Da li verujete u magiju ??> :-/

• Začetnik teme Začetnik teme d4ch4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kozlovack:
Alexandra9:
Ljubav ne vidite~ ne moze se opipati, cuti, nanjusiti... znaci li to da ljubav ne postoji? Zlo... ne vidite (volela bih kada bi ta vasa parola ,,ne vidim dakle ne postoji'' ovde vazila... to bi znacilo da ni zlo ne postoji)... strast, strah, tugu, bol, nadu ne vidite... ali ipak postoje... Zasto vam je onda toliko tesko da poverujete jos u jednu pojavu koja se ne vidi fizickim ocima, a postoji?... Zasto je magija toliko posebna po tom pitanju?

Ali osetimo postojanje ljubavi, bola, besa.....
da si pazljivije (do kraja) procitala moj post ne bi tako odgovorila... Tako da nema potrebe da odgovorim na ovaj post, sve je vec u prvom... :wink:

Кулиража:
Alexandra9:
Svaka religija u svom zacetku i jeste sekta. Ne znam zasto to necete da prihvatite...
Ne, Hriscanstvo nije bilo sekta, vec samo pokret u starom veku koji je vodio zarobljenike do izbavljenja iz polozaja u kojem su se nalazili (dok ga nisu i vladari prihvatili, naravno).
ok... necemo se vise raspravljati oko ove teme... ionako niko nece uspeti izmeniti stav drugom... :wink:
Кулиража:
Alexandra9:
Vazduh ne vidite... Osetite ga na svom licu i u kosi samo kada se obrazuje u vetar, zar ne?... Bakterije ne vidite, ali zato njihove moguce posledice po organizam sasvim jasno vidite... Elektricnu energiju ne vidite, ali vidite ili osetite svetlost, toplotu, kretanje~ energije u koju se elektricna energija moze pretvoriti... Zasto je onda toliko tesko poverovati u postojanje jos nekih energija... koje ne vidimo, ali ipak postoje?
1. Vazduh je neophodan za zivot i veoma je lako dokazati njegovo postojanje. Tu bar nema nikakve misterije.
2.Vecina bakterija je jasno vidljiva pod mikroskopom, za one koje nisu se jos uvek trazi lek ili se ni ne zna za njihovo postojanje, tako da ce neke tek biti otkrivene
3.Elektricna energija (struja) predstavlja usmereno kretanje naelektrisanih cestica (jona u tecnosti i elektrona u cvrstim predmetima) i veoma ju je lako dokazati. Da nije lako dokazati postojanje el. energije djavola bi ki danas imali struju i sva moguca dostignuca nauke zahvaljujuci istoj.
4.Te energije koje nisu dokazane nisu ni registrovane niti su primecene neke anomalije da bi se iste mogle istrazivati u nekom polju nauke. Eto razloga zasto ne verovati u nesto sto jos nije dokazano.
Mesas teme... Znam da je sve to moguce lako dokazati (naravno :roll: )... ali time sam htela reci da ima mnogo pojava koje ne mozemo pojmiti, ustanoviti da postoje- ,golim', fizickim ocima... Razumes li?
A sto se tice onog ,,ne verovati u nesto sto jos nije dokazano''... pfff... Mislis li da mi znamo sve ono sto su ljudi otkrili i ustanovili u laboratorijama? Don't think so... :roll: Puno stvari ostane u tisini... Retki su oni koji bi posteno priznali da su dokazali postojanje ,magije' ili nekih ,novih' energija... iz prostog razloga sto bi se sve to kosilo sa vec ustanovljenim ,pravim' zakonima...
Кулиража:
Alexandra9:
Kada gledate horizont, cini vam se da je zemlja ravna. Pa zar je opet doslo vreme da verujete da je zemlja ploca? Hocete li opet paliti ljude koje ,,vide''? Ne, niste videli da je zemlja oblika blago ,spljostene' lopte, ali na osnovu njene putanje moze se zakljuciti da samo tog oblika moze i biti...
Davno je dokazano da je Zemlja elipsoid.
Dokazi:
1.Magelanovo putovanje
2.Prvi covek u kosmosu (ne secam se tacno koji je) je obleteo Zemlju, za njim i Ruskinja Terjeskova.
3.Mnogi sateliti koji danas kruze oko Zemlje dovoljan su dokaz da je Zemlja okrugla. Da ne nabrajam vise.
Opet mesas teme... Ljusi JESU verovali da je zemlja ploca. ,,Ipak se okrece!'' Crkva JESTE spalila na lomaci Galilea i njegove sledbenike. Danas se i dete nasmeje kada mu neko isprica da su ljudi u srednjem veku mislili da je zemlja ploca... Verovatno ce se i deca rodjena za 600... 700 godina odavde smejati onima koji su mislili da ,magija' i ,energije' ne postoje... onima koje rec ,samospoznaja' asocira samo na ispiranje mozga...
Кулиража:
Alexandra9:
jubav ne vidite~ ne moze se opipati, cuti, nanjusiti... znaci li to da ljubav ne postoji? Zlo... ne vidite (volela bih kada bi ta vasa parola ,,ne vidim dakle ne postoji'' ovde vazila... to bi znacilo da ni zlo ne postoji)... strast, strah, tugu, bol, nadu ne vidite... ali ipak postoje... Zasto vam je onda toliko tesko da poverujete jos u jednu pojavu koja se ne vidi fizickim ocima, a postoji?... Zasto je magija toliko posebna po tom pitanju?
Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol (u smislu u kojem ti mislis).. predstavljaju ljudske osobine i one nemaju nikakve veze sa kojekakvim energijama niti silama. Iz tog razloga sto su ovo ljudske osobine magija se ne moze mesati sa njima, jer to predstavlja nesto malo drugacije od toga sto ti navodis.
U kom smislu ja mislim?... :lol: Eto, ti si vidovit... a ne verujes u te ,stvari' :roll: :lol:
Ljubav, strast, strah, tuga, bol... nisu osobine, vec emocije. Velika razlika... :wink:
I opet pogresno shvatas ono sto sam napisala, ili jednostavno ne zelis da shvatis... Opet... time sam htela reci da mnoge pojave ne vidimo fizickim ocima... a ipak postoje...
btw... neki smatraju da emocije jesu energije... :wink:

mortishaaa:
Alexandra9 :
Verujem u magiju... ali problem je u tome sto je ta rec previse isprana kroz jadne filmove ili knjige... Sama rec u vecini budi asocijaciju tipa: pretvaranje coveka u zabu, (zenu u kokosku :lol: ili pomeranje predmeta...
hehe.. bas tako... :D Kao i od svega drugog americki filmovi naprave, hm.. kako da kazem.. smejuriju? :? mislim strasno... pa dobro i neke knjige, ali, nazalost, danas mali broj ljudi cita knjige (smatras se malo cudnim ako citas, a ne gledas TV!), tako da veci, mnogo veci, uticaj na takvo shvatanje magije imaju filmovi i serije...
I onda se ja opet cudim zasto su svi tako skepticni... uvek zaboravim koliko filmovi tipa ,pretvaranje decka u zabu' uticu na neke... :lol:

mortishaaa:
Black_Swan:
Ako si vestica po hriscanskom verovanju ili ucenju jesi djavolji sluga
kao sto rekoh gore... Crkva je za to kriva... ona je ne razume, pa je se plasi i naziva sotaninim slugom!
Ma razumeju ,oni' sve... nego pokusavaju da odrze ovce na okupu. :lol: Price o paklu i djavolu su tu samo da bi ulile strah, da bi obezbedile ,poslusnost'... Jadno, ali stvarno...

mortishaaa:
Кулиража:
Alexandra9:
Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost
To Кулиража: ,,Sudbina ne postoji, mi sami sebi krojimo buducnost''
Tako sam i ja dugo vreme govorila... neka nova teorija: ,,Sudbina za jedno bice ima mnogo, ono bira kojim ce putem ici''...
Hehe... Tako i ja mislim!!! :D
Samo jedna mala ispravka... :lol:
Alexandra9:
Кулиража:
Sudbina ne postoji, mi sami krojimo buducnost
Tako sam i ja dugo vreme govorila... neka nova teorija: ,,Sudbina za jedno bice ima mnogo, ono bira kojim ce putem ici''...
morala sam...
ja i moj odvratni perfekcionizam... :lol:

To Кулиража: Prvi covek u svemiru bio je Jurij Gagarin :lol:
Moram da te ispravim. Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol - nisu ljudske osobine. Osobine su - kako unutrasnje - duhovitost, zajedljivost, dobrota, stidljivost - tako i spoljasnje - lepota etc... Ovo sto si ti naveo, to su emocije. Dalje, tvrdim da, kad covek dovoljno jako oseca neku emociju, on prosto ,,isijava'', da se tako izrazim, neku energiju. Prema tome, smatram da to i te kako ima veze s energijom (energijama). Zar ne osecas, u drustvu nekog nasmejanog i pozitivnog lika, izvesnu dozu istog tog pozitivizma, kao da lebdi u vazduhu? Isto tako i onaj klise ,,Love is in the air...'' :wink: Ne kazem ja to bukvalno, ali stvarno mislim da to ima veze :wink:
To mortishaaa: Ijao, ne da obozavam Pottera, premda sam, naravno, svesna da je to sve nestvarno (ali super mi zvuci, sta cu! :wink: ). Pa, logicno je da se ukusi razlikuju... :wink:
To someone ko je rekao da ,,kad se uzme latinski recnik pa se prevedu sve cini, ima zescih provala'' ili tako nekako: A sto? :? Ja nisam prevodila sve, ali ima dosta logicnih stvari... Npr., razbijene stvari popravljaju se sa ,,Reparo!'', Snejp koristi ,,Evanesko!'' kad zeli da isprazni Harijev kotao... (evanesco, evanescere - nestati) :wink:
Nadam se da nisam previse iskoracila sa teme :oops:

