dan smrti--23.05 casova...

Nije isto sedeti za kompom,kuckati i prodavati poamet.Jeste li bili u vojsci,imali svoje saborce,da li vam se desilo nesto ovako kao paji?
To su traume za celi zivot i treba malo biti oprezniji i ne pisati svasta.Bog neka spasi duse jadnih vojnika,tu budalu od generala necu ni da pominjem,znam kakvi su,nije on jedini.

Битка за Москву??У којем то веку?Постоји гомила филмова о бици за Стаљинград,не знам да је неко покушао да заузме Москву,Наполеон?

vidim da je neko naostren, pa da se ne namecem

@paja. bitka za moskvu, bitka za opstanak, na zivot i smrt, mnogo je civila stradalo, ali i mnogo ruske vojske, razlicitih jedinica, je svesno izginulo u stalnoj borbi za nemcima, samo da se za malo uspore

cena je prevelika, ali pobeda se racuna. tesko je o zivotu pricati na osnovu filma, ali ima i dosta literature

Srbin.
Dušan Bratić Obrenovac.
Zašto sam ga postirao ?
Služeći u Batajnici upoznao sam Veličkovića i da vam pokažem da eto ni desetak godina od rata vi među sobom ne možete utvrditi istinu a ovdje nas neki svakodnevno bombardiraju svojim istinama starim 100 ili 200 godina o zemljama o kojima ne znaju ništa čak nikad nisu ni bili u njima.
Mislim na velikosrbe i slične.

Velickovic,o pokojniku sve najlepse.Zato takvi tekstovi
Stvarnost,uzasna arogancija
Pajo nije tvoja jedinica jedina.Kako je smiljanic zrtvovao vas i 29ke,tako je Milosevic citav narod i armiju potpisivajem Kumanovskog, kad je vec svima bilo jasno da vazdusni udari nemaju uspeha

Poslednja izmena:
Pajo nije tvoja jedinica jedina.Kako je smiljanic zrtvovao vas i 29ke,tako je Milosevic citav narod i armiju potpisivajem Kumanovskog, kad je vec svima bilo jasno da vazdusni udari nemaju uspeha

ma znam da nismo jedini...kamo srece da smo jedini...
zato i potenciram stalno da nas diletanti upropastise...sve je manje profesionalaca u svim sverama..

na danasnji dan 1999 godine mi je unistena jedinica u 23.05 casova...laserski vodjena bomba je konacno nasla cilj...posle mnogo pokusaja unistenja konacno je unistena...zrtvovana...a ja se sve godine pitam zasto...???
u vojnoj skoli sam ucio da jedinice VOJIN treba da prime prvi udar neprijateljske avijacije...otkriju neprijatelja na sto vecoj daljini...omoguce avijaciji i PVO sistemu da dejstvuje...i da se nakon 3-4 dana rata jedinice koriste po drugoj taktici...medjutim vrli komandant smiljanic koji sada pise knjige zrtvova moju jedinicu i posadu za navodjenje---a nije imao sta da navodi---jer nije imao ispravan avion...i nikom nista...sta je jedna jedinica za jednog generala...??? prijatelji moji...SLAVA VAM ...mi sto prezivesmo pamticemo vas vecno...

Jako se brzo zaboravilo na te stvari.
Tesko onima koji trunu pod zemljom.

jos je gore svesno rezimsko zrtvovanje privrede drzave i bacanje na kolena pred strancima i domacim mafijom do 2.000 do danas, zar ne ? kad se vec ide u sirinu i kad se uporedjuje sta je gore

sta si ti neki advokat?Naravno da je sve to podjednko lose,ali nije tema.
Resi mi pohadjas li neke seminare na kojim provezbavate ovako originalno stilsko izrazavanje.

ti si pravio gradaciju, pa si stao kad je postalo najgore tj kad su tvoji dosli na vlas

seminare da, ali na rapidsheru. za razliku od tvojih priucenih u segedinu i temisvaru pa cap na ministarska mesta

i nije sve podjendako. naucices tezim putem, uci ce i tebi u glavu

Mog zemljaka mnogi od milja zovu Buca:)
Bio je, cini mi se prosle godine, gost u emisiji SVEDOK na RTS-u, zaista potresno i divno svedocenje, mislim da mu je kolega koji je s njim uzleteo poginuo, a Pericin avion je srusen negde na granici sa Bosnom, on je preziveo, Bogu hvala, i zao mi ste ovi iz tvog svedocenja - nisu!

Nezaborav ne moze da traje dok smo mi zivi, mora da traje dok postoji Srba i Srbije, i uvek da se podizu kao Feniks iz pepela...

P.S. Secam se kako je drmalo tlo kad se vodila borba na Ceru, kad su bombardovali, i uvek sam se pitala: Boze, ima li prezivelih:(

Slava im, a Tebi hvala sto ih i na ovaj nacin otrzes od zaborava i nama koji nismo upuceni mnogo, pricas nesto iz prve ruke. Hvala i Tebi...

Слава им.

Pajo, Pajo...Sta si ti to sad napisao?

