Ja sam radio i 300% i 350% radne kvote...i plata mi je bila 3x veca od normalne, i to legalno u prosveti...ostali nabiju 60 000 dinara ja dodjem po platu uzmem 180 000 a davna vremena....nije da je skoro....ali treba, a zasto treba?
Treba zato sto su 2 tete stalno na boloovanju i onda kad dodje decembar mesec, dodje direktor i kaze treba nam da odradis da imamo regularno polugodje i za te dve tete...
Ja isto tako se napravim blesav kao ti , i kazem hocu , koliko mu to dodje da treba da strpam u tih zadnjih 2 meseca od novembra do januara...kaze sve, 4 meseca...wow
Hocu , posto su dve smene, mogu , 3,5x veca plata, oni sire oci , ja kazem razmislite, kome je lezala plata svih ovih meseci i lezace i sledecih par godina, jer te profesorke niko nije video u skoli na nastavi zadnjih 5 godina...
I za par sati stize odgovor moze....i tako ako hoces moze legalno nelegalno da nabijes sebi platu u prosveti na 180 000 dinara plus jos da radim havarijsko odrzavanje nekih centrala u blizini treba mi pola sata da odem popravim kvar a posto sam dobar majstor kvarovi retki, ali se placa jos dodatnih 70 000 na bankarski racun, nema slipa...
Jos mogu online na casovima da radim pustis decu da bleje ..
Dakle mozes ako si vest da nabije sebi platu u prosveti preko 5500e , jednog meseca ali to nije zdravo , ima puno virusa u skoli , zato nije zdravo , sam nabio preko 8000e ...
Jel to primer za traze te pa je ok da pravis zadovoljenje te traznje?
Ali to je kad ti je posao takav da ti ne trazi fizicki ili psihicki angazman nego znanje kako deci da pridjes, nisam ja tu fusherio nego su deca bila sve jedinice, pa je potrebno vreme da ih uvedes u aktivnost, da se aktiviraju...a to ide nekad sporo..
Nekad postoje precice, pa ih odradis, na svoju stetu...npr vidis sta fali deci , a nije po planu nastave, nego propust iz ranijeg skolovanja pa odradis 4 casa totalno neplaceno ali jako potrebno i posle ti deca umesto da rade nesto 4 casa urade za manje od jednog , oni sretni , imaju motiva da te prate na mars da im kazes da idete...a sefovi laboratorija u chudu...kontrolisu , dolaze da im slucajno ne diktiras rezultate, hoce da pisu sa tobom knjige , udzbenike...
Ali to su sve okolnosti , i ne mozes da ocekujes da narod boranija, menadzer , direktor, vlast to razume ili shvati ili opravda, ili plati...