Cheaf:
Uglavnom svi koji se bave magijom treba ih baciti na lomacu.Trebalo bi da se nastaviti suditi po srednjovekovnim crkvenim zakonima.LJUDI JOS JENOM VAM KAZEM DA PRESTANETE DA SE ZAMLACUJETE SA MAGIJOM TO NE POSTOJI
Ja ne mogu da verujem da sam ovako nesto procitala! :shock: Ubiti nekoga zasto veruje u nesto?? :shock: niko ne zasluzuje da bude ubijen, a kamoli zbog ovakvih stvari!!!!! A da ja kazem da trebaju biti svi streljani koji ne veruju u magiju?! :shock:
Кулиража:
QchCK*a:
Кулиража:
Mozda ti koristis 10% mozga, ali ja sigurno ne. Svaki normalan i zdrav covek koristi 100% mozga. Da koristi tih 10% kao sto ti kazes to bi znacilo da 90% povreda mozga bi bilo bezopasno po coveka i ljudi bi mogli ladnoda seciraju covekov mozak bez opasnosti po njegovo zdravlje. Bolje bi bilo da prelistas malo biologiju i knjige za medicinu umesto da se mlatis tom silnom magijom (shvati ovo kao dobronameran savet).
A da postoje neaktivni delovi mozga, to je naucno dokazano. :wink:
NE POSTOJE neaktivni delovi mozga. MOzak coveka je iskoriscen u potpunosti. Da nije tako zasto bi onda svaka povreda mozka hendikepirala neki deo covekovog organizma?
Covek samo ne moze da iskoristi svoje mogucnosti (nema se vremena). AKo je neko nadaren za recimo matematiku. I ako on ima volju i zelju da stalno uci i uci i uci on poboljsava svoje mogucnosti i vremenom uspeva da resi sve teze i teze zadatke. Kasnije nauci i da pise te teske zadatke. Onda napise i knjigu.....
E sad srazmerno inteligenciji tog coveka njemu bi trebalo oko 500 godina da bi dostigao vrhunac koji on moze da postigne iz matematike.
Nadam se da sam razjasnio tu nedoumicu oko "neaktivnog mozga"
Ne mozes, jer je to NAUCNO dokazano! A ti bese verujes nauci?

Mrzi me sad da objasnjavam (mada, istina, ni ne znam mnogo o tome), samo sam morala ovo da konstatujem
Кулиража:
Ajde mi ti pokazi da jeste. Koliko znam nesto dok se ne dokaze ne postoji. Magija jos uvek nije dokazana. Zato iznosi argumente na videlo. Zivot je (zvanicno) nastao iz belancevina (jedan stdent na Americkom univerzitetu je stvorio priblizno iste uslove kao sto su bili prilikom nastanka Zemlje i donekle dokazao da je zivot nastao od najprostijih belancevina).
Hm.. a zasto ti ne izneses jos neki argument osim "Nije dokazano!" trazis on njih argumente i dokaze, a ni sam ih nemas za svoju tvrdnju!
Кулиража:
Naprotiv, moja zelja je da saznam istinu, ma kakva ona bila. Ali do sada ne vidjoh dokaz da magija niti bilo kakva visa sila postoji. Zato sam ostao privrzen nauci (jer daje najrealnija objasnjenja). Ako mi dokazes da magija postoji, ja cu verovati u nju bez pogovora, ALI AKO DOKAZES.
A kako da ti dokaze ovako preko neta?

