Deca 1-3 godine (toddlers)

gorenje :lol:
sva bela tehnika u kuhinji je gorenje, osim bosch aparata za kafu:D

E to, sestro! Vidim lici mi na moj :), moram nesto da te pitam :zstidljivko:. Kupim taj gorenje sa onim hepa filterom, i kazu mi da se samo povremeno pere ili zameni tja hepa filter a ja sam sundjer koji stoji na onoj resetki prala. Medjutim, ja ne provaljujem da tom usisivacu treba kesa? I tako usisavam bez kese, prljavstina se skuplja u providnoj plasticnoj kutiji koja se vadi ali on se meni zagusi od jednog usisavanja. odnosno, pre svakog usisavanja moram da ga skroz ocustim inae slabo vuce. Kad je cist-cist vuce ko ala ali me gnjavi da ga cistim pre svakog usisavanja. Kako ti sa njim? Daj neki savet.

Znala sam da sam baksuz, uopste ne znam sta da radim, bas me nervira! Kad radi, odlicno radi, al da ga cistim svaki put....

E pa za'ebala si se seetro slatka, taj MORA da se chisti pre svake upotrebe (ili posle jel, pa se skloni chist, shto ja praktikujem) .. to je takav rezhim :manikir:... i ja imam gorenje, onako narandzhasta providna plastichna kutija-kucishte, tu se skuplja sve ... al' meni mnogo odgovara, mnooogoo sam u ljubavi sa istim :aha::heart2:

inache moj mali gilipter-huligan-"distrojer"- (slobodno nastaviti niz) kao da je osetio da sutra idem na posao ... ne skida se sa mene , jedva ga uvalih sad babi, a inache pati za njom ... sve vishe me plashi ovo oko posla :udriglavu: ...nikla mu je i druga chetvorka, mislim probila onako maalko, valjda ce sad malo da danemo dushom :pop2:

Nekako :) i to ce ti postati redovno stanje stvari sa kojim se sazivis. Ja sam povremeno mislila da cu uginuti, al eto nisam :). I dalje cesto provedem noc sa dosta budjenja, ustanem oko 6 pa zgotovim deo rucka, odem na posao, i kad se vratim s posla mrtva umorna on se taman lepo naspavao oran cio i veseo...A meni dusa u nosu :), i tako dan za danom i prolaze godine :).

kako utesan post :lol:

evo ja opsednuti strucnjak za slince :lol:

providni,vodenasti, do malo guscih, belih ili blago zuckastih-virus...kijavica...ili grip...uglavnom, virus(s tim sto kasnije,kad prolazi,oce da se zgusnu i da budu zuti)

jako zuti, gusci, zeleni gusti, drecavo zuti,zeleni....bakterija

a sto se kreveta tice, mi smo se odavno tako zeznuli...tj. ja...isti razlog...nije imala ni godinu dana...evo je kod nas i dan danas
a sad je jos gore....neko vreme nemamo krevetac i dok ne doteramo krevet i dusek, spava sa nama
planiramo da kad uzmemo krevet, stavimo ga pored naseg,pa da ona spoava tu...pa polako da ga odmaknemo od naseg :lol: svako vece po malo :lol:
i onda kad stigne krevet do mesta gde treba da stoji, polako ali sigurno predjemo u dnevnu :lol:
i onda polako izbacimo nas krevet iz spavace....i njoj namestimo sobu,da ima svoj kutak...u kome nece ni provoditi vreme,,,kapiram...i tako :lol:

taman dok napuni 12 god će te stići da je izbacite ahahahhahhaha
već vas vidim kako svaki dan po cm pomerate krevet ahahahahah

kopirala sma moj post sa male teme:

e zaboravih da vas pitam...
Luca se već mesec dana diže na noge, sad već lepo stabilno stoji kad se pridržava, drži se jednom rukom, drugom "radi", čučne da dohvati igračku koja je pala. ide u stranu pored nameštaja i u krevetcu. i jako traži da je vodamo. dopuzi do nas, pa se podigne i grabi naše ruke i hoće da hoda.
da li smemo da je vodamo??? nešto mi skroz neprirodan njem položaj dok hoda, ruke odu onako iza glave, jer bi ona da trči, nagne telo unapred, i hoda na prstima. a kad stoji, puno stopalo.
nisam kupovala one prave cipelice i bez veze mi da joj to oblačim u kući.

da čujme mišljenja, iskustva vezano za vodanje?

mi imamo gorenje sa tom kutijom
mnogo bolji fazon od kese
nema prasincine kad se prazni
a ne moras stalno da kupujes kese(mislim one papirne koje se menjaju)
otvoris,ispraznis,zatvoris,vratis,ukljucis i teraj

Kako bre, meni se kese cine prakticnije :). Ja sad vadim ovu kutiju pa sa plasticnom kesom izadjem ispred stana da to istresem u kesu+izvadim neki valjkasti deo koji se isto tako uplete u prasinu i dlake. Pa baci to pa vrati sve na mesto pa usisavaj, jeeeeee. A sa kesom utaknem u struju pritisnem dugme i vozi misko!