Da jedan GENERAL ne zna da americki borbeni avioni automatski ispaljuju rakete na mesto odakle su gadjani sa zemlje?

Pa to znam ja, koji nisam vojno lice, a kamoli jedan general vazduhoplovstva!

Naravno da je MORAO IMATI naredjenje od NEKOG.

Takve odluke se ne donose zbog sujete ili sto je toga jutra ustao na levu nogu.

A zna se ko je generalima naredjivao tada.....

On je samo bio vojnik i to je platio svojim zivotom i zivotom drugih ljudi.

Da se on izvukao, a drugi stradali - tada bi ti imao pravo.

Пази овог... јеси ли на оваквој теми нашао да доказујеш како је Слоба крив за све? :roll:

И то ти који 20 година већ не живиш овде (јел' тако рече?) а питање је да ли си и војску служио (а камоли видео рат)? :roll:

na danasnji dan 1999 godine mi je unistena jedinica u 23.05 casova...laserski vodjena bomba je konacno nasla cilj...posle mnogo pokusaja unistenja konacno je unistena...zrtvovana...a ja se sve godine pitam zasto...???
u vojnoj skoli sam ucio da jedinice VOJIN treba da prime prvi udar neprijateljske avijacije...otkriju neprijatelja na sto vecoj daljini...omoguce avijaciji i PVO sistemu da dejstvuje...i da se nakon 3-4 dana rata jedinice koriste po drugoj taktici...medjutim vrli komandant smiljanic koji sada pise knjige zrtvova moju jedinicu i posadu za navodjenje---a nije imao sta da navodi---jer nije imao ispravan avion...i nikom nista...sta je jedna jedinica za jednog generala...??? prijatelji moji...SLAVA VAM ...mi sto prezivesmo pamticemo vas vecno...

Slava srpskim junacima koje su NATO i američke zveri mučki ubile u svojoj kući u svom dvorištu. Nadam se da će ubice stići božja kazna obzirom da ova ljudska pravda ne valja.
Nadam se da će zasluženo da dobije i smiljanić.

ti si pravio gradaciju, pa si stao kad je postalo najgore tj kad su tvoji dosli na vlas

seminare da, ali na rapidsheru. za razliku od tvojih priucenih u segedinu i temisvaru pa cap na ministarska mesta

i nije sve podjendako. naucices tezim putem, uci ce i tebi u glavu

ti si neki vidovit,gledas u solju?
Koji moji?Sta se svadjas covece?Nisam ti ja kriv sto te je tvoj idoli izneverio prepustanjem KiM siptarima.Mozda tebi ni dan danas nije jasno,ali ovi sto su sada na vlasti,nisu imali znacaja u izglasavanju kapitulacije u skupstini.

Слава момцима који жртвоваше своје животе.......
file.php

slava i hvala svim poginulim za vreme fašističkoevropskonato agresije krajem prošlog veka........neka nam je upamet ko su nam prijatelji.........ovako priča pravi junak Srbije

Mi piloti moramo da preuzmemo prvi udar na sebe i tako spasemo bar neko dete u ovoj zemlji........

sunce.jpg

ХВАЛА ВАМА СИНОВИ СРПСТВА И ХРИШЋАНСТВА
ШТО ЖИВОТ СТЕ ДАЛИ ПОНОСНО И ЧАСНО

ПОЛЕТИТЕ СПОКОЈНИ У НЕБЕСКО ЦАРСТВО
ВЕКОВИМА СРБИ ПРЕТКЕ ЋЕ ДА СЛАВЕ

ОДБРАНИСТЕ ДАНАС ОТЕЧЕСТВО ВАШЕ
ВИ ИДЕТЕ ДЕЦО УЗДИГНУТЕ ГЛАВЕ

To je Srbija,prava hrabrost i poštenje se uglavnom kažnjava metkom u potiljak.A ljigavost i spremnost na sve nagrađuje:cool:

Не,одувек је било тако.Правду мораш да истераш скоро увек сам а закон и правда нису исто,закон је на страни оних који дају паре а поштен народ нема пара.

goxy i misoni..!!!
ocete li da me dokusurite..???
dosta mi je i moj pesimizam...

Пајо, можда јесте закон на страни оних који имају пара, и можда се заиста љигавост и спремност на све награђује, али то је тренутно - у складу са тренутном влашћу (мислим уопштено, али ова данашња је баш доказала то).

На странице наше историје су ипак уписана имена хероја, а наш задатак данас је да допишемо хероје нашег доба.

Твој задатак Пајо, је да све то чега се сећаш ставиш на папир, и, ако не цене данас те људе, сигурна сам да ће доћи време када ће их ценити.

Песимизам може да те тренутно опрхве, али, иначе му нема места. :)

Слава твојој јединици. Теби желим снагу да издржиш данашњи дан.
Мисли да ће већина нас са ове теме ноћас у 23.05. у мислима бити с тобом и твојом жртвованом јединицом.
На ове малобројне којима ништа није свето не обраћај пажњу.
Доста нас овде живи за дана када ће целој Србији постати јасно ко су и какви су Смињанићи и други генерали којих имамо по глави становника мислим највише у Европи.

Back