Да разговарамо о моралу

OK. Čekao sam da se izrazi i kreptoman, ali koga nema bez njega se može. :D
Šta je bilo pitanje?
Postoji li matematika u kojoj 1 i 1 nisu 2?
Pođimo od matematike u kojoj su 1+1=1, odakle proizilazi da je i (1+1)+1=1+1=1. Daklem, sasvim lepo se može primeniti na izračunavanje Trojstva. :mrgreen:

Da malo pojednostavimo. Nekada mi vas dvojica rekoste da se entiteti sabiraju, bez obzira na njihova svojstva. Jedna ovca i još jedna ovca su dve ovce. Jedan kamen i još jedan kamen su dva kamena.
Međutim, da li je 1 Volt i još jedan Volt uvek 2 Volta?
Zavisi od električne veze. Nekad jeste, a nekad i nije.
Da bismo ispravno opisali proces, koristićemo drugačiju matematiku. U kojoj 1+1 daju 1. :)

OK. Čekao sam da se izrazi i kreptoman, ali koga nema bez njega se može. :D
Šta je bilo pitanje?
Postoji li matematika u kojoj 1 i 1 nisu 2?
Pođimo od matematike u kojoj su 1+1=1, odakle proizilazi da je i (1+1)+1=1+1=1. Daklem, sasvim lepo se može primeniti na izračunavanje Trojstva. :mrgreen:

Da malo pojednostavimo. Nekada mi vas dvojica rekoste da se entiteti sabiraju, bez obzira na njihova svojstva. Jedna ovca i još jedna ovca su dve ovce. Jedan kamen i još jedan kamen su dva kamena.
Međutim, da li je 1 Volt i još jedan Volt uvek 2 Volta?
Zavisi od električne veze. Nekad jeste, a nekad i nije.
Da bismo ispravno opisali proces, koristićemo drugačiju matematiku. U kojoj 1+1 daju 1. :)

1 volt i još 1 volt uvek daju 2 volta, osim kada nema oduzimanja, kao u Tvom primeru, gde postoje neki padovi napona itd.

Što se trojstva tiče, tu bi se bolje mogla primeniti analogija Bog=Otac U Sin U Sveti Duh, gde je U oznaka za uniju, a levo od jednakosti Božija unija. :D

Necu uopste da razgovaram o moralu,jer je poimanje istog individualno i tako treba i biti jer svi smo razliciti jedni od drugih.

Uvek se oslanjam na unutrasnji glas u vezi nekih stvari i znam u sebi da li je postupak ispravan ili nije.

Nametnute i vestacke produkte odbijam,pogotovo da raspravljam sa nekima da li je ispravno moje stanoviste ili njihovo,aj zdravo.

Necu uopste da razgovaram o moralu,jer je poimanje istog individualno i tako treba i biti jer svi smo razliciti jedni od drugih.

Ono što je individualno, to su spoznaje moralnih zakonitosti, a ono što nije individualno, to su same moralne zakonitosti.
Istina je da ne spoznaju svi jednako, tj. spoznaje su različite, ali to ne znači da su moralne zakonitosti različite.

1 volt i još 1 volt uvek daju 2 volta, osim kada nema oduzimanja, kao u Tvom primeru, gde postoje neki padovi napona itd.

Što se trojstva tiče, tu bi se bolje mogla primeniti analogija Bog=Otac U Sin U Sveti Duh, gde je U oznaka za uniju, a levo od jednakosti Božija unija. :D

Ја бих пре рекао да дају 2 волта у односу на колегин дрејн према маси. А зависи и од побуде на гејту јер 2 неискоришћена волта не дају ништа ако нису оптерећена.

Back