvio veliki separacioni strah i zalepljen je za mene kao cicak. ne znam kako bi izgledalo da sada odemo negde. posto nikako nemam vremena ni mogucnost da gledam turnine velikog deteta i zbog toga mi je strasno krivo, jer me grize savest sto bih ostavila ovog malog jedan dan vikenda sa babom, odlucila sam da sad u nedelju idem da gledam velikog sina na zarsnom turninru mini maxi lige u zrenjaninu. znam da ce njemu mnogo znaciti, uvek mu je dozivljaj da ga mama gleda :D

majo, mi smo bili u dubaiju 5 dana kad je mali imao 14 meseci. od tada nigde nismo isli bez njega, a u medjuvremenu je razvio veliki separacioni strah i zalepljen je za mene kao cicak. ne znam kako bi izgledalo da sada odemo negde. posto nikako nemam vremena ni mogucnost da gledam turnine velikog deteta i zbog toga mi je strasno krivo, jer me grize savest sto bih ostavila ovog malog jedan dan vikenda sa babom, odlucila sam da sad u nedelju idem da gledam velikog sina na zarsnom turninru mini maxi lige u zrenjaninu. znam da ce njemu mnogo znaciti, uvek mu je dozivljaj da ga mama gleda :D

Sto ne povedes i malog sa sobom na turnir? Jel jos mali za to? Ili hoces bas da budes samo sa velikim?

@MajaVa: Ona je prelepa, nije ni mrsava ni sitna. Bas je lepa :heart: Joj Venecija :heart: Bila dva puta (jednom u januaru i jednom u julu). Prelepo mesto. Ako imas vremena pogledaj dokumentarac Franceso's Venice pre nego sto odete. Ja sam drugi put na sasvim dugi nacin dozivela isti grad, jer sam znala malo vise o njenoj istoriji, arhitekturi, intrigama itd. Jel ti to ponovo zagledas Kutak :zper: ?

@Birice: Ako uspemo ozdraviti do Uskrsa mozemo doci da te "zalijemo" u ponedeljak :cepanje: Cisto da vas vidimo pred odlazak :cmok:

@Jexy, ako si to ti na slici, ja ne znam sto se brines. Bas lepo izgledas :cmok:

- - - - - - - - - -

Sto ne povedes i malog sa sobom na turnir? Jel jos mali za to? Ili hoces bas da budes samo sa velikim?

@MajaVa: Ona je prelepa, nije ni mrsava ni sitna. Bas je lepa :heart: Joj Venecija :heart: Bila dva puta (jednom u januaru i jednom u julu). Prelepo mesto. Ako imas vremena pogledaj dokumentarac Franceso's Venice pre nego sto odete. Ja sam drugi put na sasvim dugi nacin dozivela isti grad, jer sam znala malo vise o njenoj istoriji, arhitekturi, intrigama itd. Jel ti to ponovo zagledas Kutak :zper: ?

@Birice: Ako uspemo ozdraviti do Uskrsa mozemo doci da te "zalijemo" u ponedeljak :cepanje: Cisto da vas vidimo pred odlazak :cmok:

@Jexy, ako si to ti na slici, ja ne znam sto se brines. Bas lepo izgledas :cmok:

..ja sam naobukla misheve u full zimsku opremu i izbacila ih na terasu :lol:
..prvo - mnogo me mrzi da ih vuchem u dvorishte :rumenko:
a drugo - mi sneg na terasama "ne kvarimo" preko zime poshto su nam francuzi do poda svuda,
pa volimo osecaj da smo u zavejanoj kolibi :aha: ali ovaj sneg ce da potraje dva dana pa mi nije zao.. :)

Back