phenomenon
Domaćin
- Poruka
- 4.711
Teški sam protivnik lekova i svega što dolazi iz apoteka. Iz tog razloga svojoj deci nikad nisam davala antibiotike, čak vrlo retko smo i išli kod lekara. Sad, pošto je NG počela mnogo da kašlje, zaista sam morala da je odvedem.
Sve ovo pišem da ne napravite grešku kao ja. Postoji kašalj gde nije preporučljivo, u stvari, čak je i štetno davati sirup za iskašljavanje bio on prirodan ili kupovni. Takvi sirupi, ukoliko su u pitanju bronhije, mogu da izazovu bronhitis jer začepe, ne znam ni ja šta, i naprave veću štetu nego korist.
Sada je ok, posle jednodnevne terapije spalmotila.
Marge oduvek su postojali sirupi za iskasljavanje i sirupi koji su smirivali kasalj. Ovi za iskasljavanje su se obicno davali kada je kasalj produktivan i ima slajma/sluzi i ako bi u tom slucaju davala sirup z aumirenje kaslja onda bi ta sluz ostajala nagomilana u bronhijama. S druge strane kod suvog kaslja kada nema sekreta nema ni smisla podsticati iskasljavanje kad nema sta da se iskaslje i samo se dere sluzokoza daljim nadrazivanjem. Jedino koliko vidim u poslednje vreme, moderna medicina ne savetuje uopste te sirupe koji su za suzbijanje suvog kaslja jer deluju direktno na centar z akasalj u centralnom nervnom sistemu. I kazu ti lepo kasalj je simptom a ne bolest i kasalj se - ne leci
.
. nosio ih je stalno, umesto papuca po kuci, napolju u setnji. kupovali smo ih u cara dusana i bile su prilicno skupe, oko 50, 60 evra a socijalno/zdravstveno ih nije pokrivalo. ne zalim, veliki napredak se video i nakon 6 meseci nosenja
slatkis jedan

)