jel tebi neki naucnik dokazao nesto od svojih tvrdnji? Sta sad samo ono sto je opsteprihvaceno je istina? Uostalom DS ti je rekla da moze da ti pojasni..
Кулиража:
Ne, Hriscanstvo nije bilo sekta, vec samo pokret u starom veku koji je vodio zarobljenike do izbavljenja iz polozaja u kojem su se nalazili (dok ga nisu i vladari prihvatili, naravno).
Nije ono bilo sekta u smislu danasnje sekte, da te navode na samoubistvo i sl. Jeste bio pokret.. ali ja SMATRANO sektom!
Electra:
Alexandra9:
Кулиража:
Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol (u smislu u kojem ti mislis).. predstavljaju ljudske osobine i one nemaju nikakve veze sa kojekakvim energijama niti silama. Iz tog razloga sto su ovo ljudske osobine magija se ne moze mesati sa njima, jer to predstavlja nesto malo drugacije od toga sto ti navodis.
Ljubav, strast, strah, tuga, bol... nisu osobine, vec emocije. Velika razlika... :wink:
I opet pogresno shvatas ono sto sam napisala, ili jednostavno ne zelis da shvatis... Opet... time sam htela reci da mnoge pojave ne vidimo fizickim ocima... a ipak postoje...
btw... neki smatraju da emocije jesu energije... :wink:
Moram da te ispravim. Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol - nisu ljudske osobine. Osobine su - kako unutrasnje - duhovitost, zajedljivost, dobrota, stidljivost - tako i spoljasnje - lepota etc... Ovo sto si ti naveo, to su emocije. Dalje, tvrdim da, kad covek dovoljno jako oseca neku emociju, on prosto ,,isijava'', da se tako izrazim, neku energiju. Prema tome, smatram da to i te kako ima veze s energijom (energijama). Zar ne osecas, u drustvu nekog nasmejanog i pozitivnog lika, izvesnu dozu istog tog pozitivizma, kao da lebdi u vazduhu? Isto tako i onaj klise ,,Love is in the air...'' :wink: Ne kazem ja to bukvalno, ali stvarno mislim da to ima veze :wink:
Upravo tako.. to bas ima veze sa energijom... kako ti ispoljavas srecu, tugu..? U vidu neke energije.. Sto kaze Electra, zar neosecas nesto u prisustvu neke pozitivne osobe? Kao da zraci necim..
Кулиража:
Jednostavno dok citas HP-a imas osecaj da zivis u svetu kakv se opisuje u knjizi. Jedva cekas da procitas sledeci dogadjaj.....
... Ali sve u svemu knjiga nije ni malo naivna ...
Ja uopste nisam imala takav utisak dok sam citala.. uopste mi nije bilo toliko zanimljivo.. kazem, mnogo je jednostavna knjiga.. i nije nista sto nije vec vidjeno.. :wink:
Kako to mislis da nije naivna knjiga? U smislu da je nije lako procitati, shvatiti? :? ili nesto drugo? :?
Кулиража:
OK zasto ja da verujem da neko postoji kad NIKO do sad nije dokazao da taj NEKo postoji?
Ljubav bi trebalo da pruza, ali nazalost i sami znate sta nam donose razlicita verska opredeljenja.
BOG pruza ljubav, ne pruza ti Crkva.. :wink: trebalo bi i ona.. ali ona je od vere napravilo to sto je.. tako da se od nje to vise ni ne moze ocekivati
Кулиража:
Verovati u sebe, to smo koliko se secam ja i Alex zakljucili.
Jeste, zajedno ste zakljucili, ali je prva Alex rekla :wink:
Кулиража:
Iz Biblije nisu nastale nove vere.
Prvi Zakon koji se pominje u istoriji je Mojsijev Zakon ili tzv. 10(deset) Bozijih zapovesti. Zar zaista mislis da je Bog na plocicama ispisao svoje zahteve i vise se nikad medju ljudima nije pojavio?
