Vi adventisti niste ni hrišćani ni judaisti.
Ne znam koji ste to vi,ako imas nesto sa adventistima - to s njima rasciscuj...
...ja ovde zasupam hriscansku poziciju iskljucivo na osnovu Svetog Pisma stoga ako imas primedbe na moja izlaganja - izvoli.
Nešto su vam osnivači uzeli od Hrista,
Hmmm,a sta je to nesto,ako vec pljujes sto ne kazes da nisu nista uzeli ?
...jer kad kazes da su nesto uzeli onda trebas pojasniti sta jesu uzeli a sta nisu i eto ti beljaja,upucao si sebe samog u nogu..
nešto od Mojsijevog zakona i napravili "crkvu".
A sta je to nesto od Mojsijevog zakona kojeg su uzeli ?
Jel mozda danas oni prinose krvne zrtve,jel imaju svestenstva, jel se obrerzuju fizicki kao sto je bilo nalozeno Bozjem narodu u vreme SZ-ta !?
A sta su uzeli ?
Koliko znam drze 10 Bozje zapovesti,prave razliku izmedjuciste/neciste mesne ishrane,postuju Bozje uredbe koje brane incest,zoofiliju,homoseksualnost...
Pa jel to lose bre,sta je tebi !??
Ako se tako strogo pozivate na Zakon, onda ga držite kompletnog, obrezujte se, praznujte Pashu, pravite senice..
A sta da radimo sa apostolom koji je jasno i precizno dao do znanja da u NZ nema potrebe od obrezanja !?
I kako bre da praznujemo pashu kada je Pashalno Jagnje doslo i prinelo se vec na zrztvu !?
Jel znas sta uopste pricas ili ti to onako,iz rukava bum tres pa sta bude nek bude...!?
. I ti su praznici naređeni kao i subota.
Kakvi bre praznici naredeni kao subota,o kakvim je subotama tamo rec - jel one iz 4-te zapovesti ili mozda one koje su sadrzale krvne zrtve ?
Po meni bato je upravo ovo drugo slucaj jer su jedino te subote mogle biti sjena na Hrista i sadrzale su krvnu zrtvu koja je bila izricito nalozena od strane samog Boga...
Za razliku od tih subota,ona iz 4 te zapovesti ne sadrzi krvnu zrtvu nego sadrzi stil zivota u kontinuitetu - i to iz razloga sto se subota svetkuje sedam dana u sedmici a ne samo jedan kao sto neki smatraju.
Naime,zapovest nalaze ljudima da se secaju svetkovati sedmog dana i to tako sto ce imati sest aktivnih visokoproduktivnih dana u kojima ce ljudi svrsavati bukvalno SVE SVOJE POSLOVE dok ce u sedmi dan imati drasticno razlicitu praksu - tada ce obustaviti sve uobicajene radne poslove i odmarati se.
A razlog da se to radi jeste ugledavati se na stvaranje koje je obavio Stvoritelj.
Da sumiram - ova je zapovest svojevidni spomenik stvaranja i jedino oni koji je drze zaista priznaju Boga za stvoritelja !!!
Osnivači su vam bili antitrinitarci a vi ste sada trinitarci.
Ma ne ,ja sam robivek iz MK, covek koji je odlucio postati hriscanin stoga intenzivno radim na tom planu...krstio sam se Biblijskim krstrenjem,onako kao sto je krstavao Jvan,kao sto se krstio sam Isus i apostoli i tako sam zakoracao na hriscanskom putu...cesto padam i desava se da idem jedan korak napred a dva nazad ali hvala Bogu znam gde da gledam i koji je put po kojem trebam koracati stoga molim Boga da mi da snagu da stanem na noge i produzim dalje.
Eto toliko za mene a sad natrag na temu.