Da li znate šta je rat?

Rat je kad sa drugarom odes da se boris protiv neprijatelja, a ono pukne bomba pored vas, pa mu skupljas creva i delove tela i pokusavas da ga zakrpis, dok ga u ocajanju gledas kako ispusta dusu.
Jesi li doziveo to,ili to onako pričaš?

Prilozi

• 15gzutzuitzitzi6000.jpg
    15gzutzuitzitzi6000.jpg
    98,5 KB · Pregleda: 7
  • 7jajdghrgtzsdhfh777.jpg
    7jajdghrgtzsdhfh777.jpg
    132,3 KB · Pregleda: 7
  • 9fgdtesdrsre999.jpg
    9fgdtesdrsre999.jpg
    172,4 KB · Pregleda: 5
Da li znate šta je rat i da li ste bili u ratu?
Da. Jer sam iz Bosne. Da ne ulazim u detalje, ja sam bila sa 20 god.tada odvojena od porodice, pa sam morala sve sama. Znalo je da se događa da nema sirene, pa ljudi ginu po ulicama, kad padaju granate, ali nekako navikneš se. Borba za preživljavanje pa živiš dan po dan i ne razmišljaš o smrti. Jer nemaš ništa, nema novca, hrane, osnovnih sredstava za život-prodavnice poluprazne, sve skupo. Šverc cvjeta po staroj narodnoj –“nekom rat a nekom brat”. Imala sam sreće pa sam našla posao, nema plate, al je bio obezbjeđen jedan obrok. Ručak, za današnji pojam obilja jako bijedan, al za nas tada ručak jako vrijedan. Povremeno humanitarni paketi sa hranom i sredstvima za higijenu. Za mene bi to bio praznik jer barem jedno vrijeme imaš doručak/večeru i zapravo neznam ni sama kako sam se snalazila za druge obroke. Znam samo da sam svega bila željna i stalno gladna. Najteže mi padalo ako se razbolim a nemam za lijekove-nekoliko puta sa posla me odvezla hitna jer sam se samo srušila.

Uspjela sam i da studiram, tako da sam završila faks. Već tamo 94 stanje je počelo da se popravlja, krenule i plate. Ne keš već čekovi. Sjećam se za prvu platu uzela sam jagode. Neznam zašto baš njih, al nikad u životu mi nisu bile tako slatke.

“Ukradena” mi je bila mladost, ali kažu u svakom zlu da se nađe ponešto i dobro. Za mene je to bilo da sam naučila da se snalazim, očvrsneš,da nakon rata (iako dugo poslije njega nije bilo sjajno) se lakše suočavam sa životnim problemima i nevoljama. Ništa mi nije bilo teško, jer u mislim ti da najgore je prošlo i ideš sa nadom i vjerom dalje.

Back