Da Vinčijev kod

I to treba da se zna... Meni se Da Vincijev Kod dopao prvo zato sto je tema vrlo zanimljiva. O pitanju vere se uvek raspravljalo i uvek ce se raspravljati, a cak i ako je pisao zbog para nasao je dobru temu. Ni u jednom momentu roman ne postaje dosadan, napetost se odrzava sve do poslednje strane... Ne razumem zasto neki u svemu moraju da nadju nesto lose... Covek je napisao knjigu, knjiga je postala bestseler, pokupila je odlicne ocene kriticara sirom sveta i sad se nadje neko, najverovatnije mnogo pametniji i obrazovaniji od svih tih kriticara, da kaze:" Ma knjiga je totalna glupost, samo je uzeo vec postojece ideje ,upakovao i zgrnuo pare." ... Pitam se zasto onda, kad sve to zna, taj neko nije tako upakovao sve to sto se vec znao i objavio knjigu? Verovatno bi i on zgrnuo pare...

...ne dopada mi se knjiga....likovi nisu lepo opisani....nemozes u opste da ih zamislis...lici na osrednji krimi roman ili na neki trac knjigu....po meni je lose napisana...jedva sam izdrzala do kraja(jer ipak moram da procitam neku knjigu da bi mogla pravo da sudim o njoj).

Poslednjih godina svet je poludeo oko te misterije vezane za Isusa, njegove naslednike i uopste citav njegov zivot...

Zasto je bas ova knjiga morala da dozivi veliki uspeh i probije se pored svih onih istorijskih knjiga i dokumentarnih emisija?

Interesuje me vase misljenje u vezi sa ovom knjigom i cinjenicom da su sajmovi postali steciste bas ovakvih knjiga...jer su ljudi, koliko sam ja zapazila, dolazili tamo samo da kupe Da Vincijev kod.

Teorije zavere su uvek ble popularne.

Videli ljudi gde pare leze pa ukljucili marketinsku masineriju, dobar biznis plan, intrigantna tema...
a racin u banci samo raste.
Promocije knjiga sada su slicne promociji holivudskih blokbastera (a da... bio je i film :roll: )

sama Knjiga nista posebno...

@Karamazov
super avatar!!!! :p

a knjga... komercijalni triler za interesantnom, ali vec previse izvikanom temom... bah, a obozavam Leonarda... Nista drugo od Brauna nisam citala, ali sudeci po svemu, izgleda da i nije vredno vremena...

Ja stvarno ne kapiram sta ima potresno u Da Vincijevom kodu, mene je knjiga bas smorila. Jedino ako si imao sat sa Miki Mausom kad si bio mali, pa su ti ga ukrali i sad ti se vratila trauma iz detinjstva:)

Ne, stvarno, da si rekao da je knjiga napeta, da je kontroverzna, da je intrigantna, ajde nekako (ako ne ulazimo u to kako je napisana) ali šta je tu potresno? Nisi čitao Dnevnik Ane Frank pa da se potreseš.

Karamazov:
Nego? :p I Deni je kralj, ali Alan... :) Jbg, gotovo je sa serijama i na rts-u i na b92 i na hrt-u... :evil:

da, znam... i bas mi je bedak.. Alan mi je omiljen... :(

bjelicab:
Procitaj pa ces videti,ja ne mogu sad da ti prepricavam knjigu!!! Ima toliko istinitih cinjenica,pa kako sve to moze odjednom da se poklopi!!!

pa verovatno je da smo svi ovde procitali knjigu inace ne bismo komentarisali... A da li zaista verujes u to da je sve to zaista tako kao u knjizi? covek samo ima kefalo, pa je neke cinjenice veoma smelo iskoristio, i napravio bestseler, nista vise... moze da te pomeri samo ako nemas stav i svest o tome sta je vera zapravo, bezobzira da li verujes ili ne verujes... ali to je samo roman. ne cak ni hipoteza, naucna studija ili ne znam ni ja sta... kada se malo zainteresujes, mozes da nadjes gomilu takvih knjiga koje obradjuju slicnu tematiku....

svi koji kude knjigu, a i bjelicab koga je knjiga potresla :confused: previše akcenta daju na toj religioznoj strani, pomalo zanemarujući izuzetan zaplet i preokrete u knjizi! Knjiga je pre svega fantastičan triler, akcija i avantura, čita se vrlo lako, jednostavno se guta u dva tri poteza a ima oko 300-400 strana!
Sinoć sam pročitao digitalnu tvrđavu, potpuno isti stil, isto uzbudljivo, samo je podloga drugačija... Meni je Den Braun ipak veliki majistor, a ako neko više voli neku psihologiju tipa Dostojevskog naravno da će mu Braun biti smešan...
Knjiga nije potresna, ali je vrh uzbudljiva! Jedna od najboljih koju sam pročitao. Uostalom, ne bi bez razloga doživela toliki tiraž i toliku popularnost!

Enrique.:
svi koji kude knjigu, a i bjelicab koga je knjiga potresla :confused: previše akcenta daju na toj religioznoj strani, pomalo zanemarujući izuzetan zaplet i preokrete u knjizi! Knjiga je pre svega fantastičan triler, akcija i avantura, čita se vrlo lako, jednostavno se guta u dva tri poteza a ima oko 300-400 strana!
Sinoć sam pročitao digitalnu tvrđavu, potpuno isti stil, isto uzbudljivo, samo je podloga drugačija... Meni je Den Braun ipak veliki majistor, a ako neko više voli neku psihologiju tipa Dostojevskog naravno da će mu Braun biti smešan...
Knjiga nije potresna, ali je vrh uzbudljiva! Jedna od najboljih koju sam pročitao. Uostalom, ne bi bez razloga doživela toliki tiraž i toliku popularnost!

pa jedino sto moze da protrese u toj knjizi je taj misteriozni, religiozni sloj... niko nije porekao da je nije uzbudljiva, ali ona je samo to... napet triler...

Back