Alexandra:
Mesas teme... Znam da je sve to moguce lako dokazati (naravno )... ali time sam htela reci da ima mnogo pojava koje ne mozemo pojmiti, ustanoviti da postoje- ,golim', fizickim ocima... Razumes li?
Mozda ne mozemo dokazati golim okom, ali ih veoma lako mozemo dokazati i njohovo postojanje ne dovodimo u pitanje.
Alexandra:
A sto se tice onog ,,ne verovati u nesto sto jos nije dokazano''... pfff... Mislis li da mi znamo sve ono sto su ljudi otkrili i ustanovili u laboratorijama? Don't think so... Puno stvari ostane u tisini... Retki su oni koji bi posteno priznali da su dokazali postojanje ,magije' ili nekih ,novih' energija... iz prostog razloga sto bi se sve to kosilo sa vec ustanovljenim ,pravim' zakonima...
Ja ipak mislim da znamo ono sto je zvanicno dokazano. Ako kod nas ne vlada demokratija, u svetu sigurno vlada.
Ti "pravi" zakoni su dokazani i vec dugo vremena ih niko nije oborio. Kontas. Ako neko donese teoriju dovoljan je samo jedan kontradokaz koji ce je oboriti i ona vise nece vaziti.
Ako postoji magija neka se ista zvanicno dokaze. Ne moze, bar ne jos. Dakle ako neko nesto i uradi zahvaljujuci magiji, sledeci put mu ne uspe, to direktno znaci da to ipak nije to sto je on mislio.
Alexandra9:
Verovatno ce se i deca rodjena za 600... 700 godina odavde smejati onima koji su mislili da ,magija' i ,energije' ne postoje.
Cemu ce se smejati to ne znam, ali ce nam se sigurno smejati. Ja se sad sam sebi smejem kad se setim kako sam ucio programiranje u Basic-u na C64 i kako sam se lozio na igrice na "debeljku". Isto tako ne mogu da zamislim rad na win 95, a isti sam koristio do pre nekoliko godina.
Sta sam hteo reci, nauka i tehnika napreduje, novi zakoni se donose, stari uglavnom ostaju ali se neki i ruse. Znaci kroz 10-ak godina smejacemo se sami sebi, a kamoli nasi potomci za pola milenijuma. E sad pitanje je da li ce nam se smejati tome sto verovali u magiju ili tome sto nismo verovali u magiju.
Alexandra9:
U kom smislu ja mislim?... Eto, ti si vidovit... a ne verujes u te ,stvari'
Pored reci bol u zagradi sam naveo 'u smislu u kojem ti mislis', time sam hteo da kazem da si mislila na psihicki bol, a ne na fizicki (to se lako da zakljuciti iz kontexta recenice, nema tu nikakve vidovitosti).
Alexandra9:
Ljubav, strast, strah, tuga, bol... nisu osobine, vec emocije. Velika razlika...
I opet pogresno shvatas ono sto sam napisala, ili jednostavno ne zelis da shvatis... Opet... time sam htela reci da mnoge pojave ne vidimo fizickim ocima... a ipak postoje...
OK pogresio sam (rekoh na pocetku da sam bio u izmenjenom stanju svesti - pijan) i to sto si navela jesu emocije, ali ne i energije. Mozda je u drustvu nasmejanog lika promenim svoje trenutno stanje, ali to nije energija koja deluje na mene i ne desava se bas uvek.
Electra:
A sto? Ja nisam prevodila sve, ali ima dosta logicnih stvari... Npr., razbijene stvari popravljaju se sa ,,Reparo!'', Snejp koristi ,,Evanesko!'' kad zeli da isprazni Harijev kotao... (evanesco, evanescere - nestati)
Nadam se da nisam previse iskoracila sa teme
To je OK, ali zasto bas latinski? Sad se bas ne secam svega, ali ima i mnogo dobrih provala.
Electra:
Jao vidi 'ladno... pola hiljadarke postova...
A neki toliko nabace za tri dana
Ma samo opusteno, ne shvatam one kojima je vazno samo da nabace sto vise postova, sta time dobijaju? Eno vidim one sa filizofije, svi kukaju sto su im izbrisani postovi. A ko im je kriv za to? Sami su pljuvali po drugima i napadali (i ja sam bio medju njima :lol: i sad imam 30-ak postova manje i ne kukam).

To Mortishaaa
Pa onda ni ja ne pripadam ni jednoj crkvi...ali opet verujem u Boga(kako ga ja shvatam)....samo sam rekla da crkva tvrdi da su vestice satanine sluge...
Nije da ja bas to mislim,ali sta su uopste vestice???
Postoji magija,i ja mislim da to nije nista neobicno niti cudno,ali mislim da nije dobro petljati se u to jer kao sto je neko rekao "sve se vraca".......A babaroge? :? :? :? Sta je sad pa to???
Isto tako ja vesticarenje(koje je u americi posao zapravo-samo sto su kod njih to satanisti)ne smatram "zakonskim poslom" vec samo opet jedna cinjenica....pa pobogu u Americi je sve moguce... :roll: :roll:
Onda:Vestice sigurno nisu kao Sabrina ili one tri glupache iz cari....ma daj,ja to nisam rekla,vec samo da se svi loze na to:"bicu vestica,ajde da pravimo ljubavni napitak,sanjala sam to i to,gledaj mi u solju i bla bla bla"....to su napaljene devojcice.....
Pa ni ne gledam TV....samo komp i nista vise tako da si neke zakljucke prerano donela(u vezi mene)...
Dalje:pa i ako jesi ateista neka vera postoji,vera u sebe,u ljubav(sto je po meni hriscanstvo tj Bog je za mene ljubav),nekako mi je neshvatljivo da prihvatas samo naucno dokazane stvari....pa i nauka ce dokazati jos nesto....
Ne podrzavam sekte...pa sta tu nije jasno???Ne podrzavam one koje ispiraju mozak i teraju ljuda da cine ubistva itd....sad ne znam imena svih sekti pa da ti nabrajam...
Boga treba naci u sebi-vec sam rekla i opet ponaljam....evo ja ga trazim....
Za groblje znam na koje mislis i bas je lepo tamo,zar ne?Nimalo strasno....ponekad tuzno....

Eto,sad sam se malo raspisala....inace ovo nije samo za mortishu vec i za jos neke posto smo(ste) se cesto ponavljali....

