Да ли су адвентисти хришћани?

Kakva 2 jezika za ljude ili rep npr., nema od toga ništa, neće On sebe ispravljati:

Prva knjiga Mojsijeva ili Postanje 1:31 I Bog je pogledao sve što je načinio i bilo je veoma dobro. I bilo je veče i bilo je jutro - dan šesti.

+++
Zamisli, Bog se sad npr. predomisli za tebe, pa ti izraste rep ili surla kao u slona.
7Upravo ti to kazem stoga mi stvarno cudno odakle ti ideja da ljudi imaju dva tela,telesno i duhovno koji rade potuno jednako u smislu funkcionalnosti...
Zar je oguce da ne vidis parodiju u tvojim navodima ?

On to veruje, ali ga ne zove tako jer om zivi simbol vere, ne recitira ga.

Verujem u jednoga Boga...
ти знаш шта он верује и шта живи, ја не говорим о њему већ о псеудо хришћанској секти насалој у протестантизму званој адвентисти седмога дана, тј суботари

ти знаш шта он верује и шта живи, ја не говорим о њему већ о псеудо хришћанској секти насалој у протестантизму званој адвентисти седмога дана, тј суботари
Tako je. Mene kad neko pita u šta veruješ kažem mu eno imaš simvol vere i pravoslavnu dogmatiku pa čitaj. Ako i imam neki stav koji odstupa to je teologumena - moje lično teološko mišljenje.

ајде секташу мани је твојих лажи,
Sta sam t slagao,iznesi dokaze ili priznaj da lazno optuzujes i kleveces.
него кажи ти нама како је твоја Елени Вајт "пророк" :per: :hahaha:
Ona nije bila MOJ prorok vec Bozji glasnik citavog tadasnjeg sveta a sto se tice stanja,mislim da je vec daaaaaaaaaaaaavno dezintegrisana u prahu zemaljskome "cekajuci"'dan vaskrsenja.

Nesrećno subotarska, to je duhovno. I duhovno čovek može da pati i da oseća bolove, ali i oseća blaženstvo. Nisi čuo za slučajeve kad čoveku amputiraju nogu a on i dalje oseća bolove u nozi koje više nema.
Не вреди, тешко то иде са њима, Исус исприча о богаташу и убогом Лазару и шта се дешава са њиховим душама после смрти тела, и они се ухвате за споредну ствар у причи, они прво треба да одговоре на питање да ли је Исус ову причу причао као неку бајку или је причао о томе шта се стварно дешава са душом човека после смрти тела, и тек онда када одговоре на ово питање може да се тумачи сама прича шта може да значи.

Вероватно на то немају одговор и то је овде најбитније у овој причи, јер им се то не уклапа у концепт о смрти душе после смрти тела и онда иду у неке бесмислене приче да ли прст стварно постоји или не, и ко мала деца :besna:се расправљају и кукају па како може да буде прст и читају литерално уместо да читају алегоријски, и онда, када треба читати нешто литерално они читају алегоријски.

Чудо једно. :aaa:

Не вреди, тешко то иде са њима, Исус исприча о богаташу и убогом Лазару и шта се дешава са њиховим душама после смрти тела, и они се ухвате за споредну ствар у причи, они прво треба да одговоре на питање да ли је Исус ову причу причао као неку бајку или је причао о томе шта се стварно дешава са душом човека после смрти тела, и тек онда када одговоре на ово питање може да се тумачи сама прича шта може да значи.

Вероватно на то немају одговор и то је овде најбитније у овој причи, јер им се то не уклапа у концепт о смрти душе после смрти тела и онда иду у неке бесмислене приче да ли прст стварно постоји или не, и ко мала деца :besna:се расправљају и кукају па како може да буде прст и читају литерално уместо да читају алегоријски, и онда, када треба читати нешто литерално они читају алегоријски.

Чудо једно. :aaa:
Pobegao si od mog konkretnog pitanja i bez imalo stida se osidjujes da i dalje komentarises ?
Dobro zar te nije sramota ?

Pobegao si od mog konkretnog pitanja i bez imalo stida se osidjujes da i dalje komentarises ?
Нисам бре, ево пишем поруку, идем да се истуширам и треба ми и мало времена да погледам неке ствари у вези одговора.

Ти и Гласник бре задњих 10 - 15 дана постали сте неми ко рибе :mrgreen:, ниста одговорили на многе моје поруке. :rtfm:

И, ајд и ти се мало истуширај и разбистри главу и мисли, и онда одговори јел Исус причао ову причу о прсту као стварну причу или је причао нама бајке ко некој малој деци.

Нисам бре, ево пишем поруку, идем да се истуширам и треба ми и мало времена да погледам неке ствари у вези одговора.

Ти и Гласник бре задњих 10 - 15 дана постали сте неми ко рибе :mrgreen:, ниста одговорили на многе моје поруке. :rtfm:
Navedi bar jedno pitanje koje smattas da sam propustio i odgovaram odmah uz izvinjenje zbog previda.
Izvoli.

И, ајд и ти се мало истуширај и разбистри главу и мисли, и онда одговори јел Исус причао ову причу о прсту као стварну причу или је причао нама бајке ко некој малој деци.
U toj prilici je pricao nerealne dogadjaje u kojima je bila bitna sasvim druga poruka koju si ocito propusrio primetiri jer vam katastrofalno rusi vas verski koncept.

Daj citata da vidimo gde su to i kada jevreji koristilii slike mrtvih ljudi na bogosluzenju ili priznaj si posteno paganski otpad.
Izvoli.

Daj citata da vidimo gde su se VERNI jevreji klanjali kipovima ili priznaj si bato paganski otpad,
Izvoli.