Kako bre, meni se kese cine prakticnije :). Ja sad vadim ovu kutiju pa sa plasticnom kesom izadjem ispred stana da to istresem u kesu+izvadim neki valjkasti deo koji se isto tako uplete u prasinu i dlake. Pa baci to pa vrati sve na mesto pa usisavaj, jeeeeee. A sa kesom utaknem u struju pritisnem dugme i vozi misko!

pa dobro,mi imamo i psa pa usisavamo svaki dan
a te kese ako ne cistis redovno,hoce da se usmrde mislim,ako ostavljas te dlake unutra
pa je nama prakticnije ovo
moze lepo i da se opere i milina

Razliciti rastvori isparavaju razlicitom brzinom, ne znam sta ste inhalirali.

pantenol i fiziološki.
pre nego što smo dobili naš inhalator, koristila sam drugaricin. i na tom se podešava brzina ili veličina čestice, tako nešto. ista količina na tom njenom 10-15 min. na mom 2-3 min. sve mi se čini da je otišlo sve u vazduh a ne gde je trebalo. ne može beba tako brzo da udiše...

koliko cesto nedeljno dajete jaje? ja ranije davala 2 puta zumance sa povrcem,a sada jednom nedeljno pravim omlet ili na oko. jel bi trebala cesce, odnosno bar 2 puta nedeljno?
i da dodam da mi je dorucak i vecera pravi smor, ili sam jako nekreativna

koliko cesto nedeljno dajete jaje? ja ranije davala 2 puta zumance sa povrcem,a sada jednom nedeljno pravim omlet ili na oko. jel bi trebala cesce, odnosno bar 2 puta nedeljno?

Nisi jedina, ja redovno muku mucim oko dorucka i vecere.
Novitet koji se dopao mom sinu su knedle sa sljivama za veceru, pa ako ima dobrovoljca da ih pravi sa sve mesenjem testa to, ili mama kupi smrznute i gotovo za cas posla :).

..ja otprilike jednom nedeljno dajem omlet ili kuvano, a drugo i trece koje sam ranije davala sa povrcem uz ruchak
sigurno napabirche iz ostalog shto kuvam a sadrzi jaja (chorba od povrca, musaka, pite, projare, palachinke, krofne, cicvara, pohovano meso itd..)

tako i ja racunam, posto ranije nije jeo nista sto sadrzi jaja (zbog belanca), sada uz pite, gibanice, proju, itd. pojede to drugo koje je islo uz povrce.
kao sto sam i ranije pisala, malo sam izbacila mlecnu veceru, da ne bude identicna sa doruckom, pa dajem zitarice, ali i to ce da mu se dojede uskoro. zato sam kupila 3, 4 vrste pa ih razlicito miksam. moram da priznam da 7korn banana ima od-vra-tan ukus, jedva cekam da potrosim kutiju.
inace, kontrolu i vakcinu imamo tek 6. marta, a poslednja je bila 13.9. posto mnogo voli vagu za merenje u kupatilu, sinoc sam pogledala kad je stao- ima 14kg, sto znaci da je dobio 1kg za 4 meseca. jel to mnogo? ne znam koliko je porastao u visinu, ali vidim da je poprilicno :D

i meni je smor
a jaje ne znam koliko dajem...otprilike 2 puta...kajganu...to voli
i ovako ako stavim jaje u nesto pa tu malo
nego sto ona trazi jaje svaki sekund
jej jaje...jej kuka (jede jaje, jede sunka)
eto...samo bi to jela
a da....i pi meko
i jej putu(supu)
tako da joj sad za rucak sve kuvano dajem sa sto vise tecnosti,pa ona misli da je supa...posle samo malo hleba i to je to
a dorucak i vecera haos
dam joj nekad hleb sa dzemom( za dorucak ali retko), nekad pastetu...onu mikijevu patelinu :roll:
nekad kackavalj i pileca prsa...nekad joj uvalim i zdenku neku...pa to jaje njeno...pa nekad zitarice neke...nekad plazmu i mleko sa seckanom suvom kajsijom koju ubacim da bi je prevarila
pecem joj pecivo ono smrznuto pa joj dam sa jogurtom
nekad isprzim one fingerse od lignji pa to sa cveklom i hlebom dam za veceru
nekad virslu jede
nekad przenice,ali retko
nekad kupim pizzu
ne znam ni ja
uglavnom me jako smara jer ne znam sta vise da joj dam, a sve mi to nesto nezdravo

nego nesto meso slabo jede u poslednje vreme
zvace i pljune umesto da proguta
al s obzirom da jede ta jaja i mlecne proizvode, ne brinem se
ribu isto hoce

Back