Da li su ljudi koji ne poste grešni?

Šta kaže Hristos kako se demoni izgone?
dakle, moj jedini motiv da postim bi bio da bih se molio, ili neka ide na moju dusu, ne znam da se molim jer ne postim

ali da se naredjuje post, a da se ne kaze da on sluzi da bi se covek molio Bogu, to je pogresno

jedem sebi hranu, ali Bogu se molim, onda postim jer mi treba vreme da se dovedem u molitveno stanje, ne mogu kada sam u banalizovanom stanju, ironiji, raznim glupiranjima ili samougadjanjima itd

Psalam 2.​

Zašto se pobuniše narodi, i ljudi se poučiše praznim? Ustadoše carevi zemaljski i knezovi se sabraše zajedno protiv Gospoda i Hrista Njegovog. Raskinimo okove njihove i zbacimo sa sebe jaram njihov. Onaj, koji živi na nebesima, ismejaće ih, i Gospod izrugaće ih. Tada im govori u gnjevu svome i jarošću svojom zbunjuje ih: Ja sam postavljen od Njega za Cara na Sionu, na svetoj gori Njegovoj, da javljam naredbu Gospodnju. Gospod reče meni: Ti si Sin Moj, Ja Te danas rodih. Išti od Mene i daću Ti narode u nasledstvo Tvoje i krajeve zemaljske Tebi u vlasništvo. Da upravljaš njima gvozdenom palicom, da ih skrušiš kao posude lončarske. A sada, carevi, urazumite se; naučite se, svi koji sudite zemlji. Služite Gospodu sa strahom, i radujte se Njemu s trepetom. Primite vaspitanje, da se jednom ne razgnevi Gospod i ne izginete van puta pravedničkoga, kad se jarost Njegova uskoro razgori. Blaženi su svi koji se nadaju na Njega. https://sr.wikisource.org/sr-el/Псалтир_светог_пророка_и_цара_Давида

Poslednja izmena:
Izgleda da nije postojalo. Pre Hrista je Bog i potop napravio i podavio ceo svet osim Noe.
Šta je onda sa tim dušama od pre Hrista?

Poznaju razne religije pakao a katolici i čistilište. Izgleda da Pakao može biti neki vrlo loš svet gde se sabiraju loši. Možda je to Svet na kojem vlada pohota, kocka, droga, večna neutaživost sopstvenih nagona. Raj bi u tom slučaju bio Svet u kojem nema nagona, svi su dobri i srećni.
Možda u Raju mnogi pate od depresije, usled dosade?

Otud postoje Sotonisti koji očekuju da je Pakao večna žurka sex droge i rokenrol.
Пре Христа су сву ишли у Пакао. Зато се Христос оваплотио у тело човека, да би могао да нас спасе. Ђаво није био сигуран да је Христос Бог, зато га је искушавао. Кад је Христос умро, на велику суботу је сишао у ад и ослободио душе праведника, одвео их је у рај. Мани се Терзина и осталих секташа који изучавају Библију, човек није достојан да изучава Библију, то је помодарство, људи некад нису ни имали Свето Писмо, него слушали у Цркви. Имамо православну Цркву и тамо се чује истина. Постоји само једна Света саборна и апостолска Црква, све друго су секте. Тамо постоје јасне и тачне инструкције, све је просто, само што ми не знамо. А то што има свакаквих људи у Цркви, то је друга тема, и током не треба да нас сбкажњава, треба своју душу да гледамо.

Zato što je u paklu ekipa, ja sam sotonista nevernik. Valjda je to dovoljno za put u pakao.
Знаш онај виц кад оде програмер на небо и понуде му рај или пакао.
У паклу све супер, а у рају ништа.
Изабере он пакао.
Оде у пакао а оно кувају људе у казанима, људи се распадају...
Пита програмер "Шта је оно било што сам видео да је у паклу"
"То је била демо верзија".

Тако да немој превише да верујеш реклами.
Чим ти верујеш у рај и пакао ниси неверник.
Неверник не верује у пакао.

Изабере он пакао.

Ima i onaj kad ode gejmer u Pakao, pa poubija demone, porazbija kotlove i mesec dana trči okolo i viče: Gde je izlaz na Level 2?

A što se tiče reklame, lepo je rekao Juda u Drakula 2000 po pitanju Biblije: Propaganda. 🧛‍♂️

Изабере он пакао.

Daleko od toga da verujem u bajke za decu.

Daleko od toga da verujem u bajke za decu.
Или не верујеш у пакао или верујеш.
Чим верујеш у пакао верујеш и у Бога.
Paskalava opklada je budalaština...to je razumeo i Homer Simpson.
Пусти Википедију, ниси ни читао шта је то у стварности.

Или не верујеш у пакао или верујеш.
Чим верујеш у пакао верујеш и у Бога.
Ovo ne sledi nužno jedno iz drugog
Napravio si sličnu greško kao Set Geko u od Sumraka do svitanja.
Пусти Википедију, ниси ни читао шта је то у стварности.
Ko je spomenuo Vikipediju...umišljaš šta neko radi ili ne?:mrgreen:

Ovo ne sledi nužno jedno iz drugog
Нужно и довољно.
Пошто је пакао трансендентији појам од Бога, нужно је везан за Бога.
Не може се пакао одвојити од Бога и узети као нешто само-постојеће.
Ko je spomenuo Vikipediju...umišljaš šta neko radi ili ne?:mrgreen:
Не познајеш Паскала ни његову опкладу.

Back