Da li su novije generacije sve nežnije i sve veći mekušci?

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Šta mislite da li je ovo istina?
Šta učiniti da se to promeni?
Da li pak mislite da je taj stereotip pogrešan, glup i besmislen?
Da li ste od onih koji misle da je njegova generacija najbolja u poređenju sa drugima?

Kukaju, traže pomoć, nesposobni da se izbore za sebe i reše svoje probleme i sve moguće nadolazeće nedaće i nađu svoje mesto pod suncem.
Generalizacija. Ja sam '91 otisao iz roditeljske kuce, tad sam imao 26. Moj sin je iz nase kuce otisao sa 23 a cerka sa godinu manje. 3/4 familije i poznanika iz moje generacije a koji su ostali u Srbiji i dan danas zive u roditeljskim kucama i stanovima koje su im roditelji otkupili 1992 od Slobodana Milosevica. Starije generacije jos u vecem % zive na dedovini ili socijalistickim stanovima koje im je podelila drzava.
Danasnje generacije zavrsavaju fakultete po EU, sto je za moju generaciju bilo nezamislivo, odlaze da rade na drugi kontinent, zive zivote koje mi matori cesto ne razumemo... naravno, ako imate normalno dete a ne nekog lezilebovica.

Kukanje na nove generacije nije svojstveno samo danasnjim vremenima, bilo ga je uvek, secam se moga dede koji je tamo jos s pocetka '80-tih smarao sa pricom kako je u njegovo vreme bilo drugacije, kako se znao red, kako su ljudi bili vredni, posteni, lepi, jaki... a danas, danas je sve propalo, izopaceno. Moj otac i stric ga nisu bas preterano uzimali za neku referencu po pitanju propasti sveta. 10-ta godina kasnije, kada je moj otac prebacio 55-tu poceo je i on istu pricu kao njegov otac... a istine radi i sam sebe danas uhvatim da sebi kazem "vauu, kako je bilo dobro u BGD '80-tih, kako se dobro zivelo, zezalo, izlazilo". A onda kazem, matora budalo.

Jer, svestan sam da danas ljudi imaju pristupa onome o cemu ja nisam ni sanjao da postoji, da imaju nasa iskustva na izvol'te, da po potrebi mogu biti i jaki i surovi ako treba ( trenutno se negde pp svetu zestoko ratuje, ljudi ginu kao i pre 80 godina), a pola Srbije ode za 'lebom u daleke Amerike ili Norveske da rmbaci poput njihovih predaka od pre 50 ili 90 godina. Sta je drugacije da bi rekli da je danasnja generacija meksa?

Meksi nisu ali su nadajmo se pametniji od starijih generacija.

Meksi nisu ali su nadajmo se pametniji od starijih generacija.
Ne znam. Ja imam potpuno suprotno misljenje iskustvo i sa starijima i sa mladjima. Moja generacija je meksa i nesposobnija od starijih, a o mladjima da ne pricam. Ne znaju na drvo da se popnu. Moj profesor matematike iz srednje mi je ovako rekao: "Znate sta ste vi za ove danas generacije? Ajnstajni.". A covek je prevalio bezbroj ucenika kroz karijeru. Meni licno najveci utisak o svesti danasnjih generacija dolazi od muzike koju slusaju.

Šta znači to mekušci? Ljudi i treba da budu nežni i osećajni. Ili se možda
divljaštvom treba ponositi?
Slažem se, i više me zabrinjava to što kod mnogo dece primećujem odsustvo empatije i želje da razumeju druga ljudska bića, životinje i svet oko sebe.
Ne znam da li im se od malena previše tetoši pa su svi umišljeni sopstveni bogovi, ili im je manjkalo pravovremene pažnje i ljubavi. U mojoj generaciji je manjina bila takva, i služili su za ibret, za upozorenje ostalih. Drugo, iz ove dece isijava neka agresija koja im nije prirodno svojstvena.

Slažem se, i više me zabrinjava to što kod mnogo dece primećujem odsustvo empatije i želje da razumeju druga ljudska bića, životinje i svet oko sebe.
Ne znam da li im se od malena previše tetoši pa su svi umišljeni sopstveni bogovi, ili im je manjkalo pravovremene pažnje i ljubavi. U mojoj generaciji je manjina bila takva, i služili su za ibret, za upozorenje ostalih. Drugo, iz ove dece isijava neka agresija koja im nije prirodno svojstvena.

Пад Човека

Šta mislite da li je ovo istina?
Šta učiniti da se to promeni?
Da li pak mislite da je taj stereotip pogrešan, glup i besmislen?
Da li ste od onih koji misle da je njegova generacija najbolja u poređenju sa drugima?

Ma jok. Lupaju. Svaka novija generacije je sve muževnija.

Prema mom zapažanju oni koji dobiju dovoljno ljubavi i pažnje kao deca
budu osećajniji, ali to nije mana nego vrlina. Ne vidim neku razliku između
generacija. To je tako u svim generacijama.

A jeste mi jednom prošlo kroz glavu sledeće.. Prolazim pored nekog
prozora u prizemlju i majka viče na decu, psuje, grdi. Kakve reči Bože
me sačuvaj. Pa sam kao frapirana dok se nisam setila da je i mojoj
mami bilo ok da mi svašta kaže. Ja mojima sam da kažem ''znaš, nisam
baš zadovoljna ovim tvojim postupkom.. jel možemo o tome da popričamo?''
Oni su već u bedak pali.. :zcepanje: Da im kažem ''Kretenu glupavi šta to
radiš!?'' tačno ne znam šta bi im se desilo..
I jesu li mekušci? Ne mislim da jesu. Samo su normalni. Misim, od mene
su normalniji svakako.

Back