Deca 1-3 godine (toddlers)

ija, utakmice se igraju u balonu, a ne znam da li ih greju. mali je da mu fudbal drzi paznju ceo dan, ne znam sta bih sa njim radila, ali utkaice sigurno ne bih mogla da pratim :lol:
plus, "muta" mu je nakn predjenih 10km. povraca :(
e, i to da vas pitam. ima li bilo sta sta mogu da mu dam za put, osim tabletica koje mogu sa pune 2 godine?

ija, utakmice se igraju u balonu, a ne znam da li ih greju. mali je da mu fudbal drzi paznju ceo dan, ne znam sta bih sa njim radila, ali utkaice sigurno ne bih mogla da pratim :lol:
e, i to da vas pitam. ima li bilo sta sta mogu da mu dam za put, osim tabletica koje mogu sa pune 2 godine?

Razumem. Mislila sam da igraju u sali jedan mec. Ovako bi stvarno bilo cimanje.

ne razumem gde mu ode hrana, sad je jeo hleba i kobasice, a koliko vidim jeshce josh jednom do ruchka :fdlan: ...

Ja ne razumem kako Junioru snage za sve sto odradi preko dana od toliko malo hrane. Jos se i ugojio 1kg za dva meseca :think: Mozda jede krisom, dok ga ne gledam :cepanje:

Jedna poznanica je detetu davala homeopatski lek protiv putne mučnine. Nije išla kod homeopate, nego je u nekoj apoteci u Mađarskoj to kupila i dala detetu. Sad, ne znam ima li to kod nas i kako se kupuje, ali znam da je njenom detetu pomoglo.

Angina
ona od onda jos
kaze, ju vidi ovo, ima cepove
ja reko ma stvaaaarno, odkud to :roll:
ja kad kazem ne deluje ab, rezistentna je bakt. u brisu oni nista
dzabe se trovalo dete

a njoj dosadno, hoce u vrtic
a sad zahvaljujuci tvrdoglavoj dr ima da sedi kod kuce jos nedelju dana

tako da sam ja ustvari zakljucila da mi je svejedno kod koje dr je vodim, jer su sve iste
nesto im kazes, oni odmahnu rukom, jer eto, oni su zavrsili fax za to a ti nisi i oni po difoltu znaju bolje od tebe
a posle kazu vidi stvarno!

...cao mamice, moram da vas pitam, da li je realno, malo ili mnogo 156 dinara po satu za cuvanje bebe od 7 meseci?

...e kako sam dosla do te cifre....ja racunala kao 25.000 za mesec, a imam neki predlog za cuvanje 6h 3x nedeljno...i tako
nekako dodjoh do te brojke, a i zena sa kojom sam pricala...mislim to je sve jos uvek u pregovorima, tek bi trebalo i da se
vidimo...ali da pitam, jesam li precenila ili podcenila taj rad?...pojma nemam....

- - - - - - - - - -

...cao mamice, moram da vas pitam, da li je realno, malo ili mnogo 156 dinara po satu za cuvanje bebe od 7 meseci?

...e kako sam dosla do te cifre....ja racunala kao 25.000 za mesec, a imam neki predlog za cuvanje 6h 3x nedeljno...i tako
nekako dodjoh do te brojke, a i zena sa kojom sam pricala...mislim to je sve jos uvek u pregovorima, tek bi trebalo i da se
vidimo...ali da pitam, jesam li precenila ili podcenila taj rad?...pojma nemam....

- - - - - - - - - -

Ne znam za cuvanje, ali znam da je spremanje po kucama 200-400 din/sat u Novom Sadu, sto je moras priznati mnogo laksi posao.

Mene bas briga kad su nam zakazali. Necu ni da gledam.
Dok ja ne budem sigurna 100% da je prerastao ekcem i sve alergije i belance bude jeo jedno vreme tek cu tad da ga vodim.
Ovi kreten ovde bi mu dali sutra, bez obzira na ekcem. E pa ja ne dam.

Joj sto je on veceras nepodnosljiv!
Zaspao je u pola 12!!!! Imamo goste pa ga valjda sve popaljuje, kenjkav, samo nesto isteruje...
kad ga nisam prebila veceras! :roll:
Do nedelje jos ima fore a onda cemo malo strozije!
Ko ke jos video da je dete od gosinu dana budno u ponoc?!?!

Stvarno nije krsten :mrgreen:
Mozda se od sutra nesto promeni! ;)

Ja danas popodne otisla da sredim lice i nokte, mm me zove, kaze kum dolazi za 15min.
Doletim ja pre kuma, a on covek kad je dosao i doneo pokloneeeeeee... ne smem ni da nabrajam... Covek nije normalan!
A ja ni veceru nisam spremila! Zivi blam me pojeo! :rumenka:
Brzo zamutim s.pitice, isecem kolace, torte, posluzim vino...
htela sam muza zadaviti!!!! pa javi mi covece na vreme, nemam 8 pari ruku!
Uz to sam pedji pravila veceru, hranila ga, presvukla, okupali ga, podojim ga, i jos me zaebavao do pola 12!

Sutra cu biti kao zombi!

Izvinjavam se ali morah negde iskukati

Mene bas briga kad su nam zakazali. Necu ni da gledam.
Dok ja ne budem sigurna 100% da je prerastao ekcem i sve alergije i belance bude jeo jedno vreme tek cu tad da ga vodim.
Ovi kreten ovde bi mu dali sutra, bez obzira na ekcem. E pa ja ne dam.