A pisanje Crkvenih zahteva (crkva=zajednica vernog naroda Hristu) se obavljalo na Vaseljenskim saborima (ukupno bilo sedam komada, prva cetiri su bila bitna). I na tim Vaseljenskim saborima su doneti svi crkveni kanoni (zakoni) kojima se danas Hriscani klanjaju. Na prvom Vaseljenskom saboru su priznate 10Bpzijih zapovesti(Mojsijevih), 7 Crkvenih tajni. A na poslednjem Vaseljenskom saboru 1054. godine se rzdvojila Hriscanska crkva na pravoslavce i katolike zbog toga sto je u to vreme istok bio mnogo razvijeniji od zapada(Jerusalim, Carigrad, Aleksandrija su bili glavni centri, dok je na zapadu to bio samo Rim). I tako katolici odose na zapad, a pravoslavci na istok. Nastavak istorije nadam se da nije potrebno da pricam, kolika je borba nastala ko ce prvi pokrstiti varvare (papa ili patrijarh).
A nove vere, recimo Islam propovedao je MUhamed kojem je ucio Hriscanstvo i 'doslo' mu da propoveda novu veru. Konfucijanstvo je nastalo od cuvenog kineskog filozofa Konfucija itd.
Da, jeste sve to tako.. nego sam mislila na protestante ili tako nesto? :? rekoh nisam sigurna, cini mi se da sam tako cula :?
Кулиража:
Danas vidjoh kako tri glavna mafijaska "bosa" prodjose pored mene (nas patrijarh, ruski i grcki), idu ljudi na Soko grad. Veliki dogadjaj za javnost i zato danas i u onako jadnom odeljenju (17 ucenika) bese samo osam (sto nije sprecilo profu matematike da nam lupi kontrolni). E kad mi ta trojica pocnu pricati o skromnosti sve mi se smuci, jer koliko vidjoh imaju licnog sofera koji ih vozi u AUDI-u sa sve pratnjom....(skromnost).
A odakle si ti?
pa to i ja sve vreme pricam...
Кулиража:
Potop je istorijska pojava i verovatno je to bila neka elementarna nepogodam jer se pojavljuje u nekoliko prica nevezanih jedna za drugu.
nisam rekla da je to tako, nego sam samo navela kako je to po Bibliji :wink: nisam rekla ni da jeste tako, ni da nije.. nego sam samo to nadovezala na pricu..
Кулиража:
... E sad koliko vidim ti bi da uzivas u zemaljskom zivotu, a da ti Bog obezbedi zivot u Carstvu nebeskom. Prestani da se zavaravas, ili budi ateista i odbi svako postojanje visih sila i "onog" zivota ili pak budi vernik i nadaj se da neces nikad umreti. ...
... Lose mislis. Ti mislis da zivis po svojim pravilima i onako kako ti to zelis, a da ti ipak Bog obezbedi zagrobni zivot, misljenje vecine kvazivernika. ...
... Da svi mi trebamo da se borimo za svoj zivot i zivot nase dece, ali izmedju ovog zivota i zivota posle smrti ipak biram uzivanje u ovom zivotu bez ikakvih ogranicenja. Zasto ne verovati u nekoga, a kasnije od njega ocekivati da nam obezbedi nesto. Sebicno je ...
... Kao i svi nasi, no za razliku od vernika bar se ne smatras tolikim vernikom. Od svih crkvenih zakona priznajes samo one koji tebi odgovaraju ...
Hm.. Nekad ni sama ne znam u sta veujem, mozda ni nisam dobro objasnila.. Rekoh da verujem u reinkanaciju, sto znaci da onda ne mogu otici u Bozje carstvo! Zar ne? To sto sam pricala, to je bilo objasnjavanje nekih stvari.. Jeste da verujem samo u ono sto mi odgovara