Кулиража:
Alexandra:
Mesas teme... Znam da je sve to moguce lako dokazati (naravno :roll: )... ali time sam htela reci da ima mnogo pojava koje ne mozemo pojmiti, ustanoviti da postoje- ,golim', fizickim ocima... Razumes li?
Mozda ne mozemo dokazati golim okom, ali ih veoma lako mozemo dokazati i njohovo postojanje ne dovodimo u pitanje.
U krug... u krug... never ending...
Volela bih kada bih ti ja mogla dokazati postojanje magije... but sorry... not capable for it... Dokaz ne bi predstavljao citat iz neke knjige o tai chi- u, jogi, reiki- u, raznim plesovima, meditaciji i sl. Dobro... to je vec nesto malo drugacije, ali dokazati se moze~ samo treba da se raspitas o tome kod pravih osoba...
Кулиража:
Alexandra:
A sto se tice onog ,,ne verovati u nesto sto jos nije dokazano''... pfff... Mislis li da mi znamo sve ono sto su ljudi otkrili i ustanovili u laboratorijama? Don't think so... Puno stvari ostane u tisini... Retki su oni koji bi posteno priznali da su dokazali postojanje ,magije' ili nekih ,novih' energija... iz prostog razloga sto bi se sve to kosilo sa vec ustanovljenim ,pravim' zakonima...
Ja ipak mislim da znamo ono sto je zvanicno dokazano. Ako kod nas ne vlada demokratija, u svetu sigurno vlada.
Ti "pravi" zakoni su dokazani i vec dugo vremena ih niko nije oborio. Kontas. Ako neko donese teoriju dovoljan je samo jedan kontradokaz koji ce je oboriti i ona vise nece vaziti.
Ako postoji magija neka se ista zvanicno dokaze. Ne moze, bar ne jos. Dakle ako neko nesto i uradi zahvaljujuci magiji, sledeci put mu ne uspe, to direktno znaci da to ipak nije to sto je on mislio.
:lol: A sta je to demokratija? :lol: Da li je to ono kada cike u skupstini donose zakone na osnovu vecine podignutih prljavih rucica?... Ma i sam pojam -demokratija- je dogmatican...
E sad, sto se tice ,dugo neoborivih zakona'... Ovo verovatno nece biti dobar primer, jer matematiku znam samo onoliko da bih prosla u ,skolici'. Koliko sam ja upucena, cela matematika lezi na nekom lelujavom, nesigurnom temelju. Taj ,temelj' je pun aksioma... npr. ,prava je najmanje moguce rastojanje izmedju dve tacke'... Mislim da je Anstajn postavio teoriju da se usled uticaja mase i gravitacionog polja prostor i vreme ,zakrivljuju'... tako da prava u tom slucaju ne predstavlja vise najkrace rastojanje. Ako je to tacno... ode cela matematika u..... dobro preterala sam. Ne bi se ,srusila' cela matematika, ali izmene bi morale da se uvode (ako vec nisu uvedene)... Nista ,tu' nije sigurno. Sve u jednom trenutku deluje logicno, a u sledecem apsurdno... Relativno... Kako onda mozes biti siguran u nepostojanje nekih pojava?...
Кулиража:
Alexandra9:
U kom smislu ja mislim?... Eto, ti si vidovit... a ne verujes u te ,stvari'
Pored reci bol u zagradi sam naveo 'u smislu u kojem ti mislis', time sam hteo da kazem da si mislila na psihicki bol, a ne na fizicki (to se lako da zakljuciti iz kontexta recenice, nema tu nikakve vidovitosti).
Ipak nisi vidovit... :lol: Rec ~bol~ nisam ogranicila samo pod pojmom duhovni bol, vec i fizicki... Ni fizicki bol ne mozes videti ~fizickim~ ocima. Kazu da se po auri moze videti... nemoj da se opet raspravljamo da li ,te' stvari postoje. Ako mislis da ne postoje, pravi se da nisi procitao predhodnu recenicu, ok?...
Кулиража:
Alexandra9:
Ljubav, strast, strah, tuga, bol... nisu osobine, vec emocije. Velika razlika...
OK pogresio sam (rekoh na pocetku da sam bio u izmenjenom stanju svesti - pijan) i to sto si navela jesu emocije, ali ne i energije. Mozda je u drustvu nasmejanog lika promenim svoje trenutno stanje, ali to nije energija koja deluje na mene i ne desava se bas uvek.
A da li si se zapitao zasto se u drustvu nasmejanih, raspolozenih likova i sam oraspolozis? Ok, kazes ne uvek... Sada ja mogu da ti kazem: ,,Pa znas, taj nasmejani lik je upravo nesvesno ili svesno uticao svojim poljem energije na tvoje polje''... ili... ma nije ni bitno... ionako bi isto reagovao na ,te' pojave...
Ipak priznajes da se tvoje raspolozenje moze promeniti pod uticajem drugih, ponekad (mislim da bih mogla diskutovati i o tome zasto samo ponekad). Kazes da to nije energija, ali sta je onda? Mada nisi dao argumente za nepostojanje tih energija, mozda imas argumente za nesto drugo zbog cega se tvoje raspolozenje promenilo...

Sasha85:
Alexandra9:
DevouredSoul:
Dear Odds... Odustajem...

To Alexandra: Svidja mi se kako razmishljash
bar me neko razume...

Kah,kah... :roll:
heeey... Ovo sam napisala pre nego sto sam se cula s tobom... Dugo nismo pricale... mislila sam da ces me smatrati ludacom nakon svih onih mojih tripova i budalastina...

Sasha me razume...
there... :lol: (opet lazem s ovim smiley- jima)...

Alexandra9:
Sasha85:
Alexandra9:
DevouredSoul:
Dear Odds... Odustajem...

