- Poruka
- 196
Da li je med bez deklaracije med.![]()
Мед без декларације је увек мед јер декларације су данас као тарабе по којима свако може да пише шта му годи.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je med bez deklaracije med.![]()
Aha! Priroda ovaca je da ne mogu biti negativne.Zato što su sve ovce pozitivne.
ali zato znam šta je brak...![]()

covek polni odnos treba da prihvati kao balzenstvo dato od bogaZnači čovek ulazi u polni odnos zbog napaljenja, ne zbog dece...Pa nije ni čudo ovoliki broj abortusa sa takvom ideologijom. Ako kroz grad vidiš devojku u kratkoj suknjici, treba da je siluješ automatski, jer je to prirodno. Bravo za razmišljanje.
Ja lepo kažem, svrha polnog odnosa je stvaranje dece, a zatim užitak i sve ostalo.zasto ne bi iskusio ovo osecanje ako je ono toliko lepo da se maltene izjednacava sa pojmom bozansko?
tvoja ogranicenost jasno moze uociti tvojim crno belim podelama. ti mislis da ako neko voli seks i uziva u njemu i pri tom je tolerantan da se ebe svaki dan sa razlicitim partnerom. izjednacavas uzivanje sa promiskuitetom. inace sta je promiskuitet uopste? msm koja je granica broja partnera do koje se sme ici a da ne ispadnes ***** ili kurvar? kao sto se da zakljuciti u danasnjem drustvu ta granica je mnogo niza za zene...stvarno zasto se tema o moralu uvek svede na seks...lepo rece postavljac, pojam morala je mnogo siri ali zacudo neki se uhvate seksa pa to ti je...uglavnom oni koji su siromasni duhom...pardon, seksualnim iskustvom
cinteza ti je lepo odgovorio na ovo ali se bih ja dodala samo da zena koja menja partnere a ne uzima novac samo radoznala, sta ima lose u istrazivanju?A već sam postavio i tebi pitanje, kakva je razlika između prostitutke koja uzima novac za usluge, i devojke koja "samo" menja partnere, a ne uzima novac....ali mi ni ti nisi dala odgovor.![]()
nisi mi odgovorio sta je to usadjena svest, sta je dobro a sta lose? ono sto mogu da zakljucim po tebi jew lose ono sto razara, kako ti kazes... i opet o seskuAfrikancima i raznim plemenima nije ugrađeno da se klanjaju bogovima, da obožavaju demone... i sl. to je njihov izbor.
Moralna načela su ista i u Africi, i u Aziji, i u Evropi i u Australiji, Americi.... i to ne odlučuje čovek. Može čovek da kaže da je silovanje moralno, može celo pleme da se siluje, da celo pleme gleda na to kao na nešto uobičajno i normalno...ali to nikada neće biti moralno, jer ima funkciju da uništi, unesreći, razori...

pokaj se 
a evo nam ga jos jedan moralni hriscanin...mislis na mariju magdalenu ?pokaj se
![]()

