Deca 1-3 godine (toddlers)

..ja sam nocnu pelenu skidala tek kad danima bude potpuno suva ujutru..
..ako im se desi nezgoda kad su vec na dobrom putu sa korishcenjem noshe, oni se jako postide i nasekiraju i obeshrabre,
nekada je to dovoljno da se vrate sasvim na pochetak.. :roll:

Neznam i meni ovo djeluje logicnije ali sam cula da kao ovako ide lakse, sve odjednom, samo neznam koliko je djete bilo staro, mozda to vazi za stariju djecu neznam za sad se samo informisem a sa prvim toplim danima idemo u akciju pa sta nam Bog da :-)

ja vec napisah planiram na leto, ali nocnu necu d amu skidam jer je njemu nocna prepuna, on dnevno popije po litar vode ako ne i vise, tako da bi nam kreveti bili mokri, kao sto rece Novembar tek kad bude nocna bar 10 dana suva onda skidamo nocnu

..ja sam nocnu pelenu skidala tek kad danima bude potpuno suva ujutru..
..ako im se desi nezgoda kad su vec na dobrom putu sa korishcenjem noshe, oni se jako postide i nasekiraju i obeshrabre,
nekada je to dovoljno da se vrate sasvim na pochetak
.. :roll:

Ovo je 100% tacno, evo kod nas cist primer! :(
Nije hteo na nosu ni popodne, jos nije ni kakio jadan, mozda zato sto ga jurim sa tom prokletom nosom ceo dan!

Jutro svima. Moj klinac ima 2.5god i pelene smo skinuli sa 23meseca. Samo bih dodala da kad skinete pampers i počnete sa gaćicama, nemojte da vas zeznu, kao mene, da im oblačite gaće-pelene. To nas je usporilo par dana, ali srećom pa sam brzo skontala da je to bez veze i skinula.

a svi vremenom nauce da peru zube, ja nikog ne poznajem ko to ne zna....

Upravo tako.Mi smo bili kod zubara pre mesec, dva, sa bebanovih...13,14m otprilike. Maltene da mu počnemo kao neku kontrolu, reda radi.Kupila sam i pre toga četkicu :roll:
Dodje mu kao naprstak al ovaj moj obožava da grize njegovu mamu, valjda mu smešno kad jauknem al matori, on zagrize krvnički! :rtfm: Tako da dok ja predjem (kako god) preko njegovih zuba - 10 komada trenutno on me izgrize! :azdaja: Tako da sam odlučila da ću da mu perem zube kad se setim, i kad budem raspoložena za ujedanje...More beži bre.

Dunja nece da pije sokove,ja sam srecna.Al drugi nisu.:lol:

E, super je tema, baš sam srećna što imamo i zajedničke probleme i zajedničke radosti :klap: Nekako, sve što čitam skoro se odnosi i na nas :)

Nego i moj Smor neće sokove tj one bebi nikad nije hteo a od 12, 13 m popije ponekad od breskve, jabuke... Al jako retko mu dam.Zato vodu krka ko blesav :eek: Ja ne znam gde mu stane onolika voda.I to što kažeš da drugi nisu rećni, ja to ne razumem! Moji roditelji kupuju svašta bebanu, i sokove izmedju ostalog i kao da se čude što ja neću da mu dajem sokove...Kao sad ja nešto izigravam pa sva deca vole sokove. :confused: I ok, ispoštuju sve al bre šta je tu čudno?? Gde god da odemo sa detetom svi kupuju slatkiše, keksove, čokolade, sokove i non stop bi ga krkali s tim?! Da meni prosto bude neprijatno što moram da odbijam ljude!! :evil: Drugarica kupila keks i dve čokolade i daje mu.Ok aj dala sam mu jednu onu malu i to je to.Druga stoji na stolu i on naravno ko i svako dete hoće.Ona - daj detetu i drugu vidiš da traži. :eek: :dontunderstand: Reko tražim i ja mnogo što šta pa ne može.Keks mu dala onako u kesi neotvoren, izgnječio ga samo :mrgreen: Isto kod moje sestre pre neki dan, ima mančmelou da mu dam? Neka, kasnije. E, a sad da mu dam??
O j*bt!!!

