Deca 1-3 godine (toddlers)

nego kupila ja juče flomastere i drvene bojice mojoj velikoj curi! hehe, jel sam poranila???
pokazuje interesovanje, gleda dok ja crtam, grebe ono što nacrtam na papiru.
dam joj flomaster i hoće da škraba po papiru.
mada za sad naravno još drži onako sa celom šakom :)

joj da htela sam da vas priupitam. vrlo čudno hvata sa prstima, nekako ne koristi kažiprst kad hvata (recimo parče hleba kad stavlja u usta) nego palac i ovaj "prstenjak" kako li se zove taj prst, i mali prst. ako me razumete. kažiprst podigne u vazduh :)
ili palac sa ostala tri prsta dok je kažiprst podignut. ahahahhahah pa kad prinese zalogaj, sa kažiprstom bode oko. :D

- - - - - - - - - -

jel to uredu ili da se brinem?

nego kupila ja juče flomastere i drvene bojice mojoj velikoj curi! hehe, jel sam poranila???
pokazuje interesovanje, gleda dok ja crtam, grebe ono što nacrtam na papiru.
dam joj flomaster i hoće da škraba po papiru.
mada za sad naravno još drži onako sa celom šakom :)

joj da htela sam da vas priupitam. vrlo čudno hvata sa prstima, nekako ne koristi kažiprst kad hvata (recimo parče hleba kad stavlja u usta) nego palac i ovaj "prstenjak" kako li se zove taj prst, i mali prst. ako me razumete. kažiprst podigne u vazduh :)
ili palac sa ostala tri prsta dok je kažiprst podignut. ahahahhahah pa kad prinese zalogaj, sa kažiprstom bode oko. :D

- - - - - - - - - -

jel to uredu ili da se brinem?
Kupi joj krede, to je za početak nama bilo najbolje, i sada najviše voli sa njima da crta, napolju po putu, trotoaru, pa malkice i po kući ;) Ali kiša sve spere lepo.

..ako ih ne bude trpala u usta, i flomasteri su ok.. :)
..za drzanje olovke cesh malo da sachekash :lol:
..a to sa prsticem je chesto, narochito kad jedu, ja sam zakljuchila da im se kaziprst najcheshce isprlja, pa onda kad znaju da ce da se ubrljaju i da je dozvoljeno
onda ga nekako chuvaju tako.. :lol:
..jel ne radi to stalno, mislim hvata i sa njim nekada..?

..btw, kad jednom pochnu da crtaju flomasterima, drvene bojice im vishe nisu zanimljive, logichno, poshto se slabije vide..
..zato sam, izmedju ostalog, ja davala shto kasnije.. :)

hvata i sa njim kad se igra. ali kad jede ovo se redovno dešava ahahhahaha da vidiš možda je zbog umrljanosti :)

ne trpa JOŠ u usta, ali probala ih je samo par puta do sad.
prvo je samoinicijativno uzela hemijsku, ali to baš moraš potrefiti da piše. pa sam zato flomaster. jer je lakše :)
drvene čemo probati danas. mislila sam voštane, ali se bojim da će ih pojesti. i krede takođe. to ćemo kad joj se malo produže ručice, ovako još jedva domaši zemlju. mislim kad čučne :) jedino da sedne a to joj još ne dam :)

uzbudljivo je ovo samostalno šetkanje po parkiču, milion novih momenata za mene. napr. svetlo roze jaknica i blatnjava lopta koju otme od ostale dece i privije uz grudi, blatnjavi kamenčići koje trpa u usta, pikavci, sedenje po raznim neadekvetnim površinama, poneti vlažne maramice, prljave cipele i bež kolica ahahahhahahahahah bila sam potpuno zatečena prvi put :)

- - - - - - - - - -

ahahaha kristina, da kupila sam neke Giotto debele super washable :) na to sam mislila!

jao ja sam danas crkla
prvo smo isle komsika i ja do usca da zamenim neke baletanke sto smo kupili Irini pre mesec dana....mnogo su joj velike a nosila bi ih uskoro....
medjutim, nema uopste ni jedan broj od tog modela vise a ni jedne druge nemaju u tom broju,ili su ruzne
nista, vrate oni meni pare
udjem ja u ciciban i zalepim se za starke njihove...duboke stari model...planirala za desetak dana svejedno da kupim,pa reko aj sacu te pa cu sledeci mesec mozda baletanke...tj. one platnene polu otvorene...
i nema broj
kaze ima na brdu
super
odem do kuce, obavim neke sitnice, odem u vrtic po nju i pravo na brdo....sa dve torbe i njom u rukama
kad mi tamo, proba ona 26...knap...nema 27 ja popizdela :lol:
ima drugi model, skoro isti, samo nema slova sa strane
medjutim, fali mi 90 kinti za te :lol:

a ja ponela karticu koju ne primaju
kazem njoj da skine patike pa cemo se vratiti samo da uzmemo pare
ona krece da se dere, nece da skine patike....to nikad pre nije radila, ja u soku :lol:
vec besna, ulazim u bus i idem kuci...zove komsika kaze pa imas tu banku kod pijace....izlecem ko budala dve stanice dalje kad ono-banka :lol:
bem ti 90 dinara
popizdela sam
u drink storu navalila na sok, ajde uzmi sok
p[osle u maksiju krene da se dere jer joj nisam kupila cokoladu...ja vec pozelenela dodje mi da je zguzvam ko papir
kuci se posle drala jos 15 minuta

Junior je krenuo crtati sa vostanim (dobio ih je za rodjendan). Lepo pise na njima 3+, ali me Birica ubedila da "testiramo" nase distrojere. Lepo ih je prihvatio, osim jedne prilike kada ih je probao na zidu svoje sobe a mm da prikrije ucinjeno pokusao oribati taj deo zida :D Nakon vostanih smo uveli flomastere koji se mogu oprati i na kraju drvene bojice. Najsladje mu je i dalje kada slucajno dograbi hemijsku :roll:

Bila sam u susednom gradicu i kupila par serpi i tiganj. Mala zadovoljstva cine zivot mnogo lepsim :heart: Jos sam u povratku upoznala coveka iz Birmingham-a i sita se ispricala s njim jer sam ja bila jedini putnik (a bila sam tako besna sto mi je pobegao prethodni autobus i sto moram cekati dodatnih sat vremena sledeci).

Tsu: :cmok:

Poslednja izmena:

Back