ali ipak, ne mogu verovati u SVE sto kaze crkva!
Pazi, nikad sebe nisam smatrala prvaim vernikom (jer tonikako ne mogu biti!), cak stavise nekad sam se smatrala nevernikom u nekim trenutcima.. no dobro.. sad se smatram ,malim' vernikom, kao sto znate..
Ja ne verujem u ni jednu teoriju do kraja (bez obzira o cemu je rec) za sve imam neke svoje teorije.. cudna sam ja.. veujem u mnogostosta..

ma ne znam ni sama sebe da shvatim, a kamoli ce neko me drugi shvatiti

Inace, vidim da bi ti reko da sam ja ateista.. heh.. Znate onu pricu da ako se djavo nalazi u nekome on ne moze da udje u Bozju kucu iliti Crkvu.. E pa meni smeta miris tamljana (jel se tako zove?

) (meni svakakvi mirisi smetaju.. ), i meni dodje da se onesvestim kad osetim taj miris? Jel' to znaci da i Bog veruje da ja ne verujem u Njega?

c c c... nisam sigurna da ce te shvatiti sta sam ovime htela da kazem.. no sta da se radi.. idemo dalje..
Кулиража:
Kako je moguce odrediti sudbinu svakog coveka na Zemlji? Sta je sa zivotinjama? Mnogo rupa ima u svim religijama.
Zivotinje je isto Bog stvorio.. One isto nakon smrti odlaze u Bozje carstvo.. A one ne znam dal bas imaju neki cilj u svom ziovtu

A kako je Bog mogao da stvori sve ljude na Zemlji? Tako moze i odrediti sudbinu
Кулиража:
Ako hoces da vidis coveka kakav je, dovedi ga na vlast.
Bas tako
QchCK*a:
Hmmmm.....mozda, ali se to danas svodi samo na “Mrzim ovoga, hocu da umre” ili “Volim onoga, hocu da bude samo moj”.
Da, svodi se kod onih koji se ne razumeju dovoljno u sve to.. :wink: i koji su pod velikim uticajem TV-a!
QchCK*a:
To sto ne verujemo u to na taj nacin, na koji ti verujes, ne daje ti pravo da nam pricas da nista ne znamo. Isto kao da mi sad tebe pocnemo da ubedjujemo da postoji SAMO JEDAN BOG I DA JE NJEGOVO IME ISUS HRIST....ti naravno, ne verujes u to. Ali kad kazes da ne verujes, mi ti ne ispiramo mozak frazom “Nemas pojma”.
Bas tako...

samo sto ste/smo svi trazili objasnjenja za postojanje magije.. a ona se malo unela u to da je ponekad cak vredjala sruge..
QchCK*a:
Ok je sto neces da pricas na forumu, ali ne mozes onda samo da pricas “postoji, postoji”, a da pri tom ne das konkretni dokaz. Na to sam mislila.
Pa kako da t da dokaz, ako nece da prica o tome na forumu? :? Trazis joj dokaz, a podrzavas da ne prica na forumu
QchCK*a:
Dobro, bila emisija, i?.....ako je nekoliko ljudi pricalo sta je “dozivelo” (da li su bili drogirani, hipnotisani ili tako nesto pa imali halucinacije, u to ne ulazim) i pokazivalo modrice itd
Sto se ovoga tice potpuno se slazem sa tobom! Kako to da se nikome sa foruma nista slicno nije dogodilo? :?
QchCK*a:
Hoces ja da pomognem? Uzmes bilo koju naucnu knjigu iz recimo geosa i procitas kako je nastajao svet (stenje, kamenje, voda itd), a uzmes isto tako neku knjigu iz biologije i procitas o nastanku i izumiranju vrsta.
U svakoj nauci ces naci njihovu teoriju o nastanku sveta :wink: negde cak i vise od jedne
Кулиража:
Naprotiv zlatan period za crkvu je bio taj deo srednjeg veka pre Humanizma i Renesanse.
Jeste bio zlatan za njih, da su mogli da rade sta hoce i tako to.. ali Mracan u smislu toga sto su radilu.. Kontas? :?
Alexandra9:
Ma razumeju ,oni' sve... nego pokusavaju da odrze ovce na okupu.

Price o paklu i djavolu su tu samo da bi ulile strah, da bi obezbedile ,poslusnost'... Jadno, ali stvarno...

eto, kako razumes
Alexandra9:
mortishaaa:
Кулиража:
Alexandra9:
Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost
To Кулиража: ,,Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost''
Tako sam i ja dugo vreme govorila... neka nova teorija: ,,Sudbina za jedno bice ima mnogo, ono bira kojim ce putem ici''...
Hehe... Tako i ja mislim!!!
Samo jedna mala ispravka...
mortishaaa:
Alexandra9:
Кулиража:
Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost
To Кулиража: ,,Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost''
Tako sam i ja dugo vreme govorila... neka nova teorija: ,,Sudbina za jedno bice ima mnogo, ono bira kojim ce putem ici''...
Hehe... Tako i ja mislim!!!
morala sam...
ja i moj odvratni perfekcionizam...
Electra:
Ijao, ne da obozavam Pottera, premda sam, naravno, svesna da je to sve nestvarno (ali super mi zvuci, sta cu! :wink: ). Pa, logicno je da se ukusi razlikuju... :wink:
Jesi citala jos neku slicnu knjigu? :?
@ Bleak - odgovoricu ti sutra :wink: