Da li verujete u zivot vecni?

a ko se to raduje ili plače?
onaj koji je umro (što je nemoguće utvrditi nakon njegove smrti) ili onaj koji je izgubio nekog bliskog?
ako je onaj ko je izgubio nekog bliskog, da li se on raduje ili plače zbog tog koji je umro ili zbog sebe jer je izgubio nešto za što je bio na neki način vezan?

mislim da ljudi nikada ne postavljaju sebi ovakva pitanja kada tuguju za nekim - da li tuguju zbog sebe ili zbog nekog drugog?
a trebalo bi.

monasi ne placu i ne odlaze na sahrane....cak ni kod svojih najblizih ....a ako ces bas ljudski...tuguju zbog sebe i zbog njih....

Poslednja izmena:
Kad pljujes po reinkanaciji , pljujes po tudjim svetinjama , a time pokazujes da si hriscanstvo shvatila prilicno nakaradno .
Interesantno je da mi ateisti uglavnom bolje poznajemo religije nego vi vjernici .Procitaj kuran , pogledaj malo vede , pa ce ti i hriscanstvo biti
jasnije .U zagrobni zivot vjerujem u tom smislu da ce moje molekule nastaviti da zive , ali ne vjerujem da ja kao licnost mogu poslije fizicke imati
neku svijest . Sve su to popovske lagarije da bi privukli vjernike . Sistem STAP i SARGAREPA ( pakao i raj ) .

Nesrecni Zoro,

Svakog coveka postujem, ali drugu veru ne jer bi to znacilo da svoju ne postujem.
Svestenik je cestit covek a tvoja je velika uvreda nazvavsi ga lazljivcem.
Da zaista poznajes Pravoslavlje ne bi ni postao ateista.

Nesrecni Zoro,

Svakog coveka postujem, ali drugu veru ne jer bi to znacilo da svoju ne postujem.
Svestenik je cestit covek a tvoja je velika uvreda nazvavsi ga lazljivcem.
Da zaista poznajes Pravoslavlje ne bi ni postao ateista.
S tobom je tesko polemisati jer nemas bas puno veze sa logikom .0va prva recenica ti je stvarno nakaradna .Odrastao sam u selu gdje su zivjeli
i katolici i pravoslavci i jedni drugima su postovali vjerske praznike i posjecivali se . Doduse , bili su pripadnici iste vjere ali razlicitih crkava .
Ne mozes za svakog svestenika reci da je posten covjek . Za one koji pricaju o ikonama koje placu i slicno , tvrdim da su prevaranti i necasni
ljudi .Kad nauka utvrdi da ikone mogu plakati , povuci cu svoju rijec . Sto vise poznajem hriscanstvo , a time i pravoslavje , ubjedjeniji sam ateista .

S tobom je tesko polemisati jer nemas bas puno veze sa logikom .0va prva recenica ti je stvarno nakaradna .Odrastao sam u selu gdje su zivjeli
i katolici i pravoslavci i jedni drugima su postovali vjerske praznike i posjecivali se . Doduse , bili su pripadnici iste vjere ali razlicitih crkava .
Ne mozes za svakog svestenika reci da je posten covjek . Za one koji pricaju o ikonama koje placu i slicno , tvrdim da su prevaranti i necasni
ljudi .Kad nauka utvrdi da ikone mogu plakati , povuci cu svoju rijec . Sto vise poznajem hriscanstvo , a time i pravoslavje , ubjedjeniji sam ateista .

Na primer imam ja prijatelja Muslimana i pozove me na praznik gde slavi njihovog Boga Alaha, kako ja mogu slaviti
nesto sto ne priznajem? Kako ja mogu postovati Alaha (Islamsku veru) kad on uci drugacije od moje vere?
Tvoji seljani su budale nevidjene.

Pravoslavni i Katolici nisu iste vere.
A ti si napisao ovde mnostvo gluposti, nema dalje rasprave.

ne mozes tek tako da se uvalis u vecnost.. u vecnu sadasnjost...to je svojstvo boga koji vlada vremenom i tvorevinom...vecnost je ono sto postoji posle sveta...i ona je postojala pre sveta...smrt nije epizodno u zivotu sto se moze pobedjivati vec osnovno svojstvo zivota...prevladati ga iznutra nemoguce je...tu pomaze samo magicni stapic koji izvodi svet ane jednog coveka iz tih granica...:D

Na primer imam ja prijatelja Muslimana i pozove me na praznik gde slavi njihovog Boga Alaha, kako ja mogu slaviti
nesto sto ne priznajem? Kako ja mogu postovati Alaha (Islamsku veru) kad on uci drugacije od moje vere?

I hriscani i muslimani su maznuli vjeru Jevrejima i vjeruju u istog boga .
Toliko bi kao deklarisana vjernica trebala znati !

I hriscani i muslimani su maznuli vjeru Jevrejima i vjeruju u istog boga .
Toliko bi kao deklarisana vjernica trebala znati !

Da Hriscanstvo potice od Judaizma, ali danasnji Jevreji cekaju laznoga Boga (mi znamo to je Antihrist).

Da se vratimo temi ko ovde veruje u zivot vecni osim mene?
Izgleda niko pa je lud samo onaj cija se ludost ne poklapa sa vecinom.

Sta je to verski fanatik?
Onaj koji normalno iznosi svoje stavove, i nikoga ne psuje i ne prisiljava na svoja uverenja.
Jesi i ti od elite ateista mozda

ali danasnji Jevreji cekaju laznoga Boga (mi znamo to je Antihrist)

O jadna duso sto te demon vara, nisi ti meni nista naudila rugajuci se, ali hoces sebi takva.

Mislis da si pametan ali nisi.

:lol:

Back