Armin je dobio MMR 11tog oktobra, 10 dana posle prvog rodjendana ... ni meni nije bilo svejedno, ali ne bi mi bilo svejedno ni ako mogu da ga zashtitim od necheg, a zbog moje svojeglavosti, ja to ne uchinim ... nemojte se uvrediti, ali bash juche sam sluchajno prichala o ovome sa jednom koleginicom, koja svoje dete nije vakcinisala ... uopshte ... kao ima veliku vezu, pa ce moci da ga upishe u vrtic i shkolu ... ja bash u to ne verujem, al' ajd' ... svi rade kako hoce, njihovo dete ... znam da je internet pun teorija zavere, ali treba pored njih guglati i slike dece sa poliom, pa onda odluchiti ... nema ovaj post puno veze sa tobom chichak, samo sam se malko nadovezala na temu :zag:

Sretan rodjendan i krshtenje malom Sulji, da poraste veliki i zdrav ... ostalo se da srediti :lol:

Afro,

mi plaćamo Mariju 100e mesečno+2hiljade za prevoz za 3 sata dnevno radnim danima...
+dajemo joj za džeparac da ima da mu kupi sokić, kokice, perecu... nekad odu i u jedan restorančić da ruča ako kažu da je slabo jeo u vrtiću... za sve to ima "predujam":)

čuvanje se sastoji od preuzimanja iz vrtića u 2, šetnje (ako je lepo vreme) do parka ili idu da gledaju radove (renoviraju neke ulice u okruženju već mesecima), onda dođu kući, poigraju se, i onda stižem ja, često već oko pola 5...

Nikola je obožava, a ja sam jedno 2 puta htela da joj otkažem, jednostavno, nešto mi nije... uhvatim neki pogled, opasku... ali m dobri m to nekako izgladi...
Volim što su dosta napolju.
i tako... Ona je rekla da je to malo para, ali se baš bila izduvala kad sam joj rekla da će raditi do naše JAR.

Jandrla, videh vas u dunavskom pre neki dan! Izašla sa posla i žurila da uzmem nešto iz stana, reko, ajd u povratku da vas presretnem, kad ono vi otšetali sa te klupice...
momak bio u kolicima, samo sam tebe videla:)

Afro,

mi plaćamo Mariju 100e mesečno+2hiljade za prevoz za 3 sata dnevno radnim danima...
+dajemo joj za džeparac da ima da mu kupi sokić, kokice, perecu... nekad odu i u jedan restorančić da ruča ako kažu da je slabo jeo u vrtiću... za sve to ima "predujam":)

čuvanje se sastoji od preuzimanja iz vrtića u 2, šetnje (ako je lepo vreme) do parka ili idu da gledaju radove (renoviraju neke ulice u okruženju već mesecima), onda dođu kući, poigraju se, i onda stižem ja, često već oko pola 5...

Nikola je obožava, a ja sam jedno 2 puta htela da joj otkažem, jednostavno, nešto mi nije... uhvatim neki pogled, opasku... ali m dobri m to nekako izgladi...
i tako... Ona je rekla da je to malo para, ali se baš bila izduvala kad sam joj rekla da će raditi do naše JAR.

Jandrla, videh vas u dunavskom pre neki dan! Izašla sa posla i žurila da uzmem nešto iz stana, reko, ajd u povratku da vas presretnem, kad ono vi otšetali sa te klupice...
uglavnom smo na keju najvise :)
sednemo na klupicu u dunavski uglavnom zbog tate kad pocne da kuka da ga bole ledja :lol: il da mu fali cigara :evil:

Afro,

...ne znam jos precizno sta se ocekuje od mene za tih 6h, to je 3x nedeljno, beba ima 7 meseci, decak je, mada ja nisam nikad imala susret sa tako malim decacima
snasla bih se sigurna sam.....treba da se vidimo iza vikenda pa da popricamo o detaljima....i ja bih trazila novac za mesecnu kartu, a to je u mom slucaju 1100 dinara...

...trebala mi je tako neka informacija da znam jesam li se "nasla" medju tim cenama.....ako pristane za taj novac mislim da cemo se dogovoriti, sto se mene tice
e sad nisam ja jedina ima nas nekoliko pa koju ona izabere...

....hvala:)

Armin je dobio MMR 11tog oktobra, 10 dana posle prvog rodjendana ... ni meni nije bilo svejedno, ali ne bi mi bilo svejedno ni ako mogu da ga zashtitim od necheg, a zbog moje svojeglavosti, ja to ne uchinim ... nemojte se uvrediti, ali bash juche sam sluchajno prichala o ovome sa jednom koleginicom, koja svoje dete nije vakcinisala ... uopshte ... kao ima veliku vezu, pa ce moci da ga upishe u vrtic i shkolu ... ja bash u to ne verujem, al' ajd' ... svi rade kako hoce, njihovo dete ... znam da je internet pun teorija zavere, ali treba pored njih guglati i slike dece sa poliom, pa onda odluchiti ... nema ovaj post puno veze sa tobom chichak, samo sam se malko nadovezala na temu :zag:

Sretan rodjendan i krshtenje malom Sulji, da poraste veliki i zdrav ... ostalo se da srediti :lol:

Normalno,deca i treba da se vakcinisu.;)

Sto se tice vakcine, mislim da vece posledice mogu da budu ako je on alergican od mogucnosti da ce mu se nesti desiti bez vakcine!
Medo nije u vrticu, ja ga cuvam.
Ali prosto mene bi grizla savest da ga ne testiram na alergije(posebno belance-to planiram bas da ispitam), a dam mu vakcinu.
To mi je bas rulet!

Ipak sam ja odgovorna za njega!
Plus je meni nas alegolog rekao nikako mmr pre testa!
Posle slavlja i svega ga ponovo vodim kod alergologa, da vidimo i to.

Nista licno birice! ;)
Hvala, zahuktavamo se... upravo je rucak kod nas... :)

Back