Deca 1-3 godine (toddlers)

Ти пужеви(голаћи подразумевано) су толика напас' да смо у своје време посипали пепео од дрва и шапурика(роштиљ и тако то)дуШ стаза по првом дворишту тек толико да их не газимо.
И онда...набавио сам патка и патке...ни божијег пужа!!!
А паЧор и патке све набрекли!
Jao, jednim udarcem dve muve :)

- - - - - - - - - -

ne gocvori to, ne govori to :aaa:
:zcepanje:

salim se
al ipak bih malo vecu razliku :mrgreen:

Hehehehe, ja tebe nekako vidim kao majku sa troje i cetvoro, kao Novka

moram da odreagujem na muževe. Luca se i dalje budi 150 puta noću. ja nekad odragujem odmah, nekam malo čekam, pustim da kenjka, možda sama zaspi. ali mm, NE!
čim se ova mrdne u krevetcu on ko puška skače, gazi me, prelazi preko mene u krevetu i vadi je iz krevetca. ja pizdim. znači ona uopšte nema ni prilike da nauči sama da se uspava.
noćas je sigurno ustajao bar 5 puta, ja iz inata nisam.

To mm isto radi preko dana...
Dok je bio mali pa nije umeo sesti,
Probudi se i igra se, peva
a ovaj moj ludak(kao i cela moja i njegova familija)
Odmah skacu i trce,
Sa sve:"KO SE TO MENI PROBUDIO?!?!?!??? EVO TATE/BABE/DEDE!!!!!" (nisu slucajno velika slova)
a ja naravno ovako :roll: :roll: :roll:

Samo ne znam gde su sad kad ustane i drekne MaMa!!! Ahahahah... sve manje ih ima... ahahah

moram da odreagujem na muževe. Luca se i dalje budi 150 puta noću. ja nekad odragujem odmah, nekam malo čekam, pustim da kenjka, možda sama zaspi. ali mm, NE!
čim se ova mrdne u krevetcu on ko puška skače, gazi me, prelazi preko mene u krevetu i vadi je iz krevetca. ja pizdim. znači ona uopšte nema ni prilike da nauči sama da se uspava.
noćas je sigurno ustajao bar 5 puta, ja iz inata nisam.
haha
zamisljam tvog muza... :D
moj spava ko top.... da mi ej njegov san na jedan dan....
ja registrujem sve jedan sum....

evo pao je dogovor da od sledeće ned uzima godišnji pa čemo je malo dresirati....
kao ne može on sad, mora da ustaje rano a ovako bi samo plakala, kad je on uzme u naručje brzo se uspava, pa može i on dalje.
inače, kad god se probudi, pita me jel ćeš da je dojiš...pa da, sad će da je navikavam na sisu sa godinu dana...

inače danas u podne prva flajka mleka. nije nešto bila oduševljena, popila oko 60 ml tražila dudu i zaspala. ali kad se probudila onda je bez mog znanja uzela flašicu i stukla skoro celu flašicu :)
grudi su mi do devet visile do kolena i bile kao košarkaške lopte....

jel normalno da dete od dve i po, pa nadalje, pokazuje veliko interesovanje za intimne delove tela i stalno prica o njima? :lol:
novkaaa :lol:

te me pita gde mi je "jiba" :rotf: ne znam odakle joj to...valjda je zakljucila da su ribica i riba isto, pa onda i ta ribica je riba, jel....
te nabraja ko ima pisu...tacno zna da decaci i cike imaju a mi ostali jel, imamo jibe :neutral:
pa te je kakija, te pikija, te nije, te ovo te ono, te prdnula, pa smrdi (pudava, neto mudi ovde)
iskreno se nadam da ne ide po vrticu i ne brblja non stop...sta ce pomisliti vaspitacice jbte o nama????

jel normalno da dete od dve i po, pa nadalje, pokazuje veliko interesovanje za intimne delove tela i stalno prica o njima? :lol:
novkaaa :lol:

te me pita gde mi je "jiba" :rotf: ne znam odakle joj to...valjda je zakljucila da su ribica i riba isto, pa onda i ta ribica je riba, jel....
te nabraja ko ima pisu...tacno zna da decaci i cike imaju a mi ostali jel, imamo jibe :neutral:
pa te je kakija, te pikija, te nije, te ovo te ono, te prdnula, pa smrdi (pudava, neto mudi ovde)
iskreno se nadam da ne ide po vrticu i ne brblja non stop...sta ce pomisliti vaspitacice jbte o nama????

Нека деца имају такву фазу.

..faza, tsuy, faza, a devojchice su gore 200x od dechaka u to vreme, oni te sachekaju u nebranom grozdju kad su mudri i matori sa nekih 5-6 godina.. :lol:

..u stvari ne zna se shta je gore, objasniti njoj sa dve i po - tri sve shto im padne na pamet, ili njima matorima sa 5-6.. (gore je ovo prvo, njih uputish na tatu i gotovo :mrgreen:)

..da ne greshim dushu, chim skinu pelene i rasprichaju se, i oni su jaaako radoznali i svashta ih zanima i sve bi da vide i uporede,
ali zavrshi se na tome ko kako pishki, pa sa tri-chetiri negde dodju do odakle izlaze bebe, a sa 5-6 ih zanima josh hiljadu i jedna stvar o njihovim pishama,
i oko petsto-pedeset o ribicama.. :lol:

Мама и тата се воле и чврсто се загрле. Довољно за неки мали узраст.

