Deca 1-3 godine (toddlers)

..klinci se nauzivali, mi se odmorili i naspavali i :zper: i ja sam spremna za ostatak zime.. :aha:..sama banja je chista i topla, ali brate guzveljiva do bola, petak i subota su nam skoro preseli :roll:ali hotelski kompleks ima sve shto i sama banja i to u mirnom i tihom i toplom i sve-pri-ruci fazonu.. :)..plus je toliko bebi-todler-frendli da mi je 101 put bilo skoro neprijatno :rumenko:(..ebiga, ja sam seljAnka, uvek sam u tripu da deca smetaju kad se motaju oko ljudi/previshe trche/preglasno se smeju, ciche, zovu nas ili jedni druge.. )..hotel colosseum - :worth: sve preporuke..
na zalost, nismo mogli da odsednemo u hotelu zbog predustrljivosti madjarskih recepcionista, ali smo jedan dan bili u banji. bio je radni dan, ali praznici valjda, pa je guzva bila nenormalna. deca stvarno jesu uzivala, voda je topla i cista, tobogancici, prskalice, bla bla, sve super za njih, igraonica, presvlacionica itd. ali, meni se nije svidelo zbog rastrkanosti bazena, skucenosti prostora, deo gde su tobogani je tako nekako naguran da sam imala osecaj da ce mi one cevi pasti na glavu. samo jedan bazen gde moze da se pliva (pregradjen na pola, u jednoj polovini skola plivanja). ne znam, ko je bio i video sta je banjski turizam u sloveniji, uvek ce tamo pre otici, ukljucujuci i mene.evo kako su malji deca uzivali :)

Prilozi

• 2013-01-04 14.15.02.jpg
    2013-01-04 14.15.02.jpg
    21,6 KB · Pregleda: 53
  • 2013-01-04 15.31.03.jpg
    2013-01-04 15.31.03.jpg
    25,8 KB · Pregleda: 49
  • 2013-01-04 15.47.33.jpg
    2013-01-04 15.47.33.jpg
    20,4 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
na zalost, nismo mogli da odsednemo u hotelu zbog predustrljivosti madjarskih recepcionista, ali smo jedan dan bili u banji. bio je radni dan, ali praznici valjda, pa je guzva bila nenormalna. deca stvarno jesu uzivala, voda je topla i cista, tobogancici, prskalice, bla bla, sve super za njih, igraonica, presvlacionica itd. ali, meni se nije svidelo zbog rastrkanosti bazena, skucenosti prostora, deo gde su tobogani je tako nekako naguran da sam imala osecaj da ce mi one cevi pasti na glavu. samo jedan bazen gde moze da se pliva (pregradjen na pola, u jednoj polovini skola plivanja). ne znam, ko je bio i video sta je banjski turizam u sloveniji, uvek ce tamo pre otici, ukljucujuci i mene.evo kako su malji deca uzivali :)

..nadam se da cemo u skorije vreme i mi imati priliku za poredjenje SLO/HU.. :D

Mi smo umesto uzhivanja u slobodnom danu , juche imali radnu akciju ( nije by Ceresit :zcepanje: ) .. mali je pokushao da skochi sa fiokara, na koji se ponovo popeo iz kreveca, pa smo razmeshtali nameshtaj ... meni se iskreno onako vishe svidjalo, ovako sam ostala bez onog dela za previjanje( da, mi smo ga josh koristili, mali nije hteo da bezhi sa njega :rumenka: ), ali ovako je za njega praktichnije, sad moram da ga naviknem da se presvlachimo na fotelji (velika, na razvlachenje) ... a ako neko misli da je malac bio zbunjem razmeshtanjem , oooo, neee ... on je najvishe uzhivao, vukao usisivach, brisao okolo, gurao sve zhivo sa nama ... :aha: ... sasvim je na tatu, mm najvishe uzhiva ako neshto renoviramo ... mislim da ce za par godina dobiti shegrta ... a ja cu da zavrshim na neuropsihijatriji ... :tease:... zavrshili sa AB, sad ni ne kashlje, ima josh malo suvog sekreta u nosu, i to je to, hvala Bogu ...

udavih, al' ajd ... kuma mi na letovanju, moram nekom da ispricham :telefon:

