Inače tema sama po sebi mi je onako vrlo da kažem diskutabilna, šta to uopšte znači "mekušci" i kao pa da moraju svi da budu isti, a i ko je taj uopšte što kao nameće te norme koje su kao svi dužni da ispunjavaju  

, mislim svi smo mi različiti i nemamo svi istu percepciju i poimanje života, nemamo svi iste želje, potrebe, itd, sad neki ljudi su osetljiviji, nežniji i možda se teže nose sa nekim situacijama, frustracijama, problemima i imaju manju toleranciju na stres i to je ok, kao što recimo ne znam neko može da podigne 200 kila a neko može 50, ono prosto nisu svi iste snage, nivoa utreniranosti i od istog materijala. 
Prosto glupo je insistirati na nekakvim istim normama kada smo svi mi različiti i priča za sebe i svaka osoba je zapravo neki mikro-univerzum za sebe, mislim nema smisla sad da ne znam roditelji ili neko insistiraju da im sin bude ono mangup, alfa-mužjak, najjači u školi, sportista i šta ja znam kada njega to možda uopšte ne zanima i u potpuno je drugom fazonu i zrači nekom potpuno drugačijom vrstom energije. 
Takodje svaka osoba je vrlo kompleksna i slojevita ličnost i recimo ne znam to što neko živi po nekim normama i ne znam lepo je vaspitan, odgovoran, dobar i savestan roditelj, dobar i odgovoran radnik, ne vara ženu, nema poroke, javlja se svim komšijama, itd ne znači i da je suštinska dobra osoba i da u odredjenoj situaciji ili prilici neće ispasti nečovek ili ne znam neko se možda bavi ilegalnim stvarima, ne znam krade, diluje gudru ili je poročan, vara ženu, onako na izgled bahat i arogantan ono ne znači da u odredjenoj situaciji neće postupiti ljudski i plemenito ili da ne znam nije dobar i lojalan prijatelj, da ljudima ne prija njegovo prisustvo i da nema nikakvu savest. 
Kao što recimo onaj ko je naizgled nezrela osoba ne znači da se neće poneti zrelo u nekoj situaciji, ili recimo onaj ko se čini psihički stabilan i jak ne znači da neće pokleknuti i pokazati slabost kad se to od njega možda najmanje očekuje ili da neko ko je navodno mekušac neće pokazati čvrstinu i snagu nekad,  mislim ljudi su kompleksni i nepredvidivi i svaka osoba je neki mikro-svet i mikro-univerzum za sebe. .