Da li verujete u zivot vecni?

Koliko je ljudi izlečeno u Ostrogu, a koliko je otišlo neizlečeno? Da li je nekom bogalju ikada izrasla noga, slep progledao?

Gorda glavo,

U Ostrogu je izleceno dosta ljudi, a zasto drugi nisu izleceni neki su necistog srca, neki nemaju vere, a neki se nisu pokajali za svoje grehove...
A zasto je taj bogalj "tesko kaznjen neizlecivo"? Sve je po Bozijem dopustenju, ne ispitujmo Bozije dubine zasto i kako nas se ne tice.
Sudovi Boziji su daleko iznad sudova ljudskih.

Tema je da li verujete u zivot vecni, da ili ne?

Postoji svet vidljivi i nevidljivi duhovni.
Kada dusa koja daje zivot telu, napusti telo, neki se raduju a neki gorko placu.
Ja verujem u zivot vecni.
Verujem u vecni zivot, naravno...

Bog nam je obecao vecni zivot, kao dar....

Postoji i nebeski vecni zivot za odredjen broj ljudi i vecni zivot na Zemlj iza neodredjen broj ljudi... prema Bibliji.

Ocekujem vecni zivot na Zemlji....
Biblija kaze....

Rimljanima 6:23 Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Isusu Hristu, Gospodu našemu.

Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Psalam 37

9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

18 Zna Gospod dane bezazlenima, i deo njihov traje doveka.

29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj doveka.

:heart:

Gospod nam je obecao vecni zivot u blazenstvu, i svi oni koji veruju u Njega i cine dobra dela, radovace se vecno pored Boga. :heart2:
Pa ovaj... neće se baš večno radovati.
U prvom trenutku će krenuti da se pipaju i da se oduševljavaju što još uvek imaju ruke i noge i mogu da ih pokreću kako oni hoće.
U sledećih nekoliko dana primetiće da su im nestale sitne nesavršenosti sa kože, da ih više ne muči loša probava, otečene noge, suva kosa...
Nekoliko sedmica će se buditi uz prijatno osećanje da ni danas ne moraju na posao /školu/ pijacu.
Mesecima će samo bazati preko livade kao trutovi kojima je jedini posao da mirišu cveće.
Nakon pola godine primetiće da je livada uvek ista i da nemaju s kim da odigraju partiju pokera, a pošteno govoreći, počeće malo da im ide na živce ona muzika koja nikad ne prestaje i sve više liči na žubor planinskog potoka.
Nakon sto godina muzika će više ličiti na žubor kišne kanalizacije.
Na petstogodišnjicu smrti popeće se na najviši oblak sa Kalašnjikovim i krenuće da rokaju anđele u letu tako da će uskoro vetar da kovitla guste mase perja.
Kada uspeju da pogode skrivene zvučnike iz kojih dolazi žuborava muzika, odložiće Kalašnjikova, zapaliće cigaru i reći:
- E, tako.

:kafa:

sta ce mu kravata i odelo u vecnom zivotu
kakve ti to slikovnice nama ovde postavljas

tipa u boos odelu:hahaha:

jel to neka insinuacija da smo teletabisi?

Pa kad znas da pametujes, sto nisi postavio bolju?

Neznas ni sam sta hoces a nista nedas.

Pre nego sam postavio tu sliku, trazio sam na netu
neku bolu pravoslavnu.
Nisam nasao da valja.

Nasao sam kako Isus vaskrsava dvoje svetaca?

A sta je sa ostalim narodom?

Takvu sliku nisam mogao da postsvim.

Bolje ova sa boos odelom nego ta vasa gde samo sveci idu u raj i nemate sta da ponudite a znate da kritikujete?

Pa nemati je jos gore i sramnije..

Isus je takvima rekao: licemeri,vidite trun u oku brata svog a u svom balvan ne vidite...

U prvom trenutku će krenuti da se pipaju i da se oduševljavaju što još uvek imaju ruke i noge i mogu da ih pokreću kako oni hoće.
U sledećih nekoliko dana primetiće da su im nestale sitne nesavršenosti sa kože, da ih više ne muči loša probava, otečene noge, suva kosa...
Nekoliko sedmica će se buditi uz prijatno osećanje da ni danas ne moraju na posao /školu/ pijacu.
Mesecima će samo bazati preko livade kao trutovi kojima je jedini posao da mirišu cveće.
Nakon pola godine primetiće da je livada uvek ista i da nemaju s kim da odigraju partiju pokera, a pošteno govoreći, počeće malo da im ide na živce ona muzika koja nikad ne prestaje i sve više liči na žubor planinskog potoka.
Na petstogodišnjicu smrti popeće se na najviši oblak sa Kalašnjikovim i krenuće da rokaju anđele u letu tako da će uskoro vetar da kovitla guste mase perja.
Kada uspeju da pogode skrivene zvučnike iz kojih dolazi žuborava muzika, odložiće Kalašnjikova, zapaliće cigaru i reći:
- E, tako.

Takvi nece stici ni do vrata Carstva Nebeskog, survace se u pakao.

neku bolu pravoslavnu.
Nisam nasao da valja.

Bolje ova sa boos odelom nego ta vasa gde samo sveci idu u raj i nemate sta da ponudite a znate da kritikujete?

Isus je takvima rekao: licemeri,vidite trun u oku brata svog a u svom balvan ne vidite...

nauci da se koristis internetom ili prestani da lazes....sramota je to....i jedno i drugo....

