Deca 1-3 godine (toddlers)

Mame devojcica, jel cistite bebi pishu i iznutra?

Negde procitah da treba da se cisti sa vaticom i bebi-uljem iznutra, ali opet bojim se da ne preteram..dok je bila novorodjence nisam, tada su mi rekli da je to zastitni sloj i da se ne dira..jedino ako udje kaka unutra, onda sam cistila..e, sad, u principu i nema sta da se cisti, ali ne znam nikad jel treba da radim to preventivno ili ne? Neko cisti sa fiziolskim..

..ja sam brisala uljem ponekad, ali mozda jednom u nedelju-dve, kako je prilazio rodjendan tako sve redje, poshto se lepo opere ovlash onim chime je i kupash i to je to.. :)

ja nisam ni znala za tu foru. pitala ja doktorku kako da odrzavam higijenu, ona kao pa nema potrebe nista posebno, samo ono plaknite, operite i to je to :eek:

..nama je tada tako dr savetovala, prvih meseci nishta osim ako se zabrlja bash, kasnije voda sapun minimalno, a s vremena na vreme ulje, nikakvo ribanje, samo prebrishesh..
..kazem, retko sam to radila i sve redje kako je rasla, ne verujem da bi bilo razlike i da nisam.. :)
..nemam pojma shta sad savetuju, nisam imala devojchicu od tad.. :(

Ma i oni su kontradiktorni sa savetima, treba ili ne treba dirati..
Redovno pranje nije dosta, ukoliko treba da se ukloni bilo sta iznutra, posto voda prosto ne dospe dotle uopste..ja joj tupferom i sa malo bebi ulja prebrisem, al ne svaki dan..nego zna i kremica nekad da dospe dotle, otkud znam, bas bih volela da znam da radim ispravno, ipak je to jako osetljivo..
Sad citam neki savetuju i kamilicom..

- - - - - - - - - -

Od moje drugarice beba dobila eserihiju pa se stalno tripujem i bojim da li dobro odrzavam tu intimnu higijenu, da li previse ili premalo i td..

sto vise cackas tamo dole, pre ces joj sama narocito sto ne treba, ph je tako dole kakva jeste, pogoduje korisnoj flori, sapuni, isusuju i remete, pa se tako samo ponogne patogenima da se lakse zapate gde ne treba ili opet, namnoze oni koji su vec tu, pa naprave problem....
za bebi ulja ne znam kolko su bez hemije i dal su namenjeni toj upotrebi
msm, to je neko moje misljenje, ne bih nista cackala.... voda je sasvim dovoljna kad nema problema, a obicno ih nema....

Po nekoj mojoj logici, kad bi se nasla.u toj situaciji(a nadam se jednog dana), ja bih u kadicu dodala ulje za kupanje i u tome kupala.devojcicu, bez ikakvih sapuna i kupki. Posle.toga samo je umotas u peskir,.nikakvo trljanje i gotovo.
Kad propuze, rukice operes posebno sapunom i to je to

Postoje ta ulja bas za kupanje, mislim da su super bas za ovo o cemu pricas

sally ja sam ponekad kad se nešto " nahvata" između usnica čistila tako što na štapić za uši kapnem malo vode ili fiziološkog pa sa tim to "isčačkam". ili sa nekom mekom pamčnom krpicom. to jedino ako nisam mogla dok je kupam samo sa prstima i vodom očistiti. isto u početku nisam čačkala samo kad se ukaki.

ostane nekad krema ili neki sekret pa sam to čistila. preventivno nisam ničim mackala.

ja sam se isto tripovala da li previše ili premalo perem kad je imala ešerihiju mesecima....