To Alexandra: Svidja mi se kako razmishljash
bar me neko razume...

Kah,kah... :roll:
heeey... Ovo sam napisala pre nego sto sam se cula s tobom... Dugo nismo pricale... mislila sam da ces me smatrati ludacom nakon svih onih mojih tripova i budalastina...

Sasha me razume...
there... :lol: (opet lazem s ovim smiley- jima)...

E,tako je vec bolje... :wink:

Znam i sama da ne treba da se tripujes... :wink:

Cheaf:
Uglavnom svi koji se bave magijom treba ih baciti na lomacu.Trebalo bi da se nastaviti suditi po srednjovekovnim crkvenim zakonima.LJUDI JOS JENOM VAM KAZEM DA PRESTANETE DA SE ZAMLACUJETE SA MAGIJOM TO NE POSTOJI
Ja ne mogu da verujem da sam ovako nesto procitala! :shock: Ubiti nekoga zasto veruje u nesto?? :shock: niko ne zasluzuje da bude ubijen, a kamoli zbog ovakvih stvari!!!!! A da ja kazem da trebaju biti svi streljani koji ne veruju u magiju?! :shock:

Кулиража:
QchCK*a:
Кулиража:
Mozda ti koristis 10% mozga, ali ja sigurno ne. Svaki normalan i zdrav covek koristi 100% mozga. Da koristi tih 10% kao sto ti kazes to bi znacilo da 90% povreda mozga bi bilo bezopasno po coveka i ljudi bi mogli ladnoda seciraju covekov mozak bez opasnosti po njegovo zdravlje. Bolje bi bilo da prelistas malo biologiju i knjige za medicinu umesto da se mlatis tom silnom magijom (shvati ovo kao dobronameran savet).
A da postoje neaktivni delovi mozga, to je naucno dokazano. :wink:
NE POSTOJE neaktivni delovi mozga. MOzak coveka je iskoriscen u potpunosti. Da nije tako zasto bi onda svaka povreda mozka hendikepirala neki deo covekovog organizma?
Covek samo ne moze da iskoristi svoje mogucnosti (nema se vremena). AKo je neko nadaren za recimo matematiku. I ako on ima volju i zelju da stalno uci i uci i uci on poboljsava svoje mogucnosti i vremenom uspeva da resi sve teze i teze zadatke. Kasnije nauci i da pise te teske zadatke. Onda napise i knjigu.....
E sad srazmerno inteligenciji tog coveka njemu bi trebalo oko 500 godina da bi dostigao vrhunac koji on moze da postigne iz matematike.
Nadam se da sam razjasnio tu nedoumicu oko "neaktivnog mozga"
Ne mozes, jer je to NAUCNO dokazano! A ti bese verujes nauci? :lol: :P Mrzi me sad da objasnjavam (mada, istina, ni ne znam mnogo o tome), samo sam morala ovo da konstatujem :lol:

Кулиража:
Ajde mi ti pokazi da jeste. Koliko znam nesto dok se ne dokaze ne postoji. Magija jos uvek nije dokazana. Zato iznosi argumente na videlo. Zivot je (zvanicno) nastao iz belancevina (jedan stdent na Americkom univerzitetu je stvorio priblizno iste uslove kao sto su bili prilikom nastanka Zemlje i donekle dokazao da je zivot nastao od najprostijih belancevina).
Hm.. a zasto ti ne izneses jos neki argument osim "Nije dokazano!" trazis on njih argumente i dokaze, a ni sam ih nemas za svoju tvrdnju!

Кулиража:
Naprotiv, moja zelja je da saznam istinu, ma kakva ona bila. Ali do sada ne vidjoh dokaz da magija niti bilo kakva visa sila postoji. Zato sam ostao privrzen nauci (jer daje najrealnija objasnjenja). Ako mi dokazes da magija postoji, ja cu verovati u nju bez pogovora, ALI AKO DOKAZES.
A kako da ti dokaze ovako preko neta? :roll: jel tebi neki naucnik dokazao nesto od svojih tvrdnji? Sta sad samo ono sto je opsteprihvaceno je istina? Uostalom DS ti je rekla da moze da ti pojasni..

Кулиража:
Ne, Hriscanstvo nije bilo sekta, vec samo pokret u starom veku koji je vodio zarobljenike do izbavljenja iz polozaja u kojem su se nalazili (dok ga nisu i vladari prihvatili, naravno).
Nije ono bilo sekta u smislu danasnje sekte, da te navode na samoubistvo i sl. Jeste bio pokret.. ali ja SMATRANO sektom!

Electra:
Alexandra9:
Кулиража:
Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol (u smislu u kojem ti mislis).. predstavljaju ljudske osobine i one nemaju nikakve veze sa kojekakvim energijama niti silama. Iz tog razloga sto su ovo ljudske osobine magija se ne moze mesati sa njima, jer to predstavlja nesto malo drugacije od toga sto ti navodis.
Ljubav, strast, strah, tuga, bol... nisu osobine, vec emocije. Velika razlika... :wink:
btw... neki smatraju da emocije jesu energije... :wink:
Moram da te ispravim. Ljubav, zlo, strast, strah, tuga, bol - nisu ljudske osobine. Osobine su - kako unutrasnje - duhovitost, zajedljivost, dobrota, stidljivost - tako i spoljasnje - lepota etc... Ovo sto si ti naveo, to su emocije. Dalje, tvrdim da, kad covek dovoljno jako oseca neku emociju, on prosto ,,isijava'', da se tako izrazim, neku energiju. Prema tome, smatram da to i te kako ima veze s energijom (energijama). Zar ne osecas, u drustvu nekog nasmejanog i pozitivnog lika, izvesnu dozu istog tog pozitivizma, kao da lebdi u vazduhu? Isto tako i onaj klise ,,Love is in the air...'' :wink: Ne kazem ja to bukvalno, ali stvarno mislim da to ima veze :wink:
Upravo tako.. to bas ima veze sa energijom... kako ti ispoljavas srecu, tugu..? U vidu neke energije.. Sto kaze Electra, zar neosecas nesto u prisustvu neke pozitivne osobe? Kao da zraci necim.. :lol:

