preuzeta kao i subote
postio je pavle, ali ti nisi on; vi cak njega i odbacujete, a post vam svima sluzi da se pokazujete, ovi vidimo bi i kuvarske knjige da pisu, dele recepte, banalizujuci sve
molis se Bogu koji je Duh, i zato postis od materijalne hrane, a ne kada ti neki glupavi propisi nalazu, kojim danima, ili kojom hranom ili grupni post - banalizovali ste sve! jednako kao i sa milostinjom, i od posta ste napravili predstavu, i zato ja sa vama odbijam da postim, moja stvar, JAVNO NE POSTIM UOPSTE, vec sam protov posta javnog, recepata i gluposti sredom i petkom, plus uvodjenja vekovima kasnije tacno odredjenih postova - ne moze se post propisati, kako vam to nije jasno, kao ni milostinja?
„Kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri. Izobličuju lica da pokažu ljudima kako poste. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću. Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.“ (Mt 6, 16-18)
za javnost dakle ne postim uopste, sta vas briga kada i kako, moja stvar, za javnost sam PROTIV POSTA
kakvo crno poscenje, od strane onih koji se ni ne mole Bogu? nema svrhe, jedino da se pohvale u javnosti ili na forumima, ili na slavama.
pa im i to malo, nego smo gresnici mi koji NE POSTIMO?! e, pa tako nece da moze.
ja postim tj postio sam zbag izraela, sto ubioja decu palsetincima, molim se Bogu da stane, i samo zato sad postih, odbijah hranu, svako nesto nutka na poslu, a inace ne bih, sta ima da postim ako se ne molim Bogu koji je Duh?
badava vam svi vasi postovi ako necete da se molite Bogu, jer post samo zato sluzi, nema propisivanja, nego morate da imate unutrasnji poriv, kao ja na ovom primeru sto navedoh.