Iz ovog ugla, ne znam sta bih sa devojcicom, ne znam nista o njima. :rumenko:
Znam da je beba moje drugarice imala cak i neki krvav iscedak, kad se nije slogirala, pedijatar rekao da je to normalno, kao zbog hormona majke kojima je beba izlozena u toku trudnoce.
I proslo je to tako, samo od sebe.
Sunac ti, ja bih umrla da sam to videla kod svoje bebe! :(

A za pisu, on sad sam povuce kozicu, ja mu tusem operem, taman malo usmerim mlaz vode da se odlepi i ovo malo kozice sa jedne strane (jos nije u potpunosti, ne mogu da verujem da tako sporo ide), on se smeje i vice da ga golica.
Kupam ga ja, tj. zajedno nas dvoje, on aktivno ucestvuje, kad bismo cekali da tata dodje na vreme da ga okupa, kupao bi se jednom u 10 dana aproksimativno, spatulom bismo strugali stroku verovatno. :roll:
Inace, znam dete od 3 godine kome se uopste ne prevlaci kozica, ni malo, urolog sa Instituta za majku i dete rekao da je to OK, odlepice se samo, zakazao kontrolu sa 4 i po godine.
Ipak sam za prevlacenje i pranje.

..ista pricha sa sinom moje sestre, 3,5 godine, ne mrda ni mrvicu..
..nishta nisu dirali po savetu dr i patronazne, od pochetka..
..sa dve je operisao nespushtene testise, oni pitali da i to srede kad je vec pod anestezijom
i kad ce ga vec svashta boleti tu par dana, rekli nema potrebe, to je sve ok i samo ce se srediti..

Iz ovog ugla, ne znam sta bih sa devojcicom, ne znam nista o njima. :rumenko:
Znam da je beba moje drugarice imala cak i neki krvav iscedak, kad se nije slogirala, pedijatar rekao da je to normalno, kao zbog hormona majke kojima je beba izlozena u toku trudnoce.
I proslo je to tako, samo od sebe.
Sunac ti, ja bih umrla da sam to videla kod svoje bebe! :(

o tome i ja citah, kao kobajagi menstruacija, ja bih se slogirala garant :-D

i nama rekli da pisu ne diramo, kad poraste on i pisa ce pa ce se smo odlepiti :-D
al ja mu to ipak malo povucem dok ga kupam :-D
inace, ima ono vodeno na jajcetu :-D
to se valjda samo povuce kod vecine, videcemo....
To je medo imao, vodena kila. Ako na to mislis.
Samo nestane.

Nestrucni pedijatar moze ti reci da je bruh, kao sto su meni rekli i skratili 5 god zivota.
Njima je pedijatar rekao da mazu, propisala im neku kortikosteroidnu kremu, valjda Elocom i da povlace, a urolog da ne diraju, opet su usaglaseni strucnjaci. :roll:

O pobogu!
Pa elocom ide za ekceme, kozne promene.
Jedino ako ima nesto na pisi.
Kakvi hormoni

Vidim pisete o pisama. Mi smo Junioru navlacili (tj suprug je posle kupanja) sve dok nam dr nije rekao da ne treba i pokazao u nekom udzbeniku sliku :mrgreen: od tada ne radimo nista, kada mu skinemo pelene "odradi on sve sto treba" . Cim krene malo lepse vreme da odemo do plaze postace nudista, pa neka radi sa pisom sta hoce.

Inace i danas curi nos ali je gusti skret, kao da malo manje kaslje, ali je imao povisenu T (37.2-38.2). Jednom smo ga tusirali (tj dali mu tus pa je sam sebe tusirao dvadesetak minuta) pa je spala na 37.5. Videcemo kakva je noc pred nama :sad2:

Nadas smo otisli par puta u setnju i naucio je reci te (od "tenger" tj more) :heart: Nadam se da cemo se za oko mesec dana i porodicno bucnuti. Suprug planira otvoriti sezonu sledeceg vikenda ako bude lepo vreme, ali cu ja ipak sacekati da jos malo otopli (more je 15'C, vazduh je oko 18'C ali nam stize topli talas, jeee).

Back