Jeste, moja Jana je imala 4 godine kad sam ja bila trudna sa Ivanom pa me pitala
"Tetka, a hoce li i tvoja beba da izadje na tvoju ribicu kao sto smo mami izasli ja i Pavle"
pa je zeni u prodavnici rekla, posle porodjaja
"tetki su sekli stomak da izvade bebu, nije izasla na ribicu"
a kad sam tek ostala trudna, pitala me je da prebacim bebu u njen stomak kroz njenu "rupicu za bebe"
i slag na torti "tetka, a kako je techa stavio bebu u tvoj stomak. a jel kroz ribicu? Jao tetka, onda je on sigurno mnooooogo isprljao ruke..."

i tako dalje, i tako blize...

..kao odgovor na koje pitanje..? :)

Како се праве бебе.

Ово је била ситуација где су три мале девојчице (око 5 г.) стале пред маму (2 сестре, од те три) и питале.

А одговор је сјајан:

1. истакнуто је да је вољење у "питању" (намерно кажем "вољење", јер је појам љубави превише компликован за тај узраст),
2. да је то ствар две, присне стране,
3. у таку је задовољила њихову радозналост и "спречила" даља питања, јер сувише детаљан одговор, непримерен узрасту, беспотребно повлачи објашњавање истих и беспотребно губљење по дубини приче.

- - - - - - - - - -

Jeste, moja Jana je imala 4 godine kad sam ja bila trudna sa Ivanom pa me pitala
"Tetka, a hoce li i tvoja beba da izadje na tvoju ribicu kao sto smo mami izasli ja i Pavle"
pa je zeni u prodavnici rekla, posle porodjaja
"tetki su sekli stomak da izvade bebu, nije izasla na ribicu"
a kad sam tek ostala trudna, pitala me je da prebacim bebu u njen stomak kroz njenu "rupicu za bebe"
i slag na torti "tetka, a kako je techa stavio bebu u tvoj stomak. a jel kroz ribicu? Jao tetka, onda je on sigurno mnooooogo isprljao ruke..."

i tako dalje, i tako blize...

То су само дечија уста. Треба игнорисати, на нивоу ок је, не таласамо и она ће сама да промени тему.

Много је горе да има разлога да прича продавачица да тата лема маму, а да она њега гађа стварима... Не због утиска пред продавачицом, наравно...

..odakle dolaze..?
..porastu u maminom stomaku, pa ih mama rodi.. :) (do tri godine)
..kako izadju iz stomaka..?(od tri godine)
..izadju na ribicu, kad porastu velike i hoce da vide mamu i tatu..
(..shta jedu u stomaku, imaju li igrachke u stomaku, jel im mrak u stomaku, :lol:
jel plachu u stomaku ako ih neshto boli ili se boje.. :sad2:)
..kako udju u stomak..? (sa oko chetiri, bar kod nas)
..kad se mama i tata mnogo vole i ljube i odluche da hoce da imaju josh jednu bebu onda beba pochne da raste u maminom stomaku..
(sa 4-5 umeju kad god se poljubite da pitaju ushiceno ili nervozno, kako koje dete, da li ce sad da dodje josh jedna beba,
ja sam govorila da to ne moze kad neko gleda, samo kad su mama i tata sami.. :mrgreen:)

Jesmo, primetili smo
oci mi ispadoshe citajuci

ama isto :namcor: ...

shto se histerije tiche, Armin je mnogo smeshan ... pochne da se dere i lupa nogama o pod ... izgleda kao crtani :hehe: ... dosta puta reaguje tako .. po 5-6 puta na dan, ali mozhe se sa njim i dogovoriti, u poslednje vreme sam primetila da shvata i stvari tipa "promenicemo pelenu i posle mozhe da se trchi okolo" ili "prvo treba da se obuchesh, pa onda idemo napolje" ... poshto je oblachenje katastrofa ... dere se, bezhi, ma sve zhivo odradi samo da se ne oblachi ... :fdlan: ... tata i baba ga mole i vijajau i svashta neshto, ja uglavnom posle 5 minuta zezanja ukinem demokratiju, uvedem diktaturu i sredim ga :roll:

I pocheo je da odbija da ga hranim ... jede sam ... samo to trajeeee :fdlan:.. a posle ide presvlachenje :dash:

ama isto :namcor: ...

shto se histerije tiche, Armin je mnogo smeshan ... pochne da se dere i lupa nogama o pod ... izgleda kao crtani :hehe: ... dosta puta reaguje tako .. po 5-6 puta na dan, ali mozhe se sa njim i dogovoriti, u poslednje vreme sam primetila da shvata i stvari tipa "promenicemo pelenu i posle mozhe da se trchi okolo" ili "prvo treba da se obuchesh, pa onda idemo napolje" ... poshto je oblachenje katastrofa ... dere se, bezhi, ma sve zhivo odradi samo da se ne oblachi ... :fdlan: ... tata i baba ga mole i vijajau i svashta neshto, ja uglavnom posle 5 minuta zezanja ukinem demokratiju, uvedem diktaturu i sredim ga :roll:

I pocheo je da odbija da ga hranim ... jede sam ... samo to trajeeee :fdlan:.. a posle ide presvlachenje :dash:

Не треба деци пуштати да воде причу. Посебно не треба две особе да га "вијају".

Back