- Poruka
- 35.696
Теби би требало да буде занимљивије оно о томе да не морају проф. унивезритета да се истерују са 65.
Ко хоће, нека иде, али многи могу и даље и да предају и да се баве науком.
Ако га пензионишеш у 65. после нико с њим неће ни науку да ради, јер ако иза њега стоји факултет то је једна ствар, а ако је пензос, то баш и није инспиративно за сарадњу.
Зато многи професори после 65. прелазе на приватне факултете. Зашто професоре са државних терамо на приватне факултете?
(ко хоће, нека иде, али не морамо да их терамо на силу са 65)
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-treba-menjati-zakon-o-radu.1013860/#post-49919160
Postoji mogućnost produženja za 3 godine, koliko znam. Ne znam da li po tom zakonu ili zakonu o Visokom obrazovanju.
Vidim problem ono do trećine radnog vremena, jer onda dolazi i samo deo plate u tolikom iznosu. Recimo ako sam na nekom projektu, onda mogu biti samo do trećine radnog vremena, pa iako bi možda radila vikendima ili noću plata se može dobiti samo za trećinu.
Slažem se, dosta toga se promenilo, ima dosta poslova online, ljudi bi mogi da rade po Lidlu ili Maxiju po plaćenom satu, da poslovi budu mnogo prohodniji .. da se mogu lakše menjati itd