- Poruka
- 9.648
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mene kad su izbunarili, ukrali novčanik i sve dokumente najveći problem i jesu bili dokumenti. Sve to traje, mjesec dana duže traje ako i prijaviš kao krađu jer se daje 30 dana fore da neko pronađe dokumente, najbolje slagati da si greškom uništio ličnu, vozačku, saobraćajnu itd. onda možeš odmah prijaviti u Službeni list da je nevažeće i "vaditi nove". U mom gradu je bitno slagati i opštinu, Stari Grad ima stotine džeparenja dnevno, turiste na Baščaršiji redovno kradu Kad sam sve novo dobila: ličnu, vozačku, saobraćajnu, vlasničku, sve kartice bankovne, dva mjeseca nakon krađe zvoni mi telefon: radnik PARK firme našao moj novčanik sa svim dokumentima, u žbunju. I šta ću, nađem se s likom, dam mu 20 KM na kafu zbog fotografija koje sam imala u novčaniku i koje su preživjele dva mjeseca svih vanjskih uticajaUpravo sam počela da pišem-najbliža policijska stanica...
Ne bi mi palo na pamet da zadržim išta tuđe.
Zapravo, i da je u novčaniku manje, i da je više, isto bih postupila.
Moja draga osoba je u skorije vreme odžeparena i znam kroz kakve stresove i komplikacije je prošla da pribavi iznova svu ličnu dokumentaciju koju je držala u novčaniku. Iako je drastično manja suma novca bila u novčaniku, ali ne i zanemarljiva, znam da će da se jede dugo.
Da li bi mi prijalo da mi s neba padne 2000e? Pa, bi, ali nikom ne padaju.
Pritom, setim se par situacija kada su mi pošteni nalazači vratili moj mobilni telefon. To mi je mnogo značilo.
Vratiti treba..ko zna..mozda mu je to sve sto para ima.Ma, nema tu ni savest... ne treba da postoji pitanje šta tu treba raditi.
Ne interesuje me kakva je osoba koja je izgubila novčanik, pa da prema tome kompenzujem potajnu želju da zadržim išta.
"Kakva to osoba nosi okolo 2000e?"-ne, prosto ne želim da se pitam.
Dobra stvar je što sam baš ja pronašla, hipotetički, taj novčanik.
Policijska stanica traži identifikaciju osobe koja dođe da prijavi nešto nađeno, i postupak može da oduzme vreme. To me malo živcira...
Jednom sam nečiju ličnu kartu odnela, i ostala sam predstavljajući se, objašnjavajući gde sam je našla, da li je bilo drugih stvari sa LK... i u jednom momentu sam se osećala kao neka lopovčina. Pritom sam potrošila dragoceno vreme.
Možda je bolje ukoliko postoji lična dokumentacija, prosto kontaktirati samog vlasnika.
Ko ce naci ko ih je izgubioНемам поверења у полицију, вратила бих лично.
Ako se nađu i dokumenti, pokušaš na internetu, na društvenim mrežama, prošle godine sam našla novčanik sa parama i dokumentima, našla ga na fb (koji čak i nemam, ali sam koristila sestrin i našla ga) i mojoj sreći nije bilo kraja što sam ga baš ja pronašla jer je dečko i teški dijabetičarKo ce naci ko ih je izgubio
Salim se. To me deca skoro pitala. Nasle 10 evra na ulici i rekoh im da ne unose to u kucu jer kad god su nasle i zadrzale novac ne prodje dan ja izgubim vise. I kazu mi kako im je baka rekla da je sreca kad pronadju metalni novcic i onda su po toj logici 10 evra veca srecaNe mozes nikom vratiti novcic koji nadjes na ulici,jer i ne znas ciji je.
Ima ona babina gatka, kao tako se nekad radilo, kad neko ima neko teško kožno oboljenje, jedan od načina kako da izliječi je da protrlja oboljelo mjesto novčićem i baci ga na ulicu, onaj ko ga nađe će preuzeti bolest na sebe zato ni to ne uzimam!Salim se. To me deca skoro pitala. Nasle 10 evra na ulici i rekoh im da ne unose to u kucu jer kad god su nasle i zadrzale novac ne prodje dan ja izgubim vise. I kazu mi kako im je baka rekla da je sreca kad pronadju metalni novcic i onda su po toj logici 10 evra veca sreca
Na kraju ih dadose ulicnom sviracu, usrecise coveka.
То сам баш хтела рећи. Тако нађен новац треба потрошити на радост која се дели. Дакле- кафануSalim se. To me deca skoro pitala. Nasle 10 evra na ulici i rekoh im da ne unose to u kucu jer kad god su nasle i zadrzale novac ne prodje dan ja izgubim vise. I kazu mi kako im je baka rekla da je sreca kad pronadju metalni novcic i onda su po toj logici 10 evra veca sreca
Na kraju ih dadose ulicnom sviracu, usrecise coveka.
To jeste..ako se dokumenti nadzuAko se nađu i dokumenti, pokušaš na internetu, na društvenim mrežama, prošle godine sam našla novčanik sa parama i dokumentima, našla ga na fb (koji čak i nemam, ali sam koristila sestrin i našla ga) i mojoj sreći nije bilo kraja što sam ga baš ja pronašla jer je dečko i teški dijabetičar
Dobro se dobrim vraća, to treba da nam je na umu kad nađemo nešto što ne pripada nama!
Pogledajte prilog 1419597
Ko ce naci ko ih je izgubio
Uzela.Da nađeš novčanik sa 2000 evra, kreditnom karticom i ličnom kartom, šta bi radio?
Pogledajte prilog 1418534
Uzela.