..jaksha je juche i danas bez pelena.. :)
..jche popodne je napola pishnuo dve trenerke, ali je zavrshio u noshi,
odjutros nema mokrih stvari.. :klap:
..sad sam mu stavila pelenu da odu tata i on u tempo, pa ce i da spava posle toga,
ali chim ustane skidamo i oblachimo spajdermen gacKe.. :)
..ladno je skinuo pantalone dvadeset puta juche i danas da se pohvali svakome ko je ushao u kucu.. :roll: :lol:

..sad sam mu stavila pelenu da odu tata i on u tempo, pa ce i da spava posle toga,
..ladno je skinuo pantalone dvadeset puta juche i danas da se pohvali svakome ko je ushao u kucu.. :roll: :lol:

:klap:
Bravo za velikog decaka! :)

:klap: cestitamo, samo tako nastavite

Bravo za velikog Jaksu! November, sigurno ovo stalno slušaš i možda te i nervira:), ali svaka Tebi čast!

jel imaš neku ženu i sl. da ti pomaže oko kuće i sl.? ne vidim nešto da pominješ asistente:)

btw, ja sam imala neku ženu... još kao po preporuci, da dolazi par sati pre podne kad je najveća frka... to je bilo prošlog leta, dok još nismo krenuli u vrtić...
i ja nju nisam mogla da gledam:eek: muva se tu, nit znam šta bih joj dala da uradi, nit mi se svidelo da se muva oko deteta... i tako, ta epizodica je trajala 3 dana:)

ali se zato ne odričem naše Milke:heart: Ona dođe jednom u par nedelja, kad mi se baš nakupi svašta, dam joj ključ i izgubimo se na pola dana:manikir:

pa pelene koje su kao gacice....nemaju ono za lepljenje nego su iz jednog dela i navlace se kao gace
ima huggies i pampers da se kupe...koliko sam ja videla
ja sam mislila da probam sa njima ali ipak sam odlucila da joj oblacim obicne gace da bi joj smetalo kada se upiski

..mi smo josh u istim gacaronama i istoj trenerci od jutros.. :D
..pelena posle tempa ostala suva, pishkio pre spavanja, probudio se sa suvom pelenom i pishkio opet..
..nadam se da ce se nastaviti ovo i sledecih dana.. :)

..snezana, nemam zenu, jedno vreme sam razmishljala o Milki ali postizem, a i nemam nekog sa preporukom osim kumove Milke koja uzima 500din/h,
a meni je to mnogo.. :)
..velika deca imaju svoje kucne poslove oduvek, djubre, prodavnica, prashina, shirenje vesha i praznjenje mashine za sudove,
peglam minimalistichki zimi, leti josh i moram zbog silesije majica i koshuljica, cerka odavno pegla sebi shta joj hitno treba, a ostalo, brate, nek cheka.. :P
..istina, propadne nam pola vikenda kad se svi zdamo da pretresemo kucu kako treba, ali mnogo ruku pa bude brzo gotovo.. :)

..mama mi je dolazila kad deca nisu na raspustu i dok su bili na moru, da izvede jakshu napolje dok je aleksej bio bash mali, a i posle toga, da se druze i igraju, to mi je mnogo znachilo,
ali sad za koju nedelju ce moja mladja seka da dobije novu bebu :klap: pa ce otici kod nje van zemlje na tri meseca, koliko moze.. :)

..a gace-pelene su glupost, pampers koji se ne lepi sa strane vec se navlachi kao gace, prednost je kao shto se brze skida i oblachi.. :) ..ja ih nisam koristila..

A sto se Milke tice, moj muz je moja Milka. :lol:
Nemamo Milku, a razmisljala sam puno o tome ovih dana, uvek se tako setim kad treba da se peru prozori!
Moji prozori su 190x100, ovi redovni, pa puta pet, plus dva mala kupatilska, plus vrata od terase, a kad kisa pada, pada direktno u njih! :roll:
Danas sam oprala ovaj u kuhinji i vrata od terase, sutra cu da nastavim, ubise me merdevine!

Ma, uzas, pranje prozora mrzim malo manje od peglanja!
Ja sa 167 visine i plafonom od 3 metra, a prozori do plafona, vucem one ogromne metalne merdevine po kuci kad to radim. :roll:
Robija, bre, kako god okrenes!
Nemam ni ja preporuku za Milku, ali se nosim mislju da pitam ovu zenicu koja nam cisti zgradu koliko bi kostalo da mi jednom mesecno to odradi.
Cini mi se da je fina ovako, a potpisem joj u napred da je dolazila sledecih mesec dana i jos ni jednom nije preskocila ili nesto isfusarila...
Al' opet mi frka da pustim nekog u kucu, narocito je mm protiv, dobrovoljno se prijavio da on pere, samo da nam niko bez preporuke ne dolazi.
Stvarno ne mogu jos i to da mu uvalim, i ovako puno radi.

hehhe vi imate problem te vrste, meni da je neko da cuva decu ja cu sama sve da pocistim. a ja sam neki naopak stvor ja bi mogla da peglam do besvvesti i da brisem prozore. Mrzim da uzisavam i da perem sudove.
A zene moje ja sam danas moju divnu garavu kosu zeznula, izvlacila sam neke pramenove i sad sam skoro plava, moram da ih prelijem tamnijom bojom, katastrofa izgledam

Back