Što opovrgnuto, citiranje Vuka i dokumenata? Nemoj me zezati.
Zakopavaš se u očaju sve dublje, glupost za glupošću koje je lako opovrgnuti, ali evo puštam opet tebe da daš dokaze, iako je to samo retorički jer znam da nemaš ništa.
Apsurdni su samo tvoji pokušaji izigravanja psihologa Vuka Karadžića i tvrdnji da je on pisao u šiframa što je zapravo želio dati do znanja.
Imamo zapisnike od prije Vuka gdje srpske vođe izričito navode što smatraju hrvatskim jezikom i objašnjavaju zašto ga ne žele koristiti.
No da, nju je pregazilo vrijeme sa "dvijetrećine Srba govori ijekavski". Nastavno na tradiciju srpskog shvaćanja štokavske ijekavica kao hrvatskih govora, ma što javno tvrdili, ona se potiskuje među Srbima svjesni i nesvjesno. Srbi iz Hrvatske i BiH su već pisali što sve dožive ako pričaju ijekavski u Srbiji.
Juraj Križanić Srbljanin??? Nikad čuo ni vidio tako nešto.
Ю́рий Крижа́нич (хорв. Juraj Križanić; около 1618 — 12 сентября 1683) — хорватский богослов, философ, писатель, лингвист, историк, этнограф, публицист и учёный-энциклопедист, священник-миссионер, выступавший за унию католической и православной церквей и за единство славянских народов; стоял у истоков панславянских воззрений в царской России.
Bilo bi jako čudno da je napisao da je ijekavski samo srpski jer piše da Srbi većinom koriste ekavski pa pretpostavljam da si opet "kreativno" prepravljao njegovo pisanje. Pogotovo što je i sam pripadao Ozaljskom književnom krugu koji je koristio mješavinu sva tri hrvatska narječja.
"Hrvati u primorju govore riječi poput 'lipo' ili 'vrimena', dok oni u unutrašnjosti i Srbi kažu 'lijepo' i 'vrijeme', ali sve je to isti jezik s malim razlikama u izgovoru."
"Srbi i Hrvati u štokavskom jeziku govore 'svijet' i 'dijete', gdje se riječi protežu u izgovoru, za razliku od drugih Slavenа koji skraćuju te zvuke.
Iako Hrvati u jednom kraju kažu 'bilo' ili 'vilo', a Srbi i drugi Hrvati 'bijelo' ili 'vijelo', jezik je jedan, a razlike su samo u narječju."
"Treba uzeti najčišći govor Hrvata i Srba, gdje se 'svet' izgovara kao 'svijet' ili 'svetlo' kao 'svjetlo', jer je to blizu crkvenim knjigama i razumljivo svim Slavenima."