Кулиража:
Jednostavno dok citas HP-a imas osecaj da zivis u svetu kakv se opisuje u knjizi. Jedva cekas da procitas sledeci dogadjaj.....
... Ali sve u svemu knjiga nije ni malo naivna ...
Ja uopste nisam imala takav utisak dok sam citala.. uopste mi nije bilo toliko zanimljivo.. kazem, mnogo je jednostavna knjiga.. i nije nista sto nije vec vidjeno.. :wink:
Kako to mislis da nije naivna knjiga? U smislu da je nije lako procitati, shvatiti? :? ili nesto drugo? :?

Кулиража:
OK zasto ja da verujem da neko postoji kad NIKO do sad nije dokazao da taj NEKo postoji?
Ljubav bi trebalo da pruza, ali nazalost i sami znate sta nam donose razlicita verska opredeljenja.
BOG pruza ljubav, ne pruza ti Crkva.. :wink: trebalo bi i ona.. ali ona je od vere napravilo to sto je.. tako da se od nje to vise ni ne moze ocekivati

Кулиража:
Verovati u sebe, to smo koliko se secam ja i Alex zakljucili.
Jeste, zajedno ste zakljucili, ali je prva Alex rekla :wink:

Кулиража:
Iz Biblije nisu nastale nove vere.
Prvi Zakon koji se pominje u istoriji je Mojsijev Zakon ili tzv. 10(deset) Bozijih zapovesti. Zar zaista mislis da je Bog na plocicama ispisao svoje zahteve i vise se nikad medju ljudima nije pojavio?
A pisanje Crkvenih zahteva (crkva=zajednica vernog naroda Hristu) se obavljalo na Vaseljenskim saborima (ukupno bilo sedam komada, prva cetiri su bila bitna). I na tim Vaseljenskim saborima su doneti svi crkveni kanoni (zakoni) kojima se danas Hriscani klanjaju. Na prvom Vaseljenskom saboru su priznate 10Bpzijih zapovesti(Mojsijevih), 7 Crkvenih tajni. A na poslednjem Vaseljenskom saboru 1054. godine se rzdvojila Hriscanska crkva na pravoslavce i katolike zbog toga sto je u to vreme istok bio mnogo razvijeniji od zapada(Jerusalim, Carigrad, Aleksandrija su bili glavni centri, dok je na zapadu to bio samo Rim). I tako katolici odose na zapad, a pravoslavci na istok. Nastavak istorije nadam se da nije potrebno da pricam, kolika je borba nastala ko ce prvi pokrstiti varvare (papa ili patrijarh).
A nove vere, recimo Islam propovedao je MUhamed kojem je ucio Hriscanstvo i 'doslo' mu da propoveda novu veru. Konfucijanstvo je nastalo od cuvenog kineskog filozofa Konfucija itd.
Da, jeste sve to tako.. nego sam mislila na protestante ili tako nesto? :? rekoh nisam sigurna, cini mi se da sam tako cula :?

Кулиража:
Danas vidjoh kako tri glavna mafijaska "bosa" prodjose pored mene (nas patrijarh, ruski i grcki), idu ljudi na Soko grad. Veliki dogadjaj za javnost i zato danas i u onako jadnom odeljenju (17 ucenika) bese samo osam (sto nije sprecilo profu matematike da nam lupi kontrolni). E kad mi ta trojica pocnu pricati o skromnosti sve mi se smuci, jer koliko vidjoh imaju licnog sofera koji ih vozi u AUDI-u sa sve pratnjom....(skromnost).
A odakle si ti? :roll:
pa to i ja sve vreme pricam...

Кулиража:
Potop je istorijska pojava i verovatno je to bila neka elementarna nepogodam jer se pojavljuje u nekoliko prica nevezanih jedna za drugu.
nisam rekla da je to tako, nego sam samo navela kako je to po Bibliji :wink: nisam rekla ni da jeste tako, ni da nije.. nego sam samo to nadovezala na pricu..

