Da li verujete u magiju ??> :-/

• Začetnik teme Začetnik teme d4ch4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e izvini sto nisam na vreme odgovorio ali nisam video.
za ono sa trece strane.kad si rekao da ces biti ateista dok si ziv.postujem tudja mishljenja i sve to ali kad si pomenuo fizicki dokaz.kako mozes da dobijesh fizicki dokaz od boga kad ne verujesh u njega?morash da svatish da je to sve na duhovnom nivou.cuo sam skoro da to ima veze sa nekim neiskoriscenim delom naseg mozga.mozda je u tome fora(lupam) ali u necemu jeste.u glavnom koje je drugo objashnjenje sem evolucije mislim postavlja se pitanje odakle se stvorio prvi covek? nije tek tako.ja ne verujem da je evoluirao iz nekog jednocelijskog organizma.ja licno ne verujem u evoluciju.zato mozda mi jednostavno ne mozemo da shvatimo to postojanje boga i svetaca.jedino mozemo da verujemo.jer ipak u svim religijama postoji bog(za koje ja znam) mislim ne bi to bilo izmishjljeno tek tako.ipak... ko zna mozda je to samo neka zavera ali ja ne verujem u to.jedino u sta ja ne verujem su crkve.isus je rekao ja sam svuda oko vas u kamenju,u drvecu,u prirodi na nebu , u zemlji u vama, a ne u nekim gradjevinama od drveta i kamena koje su izgradjene na zemlji. eto toliko od mene.ocekujem odgovor naravno. znaci bez ljutnje sve opushteno peace.

Luc:
d4ch4:
Evo naprimer shta se meni deshavalo...

odem pre par dana da kupim topli sendvich i odaberem dodatke od kojih je jedan bio krastavac, i devojka pochne da ga trpa dodacima i dodje do salate i ja se zamislim u sebi i kazem ma ipak bih hteo paradajz i gledam kako devojka ladno stavlja paradajz, pa joj kazem da sam rekao krastavac ali da nema veze, a ona meni da sam rekao da hocju paradajz...

isto idem ja u grad taxijem i setim se da bi bilo bolje kad bih mogao ovde da stanem a taxi staje i ja ono kao izqliram platim i izadjem....
:arrow: :arrow: :arrow:

Mozda imas neke cool moci. Ajd' ucini da budem milioner, platicu ti 100.000. (Mozda je to telepatija BTW.)
:P :D A sta mi smo sada kao idioti?Magija i sudbina su price sa decu.Verovatno si pomislio kako bi hteo Paradaiz,i to si nesvesno i rekao naglas!MAGIJA NE POSTOJI!

E ja sam sad lepo procitao svih 19 strana ove teme. Ja licno verujem u magiju. Mada nesto na Tv-u je preterano , ali to je ucinjeno bez nekog znanja o celoj stvari i u cilju poboljsanja zanimlivosti. Druga stvar, neko je pomenuo pomeranje stvari i deja-vu. Za obe stvari postoji naucno objasnjenje: "pomeranje stvari" se zove telekineza. Sada ako neko uzme enciklopediju i procita o telekinezi sve ce mu biti jasno. Deja-vu je po psiholozima "trenutno prisecanje potisnutih secanja na vrlo slicne ili iste dogadjaje koji su se mozda desili u snu ili na javi". Pa svako od vas je bar jednom bio u onom tripu: zar mi se to nije vec negde desilo.
Ja sam ateista i sve ateiste pozdravljam :wink: , ali isto nemam nista protiv drugih religija i postujem ih, i mislim da stvarno nije bitno ko u sta veruje to je necija licna stvar.

Radovan072000:
E ja sam sad lepo procitao svih 19 strana ove teme. Ja licno verujem u magiju. Mada nesto na Tv-u je preterano , ali to je ucinjeno bez nekog znanja o celoj stvari i u cilju poboljsanja zanimlivosti. Druga stvar, neko je pomenuo pomeranje stvari i deja-vu. Za obe stvari postoji naucno objasnjenje: "pomeranje stvari" se zove telekineza. Sada ako neko uzme enciklopediju i procita o telekinezi sve ce mu biti jasno. Deja-vu je po psiholozima "trenutno prisecanje potisnutih secanja na vrlo slicne ili iste dogadjaje koji su se mozda desili u snu ili na javi". Pa svako od vas je bar jednom bio u onom tripu: zar mi se to nije vec negde desilo.
Ja sam ateista i sve ateiste pozdravljam :wink: , ali isto nemam nista protiv drugih religija i postujem ih, i mislim da stvarno nije bitno ko u sta veruje to je necija licna stvar.

