Deca 1-3 godine (toddlers)

Mislim da je ovaj zk zk u bolnici isto to obrezivanje kao kod Muslimana... Samo što oni to rade obredno i bez lekara (možda grešim, slika o tome mi je formirana na osnovu scene iz filma "Otac na službenom putu":))

...nemam pojma, ja sam radjala zensku decu pa mi je to sve strano, a znam da je to obicaj u muslimanskom svetu, nisam upucena radi li se to i kod nas...zato sam i pitala...

...nemam pojma, ja sam radjala zensku decu pa mi je to sve strano, a znam da je to obicaj u muslimanskom svetu, nisam upucena radi li se to i kod nas...zato sam i pitala...

U USA je to uzelo maha, ne religijsko vec medicinsko obrezivanje. Mislim da je razlika u tome ko vrsi obred ili operaciju. Ali mm je rekao ni slucajno. Nisam ni mislila to raditi ali dobro.

Boldog 1/2 szulinapot = srecan 1/2 rodjendan.

e i ja sam isto nešto bila tripovala, ništa naravno nije bilo:) Isto Pentaksim...

a isto i za ovu poslednju, što se pije, protiv dečije paralize... nešto mi bilo bezvz, dr nam rekla da stolica mora da bude baš dobra uoči tog ispijanja (na kraju, to dve kapi samo), i ja sam to odlagala 3 meseca dok nisam bila skroooz zadovoljna kakom:)

kod nas uvek u drugoj smeni
elem...ona cim udjemo u dz krene da place i kuka
kad vidi beli mantil,place ko da je dzelati jure
dobila je vakcinu...jednu je popila jednu je dobila u rukicu i odmah sam joj tamo stavila onu oblogu za umorne oci,koju sam ponela na ledu :lol:
dosle smo kuci,usput je pojela ceo choksi, promenila sam joj oblogu i sada ruca
rece mi dr da joj dam febricet ako bude trebalo veceras
i dala joj uput za fizijatra posto krivo gazi...zglobovi se krive i gazi stopalom na unutra isto...
i tako...to je to

i jos jedna stvar koja mi nikako nije jasna
pre nas je bila neka mala od 18 meseci i cujem roditelji pitaju sta darade jer ima zglobove na unutra i dr kaze sto vise bosa po kuci da hoda
meni to nije nikako logicno jer irina stalno ide bosa posto se izuva i njoj se sve vise krive zglobovi...a savetuju da deca idu bosa po ravnoj podlozi :think:

Back