ija_ftn
Domaćin
- Poruka
- 3.487
Hvala na savetima i iskustvima. Meni je sve to novo, pa pojma nemam, bolje da pitam iskusnije 
I ja sam imala "plan" da od maja krenem sa platnenim (vec skrojenim pelenama kakve Luca nosi), pa da pocne osecati kako je kada se upiski. Taman da od pocetka jula kada krenem na raspust da mu zamenim platnene pelene obicnim gacama, pa i ako se upiski, mos misliti promenim gace i eventualno kratke pantalone. I onako sam planirala veci deo vremena provesti u basti, pa ako se popiski, samo ce zaliti travu
, a u stanu da mu stavim platnene. Jedino ne znam sta za noc da radim, da li da mu ostavim Pampers ili da i nocu stavljam platnene.
To je bio plan, medjutim u jaslicama mi kazu da ih oni stavljaju na nose svaki dan posle dorucka i da cim dete nauci ici na nosu ide u veliku grupu. Meni je to malo rano, ali ne zelim da izmisljam pravila i da nesto preterano talasam, neka radi Junior onako kao ostala deca. Samo je meni malo rano sa godinu dana da ih stavljaju onako coporativno na nosu (kao daju im u krila slikovnice i igracke, pa kao lakse se odviknu od pelena u grupi/coporu). Meni je ovo prvo dete, ali mi je nekako cudno to da ih na takav nacin odvikavaju. Mali su jos oni da jave kada im se piski i kaki. mozda na prolece sa 1.5 godine uspemo skinuti, ali mi je bezveze da ga cimaju u zabavistu.
Ne znam, videcu kada bude krenuo, mozda se do tada promene pravila u jaslicama.

I ja sam imala "plan" da od maja krenem sa platnenim (vec skrojenim pelenama kakve Luca nosi), pa da pocne osecati kako je kada se upiski. Taman da od pocetka jula kada krenem na raspust da mu zamenim platnene pelene obicnim gacama, pa i ako se upiski, mos misliti promenim gace i eventualno kratke pantalone. I onako sam planirala veci deo vremena provesti u basti, pa ako se popiski, samo ce zaliti travu
, a u stanu da mu stavim platnene. Jedino ne znam sta za noc da radim, da li da mu ostavim Pampers ili da i nocu stavljam platnene.To je bio plan, medjutim u jaslicama mi kazu da ih oni stavljaju na nose svaki dan posle dorucka i da cim dete nauci ici na nosu ide u veliku grupu. Meni je to malo rano, ali ne zelim da izmisljam pravila i da nesto preterano talasam, neka radi Junior onako kao ostala deca. Samo je meni malo rano sa godinu dana da ih stavljaju onako coporativno na nosu (kao daju im u krila slikovnice i igracke, pa kao lakse se odviknu od pelena u grupi/coporu). Meni je ovo prvo dete, ali mi je nekako cudno to da ih na takav nacin odvikavaju. Mali su jos oni da jave kada im se piski i kaki. mozda na prolece sa 1.5 godine uspemo skinuti, ali mi je bezveze da ga cimaju u zabavistu.
Ne znam, videcu kada bude krenuo, mozda se do tada promene pravila u jaslicama.

) ... sve se neshto nakanjujem da dam ali nikako da krenem 

blesavi su skroz...
.
) ... a kad mu je neki dan bash dobar , onda zna da podigne i ruke, da provuche kad ga zamolim, da podigne nogu ... ma sve zna namazanko jedan majkin