Da vam vidim kucnog ljubimca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:ok:

Управо.
Фасцинирана сам идиотизмима које човек данас гледа/чита у вези кућних љубимаца. Људи су изгубили компас сасвим.

Шта фали Бекију као једној класичној дворишној мачки? Баш ништа.
Само што је несрећник скроз бео па се види да је прљав.
А кућне мачке, реално, немају ни где да се упрљају. Посебно оне што су затворене у солитерчинама.

Tačno! Užasava me kad čujem da mačke svakodnevno kupaju, osim ako se ne radi o rasama kojima je takva nega neophodna.
Na stranu što mačke ne vole kupanje, prilično sam sigurna da nije ni dobro za njih. One se jadne pomuče da nađu gde ima dobrih sastojaka/bakterija/minerala za njihovo zdravlje, te se valjaju ne bi li što više zalepile za sebe, onda vlasnik dođe i vidi da su se isprljale i pravo pod tuš, sve ispere. :lol:

Tako sam ja svog mačaka Sajmona često kupala kad je bio mali i mislim da sam mu narušila neku mačkama svojstvenu prirodu kože.
Kad se prvi put potukao sa mačkama, zadobio je ugriz koji se inficirao i morala sam da ga lečim antibioticima.

Oko mu već neko vreme suzi. Ne znam o čemu se radi. Znam da kad čoveku jedno oko suzi a drugo ne da kažu da to ima neke veze sa nervima.

A deo nosića mu je otkinula valjda neka džukela ili miš. Prošle godine smo bili u pčelinjaku dva dana, i kad smo se vratili njega i njegovog brata nije bilo još nekoliko dana. Mali žuća (mali garfild) se vratio (a taj njegov brat više nije nikad) sa povredom nosa koja je tako loše izgledala da smo mislili da će teško preživeti. Brat je pročitao negde da je to valjda normalno, kad se mačke medjusobno pare, da nastanu takve povrede, ali ja ne verujem u to. Ja više verujem da je njemu neka džukela ili neki miš pregrizao nos, nego da to ima veze sa parenjem
Aha, ja sam imala macka starog 10 godina,koji je preminuo od sepse pre godinu ipo dana Mekanog,i njemu je oko suzilo od rodjenja,tako se bio rodio tako da nisam obracala paznju samo sam mu brisala oko vatom,cajem od kamilice. A sto se nosa tice ne nije od parenja,jer nemoguce da mu je tokom borbe drugi macor toliko otkinuo nosic. Moguce da ili je pacov ili dzukela...

- - - - - - - - - -

dojdoj (0).jpg
dojdoj (1).jpg

moja ne voli da se kupa, ali je nasla strasnu zanimaciju, kad neko zavrsi sa kupanjem ona dotrci i uleti u kadu (tus kada) i krene da lovi kapljice koje padaju sa tusa, klize sa plocica i sl, i tako se igra :rotf:
pa sam pocela da joj pustam malo vode sa tusa, i van tusiranja, pa ugasim pa onda ona juri kapljice
al cim upalis tus odma bezanija iz kade, nemoj slucajno se okupa :lol:

moracu da je slikam kako juri kapljice

- - - - - - - - - -

sam kacila ovu bebecu pozu ?

Beki :klap: Beli :klap: .
Male mace da stavis ako budu bile.
Lepe su na slikama,kad ih neko voli kao ti i neguje.Tad je je bas fino.

Kad stize bebac?Da vidim snimke upoznavanja Blesise sa njim :klap: .
Beba ce u svakom slucaju biti u aprilu. I Bekijevih na sve strane,jer se nije pario sa jednom macom vec sa nekoliko njih. Bice slika belih beba... A u aprilu stize i moja kcerkica Lidija. Usli smo u osmi mesec. U sve cete biti upuceni.. pozzz :zper::lol:
dojdoj (5).jpg

Beba ce u svakom slucaju biti u aprilu. I Bekijevih na sve strane,jer se nije pario sa jednom macom vec sa nekoliko njih. Bice slika belih beba... A u aprilu stize i moja kcerkica Lidija. Usli smo u osmi mesec. U sve cete biti upuceni.. pozzz :zper::lol:

Prelepo :bravo: .
Bas mi je drago :vatromet: .
Toliko ima snimaka upoznavanja beba sa kucnim ljubimcima i drago mi je da ce biti tvoj kako Beki reaguje na bebu.
Toga nikad dosta.

jao vidi, nasmejana beba :heart:

deluje zadoovljno, kako ste se snasli, kako ide privikavanje i vaspitavanje?

Pa još uvek ima nekih sitnih problema kad je gladan ili kad se usami, pa mu je dosadno. Tada laje, cvili, ali brzo mu nešto damo da jede ili ga unesemo na kratko unutra. Držimo ga na terasi u prizemlju, a svakodnevno ide na našu vikendicu (osim naravno ovih dana kada je kišovito i loše vreme).
Ta slika je nastala u sredu, kada smo se ja i on šetali Fruškom Gorom (gde imamo pčelinjak). Baš se našetao, posle je do jutra spavao, koliko je bio umoran. Da sve bude idealno pobrniuo se komšija sa svojim psom, tako da su Bingiić i taj komšijin pas trčalli po Fruškoj Gori. Uživali su kao i ja u lepom sunčanom danu u prirodi.
Što se vaspitavanja tiče, za sada ume da pruži šapu, ti mu kažeš zdravo, on ti pruži šapu. A verujem da će vremenom naučiti lezi, sedii i te stvari...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back