Pa ti očigledno nesvesno negiraš evoluciju. Braniš koncept života koji dovodi do samoubistava, abortusa, polnih bolesti i td. Umesto da evoluiramo na bolje, mi rapidno degradiramo. Umirivanje savesti na forumu može da te dovede do kompromitovanja. Savet ti je da to radiš potajno u privatnosti.
Zašto misliš da je potpuna iskrenost prema sebi i prema osobi sa kojom želiš da budeš jedno, previsok zahtev?
Rekao bih da ovde grešiš. U prošlosti je vanbračni odnos proglašavan grehom jer je izazivao krvave posledice. Bile su potrebne hiljade godina civilizacijskog brušenja da bi ljudi stigli do toga da razvod zameni "pranje ukaljane časti".... shvatam ja da je seks pre braka bio |"nemoralan" u proslosti ali ne zato jer je prosto to zlo, vec je imalo prakticni znacaj, jer kao sto znas medicina i nauka nisu bli na tom nivou na kojem su danas, pa danas imamo nesto sto se zove kontracepcija pa se time nezeljene posledice seksa pre braka izbegavaju.
E, ovo je već tema na kojoj možeš da mantraš o matematici dok je vezuješ za moral.
Kao što sam nekada pokušao da ti objasnim, moral, baš kao i matematika su rezultat čovekovih shvatanja.
Nije matematika iznad čoveka, već je gruba aproksimacija pojednostavljenog modela sveta koji je čovek izgradio. Nema čoveka - nema matematike.
Možda se može reći da je moral gruba aproksimacija onoga što bi čovek želeo da bude, a još će se mnogo soli izesti dok moral bude aproksimacija onoga što bi čovek mogao da bude.
Znači čovek ulazi u polni odnos zbog napaljenja, ne zbog dece...Pa nije ni čudo ovoliki broj abortusa sa takvom ideologijom. Ako kroz grad vidiš devojku u kratkoj suknjici, treba da je siluješ automatski, jer je to prirodno. Bravo za razmišljanje.
Ja lepo kažem, svrha polnog odnosa je stvaranje dece, a zatim užitak i sve ostalo.
Rekao bih da ovde grešiš. U prošlosti je vanbračni odnos proglašavan grehom jer je izazivao krvave posledice. Bile su potrebne hiljade godina civilizacijskog brušenja da bi ljudi stigli do toga da razvod zameni "pranje ukaljane časti".
Nije stvar u kontracepciji, već u povredi... prava vlasništva. Originalni izvori avramskog morala ne zabranjuju svaki vanbračni odnos, već samo onaj u kojem prethodno nije uspostavljeno pravo vlasništva. Tako da je seks sa neograničenom količinom robinja bio legalan sve dok se poštuje pravo vlasništva.
"Avansni seks" je bio moralno opravdan ukoliko se naknadno uspostavi vlasničko pravo, kao što pokazuju Mojsijevi zakoni.
... Друга је ствар што је математика уређена као конвенција, па може бити више могућих конвенција (колико која има пректичну употребу, друга је ствар). Слично важи и за морал.
Неки принципи дају предност у опстанку, а човек их смешта у различите конвенције. То не значи да ти принципи не постоје.
Ne branim. Al mi se čini da je glavni problem koliko smo sposobni da prepoznamo te principe. Jer čovek se vlada po principima koje je usvojio kao tačne, a ne po principima koje ne poznaje.
Svako na ovoj planeti ima savest. Da li će je neko ignorisati, to je veliko pitanje. Ako čovek živi po svojoj savesti, takav život ga dovodi do morala. Ali mi smo skloni ka grehu, pa retko slušamo savest. Dakle, da bi izolovana civilizacija živela moralno, potrebno je da slede savest, a to zavisi od njih lično.
Afrikancima i raznim plemenima nije ugrađeno da se klanjaju bogovima, da obožavaju demone... i sl. to je njihov izbor.
Moralna načela su ista i u Africi, i u Aziji, i u Evropi i u Australiji, Americi.... i to ne odlučuje čovek. Može čovek da kaže da je silovanje moralno, može celo pleme da se siluje, da celo pleme gleda na to kao na nešto uobičajno i normalno...ali to nikada neće biti moralno, jer ima funkciju da uništi, unesreći, razori...

)Него да вам испричам један стварни догађај, где води апсолутизовање морала.
Јуче на часу грчког профан исприча пар полумасних (не могу другачије описати) вицева, наравно на грчком. Ништа посебно, неки догађаји са животињама. Сад и Грк је био већ непријатан јер је знао да је један од ликова на часу био у манастиру, а још га је мало подбадао "извињавајући се", што не подржавам. Мада, овај је могао отићи чим је најављено да следе "прљави" вицеви.
И овај лик издржа некако, био онда крај часа, овај устао изнервиран... После је рекао Грку како је антихрист.
После ми се жалио како бити хришћанин у данашњем свету значи бити луд, а ја му рекох "а ко је па нормалан". Како он не може више да долази на часове, и сл. А све због два вица.
(а шта би било да су се помињали попови, рецимо, или недајбоже Бог?!?)
covek polni odnos treba da prihvati kao balzenstvo dato od bogazasto ne bi iskusio ovo osecanje ako je ono toliko lepo da se maltene izjednacava sa pojmom bozansko?
tvoja ogranicenost jasno moze uociti tvojim crno belim podelama. ti mislis da ako neko voli seks i uziva u njemu i pri tom je tolerantan da se ebe svaki dan sa razlicitim partnerom. izjednacavas uzivanje sa promiskuitetom. inace sta je promiskuitet uopste? msm koja je granica broja partnera do koje se sme ici a da ne ispadnes ***** ili kurvar? kao sto se da zakljuciti u danasnjem drustvu ta granica je mnogo niza za zene...stvarno zasto se tema o moralu uvek svede na seks...lepo rece postavljac, pojam morala je mnogo siri ali zacudo neki se uhvate seksa pa to ti je...uglavnom oni koji su siromasni duhom...pardon, seksualnim iskustvom
cinteza ti je lepo odgovorio na ovo ali se bih ja dodala samo da zena koja menja partnere a ne uzima novac samo radoznala, sta ima lose u istrazivanju?![]()
Занимљивог ли парадокса
Мада, није то толико чудно. Од будале ћеш често чути "чекај да ти објасним".
Занимљивог ли парадокса
Мада, није то толико чудно. Од будале ћеш често чути "чекај да ти објасним".
seks jeste pijedestal spajanja ali ako mu ne prethodi obozenje kroz duhovnu katarzu spajanja to je ko makijato bez mlekca, samo kafa kojom zacinimo zelju kratko, brzo i bez obaveznog osmeha uz cigaru uz ili posle....
To osećanje je namenjenno za božansku instituciju - brak.covek polni odnos treba da prihvati kao balzenstvo dato od bogazasto ne bi iskusio ovo osecanje ako je ono toliko lepo da se maltene izjednacava sa pojmom bozansko?
cinteza ti je lepo odgovorio na ovo ali se bih ja dodala samo da zena koja menja partnere a ne uzima novac samo radoznala, sta ima lose u istrazivanju?![]()