Drugi_hristov_dolazak21.jpg

I sta se tu vidi???

Slika urnebes?

Nece valjda verni da vaskrsnu u jevrejske haljine od pre 2000 gidina?

Kao sto rekoh, od tolikih ikona na zalost, nema jedna slika o vaskrsenju da valja.

Hvala da si to potvdio...

i ne treba slikati ikone o vecnosti...i ne treba da se bakcemo oko toga kako ce biti jer carstvo nebesko je ono sto oko ne vidi, i uho ne cuje, i na srce coveku ne dodje...u svetlosti carstva nebeskoga drzite se ovog zivota...to je ta bogomdana mudrost i razboritost..ne peva se dzabe na uskrs zivot zivuje...zivot zivotuje....zivot trijumfuje nad smrcu..:D

I sta se tu vidi???

Slika urnebes?

Nece valjda verni da vaskrsnu u jevrejske haljine od pre 2000 gidina?

Kao sto rekoh, od tolikih ikona na zalost, nema jedna slika o vaskrsenju da valja.

Hvala da si to potvdio...

a sta ti reklamiras savremene modne trendove..:roll:..sta mislis da bog sedi pokraj modne piste i prate kako se ljudi oblace.....pa ti si onda gori od logicara i njegovog boga sa parom hromozoma.....:hahaha:

a tvoj ukus je merodovan da li nesto valja ili ne valja ko ponedeljak...bolje cuti da te ja ne ucutkujem.....

i ne treba slikati ikone o vecnosti...i ne treba da se bakcemo oko toga kako ce biti jer carstvo nebesko je ono sto oko ne vidi, i uho ne cuje, i na srce coveku ne dodje...u svetlosti carstva nebeskoga drzite se ovog zivota...to je ta bogomdana mudrost i razboritost..ne peva se dzabe na uskrs zivot zivuje...zivot zivotuje....zivot trijumfuje nad smrcu..:D

ma de to on moze da skapira....

Poslednja izmena:
Znaci kada nesto nemate onda pravdate to napadom?
Kao kada komsija nema para da kupi auto kao njegov komsija pa kaze. Ne treba to. Ne treba kupovati auto???
,Pa ako ne treba slikati onda ne treba nikako slikati... A sto slikate sve i svasta?
Osim toga, oko tih slika ste vi poceli ne ja.
Jer ste zli...
Kada covek nema,trebq da cuti.
Svako da svoj doprinos sa onim szo ima na netu.

Ja sam potrazio kod pravoslavnih pa nije imalo.
Nisam vas napao i blamirao.Postavio sam cutke sta sam na netu nasao da bi ljudi imali i kakvu takvu vitualnu sliku.
Ali ste sami to trazili pa sam vam onda tek rekao.

Kada niste u stanju da parirate, bolje cutite jer se onda ponasate kao svedoci...

Mesto da date doprinos na ovu temu.
Vi obezvredjujete ovu biblijsku istinu u ocima onih koji ne veruju.
I odbijate ih.
Pa ko ce da postane vernik da od mirnog coveka postane svadjalica kome nista nije pravo?
Koji bi i na Boga pljunuo zarad svog ega i sujete?

- E, tako.

Onako Ti je kako veruješ.

Pa ti veruj da ces posle smrti biti kralj sa 5000 zena i to ce ti se i ostvariti. :zcepanje:

Zaista, veruj da ćeš posle smrti biti kraljica sa 5000 muškaraca i biće Ti onako kako veruješ.
I ako veruješ da si žena sa najboljim nogama u kraju, biće Ti onako kako veruješ, a da li je to istina, to je sasvim druga stvar.
Jer verovati je jedno, a istina je drugo.
I zato čovek može da veruje u laž i biće mu onako kako veruje, živeće u laži, uveren u laž.
A da li će se ostvariti to u šta veruješ, to je sasvim druga stvar.

Djavolko mali, djavo onaj pravi Sotona te vara, nego ti veruj Svetom Pismu dok nije kasno.

Da li verovati Svetom Pismu, kada se tumači doslovno ili verovati Svetom Pismu, kada se tumači metaforički?

neku bolu pravoslavnu.
Nisam nasao da valja.

tvoje oko je bez balvana?

Gorda glavo,

U Ostrogu je izleceno dosta ljudi, a zasto drugi nisu izleceni neki su necistog srca, neki nemaju vere, a neki se nisu pokajali za svoje grehove...
A zasto je taj bogalj "tesko kaznjen neizlecivo"? Sve je po Bozijem dopustenju, ne ispitujmo Bozije dubine zasto i kako nas se ne tice.

Ja svoju gordu glavu koristim. Njome ne branim nadrilekarstvo na takav sraman način: ako vam naša nadriterapija ne pomogne, sami ste krivi. A sa druge strane rado ćemo sebi pripisati uspehe prave medicine.

Gorda glavo,

uvek je izlečen neko od zaovine svekrve pa njene šurnjajine frizerke ćera. je l' ti znaš nekog lično ko je bolovao od nečega, otišao na ostrog i izlečio se? (ne računamo psihu). sve i da znaš, ako je izlečeno dosta ljudi, statistički gledno izlečili bi se i da umesto ostroga po pomoć odlaze pred neku od pumpi beogradskog vodovoda i kanalizacije. na kraju, ne razumem što je to toliko pojedinim vernicima bitno? ako je u osnovi vera u boga iz srca, čemu to dokazivanje boga preko isceljiteljske moći neke izvorske vodice?

Back