Da li su kajkavci Hrvati ili zaseban narod?

Koji srbi su pricali scakavicu?
Te tvrdnje da je nasa stokavica ista kao vas s drugim refleskom jata je laz.
Radin volin
Radia volia
po njivan
Judi jubav
Meko l,tj
Šćap,bašća...
Kod Srba iz srednje Bosne, sa Kupresa i sa Ozrena ima poprilično šćakavice.
Šćakavice nema u Hercegovini. Tako da se kitiš tuđim perjem. Osim toga glumiš Dalmatinca forsiranjem ikavice, a što je još gore forsiranjem oblika nisaN, neznaN i sl. Te oblike ne koriste Hercegovci nego Dalmatinci iz primorske srednje/sjeverne Dalmacije kao i otočani (Boduli). Ni u Drnišu ne govore nisan i neznan, a ti kao u Mostaru tako govoriš. Providan si dečko, to kako ti pišeš na ovom forumu veze sa Hercegovinom i nije tvoj prirodni/svakodnevni govor. Zato ispadaš smješan. Zašto se stidiš hercegovačkog govora?

@Mrkalj @Lovac Luka ulovio vuka

Kod Srba iz srednje Bosne, sa Kupresa i sa Ozrena ima poprilično šćakavice.
Šćakavice nema u Hercegovini. Tako da se kitiš tuđim perjem. Osim toga glumiš Dalmatinca forsiranjem ikavice, a što je još gore forsiranjem oblika nisaN, neznaN i sl. Te oblike ne koriste Hercegovci nego Dalmatinci iz primorske srednje/sjeverne Dalmacije kao i otočani (Boduli). Ni u Drnišu ne govore nisan i neznan, a ti kao u Mostaru tako govoriš. Providan si dečko, to kako ti pišeš na ovom forumu veze sa Hercegovinom i nije tvoj prirodni/svakodnevni govor. Zato ispadaš smješan. Zašto se stidiš hercegovačkog govora?

@Mrkalj @Lovac Luka ulovio vuka
Ja nisam hteo to da mu kazem, a primetio sam da lazira govor

Krišna nisi mi objasnia odakle ikavica u Bosni u 13.st. jer migracije usljed provale Osmanlija nije točan odgovor.
Zajebi ikavicu. Gledaj podjelu štokavica-čakavica, to je puno bitnije. Prije Turaka u današnjoj BiH čakavice je bilo samo u Bosanskoj Krajini, u Hercegovini i ostatku Bosne je bila štokavica. Zbog turske invazije čakavci su napustili BK i odselili se u Gradišće, Gorski Kotar, Istru itd, a na njihovo mjesto su došli štokavci uglavnom iz Hercegovini ali i Crne Gore, Raške, istočne Bosne itd. Zbog turske invazije Bosanske Krajina je štokavizirana.

Zajebi ikavicu. Gledaj podjelu štokavica-čakavica, to je puno bitnije. Prije Turaka u današnjoj BiH čakavice je bilo samo u Bosanskoj Krajini, u Hercegovini i ostatku Bosne je bila štokavica. Zbog turske invazije čakavci su napustili BK i odselili se u Gradišće, Gorski Kotar, Istru itd, a na njihovo mjesto su došli štokavci uglavnom iz Hercegovini ali i Crne Gore, Raške, istočne Bosne itd. Rezultat turske invazije je štokavizacija Bosanske Krajine.
Ti se razumes u genetiku, koliko otprilike ina starosedeoca ubsrednjoj Bosni? I da ki ih ima vise kod Muslimana ili Katolika?

Ti se razumes u genetiku, koliko otprilike ina starosedeoca ubsrednjoj Bosni? I da ki ih ima vise kod Muslimana ili Katolika?
Ne bih se mogao izraziti u procentima, ali svakako ih ima više nego u drugim djelovima Bosne. Msm da nešto više starosjedilaca ima među muslimanima. Dobar dio srednjebosanskih katolika ima porijeklo iz zapadne Hercegovine.

Zajebi ikavicu. Gledaj podjelu štokavica-čakavica, to je puno bitnije. Prije Turaka u današnjoj BiH čakavice je bilo samo u Bosanskoj Krajini, u Hercegovini i ostatku Bosne je bila štokavica. Zbog turske invazije čakavci su napustili BK i odselili se u Gradišće, Gorski Kotar, Istru itd, a na njihovo mjesto su došli štokavci uglavnom iz Hercegovini ali i Crne Gore, Raške, istočne Bosne itd. Zbog turske invazije Bosanske Krajina je štokavizirana.

Da zajebem kako bi ti moga i dalje prodavat svoje lovačke priče?

ti kao u Mostaru tako govoriš
Nisan iz mostara nego iz jara
Šćakavice nema u Hercegovini. Tako da se kitiš tuđim perjem. Osim toga glumiš Dalmatinca
HAHAHHAH

oblika nisaN, neznaN i sl. Te oblike ne koriste Hercegovci nego
Vidi kako se govori u grudan, u ljubuskon, u sirokon...
Zašto se stidiš hercegovačkog govora?
pa to jes hercegovacki govor
To sto su se ovi urbanaši pribacili na istocnohercegovacki je njihova privatna stvar

Lovačke priče prodajete samo ti i par tvojih sunarodnika. Ne znam kako vas moderacija više trpi. Imate forum.hr i HercegBosnu, ali po čitav dan visite na Krsti. Imate sreće što ja nisam moderator.

Imate i vi Šumadiju, Vojvodinu, Kruševac i Valjevo pa opet kenjate samo o Dalmaciji, Dubrovniku, Splitu i ostalim našim gradovima koji vam ne izlaze iz glave. Jbt od 20 tema koje su aktualne na 16 ih se raspravlja o Hrvatskoj i njenoj povijesti na 3 o Srbiji, a jedna tema je šta već naleti taj dan.

PS imaš i ti sriće šta ja ne radin na graničnom prijelazu ;)

Imate i vi Šumadiju, Vojvodinu, Kruševac i Valjevo pa opet kenjate samo o Dalmaciji, Dubrovniku, Splitu i ostalim našim gradovima koji vam ne izlaze iz glave. Jbt od 20 tema koje su aktualne na 16 ih se raspravlja o Hrvatskoj i njenoj povijesti na 3 o Srbiji, a jedna tema je šta već naleti taj dan.

PS imaš i ti sriće šta ja ne radin na graničnom prijelazu ;)
Majke ti strucniji za hrvatsku nego mi
Uce me kako se prica u zapadnoj hercegovini i ko mi je dolazia u proslosti na to podrucjd

Back