Scientist welder
Buduća legenda
- Poruka
- 41.287
Ne.Maksimum da bude 8 h. Da li ti želiš da te leči premoreni doktor?
Sigurno da ne.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne.Maksimum da bude 8 h. Da li ti želiš da te leči premoreni doktor?
Sigurno da ne.
Svaki zakon može da se izvrda pa i ovaj trenutni.
Znam za ljude koji nisu prijavljeni za stalno i posle dve godine.
Znam za ljude koji primaju minimalac na račun ostalo na ruke.
Znam za vlasnike koji primaju studente jer neće da plate radnike.
Znam za vlasnike koji prime na probni rad koji se ne plaća , itd, itd.
A mišljenje da čovek treba da radi više od 8 h i posle penzije nemam reči.
Svaki posao, tvrdim, posle 6 h opada koncentracija pa najmanja šteta je ako
nekom vratiš kusur više a najveća da si nekog ubio. I ne može neko u 50tim,
60tim da radi kao neko u 20tim. To zaboravite.
I još nešto, najteži poslovi su stavljeni da se rade po 12h.
Nikakve logike.
Ne, mnogi ne žele da rade ali su primorani jer im je plata ili penzija mala.1. Ти што раде дуже од две године а нису за стално, без проблема би добили на Суду, нека се тужакају.
2. ти што су пријављени на минималац а остало на руке то раде у договору са послодавцем. Послодавац за њих определи 150 000 бруто плату. А они нека бирају, или 80 000 на рачун а 70 000 за порезе и доприносе или 100 000 на руке, а 50 000 за порезе и доприносе. У оба случаја послодавцу је то 150 000 динара, а раднику је велика разлика између 80 000 и 100 000 динара.
3. Нормално је да послодавац ангажује студенте преко задруге. Зато и постоје студентске задруге. Коме треба квалификовани кадар, неће да ангажује студенте, а за студентске послове може и студенте, шта ту има лоше? Шта има лоше у свему што овде наводиш?
4. Ако има оних на пробном раду који нису плаћени, то није у реду.
5. А то што ти немаш речи за то да човек може (АКО ХОЋЕ) да ради и више од осам сати или после пензионисања, није до онога са таквим мишљењем, или онога ко тако ради, већ до тебе. Неки људи желе да раде и заиста није у реду да им не дозвољаваш да раде и да их пљујеш што желе да раде и до седамдесете ли да раде и други посао поред редовног и зараде више новца.
Још..у 60. да не може да ради као у 20??? А шта си ти то радила у животу па у 60 лошије радиш него у 20? Професори факултета, лекари, судије итд. су далеко бољи и продуктивнији у 60 него у 25. а друштво их избацује са тржишта рада да се бирачи са јефтинијим улазницама не би осетили угроженим јер ће да мисле да ће и они једног дана морати да раде до 69 година.
Na papiru jeste isto, broj sati. Ali si posle toga kao mleveno meso. Zašto su doneli zakon koliko vozač sme da vozi u cugu?А ти мериш шта је тежак посао? Којим то тешкометром мериш?
12 сати рада је рад "у шихт". Тако раде железничари, чувари објекта и сл. 12-12-24-12. У укупном трајању, раде исти број сати као и они који раде 8 сати на месечном нивоу, јер после имају више одмора након одрађене смене. И још не видех да се неко буни кад ради 12 сати. Такви оду на посао 15 дана у месецу, а они који раде 8 сати иду 22 дана у месецу на посао.
Pa najbolje da građani menjaju zakon.Na papiru jeste isto, broj sati. Ali si posle toga kao mleveno meso. Zašto su doneli zakon koliko vozač sme da vozi u cugu?
Zato što su premoreni vozači izazivali saobraćajke. Pa i sad se to namešta.
Napisala sam, sve se može izigrati, naći rupa u zakonu.
Svaki posao je težak, samo su posledice različite.
Da ponovim, nije isto zabrljati kusur, fakturu ili ubiti čoveka.
Bune se ljudi, samo se to ne vidi, ne piše u novinama.
'ладно није истина.Ne, mnogi ne žele da rade ali su primorani jer im je plata ili penzija mala.
Није истина. Отац ми је тако радио. Имају после слободно више него они који раде 8 сати и боље могу да организују своје активности.Na papiru jeste isto, broj sati. Ali si posle toga kao mleveno meso. Zašto su doneli zakon koliko vozač sme da vozi u cugu?
Izvini, nisam znala da se tema odnosi samo na veličanstvene.'ладно није истина.
Буквално није истина.
После пензионисања раде они који желе да раде. Лекари прелазе у приватне клинике, професори универзитета прелазе на приватне факултете, шофери Нишекспреса оду у пензију, па наставе да раде у својој екс фирми јер су тамо провлеи животни век, а шофери су тражени претходних година. Раде предузетници јер имају своју фирму и свој занат, а ти јадни и обични, они једва имали посао и до пензије, па не раде до пензије.
ти, госпођо се у материју не разумеш ни најмање. Напусти тему.
Profesori mogu da budu produktivni jer im asistenti rade većinu posla.
Izvini, nisam znala da se tema odnosi samo na veličanstvene.
Mi jadni i obični nismo deo društva.
I nisam došla da se ubedjujem već da iznesem moje mišljenje.
Svako ima pravo na svoje mišljenje. A ti ako želiš da ti pišu
samo oni koji mislie isto kao i ti, lepo napiši u naslovu.
Ovo je kao trebalo da bude izvinjenje.Добро, извињавам се.
На неким другим темама ме спопале неке жентураче, попут тебе, што су фине и моралне, па осуђују све што је зло, а онда зло испадне оно што је добро, а добро оно што је зло, па ми нешто тетке које моралишу са висине докурчиле ових дана.
Ovo je kao trebalo da bude izvinjenje.
Poznaješ barem 20 prof sa raznih fakulteta pa imaš uvid?A što se tiče profesora, samo kod njih imam uvid u profesiju,
Jujujuoni su poseban tip ličnosti. Ubija ih ego.
Baš otud. A ne što su voleli to što su radili pa ne bi dok imaju dobro očuvan mozak još da se zanimaju?Kad odu u penziju, niko ih
više ne spominje, zaborave ih, ubija ih dosada. Verovatno otud ta želja
za radom posle penzije.
Da ne bi slučajno pomešali teorije i zaboravili čime su se zapravo baviliDok imaju očuvan mozak mogu da rade,ali da idu češće na sistemske preglede.
Ima vozača kamiona koji voze i sa 70g-oni bi trebali da idu jednom u dva meseca na sistemski pregled, takođe ima vozača autobusa koji bi trebali obaviti malo jači sistemski pregled.Da ne bi slučajno pomešali teorije i zaboravili čime su se zapravo bavili