sd76
Zainteresovan član
- Poruka
- 377
ija_ftn 
Micimacko, stvarno bravo za Gabrijela
Kako sada stojite sa jezicima, koliko jezika prica Gabrijel? 3 ako sam dobro ukapirala
Svaka cast za momka, ti jezici ce mu u zivotu mnogo vise znaciti od cinjenice da li je propricao godinu dana ranije ili kasnije. Vazno je samo da sve te gluposti koje ti je napricala psiholog, su netacne. Strasno. A deca koja pricaju vise jezika, to je fascinantno, vidim po ceri, i ona bez problema istovremeno komunicira na 2 jezika i nikada ne pogresi kome treba da se obrati na kom jeziku. Meni je to tako slatko da me i dalje odusevljava kako njihov mali mozak funkcionise.
Micimacko, i dalje razmisljam o toj zeni sto ti svasta naprica, mi smo se sami "istripovali" oko raznih gluposti citajuci po internetu na tu temu,, a mogu tek da zamislim kako je kad ti neko nazovi strucan to izjavi. I nama su razne stvari padale na pamet cak i autizam ( nikako nemojte da citate simptome o takvim stvarima, uvek cete te makar nekoliko naci u svakom detetu ). Onda smo jedno poslepodne proveli sa poznanicom defektologom koja ima dosta iskustva u radu sa autisticnom decom pa se devojka slatko nasmejala oko toga i rekla da on nema veze sa autizmom, niti i jedna njegova reakcija ima slicnosti sa reakcijom autisticnog deteta. A svo to lupanje glave i izmisljanja raznih scenarija sta moze biti je krenulo od toga kada su nas na redovnoj kontroli uputila na testiranje sluha ( jer momak ne zeli uopste da se odazove na ime, a imao je nekoliko upala uha u svom zivotu, pa kao ako zelimo da to uradimo ) Posto se to radi ovde u nekoj instituciji -audioloski centar gde rade i psiholozi i logopedi i svi strucnjaci vezani za te probleme. E oni su cinjenicu da sa dve godine ne prica mnogo ozbiljnije uzeli u obzir, toliko cak da su nas isprepadali ( do tada smo bili opusteni jer su nam na redovnim kontrolama govorili da je to relativno cesto kod decaka )Kada je test sluha bio Ok ( mada hoce opet da ga ponove jer je i tada imao blagu upalu uha ) onda su nam uzeli anamnezu i zakazali ( cekamo ad nas pozovu ) testiranje kod psihologa i logopeda sa objasnjenjem da moze biti svasta ( od problema mororike misica usta, problem govornog aparata pa na dalje ) do nista ( da jednostavno ne zeli da prica jer sve i ovako zavrsava sto mu treba ili je perfekcionista pa ce da proprica u recenicama kad bude siguran da ume pravilno da izgovori sve sto zamisli ). A posto se na to testiranje dugo ceka ( oko 3-4 meseca ) to je taman vreme da lepo razbijas mozak oko toga "svasta" sto su naveli
To je otprilike cela prica oko njegovog nepricanja za sada.
Nego mame kako vam napreduje odvikavanje od pelena ( oni koji su to poceli naravno ).?
Novembar, htela sam tebe da pitam, kao mamu sa velikim iskustvom, jesu li velike razlike u karakteru dece? Mojih dvoje su karakterno totalne suprotnosti. Devojka je od prvog dana kako se rodila bila ekstremno bucna i ko ukljucena u struju, dok je momak bio super mirna beba , od onih koje nahranis i zaboravis da su tu. I sad, ona trazi neprestanu paznju, uvek joj treba drustvo i publika, dok se on zaigra sam i ni ne cujes ga, pa na dalje ad ne nabrajam sve razlike

Micimacko, stvarno bravo za Gabrijela
Kako sada stojite sa jezicima, koliko jezika prica Gabrijel? 3 ako sam dobro ukapirala
Svaka cast za momka, ti jezici ce mu u zivotu mnogo vise znaciti od cinjenice da li je propricao godinu dana ranije ili kasnije. Vazno je samo da sve te gluposti koje ti je napricala psiholog, su netacne. Strasno. A deca koja pricaju vise jezika, to je fascinantno, vidim po ceri, i ona bez problema istovremeno komunicira na 2 jezika i nikada ne pogresi kome treba da se obrati na kom jeziku. Meni je to tako slatko da me i dalje odusevljava kako njihov mali mozak funkcionise.Micimacko, i dalje razmisljam o toj zeni sto ti svasta naprica, mi smo se sami "istripovali" oko raznih gluposti citajuci po internetu na tu temu,, a mogu tek da zamislim kako je kad ti neko nazovi strucan to izjavi. I nama su razne stvari padale na pamet cak i autizam ( nikako nemojte da citate simptome o takvim stvarima, uvek cete te makar nekoliko naci u svakom detetu ). Onda smo jedno poslepodne proveli sa poznanicom defektologom koja ima dosta iskustva u radu sa autisticnom decom pa se devojka slatko nasmejala oko toga i rekla da on nema veze sa autizmom, niti i jedna njegova reakcija ima slicnosti sa reakcijom autisticnog deteta. A svo to lupanje glave i izmisljanja raznih scenarija sta moze biti je krenulo od toga kada su nas na redovnoj kontroli uputila na testiranje sluha ( jer momak ne zeli uopste da se odazove na ime, a imao je nekoliko upala uha u svom zivotu, pa kao ako zelimo da to uradimo ) Posto se to radi ovde u nekoj instituciji -audioloski centar gde rade i psiholozi i logopedi i svi strucnjaci vezani za te probleme. E oni su cinjenicu da sa dve godine ne prica mnogo ozbiljnije uzeli u obzir, toliko cak da su nas isprepadali ( do tada smo bili opusteni jer su nam na redovnim kontrolama govorili da je to relativno cesto kod decaka )Kada je test sluha bio Ok ( mada hoce opet da ga ponove jer je i tada imao blagu upalu uha ) onda su nam uzeli anamnezu i zakazali ( cekamo ad nas pozovu ) testiranje kod psihologa i logopeda sa objasnjenjem da moze biti svasta ( od problema mororike misica usta, problem govornog aparata pa na dalje ) do nista ( da jednostavno ne zeli da prica jer sve i ovako zavrsava sto mu treba ili je perfekcionista pa ce da proprica u recenicama kad bude siguran da ume pravilno da izgovori sve sto zamisli ). A posto se na to testiranje dugo ceka ( oko 3-4 meseca ) to je taman vreme da lepo razbijas mozak oko toga "svasta" sto su naveli

To je otprilike cela prica oko njegovog nepricanja za sada.
Nego mame kako vam napreduje odvikavanje od pelena ( oni koji su to poceli naravno ).?
Novembar, htela sam tebe da pitam, kao mamu sa velikim iskustvom, jesu li velike razlike u karakteru dece? Mojih dvoje su karakterno totalne suprotnosti. Devojka je od prvog dana kako se rodila bila ekstremno bucna i ko ukljucena u struju, dok je momak bio super mirna beba , od onih koje nahranis i zaboravis da su tu. I sad, ona trazi neprestanu paznju, uvek joj treba drustvo i publika, dok se on zaigra sam i ni ne cujes ga, pa na dalje ad ne nabrajam sve razlike

, pa imas osecaj da imaju problema sa sluhom jer nece da rade sto im kazes ( da ponavljaju, da ti donesu ovo ili ono, pokazu ovo ili ono..