Mi smo umesto uzhivanja u slobodnom danu , juche imali radnu akciju ( nije by Ceresit :zcepanje: ) .. mali je pokushao da skochi sa fiokara, na koji se ponovo popeo iz kreveca, pa smo razmeshtali nameshtaj ... meni se iskreno onako vishe svidjalo, ovako sam ostala bez onog dela za previjanje( da, mi smo ga josh koristili, mali nije hteo da bezhi sa njega :rumenka: ), ali ovako je za njega praktichnije, sad moram da ga naviknem da se presvlachimo na fotelji (velika, na razvlachenje) ... a ako neko misli da je malac bio zbunjem razmeshtanjem , oooo, neee ... on je najvishe uzhivao, vukao usisivach, brisao okolo, gurao sve zhivo sa nama ... :aha: ... sasvim je na tatu, mm najvishe uzhiva ako neshto renoviramo ... mislim da ce za par godina dobiti shegrta ... a ja cu da zavrshim na neuropsihijatriji ... :tease:... zavrshili sa AB, sad ni ne kashlje, ima josh malo suvog sekreta u nosu, i to je to, hvala Bogu ...

udavih, al' ajd ... kuma mi na letovanju, moram nekom da ispricham :telefon:

od svih mogucih igracaka, usisivac je omiljena :lol:

Prilozi

• 566118_4710976303851_1801317936_n.jpg
    566118_4710976303851_1801317936_n.jpg
    21 KB · Pregleda: 43
Mi opet imamo slince u nosu
al one guste zelene
neko je pisao o razlici u slinama, da me hebes ako mogu da pohvatam koja je ...
..a ostalo sve ok
i imamo problem
prosle nedelje se mali probudio u neko doba, sabajle
a meni srce spavalo moje, nisam nesto imala snage da stojim ili da ga ljuljam
i prebacim ga u krevet kod nas, sto je naravno laksa varijanta
i ZAEBEM SE
sad se budi svako jutro sabajle,
nece da lezi u krevecu, ustaje, nece da ga ljuljam, opire se , vristi
a cim ga spustim izmedju nas, on zaspi. I naravno probudi se kad pokusam da ga premestim
sto i nije strasno da on ne oseti kad ja ustanem da se spremam za posao
i onda se budi i place i ne da mi da idem
i sta ja sad da radim
sve se nadam da je neka faza....

al one guste zelene
..a ostalo sve ok
i imamo problem
i ZAEBEM SE
a cim ga spustim izmedju nas, on zaspi. I naravno probudi se kad pokusam da ga premestim
i sta ja sad da radim

jexy, ja imam isto veliki problem zbog odlaska na posao nakon ovih 20 dana nerada. celu noc me tiranise i bukvalno se lepi za mene, celo na celo prislonjeno, steze me oko vrata, sve u strahu da cu otici, jer zna da me nema ujutro kad se probudi:(
ovih 5 dana otkako radim sam kao ukoceni zombi

al one guste zelene
..a ostalo sve ok
i imamo problem
i ZAEBEM SE
i sta ja sad da radim

evo ja opsednuti strucnjak za slince :lol:

providni,vodenasti, do malo guscih, belih ili blago zuckastih-virus...kijavica...ili grip...uglavnom, virus(s tim sto kasnije,kad prolazi,oce da se zgusnu i da budu zuti)

jako zuti, gusci, zeleni gusti, drecavo zuti,zeleni....bakterija

a sto se kreveta tice, mi smo se odavno tako zeznuli...tj. ja...isti razlog...nije imala ni godinu dana...evo je kod nas i dan danas
a sad je jos gore....neko vreme nemamo krevetac i dok ne doteramo krevet i dusek, spava sa nama
planiramo da kad uzmemo krevet, stavimo ga pored naseg,pa da ona spoava tu...pa polako da ga odmaknemo od naseg :lol: svako vece po malo :lol:
i onda kad stigne krevet do mesta gde treba da stoji, polako ali sigurno predjemo u dnevnu :lol:
i onda polako izbacimo nas krevet iz spavace....i njoj namestimo sobu,da ima svoj kutak...u kome nece ni provoditi vreme,,,kapiram...i tako :lol:

Poslednja izmena:
mi smo krevetac izbacili pre par dana jer skuplja prasinu vec 4 meseca. planiramo da ga smestimo kod bate oko 2. rodjendana, racunam da odvajanje nece biti tako tesko, jer nece biti sam u sobi, kao sto je bilo sa velikim sinom. ja volim kosliping, ne pada mi tesko, tako je bilo i sa velikim dok je bio mali. mnogo mi nedostaje danju i onda ga nocu grlim i cmacem, volim da smo blizu :)

