Leon01
Buduća legenda
- Poruka
- 48.571
al ti je diskusija 

al ti je diskusija![]()
Nisi valjda ocekivao da cu te napasti, zato sto ti se to ne svidja ?
nisam mislio da ces me napasti ne ide to uz tvoj imidj a i na stakama si ne mozes me stici![]()
bitno je siriti ljubavXDda ti jedna,kasnije koji dan da ti i druga..
volim ih![]()
Da li pricamo ovde o zaljubljenosti ili pravoj ljubavi? Pravih ljubavi ima jako malo, kvazi ljubavi koliko god. Po meni,osoba koja stvarno voli drugu osobu, duboko, ne moze voleti istim intenzitetom nekog drugog u isto vreme. Postoji nesto sto se zove pozuda i strast i nesto sto se zove ljubav. U isto vreme mozes osecati pozudu prema jednoj a ljubav prema drugoj osobi. Ta dva osecaja znaju da pomute razum pa osoba misli da voli u isto vreme dve osobe. Ali to nije ljubav. Najcesce jedno od ta dva nije ljubav, ili nijedno od ta dva nije ljubav. U prvom slucaju, jednu osobu zaista volis a drugu samo zelis. Tu vreme da najbolji sud, jer kad se istrose strasti ili to prelazi u pravu ljubav i prestajes da volis jednu od te dve osobe ili skontas da je to samo bila neka privremena zaludjenost.
Ali, ja mislim da osobe kojima se desava da "vole" vise ljudi u isto vreme su osobe koje ne vole u sustini nikoga zbog njega samog, vec samo vole ono sto im odnos sa tom osobom pruza. Oni vole tu drugu osobu samo indirektno, ako im ona zadovoljava njihove potrebe. Zato im jedna osoba pruza strast i leptirice, a druga status, sigurnost, stabilnost. To je kao kada volis neki restoran zbog usluge koju dobijas, ali sutra da ti neki drugi ponudi istu uslugu ti ces otici. Nema toga da volis i restoran i uslugu, sto je slucaj u ljubavi. Ti volis njega kao njega, ali volis i ono sto ti veza pruza. A neko voli samo kroz to sta dobija od tog odnosa.
Zasto tako mislim...zato sto retko koja osoba kojoj se to dogadja u isto vreme, trpi nesto. Uglavnom dobija na obe strane. Niko ne voli dve osobe u situaciji u kojoj neka od te dve ne voli njega na primer? Uvek je to situacija u kojoj tu jednu obe druge osobe vole i pruzaju mu mnogo sto sta. Zasto niko ne voli u isto vreme bivsu koja ga je otkantala i novu koja mu jede dzigericu? Zasto je uvek obrnuto, da volis i muza koji je dobar otac, koji te drzi kao malo vode na dlanu i ljubavnika sa kojim imas sjajan seks i leptirice u stomaku. Zato mislim da je to cist interes, koji ne mora biti materijalni, nego svako voli ono sto dobija od drugoga. Zato mislim da tu nema reci o pravoj i istinskoj ljubavi.
Da dodam jos po koju...
Da bi ti rekao da si nekoga stvarno voleo, treba da prodju godine i vreme da se iskristalise da li je to bila prava ljubav ili samo trenutna fascinacija. Ti kad volis, prodjes i dobro i lose. I skontas da i u losem opet volis. Volis i kad ti vise ta osoba nista ne pruza ali je ti i dalje volis. Sve te situacije gde se voli vise ljudi se desvaju kada dobijas samo dobro. Ja nikada nisam cula da neko kaze "ej ja volim mnogo svoju zenu ali imam mnogo problema, a volim i drugu zenu koja mi je ljubavnica, ali ona se trenutno leci i dajem joj pare vozim je svaki dan na lecenje"...miiiislim![]()
sta ćes lepse od zivota..bitno je siriti ljubavXD
![]()
blago tebi mačkicesve je moguce ako si kompleksash..
volim samo jednu osobu na onaj pravi jedini strastveno svemoguci samo meni prepoznatljivi nachin..
ostalo je laz obmana i sujeti hrana
cica mica gotova prica, dobro rece samo tvoje iskustvo, bezuslovna ljubav imala si je poznajes je? mali broj ljudi ima koji vole bezuslovno, kad to prodjes tako nekog znas, znaces da moze...
Moguće da sam mlada i neiskusna. Neka, ima vremena, naučiću![]()