Кулиража:
... E sad koliko vidim ti bi da uzivas u zemaljskom zivotu, a da ti Bog obezbedi zivot u Carstvu nebeskom. Prestani da se zavaravas, ili budi ateista i odbi svako postojanje visih sila i "onog" zivota ili pak budi vernik i nadaj se da neces nikad umreti. ...
... Lose mislis. Ti mislis da zivis po svojim pravilima i onako kako ti to zelis, a da ti ipak Bog obezbedi zagrobni zivot, misljenje vecine kvazivernika. ...
... Da svi mi trebamo da se borimo za svoj zivot i zivot nase dece, ali izmedju ovog zivota i zivota posle smrti ipak biram uzivanje u ovom zivotu bez ikakvih ogranicenja. Zasto ne verovati u nekoga, a kasnije od njega ocekivati da nam obezbedi nesto. Sebicno je ...
... Kao i svi nasi, no za razliku od vernika bar se ne smatras tolikim vernikom. Od svih crkvenih zakona priznajes samo one koji tebi odgovaraju ...
Hm.. Nekad ni sama ne znam u sta veujem, mozda ni nisam dobro objasnila.. Rekoh da verujem u reinkanaciju, sto znaci da onda ne mogu otici u Bozje carstvo! Zar ne? To sto sam pricala, to je bilo objasnjavanje nekih stvari.. Jeste da verujem samo u ono sto mi odgovara :lol: ali ipak, ne mogu verovati u SVE sto kaze crkva!
Pazi, nikad sebe nisam smatrala prvaim vernikom (jer tonikako ne mogu biti!), cak stavise nekad sam se smatrala nevernikom u nekim trenutcima.. no dobro.. sad se smatram ,malim' vernikom, kao sto znate..
Ja ne verujem u ni jednu teoriju do kraja (bez obzira o cemu je rec) za sve imam neke svoje teorije.. cudna sam ja.. veujem u mnogostosta.. :D ma ne znam ni sama sebe da shvatim, a kamoli ce neko me drugi shvatiti :lol:
Inace, vidim da bi ti reko da sam ja ateista.. heh.. Znate onu pricu da ako se djavo nalazi u nekome on ne moze da udje u Bozju kucu iliti Crkvu.. E pa meni smeta miris tamljana (jel se tako zove? :roll:) (meni svakakvi mirisi smetaju.. ), i meni dodje da se onesvestim kad osetim taj miris? Jel' to znaci da i Bog veruje da ja ne verujem u Njega? :lol: c c c... nisam sigurna da ce te shvatiti sta sam ovime htela da kazem.. no sta da se radi.. idemo dalje.. :lol:

Кулиража:
Kako je moguce odrediti sudbinu svakog coveka na Zemlji? Sta je sa zivotinjama? Mnogo rupa ima u svim religijama.
Zivotinje je isto Bog stvorio.. One isto nakon smrti odlaze u Bozje carstvo.. A one ne znam dal bas imaju neki cilj u svom ziovtu :lol: A kako je Bog mogao da stvori sve ljude na Zemlji? Tako moze i odrediti sudbinu :)

Кулиража:
Ako hoces da vidis coveka kakav je, dovedi ga na vlast.
Bas tako :lol:

QchCK*a:
Hmmmm.....mozda, ali se to danas svodi samo na “Mrzim ovoga, hocu da umre” ili “Volim onoga, hocu da bude samo moj”.
Da, svodi se kod onih koji se ne razumeju dovoljno u sve to.. :wink: i koji su pod velikim uticajem TV-a!

QchCK*a:
To sto ne verujemo u to na taj nacin, na koji ti verujes, ne daje ti pravo da nam pricas da nista ne znamo. Isto kao da mi sad tebe pocnemo da ubedjujemo da postoji SAMO JEDAN BOG I DA JE NJEGOVO IME ISUS HRIST....ti naravno, ne verujes u to. Ali kad kazes da ne verujes, mi ti ne ispiramo mozak frazom “Nemas pojma”.
Bas tako... :) samo sto ste/smo svi trazili objasnjenja za postojanje magije.. a ona se malo unela u to da je ponekad cak vredjala sruge..

QchCK*a:
Ok je sto neces da pricas na forumu, ali ne mozes onda samo da pricas “postoji, postoji”, a da pri tom ne das konkretni dokaz. Na to sam mislila.
Pa kako da t da dokaz, ako nece da prica o tome na forumu? :? Trazis joj dokaz, a podrzavas da ne prica na forumu :lol:

QchCK*a:
Dobro, bila emisija, i?.....ako je nekoliko ljudi pricalo sta je “dozivelo” (da li su bili drogirani, hipnotisani ili tako nesto pa imali halucinacije, u to ne ulazim) i pokazivalo modrice itd
Sto se ovoga tice potpuno se slazem sa tobom! Kako to da se nikome sa foruma nista slicno nije dogodilo? :?

QchCK*a:
Hoces ja da pomognem? Uzmes bilo koju naucnu knjigu iz recimo geosa i procitas kako je nastajao svet (stenje, kamenje, voda itd), a uzmes isto tako neku knjigu iz biologije i procitas o nastanku i izumiranju vrsta.
U svakoj nauci ces naci njihovu teoriju o nastanku sveta :wink: negde cak i vise od jedne :)

Кулиража:
Naprotiv zlatan period za crkvu je bio taj deo srednjeg veka pre Humanizma i Renesanse.
Jeste bio zlatan za njih, da su mogli da rade sta hoce i tako to.. ali Mracan u smislu toga sto su radilu.. Kontas? :?

Alexandra9:
Ma razumeju ,oni' sve... nego pokusavaju da odrze ovce na okupu. :lol: Price o paklu i djavolu su tu samo da bi ulile strah, da bi obezbedile ,poslusnost'... Jadno, ali stvarno...
:lol: eto, kako razumes :P

Alexandra9:
mortishaaa:
Кулиража:
Alexandra9:
Samo jedna mala ispravka... :lol:
mortishaaa:
Alexandra9:
Кулиража:
morala sam...
ja i moj odvratni perfekcionizam... :lol:

Electra:
Ijao, ne da obozavam Pottera, premda sam, naravno, svesna da je to sve nestvarno (ali super mi zvuci, sta cu! :wink: ). Pa, logicno je da se ukusi razlikuju... :wink:
Jesi citala jos neku slicnu knjigu? :?

