Dali je moguče voleti dve osobe u isto vreme?

*Mihal*

Domaćin
Poruka
4.181
blondi:
rekla mi drugarica neki dan: "pa kako da ostavim jednog od njih kad ih oboje volim?!" :shock:

... šta vi mislite... dali je to moguče??? :roll:

ja mislim da nemožeš voleti 2 osobe od jednom...
ili ne voliš ni jednu kako treba tj. se te dve osobe dopunjavaju, jer ti u svakoj fali nešto, znači da u biti udružiš dve u jednu što znači da ni jedna nije prava i iskrena...
a iskrena ljubav je moguča samo u kompletu... nemožeš je deliti i da hočeš 8)

Iskrenu ljubav ne mozes deliti?? Ljubav je u sustini neogranicena, i ne postoje pravila koliko osoba moze biti umesano u neku ljubavnu grupu ili nemoze. To je stvar navike i saglasnosti oba partnera. Postoje bezbroj poli-brakova gde uzajamna ljubav i romanticna atmosfera zrace u punom sjaju. Na kraju krajeva mono-partnerstvo se moze uvrstiti i u sebicnu zajednicu zbog ogranicaenja samo na 2 osobe.

istrazivach

Primećen član
Poruka
779
Blondi slazem se uveliko sto si rekla na prvoj strani o potpunjavanju 2 licnosti i sl.Ali da li zaboravljas da postoje razlicite vrste ljubavi?
moze li roditelj voleti dvoje troje ili vise dece isto?Mislim da ne jer je svako dete razlicito pa ih voli na razlicite nacine ali mozda jednakim intenzitetom jednakom snagom!?
Mozda je voleti dve tri vise osoba samo pitanje oblika ljubavi ?naravno ako budemo izuzeli komplekse dokazivanja i sl
Istrazivach

hulahopka

Zainteresovan član
Poruka
274
iceburn:
Meni se to desavalo i iskreno mislim da je to zaita moguce. Jednsotavno kaos to neko rece privlace te na razne nacine. Kad bi postojala savrsena osoba onda bi mozda i mogao da volis samo nju ali kako ne postoji onda je sasvim normalno da se ovakve stvari desavaju.
Ja bi bas volela da imam svoj harem, pa nek se oni lepo dopunjavaju, a ja da budem zadovoljna..jer nemoguce je da sve ono sto trazite i ocekujete da vas partner poseduje, nadjete u jednoj osobi, zato verujem da su te stvari moguce

blondi

Domaćin
Poruka
4.976
istrazivach:
Blondi slazem se uveliko sto si rekla na prvoj strani o potpunjavanju 2 licnosti i sl.Ali da li zaboravljas da postoje razlicite vrste ljubavi?
moze li roditelj voleti dvoje troje ili vise dece isto?Mislim da ne jer je svako dete razlicito pa ih voli na razlicite nacine ali mozda jednakim intenzitetom jednakom snagom!?
Mozda je voleti dve tri vise osoba samo pitanje oblika ljubavi ?naravno ako budemo izuzeli komplekse dokazivanja i sl
Istrazivach
ja sam morala da procitam temu ponovo - jbg davno je to bilo a ti mi kopas po ormaru 8)

oblik ljubavi - da, slazem se ali kako onda znati koja je on prava, prva, najjaca, najbitnija, najiskrenija, najsavrsenija? (u musko-zenski odnosima, ne pricam o roditeljskoj ljubavi)

AllmightyBruce

Obećava
Poruka
97
Znash kako verovatno je u tripu i izmena su joj osecanja.Postoji razlika izmedju ljubavi i zaljubljenosti.To je sve relativno,jer mi mozemo da volimo neku osobu a da NISMO zaljubljeni u nju,ili obrnuto,Varijacije su razne.E sad mozda ona puno gotivi obojicu a ustvari nevoli ni jednog,Mozda je zaljubljena u jednog i u drugog ali cim se koleba i moze da bude sa obojicom,verovatno je to sve njen hir...Kazem,varijacije su razne

GalebDzonatan

Primećen član
Poruka
589
AllmightyBruce:
Znash kako verovatno je u tripu i izmena su joj osecanja.Postoji razlika izmedju ljubavi i zaljubljenosti.To je sve relativno,jer mi mozemo da volimo neku osobu a da NISMO zaljubljeni u nju,ili obrnuto,Varijacije su razne.E sad mozda ona puno gotivi obojicu a ustvari nevoli ni jednog,Mozda je zaljubljena u jednog i u drugog ali cim se koleba i moze da bude sa obojicom,verovatno je to sve njen hir...Kazem,varijacije su razne

Ljubav kao i zaljubljenost, stanja su ludila u coveka. Mnogi veliki ljudi, znajuci ovo, niti su pridavali veliku paznju ljubavi vise no svom delu. Postoje i drugi slucajevi gde su najveca dela nastala upravo inspirisana ljubavlju. U svakom slucaju ljubav jeste poremeceno stanje svesti jer ljubav jeste iluzija, ali toliko jaka da nam se po nekad cini stvarnom. Desava se kad dvoje prestanu da se vole da tek tad uvide koliko su u biti bili dve razlicite osobe i do te mere da jedno drugo vise ne mogu poznati. Jer ljubav jeste slepa ali je isto tako i srce nebrojeno i kad volimo nekog mi volimo tek deo naseg srca koji se poistovetio sa voljenom osobom. Zato i ne postoji savrseni partner, koji ce biti 100% reinkarnacija onoga sto nosimo u svom srcu.