meni se često dešava da sam baš u tom tripu ''ej, pa ovo se meni već desilo'' i slično tome. Tada ne znam kako da se ponašam :oops: A jako često mi se dešava da mislim na nekoga i taj me nazove iste sekunde...ma primera je bezbroj

(ponekad se zapitam šta mi je :oops: :shock: )

LPhoklica:
ja verujem u magiju...broja 7

desi mi se toliko puta da vidim taj broj da se cak i malo uplasim... :shock:

hm...e vidis sad to...desilo mi se(dodushe ne meni vec trojici drugara)da ih progoni broj 3!Al bukvalno progoni.......i to od kad su imali neke tripove s grobljem...i posle nedelju dana nisu mogli da izdrze i otisli su u crkvu i molili se Bogu...i sutradan kazu prestalo(i mi ostali smo se uverili)..po sujeverju kazu da br 3 donosi nesrecu.Ja nisam sujeverna ali ovo je istinita pricha :roll: pa sad...i don't know
:roll:

ja licno ne verujem u magiju a uglavnom zato sto imam jedno strasno iskustvo:
Na letovanju smo se ja i moje drugarice zakacile sa nekim momcima, prvo su izgledali cool, a onda se ispostavilo da su neki crnogorski mafijasi. E sad neki od njih je rekao mojoj drugarici da ce te veceri da joj provali u sobu i da ce sve da ih pokolje, a ona mu je rekla da je ona u mojoj sobi. Te veceri sam se posvadjala sa njom i sa jos nekoliko drugarica i bila sam strasno nervozna, tako da sam cim smo ja i devojke koje su bile sa mnom u sobi usle u sobu krenula na malu terasu da zapalim cigaru. Sekundu pre nego sto sam stigla do vrata tetris moje drugarice se mrtav ladan ukljucio i poceo da peva onako glasno. Ona ga je odmah ugasila a ja sam nastavila do terasu. Izasla sam, zapalila cigaru i pogledala u more... a onda sam skontala da mi cigara gori u ruci. Ali onako stvarno gori!!! Pocela sam da vristim, bacila sam cigaru i usla sam u sobu sva histericna. Palo mi je na pamet da izadjem na veliku terasu da malo sedim na svezem vazduhu. Kako sam stigla do vrata terase uplela sam se u zavesu okliznula se i pala preko radijatora. Drugarica me je na svu srecu zadrzala inace bi verovatno pala i pokrsila glavu. Neznam sta mi je bilo ali sam resila da jos jednom pokusam da izadjem na terasu i u trenutku kad sam otvorila vrata ispred mene sam ugledala odvratnu, ogromnu buba svabu ili sta god da je ono bilo. Ja sam se usrala, celu noc sam provela placuci, nisam mogla da zaspim i tresla sam se ko nenormalna. Zakljucala sam sva vrata, navukla zavese, i ususkala se u cebe bezobzira sto je bilo +40. Ispod jastuka sam stavila upaljac i parfem, jedino oruzje koje sam imala. Tako sam docekala jutro.
Epilog:Momci su ispali stvarno cool drugovi, ispalo je da su nas palili za mafijase, dasu skroz OK i cak zamalo da se smuvam s jednim
Pouka:Ja ne znam da li sam ja najveci kreten na svetu ili se neko gore gadno zajebavao sa mnom...

ja vjerujem da postoji nesto od sve te price "magija" sto se mene tice cesto sanjam nesto sto se ostvari na malo drugaciji nacin.Jedne prilike nisam otisla na pismeni iz latinskog i tu istu noc sanjam profesoricu koja mi kaze:"Sad ces da radis pismeni posto nisi prosli cas,uzmi knjigu i list papira." e pa svi znamo da se pismeni ne radi sa knjigom,ali dodjem ja na cas nakon nekoliko dana a ona meni kaze:"Uzmi knjigu i list papira da radis pismeni...." ostala sam bez teksta,ali normalno da sam poslusala i jeko dobro uradila pismeni jer je naravno,knjiga bila na stolu, sva sreca da sam vec ispricala drugarici sta sam sanjala prije nego sto sam izgovorila "ja sam ovo sanjala"......ovo mi se bas urezalo u sjecanje i bas bi mi bilo onako ql da se malo cesce desava,ali samo kad su u pitanju neke lijepe ili obicne stvari

A sto se onog "ovo se vec desilo tice" reci cu vam sta sam cula od drugarice,znaci ovo ne tvrdim jer sam samo cula o tome...ona kaze da se "ovo se vec desilo" javlja zbog toga sto jedno oko brze prima informacije od drugog (u pitanju su djelici sekunde) tako da kad i drugo oko primi informaciju mi sticemo utisak vec vidjenog....

