Današnja mračna Srbija: Otkaz jer je uzeo bolovanje zbog smrti brata

A kakva je suštinska razlika?
I rad na odredjeno je probni rad.
Ako im ne odgovaraš - ne dobiješ novo produženje ugovora.

Što pitaš mene, razlika je u zakonu, on definiše te kategorije

Rad na određeno je na godinu dana a probni rad od tri meseca znači da mogu da te otpuste sutra ako kreneš da brljaš na poslu.
Mislim da je probni rad najlakši za raskidanje ugovora, uostalom tome i služi

Ipak drago mi je da smo na ovoj temi malo istresli šta može šta ne može, šta valja na kraće a šta ne valja na duže staze

milenijumska generacija ne zna ni za regres ni za topli obrok ni za stambeno

ima jako pametne dece
prvo se jave u firme u kojima NEĆe da rade
Prvi mesec odrade a sledeći ugovor od 3 meseca raspidele ovako: 1 mesec tadi, 1 mesec mu firma plati bolivanje, 1 mesec mu plati RFZO - i da otkaz
to su mu već 4 meseca radnog staža
Frikom, lilly, dm, gigatron, tehnomanija i sl.
Za godinu dana konkretnog rada može da izvuče još 2 do 3.

e to su pametna deca!
jajarski sistem - jajarska igranka

a nas su učili sve pogrešno i da je bolovanje sramota

Plus isti Miloševićev vid propagandi i manipulacija, poistovećivanje sebe sa državom (kritika vlasti = napad na državu logika), kadrovska i partijska lojaljnost ispred kvaliteta/rezultata/uspeha, kontrola medija, pokušaj jednoumlja i progon ili satanizacija neistomišljenika, uzurpacija institucija, de facto jednopartijski sistem sa centralizovanom vlasti (mrski demokratski ustav mu ne dozvoljava skroz da uspostavi iako ga je kršio više puta nekažnjeno), etatizam u svim sferama društva, kult ličnosti itd.
To je to.

Ipak drago mi je da smo na ovoj temi malo istresli šta može šta ne može, šta valja na kraće a šta ne valja na duže staze

milenijumska generacija ne zna ni za regres ni za topli obrok ni za stambeno

ima jako pametne dece
prvo se jave u firme u kojima NEĆe da rade
Prvi mesec odrade a sledeći ugovor od 3 meseca raspidele ovako: 1 mesec tadi, 1 mesec mu firma plati bolivanje, 1 mesec mu plati RFZO - i da otkaz
to su mu već 4 meseca radnog staža
Frikom, lilly, dm, gigatron, tehnomanija i sl.
Za godinu dana konkretnog rada može da izvuče još 2 do 3.

e to su pametna deca!
jajarski sistem - jajarska igranka

a nas su učili sve pogrešno i da je bolovanje sramota

Vi što hvalite SFRJ samo vas gledam kako sami isterujete na čistac svu trulež i mulj tog nakaradnog, totalitarnog, robovlasničkog sistema :mrgreen:

Back