A sto se tice veze izmedju ljubavi i zaljubljenosti, zaljubljenost je kao radjanje Sunca i po zaljubljenosti se moze poznati i kakva ce ljubav biti, bas kao sto se po jutru dan poznaje. Jos da dodam i da se po zalasku Sunca pozna i kakva ljubav bese. Kada celi horizont gori dok Sunce zalazi, to kazuje da ljubav bese silna. Tople reci i nezni rastanci znak su da i ljubav bese bas takva, mirna i tiha. A velika ljubav je sila bezocne moci...

Charlotte

Primećen član
Poruka
694
A sto se tice veze izmedju ljubavi i zaljubljenosti, zaljubljenost je kao radjanje Sunca i po zaljubljenosti se moze poznati i kakva ce ljubav biti, bas kao sto se po jutru dan poznaje. Jos da dodam i da se po zalasku Sunca pozna i kakva ljubav bese. Kada celi horizont gori dok Sunce zalazi, to kazuje da ljubav bese silna. Tople reci i nezni rastanci znak su da i ljubav bese bas takva, mirna i tiha. A velika ljubav je sila bezocne moci...

Ovo je lepo receno.

Sto se tice pitanja da li je moguce voleti dve osobe u isto vreme, ne znam. Mozda da, a mozda i ne.

Hej Blondi, a sta je bilo sa tvojom drugaricom i tom dvojicom? Jel' i dalje misli da ih je obojicu volela?

istrazivach

Primećen član
Poruka
779
blondi:
ja sam morala da procitam temu ponovo - jbg davno je to bilo a ti mi kopas po ormaru 8)

oblik ljubavi - da, slazem se ali kako onda znati koja je on prava, prva, najjaca, najbitnija, najiskrenija, najsavrsenija? (u musko-zenski odnosima, ne pricam o roditeljskoj ljubavi)

SLUSHASH SRCE ono bolje zna od pameti, a kada pochnes previshe da se pitash...da li je onda to-TO?

McMillan

Poznat
Poruka
9.581
blondi:
rekla mi drugarica neki dan: "pa kako da ostavim jednog od njih kad ih oboje volim?!" :shock:

... šta vi mislite... dali je to moguče??? :roll:

ja mislim da nemožeš voleti 2 osobe od jednom...
ili ne voliš ni jednu kako treba tj. se te dve osobe dopunjavaju, jer ti u svakoj fali nešto, znači da u biti udružiš dve u jednu što znači da ni jedna nije prava i iskrena...
a iskrena ljubav je moguča samo u kompletu... nemožeš je deliti i da hočeš 8)
Ja sam imao sličan trip, da volim dve, ali to je bila zabluda. Kao što si navela, one su se nadopunjavale, pa sam mislio (podsvesno) da je idealno rešenje da ih obe volim.
Joj, kakva zbrka je to bila... Jbena španska serija :roll:
Sad mi je mnogo lakše, sa devojkom sam koja ima sve ;)

m@l@

Početnik
Poruka
20
Pronaci sve sto zelis-pa nisam mislila na onaj sklop razlicitih osobina koje svako od nas ima u svojoj glavi, vec na trenutak kada upoznavsi neku osobu shvatis"E pa to je ono sto zelim i to je ono sto mi treba da bih bila potpuna".A ta ziva osoba se puuuuuuno razlikuje od nasih zamisljenih idealnih.Ona je ustvari idealna, iako sigurno nema ni 5% onoga sto smo mislili da bi morala da ima.Mislim da ne mozes da znas kakva je tvoja idealna polovina dok je ne pronadjes.E tada tek shvatas sta je to SVE STO ZELIS...

istrazivach

Primećen član
Poruka
779
m@l@:
Pronaci sve sto zelis-pa nisam mislila na onaj sklop razlicitih osobina koje svako od nas ima u svojoj glavi, vec na trenutak kada upoznavsi neku osobu shvatis"E pa to je ono sto zelim i to je ono sto mi treba da bih bila potpuna".A ta ziva osoba se puuuuuuno razlikuje od nasih zamisljenih idealnih.Ona je ustvari idealna, iako sigurno nema ni 5% onoga sto smo mislili da bi morala da ima.Mislim da ne mozes da znas kakva je tvoja idealna polovina dok je ne pronadjes.E tada tek shvatas sta je to SVE STO ZELIS...

Lepo recheno

Pitao sam te u prethodnom postu jer masa ljudi nosi u sebi iluziju o onome kakvu osobu zele,vole da sretnu i kada se pojavi neka koja podseti na neshto iz toga oni namaknu na njega sve to shto u stvari ochekuju i nadaju sa da ce se dotichna osoba tako i ponashati ...a onda sledi razocharanje jer iluzija i stvarnost nisu isto...

kapelnik

Aktivan član
Poruka
1.834
Moguće je !
Pre par godina mi se to desilo,
ni do danas nisam siguran bez koje ustvari nisam mogao,
jer sam obe smuvao i raskinuo u isto vreme.

One su međusobno potpuno nepovezane,
nemaju maltene ništa zajedničko,
iz različitih gradova.

Prva je bila jedna od najlepših žena Beograda, u sexu frižider koji se trudi,
a druga napaljena zapostavljena direktorova žena ...

Obe izvanredni ljudi i drugari.
Starost 40+