Andrej dobio od babe i dede sinoc slagalicu drvenu sa slovima "da uci dete" :roll: optimisti, nema sta!
Mislim, dve i po godine ima, al' dobro, zabavlja se da vadi slova i slaze ih ponovo po obliku, toliko zna. :mrgreen:
Ispod slova, kad se izvadi, je slika necega sto pocinje tim slovom, i sad mu ja govorim: ovo je slovo K kao, podignem slovo da vidi sliku, a on: ZIRAFA (konj je na slici).
Slovo V kao-BAGEL (bager, voz je na slici).
Slovo B kao-PUZ (bubamara, ali malo cudna).
Slovo Š kao-KAPA (sesir).
:rotf:

Andrej dobio od babe i dede sinoc slagalicu drvenu sa slovima "da uci dete" :roll: optimisti, nema sta!
Mislim, dve i po godine ima, al' dobro, zabavlja se da vadi slova i slaze ih ponovo po obliku, toliko zna. :mrgreen:
Ispod slova, kad se izvadi, je slika necega sto pocinje tim slovom, i sad mu ja govorim: ovo je slovo K kao, podignem slovo da vidi sliku, a on: ZIRAFA (konj je na slici).
Slovo V kao-BAGEL (bager, voz je na slici).
Slovo B kao-PUZ (bubamara, ali malo cudna).
Slovo Š kao-KAPA (sesir).
:rotf:

ahahahahaha :heart:

jao, narode, ja sam pocela da radim u utorak, danas je sreda i vec sam samlevena...
po celu noc me razvlaci, ujutru odem na posao sa podocnjacima do kolena, njega cuva baba
bar sam tu mirna, ne mislim kako su i sta rade jer je na nju navikao i jako voli kad ga ona cuva
pre podne i odspava malo, a ja stignem kad ustane
onda navrat-nanos kuvam rucak, baba nemere stici od njega (!) - al' ajde da ne zadevam puno
ondaK baba kidne a ja ostanem, on odmoran a ja mrtvosana
jedva ga oko 17h oborim na drugo spavanje, spava mu se strasno i ne bi mogao da doceka kupanje a nece da lepo zaspi
za to vreme sklanjam krs koji su on i baba napravili
spava pola sata, taman da nakupi malo snage do kupanja
a uvece kad ga oborimo, ja se samo skljokam u krevet

i tako proslo 2 dana, qq....kako li cu izdrzati dalje?!

jao, narode, ja sam pocela da radim u utorak, danas je sreda i vec sam samlevena...
po celu noc me razvlaci, ujutru odem na posao sa podocnjacima do kolena, njega cuva baba
bar sam tu mirna, ne mislim kako su i sta rade jer je na nju navikao i jako voli kad ga ona cuva
pre podne i odspava malo, a ja stignem kad ustane
onda navrat-nanos kuvam rucak, baba nemere stici od njega (!) - al' ajde da ne zadevam puno
ondaK baba kidne a ja ostanem, on odmoran a ja mrtvosana
jedva ga oko 17h oborim na drugo spavanje, spava mu se strasno i ne bi mogao da doceka kupanje a nece da lepo zaspi
za to vreme sklanjam krs koji su on i baba napravili
spava pola sata, taman da nakupi malo snage do kupanja
a uvece kad ga oborimo, ja se samo skljokam u krevet

i tako proslo 2 dana, qq....kako li cu izdrzati dalje?!

Nekako :) i to ce ti postati redovno stanje stvari sa kojim se sazivis. Ja sam povremeno mislila da cu uginuti, al eto nisam :). I dalje cesto provedem noc sa dosta budjenja, ustanem oko 6 pa zgotovim deo rucka, odem na posao, i kad se vratim s posla mrtva umorna on se taman lepo naspavao oran cio i veseo...A meni dusa u nosu :), i tako dan za danom i prolaze godine :).

...ja sam, sa prvim detetom, pocela da radim kada je imao 4 meseca...jbg, otvorilo se dobro mesto, konkurisala, i prosla...i sta cu...na posao...ostala zeljna deteta...a sa Nadjom kad je napunila godinu dana...jedva docekala da "pobegnem" iz kuce...tako da, volEm da dodjem na posao...to je samo moj svet... ;)

ovo ko da sam ja pisala, sam sa drugim sam bila 8,5 meseci ;)
dusa u nosu pospana stalno, ali navikne se covek. ja se na poslu odmorim :lol: kad dodjem kuci, onda je tek akcija. od tiranina nista ne mogu da stignem dok je on budan, svo njegovo budno vreme je njemu posveceno. onda kad zaspi, krece premanje rucka, brisanje podova i prasine, peglanje.. (nastaviti niz :lol:) nikad ne legnem pre ponoci, ali organizam se navikne i to postane normala mode. ako se 2, 3 noci naspavam, posle mi nije dobro :lol:

Back