@ Bleak - odgovoricu ti sutra :wink:

ijao Tisha, eto gde se ti raspisujes kad ne mozes da mi pises :D
hehe, neka neka ..... rasprave vam interesantno zvuce al posto sam ovde na kratko, nemam vremena da se upustam.
neko pomenu da magija ne postoji ..... hehe. kad ja polozim matematiku, to ce biti cista magija, u svom izvornom obliku :D .....

bez zezanja, nikad nisam video, osetio, ili cuo za nesto sto ima veze sa "magijom", ali tolko malo toga poznajem a toliko puno je skriveno od nasih ociju. sto ne bi postojala? makar kao nesto usko vezano za psihu, duboku i neistrazenu, u okviru paranormalnih pojava, or something like that.

Keeper:
hehe, neka neka ..... rasprave vam interesantno zvuce al posto sam ovde na kratko, nemam vremena da se upustam.
neko pomenu da magija ne postoji ..... hehe. kad ja polozim matematiku, to ce biti cista magija, u svom izvornom obliku :D .....

bez zezanja, nikad nisam video, osetio, ili cuo za nesto sto ima veze sa "magijom", ali tolko malo toga poznajem a toliko puno je skriveno od nasih ociju. sto ne bi postojala? makar kao nesto usko vezano za psihu, duboku i neistrazenu, u okviru paranormalnih pojava, or something like that.

magija postoji samo ako smo jako ubedjeni u nju.
a to sto je neko rekao da kada si npr. u pristustvu vesele osobe i sam si bolje raspolozen, stvarno ne da nema veze sa magijom! kad vec verujete u to nadjite neki bolji primer :)

Keeper:

a jos samo da kazem sto je neko rekao da kada si npr. u pristustvu vesele osobe i sam si bolje raspolozen, stvarno ne da nema veze sa magijom! kad vec verujete u to nadjite neki bolji primer :)

Ernesto_Che:
a jos samo da kazem sto je neko rekao da kada si npr. u pristustvu vesele osobe i sam si bolje raspolozen, stvarno ne da nema veze sa magijom! kad vec verujete u to nadjite neki bolji primer :)

a ti si neki anti-magijash? :P
nisam ja rekao da verujem, samo ne iskljuchujem mogucnost. nauchi se i ti tome, znas kako je korisno :wink:
mnogo toga postoji samo ako smo jako ubedjeni u to, a onda moze i da se ostvari i to obicno budu najlepse stvari

Keeper:
Ernesto_Che:

a ti si neki anti-magijash? :P
nisam ja rekao da verujem, samo ne iskljuchujem mogucnost. nauchi se i ti tome, znas kako je korisno :wink:
mnogo toga postoji samo ako smo jako ubedjeni u to, a onda moze i da se ostvari i to obicno budu najlepse stvari

u stvari jesam, mada se trudim da budem kolko tolko tolerantna(citaj:ne ide).
to se ostvaruje samo za nas...al ne bi pricala celu pricu ispocetka... :)

Ernesto_Che:
Keeper:

Ima veze sa ,energijama'... a to je usko povezano sa ,magijom'...
Ako neko zeli, procitace ovo...

I samospoznaja se svodi na shvatanje i koriscene tih energija. U jednoj knjizi je to opisano u IV koraka~ prosirenja...

I prosirenje~ povezivanje sa energijom kojoj dopustamo da slobodno struji kroz nas, a pri tom je zamisljamo kako stvara polje energije koje struji ispred nas gde god da smo se uputili...

II prosirenje~ postavljanje naseg polja energije tako da pojacava i unapredjuje nas zivotni tok. Biti budni i puni ocekivanja...

III prosirenje~ nase polje energije postavljamo tako da izlazi iz nas i pojacava nivo energije i vibriranja kod drugih. Kada nase polje energije na taj nacin dopre do druge osobe, taj neko oseca pravu navalu duhovne energije, jasnoce, intuicije...
(ovo je vezano za promenu raspolozenja kod nekih osoba)

IV prosirenje~ da ne komplikujem... vazno je bilo objasnjenje III...

Alexandra9:
Ernesto_Che:
Keeper:

I samospoznaja se svodi na shvatanje i koriscene tih energija. U jednoj knjizi je to opisano u IV koraka~ prosirenja...

I prosirenje~ povezivanje sa energijom kojoj dopustamo da slobodno struji kroz nas, a pri tom je zamisljamo kako stvara polje energije koje struji ispred nas gde god da smo se uputili...
II prosirenje~ postavljanje naseg polja energije tako da pojacava i unapredjuje nas zivotni tok. Biti budni i puni ocekivanja...

III prosirenje~ nase polje energije postavljamo tako da izlazi iz nas i pojacava nivo energije i vibriranja kod drugih. Kada nase polje energije na taj nacin dopre do druge osobe, taj neko oseca pravu navalu duhovne energije, jasnoce, intuicije...

energija...bljak...kad cujem nesto o tim energijama najezim se...ali dobro, verujem da je to jedno od mogucih objasnjenja takvih pojava...
a na ovo sto si napisala...pa, bez ljutnje, ali mogu samo da se nasmejem :lol:

Ernesto_Che:
Alexandra9:
Ernesto_Che:
Keeper:

energija...bljak...kad cujem nesto o tim energijama najezim se...ali dobro, verujem da je to jedno od mogucih objasnjenja takvih pojava...
a na ovo sto si napisala...pa, bez ljutnje, ali mogu samo da se nasmejem :lol:
that's ok...
evo i ja cu... :lol:
Ima puno tumacenja smeha... mislim da sam razumela... :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back