Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 64.659
U marketima stalno pise birajte koliko vremena cete da radite, koliko sati dnevno , ne znam tacno sta to obuhvata ali valjda taj izbor da radis 4h dnevno ili 3h dnevno..
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Najbolje od 12 u podne, do 11 ujutru sledeceg dana.Rad koji se obavlja u vremenu od 22,00 časa do 6,00 časova narednog dana smatra se radom noću.
Izmena:
Rad koji se obavlja u vremenu od 19,00 časa do 07,00 časova narednog dana smatra se radom noću.
Može i od 00:00 do 12:00.Najbolje od 12 u podne, do 11 ujutru sledeceg dana.
Menjati taj clan u:Član 29
Strani državljanin ili lice bez državljanstva može da zasnuje radni odnos pod uslovima utvrđenim ovim zakonom i posebnim zakonom.
Izmena:
Član 29.a
Strani državljanin ili lice bez državljanstva ne može da zasnuje radni odnos na teritoriji cele Srbije.
Član 29
Strani državljanin ili lice bez državljanstva može da zasnuje radni odnos pod uslovima utvrđenim ovim zakonom i posebnim zakonom.
Izmena:
Član 29.a
Strani državljanin ili lice bez državljanstva ne može da zasnuje radni odnos na teritoriji cele Srbije.
У то време - 2005. године, тржиште рада је било такво да је била мала потражња за радницима, губитници транзиције су остајали масовно без посла (а.к.а. @Stojkov Menidjer и остали бејби бумери ), пропале фабрике из цобетовог времена се затварале и продавале за земљиште (машине у старо гвожђе), требало је заштитити преостале раднике.
У међувремену, десиле су се тектонске промене на тржишту радне снаге.
Срби добили безвизни режим, никада није било лакше Србину да оде из Србије и ради било где у свету, а те двехиљадепете смо још били затворени спољним границама због злотвора Слобе.
Данас Срби могу да раде за стране послодавце, а да из куће не изађу. Све на дугме. Онлајн. Удараш типку "Ентер" и зарађујеш. Да то чују они лузери транзиције из 2006-2007. не би веровали.
Бејби бумери су сви отишли са тржишта рада. Што у пензију, што на онај свет, а они су те 2005. године били највећа генерација (бејби бум генерација су они рођени између 1946. и ....рецимо 1955. или 1959. упитна је последња година), а њих је на њиховим радним местима већ заменила млађа и далеко мање бројнија генерација.
Србија увози радну снагу - непалце, хиндусе, црнце, можда ће и филипинце.... док извози радну снагу у Немачку и остале западноевропске земље + грађевинске раднике у Русију и војне авантуристе у источну Украјину.
Превише је то тектонских промена на тржишту радне снаге, те нам треба нови закон о раду који би омогућио већу флуктуацију радне снаге са једног на друго радно место.
mislila sam da pričamo o sposobnostima , ne o paramaJeste bitna. Ako je 100% plate 200 hiljada dinara, razlika je velika. Ali možda neko želi i 59%
Čovek nije predviđen ni 8 sati da radi , ali ajde.Зашто мериш тај рад само по себи, тј. по лекарима?
Имам френда, ради на факултету, потписао допунски рад као комерцијалиста.
Мислиш да он ради 8 сати + 2 сата?
Ето једног примера бесмисла ограничавања допуснког рада. А примера је 1000.
Čovek nije predviđen ni 8 sati da radi , ali ajde.
Zato što o tome najviše znam. Rade na fakultetu tako što ne dolaze na predavanja naprimer ili državno vataju zjale , da bi privatno otišli da daju svoj doprinos.
Dajte čoveku dovoljno posla 8 sati i umoriće se, odnosno kontrolišite koliko radi i neće mu se raditi posle.
Ako ih ocene sposobnim, neka radeА шта мислиш о идеји да се лекари не шаљу у пензију са 65 ако желе да раде и даље?
Ne dođe na predavanje za koje je plaćen. Plaćen. I mi izvisimo.Рад на факултету је специфичан. Не можеш да га мериш у сатима. Осим предавања, вежби и испита, они се баве и науком. Наука није нешто што се мери у сатима.
Опет, рад на факултету је просвета, а баш сад водимо расправу о просветним радницима на теми "писмо просветног радника".
Što pokazuje da ne može fizički da pokrije sva angažovanja. Na odeljenju, fakultetu i privatno. To je previše za jednu osobu. Treba biti profesionalac.Ne dođe na predavanje za koje je plaćen. Plaćen. I mi izvisimo.
zašto misliš da bi zakon trebalo da se bavi sposobnostima?mislila sam da pričamo o sposobnostima , ne o parama
A šta bi.I još nešto, najteži poslovi su stavljeni da se rade po 12h.
Nikakve logike.
Maksimum da bude 8 h. Da li ti želiš da te leči premoreni doktor?A šta bi.