Foolish:
A sto se onog "ovo se vec desilo tice" reci cu vam sta sam cula od drugarice,znaci ovo ne tvrdim jer sam samo cula o tome...ona kaze da se "ovo se vec desilo" javlja zbog toga sto jedno oko brze prima informacije od drugog (u pitanju su djelici sekunde) tako da kad i drugo oko primi informaciju mi sticemo utisak vec vidjenog....
To sto ti je drugarica ispricala, grdno je pogresila.
Uostalom zazmuri na jedno oko, pa ga otvori i videces efekat :wink: .
To 'vec vidjeno' ili 'deja vu' se desava u samom mozgu a posledica je nepravilno rasporedjenih informacija u njemu. Naime, dok spavamo mi sanjamo i ti snovi traju u REM fazi do 40 minuta (iako vecinu toga zaboravimo)
Za to vreme mozak sve ono sto smo doziveli tokom dana sredjuje (da kazem u foldere) i izbacuje ono nepotrebno.
Dakle tokom dana nam se desava svasta i tokom sna mozak pocne da pakuje se te podatke i igrom slucaja spovji dve totalno razlicite stvari i sve to nam se desi na odredjenom mestu na kojem smo naravno bili jer uvek sanjamo ono sto smo videli.
A posto nasa masta moze svasta desi nam se da tom kombinacijom tokom narednih dana i dozivimo slicnu situaciju i kazemo 'deja vu' (ukoliko se ne secamo sna) ili 'ovo sam sanjao/la'.

Procitaj sta je o tome pisao Sigmund Frojd.
Jes da je najdosadniji psihoanalticar, ali ova knjiga mu je lepa.
Inace kao sto navedoh gore to je istina.
Ako bi ljudi spavali po 10-12h dnevno, imali bi sasvim normalne snove jer bi mozak sve to laganice odradjivao.
Naravno jake emocije uvek izbiju u prvi plan pa zato izgleda da snovi imaju neke veze sa ovim ili onim.

Da,verujem u magiju!
Jedino na koju magiju se misli?!
Na nasim prostorima je poznata:CRNA i BELA.
A jos postoji i:CRVENA,ZELENA,ZUTA.
Zavisi da li ste predodredjeni za to ili zelite da imate moci?
To je vrlo opasan put i DJAVO nonstop vreba sa svojim sledbenicima - omoguci ti nesto da bi vremenom postao njegov covek!
Na Balkanu jedno 60% zena koristi CRNU magiju za svoje licne zelje, dok muskarci jedva 10%.
Svi oni koji veruju u bajke - lako zapadnu pod uticaj zlih ljudi koji mogu da manipulisu sa vama.
Dobro je imati te moci,ali moras i da puno pazis, ali lepe stvari moze da ti donese!
Ali zar nije najlepse da koristimo POZITIVNU ENERGIJU kohja isto moze da nam da puno poci i ispunjenja zelja!

ljudovi... mesate babe i zabe... :p
Kakve veze ima magija sa deja vu i prekognicijom? (((:
Uzmite neke knjige, pa procitajte po koju stranu na racun spanske serije ili trac partije... :p

sssm:
To je vrlo opasan put i DJAVO nonstop vreba sa svojim sledbenicima - omoguci ti nesto da bi vremenom postao njegov covek!
Da li je to od Benedikta? (: Zar nisi malo preterao? Gde mene moze neko da vreba? :p

Ja ne verujem u magiju. Ja ZNAM da ona postoji. Iz prostog razloga shto sam imala mnogo, mnogo prilika da se u to uverim. Skoro da je to postalo porodichna tradicija. NE VERUJEM dakako da postoje razne vrste magije, to je podela koju su napravii ljudi. Magija je magija a od choveka zavisi kakva cje magija biti i u kakve cje svrhe sluziti. Naravno sve shto se u zivotu radi to se i vracja jer je vreme KRUG. Shto se tiche nechije tvrdnje da je magija dostupna svima - NIJE- neko jednostavno to ima u krvi a neko nema... A i dostupna je samo onima koji veruju. Jer "ako pokucash otvoricje ti se...". Itd. da sad ne prosipam svoju teoriju jer ne zelim da smorim. Prvi znaci za postojanje magije u nekoj osobi su: ochi (boja i izgled jabuchice, i zenica) i raspored mladeza na telu, kao i stisak pri pozdravljanju... Ali zaista ne bih to da objashnjavam nekome ko njosh nije dovoljno zreo da bi to prihvatio ili je isuvishe zatuccan vojim malogradjanskim zivotom. Ako nekoga zaista bude interesovalo, pojasnicju. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back