A sta po tebi znaci taj tekst,da ljudi ne umiru,da ne postoje mrtvi ljudi,sta konkretno ??????
Дај узми ово мало погледај шта овде доле пише, бар баци онако неки поглед можда и видиш нешто занимљиво. :rtfm:

https://mitropolija.com/2021/12/17/...iv-opadaca-svetih-ikona-sveti-jovan-damaskin/

Прво, како то Бог кроз десет великих заповести стриктно и јасно и недвосмислено забрањује да се праве кипови и слике и да им се клањају, и онда одмах после каже да могу да сликају и везу слике анђела и да тако украшавају храм у Јерусалиму, и то чак колико се сећам у светињи над светињама.

И, како то Ковчег завета и горе на поклопцу направљена два златна херувима са крилима.

30. Тако ћеш подигнути шатор по слици која ти је показана на гори.
31. И начини завес од порфире и од скерлета и од црвца и од танког платна узведеног, и по њему нека буду везени херувими.
33. И обеси завес о куке, и унеси за завес ковчег од сведочанства, да вам завес раставља светињу од светиње над светињама.

18. (Ковчег завета) И начини два херувима златна, једноставне их начини, на два краја заклопцу.
19. И начини херувима једног на једном крају а другог херувима на другом крају; на заклопцу начините два херувима на оба краја.

6. И унесоше свештеници ковчег завета Господњег на његово место, у унутрашњи дом, у светињу над светињама, под крила херувимима.
7. Јер херувимима беху раширена крила над местом где ће стајати ковчег, и заклањаху херувими ковчег и полуге његове одозго.

И, значи, херувими извезени у завеси у светињи над светињама, и Ковчег завета на коме су изрезбарени херувими, две највеће светиње код старих Јевреја, и на тим светим местима слике и резани ликови анђела, и Јевреји се тамо пред тим највећим светињама поклањали и Богу и тим светињама и тим сликама и резаним ликовима.

И, овамо, са друге стране забрана поклоњења сликама и резаним ликовима. Како то може две различите ствари у исто време, и забрана, и дозвола.

И, што је још страшније (по протестанте и сличне :aha:) шта пише :

22. И ту ћу се састајати с тобом и говорићу ти озго са заклопца између два херувима, који ће бити на ковчегу од сведочанства, све што ћу ти заповедати за синове Израиљеве.

6. И унесоше свештеници ковчег завета Господњег на његово место, у унутрашњи дом, у светињу над светињама, под крила херувимима.
10. А кад свештеници изиђоше из светиње, облак напуни дом Господњи,
11. Те не могаху свештеници стајати да служе од облака; јер се славе Господње напуни дом Господњи.

И, ето, чак се и Бог јавља ту међу сликама и резаним ликовима херувима, како бре то да се чак и Бог јавља међу тим сликама и резаним ликовима иако је у десет заповести заповедио да се нико не поклања сликама и резаним ликовима.

Па, онда, праотац Аврам, пустиња и он седи испред свог шатора и изненада долазе три човека и он им потрча у сусрет и поклони се до земље, јесте да је то било њему јављање Бога и лику три човека, зато се и поклонио до земље, АЛИ, јел се он онда поклонио човеку у телу, ИЛИ, се поклонио Богу преко човека у телу, ти људи у телу су били само као нека слика иза које се поклоњење одавало Богу, то је слично ономе што сам горе навео за фотографију, тако исто се врши и поштовање иконе, поштовање се не одаје слици (као што Аврам није одавао поштовање људима) него се поштовање одаје прволику тј. ономе који је иза слике (као што је Аврам у ствари одавао поштовање Богу, није одавао поштовање људима и њиховом телима и сликама)

Значи, ми, када се поклањамо икони Исуса Христа, не клањамо се дрвету и слици, него прволику на слици, ономе ко је насликан, одајемо поштовање Богу који се оваплотио и постао тело и човек сличан нама, славима Бога, слично као што је Аврам када се поклонио људима, није се поклонио људима и телу, него преко њих се у ствари поклонио једино Богу.

И, још, праведни Лот :

1. А увече дођоше два анђела у Содом; а Лот сеђаше на вратима содомским; и кад их угледа, устаде те их срете, и поклони се лицем до земље,

Анђели у облику човека и тела, и Лот им се поклони лицем до земље, како сад то, јел то неко идолопоклонство :per: које је забрењено у десет заповести, како опет сад и то овде се дешава супротно.

Како, бре, то, Роби, како. :think: z:mrgreen:

Ево, ти један одговор на овај ребус :

„Многострано и на разне начине говорио је некада Бог оцима преко пророка“ (Јевр. 1.1)

И, ево ти још један одговор на ребус :

15. Зато чувајте добро душе своје; јер не видесте никакав лик у онај дан кад вам говори Господ на Хориву исред огња,
16. Да се не бисте покварили и начинили себи лик резан или какву год слику,
19. И да не би подигавши очи своје к небу и видевши сунце и месец и звезде, сву војску небеску, преварио се и клањао им се и служио им; јер их Господ Бог твој даде свим народима под целим небом;

И, значи, у свему томе треба наћи одређени смисао и контекст, то имаш у овом тексту и линку који сам поставио.

Значи, ако је духовно и верски све постављено на своје одговарајуће место Бог је и старим Јеврејима дозвољавао разне врсте поклоњења и Њему и светињама и анђелима и људима и сликама и резбареним ликовима, зашто онда то не би било и у НЗ, који је савршенији од СЗ.

38. А Бог није Бог мртвих него живих; јер су Њему сви живи.

То, рецимо, може да буде у причи о богаташу и убогом Лазару, где је Лазар у наручју Аврамовом, он је жив душом и ужива у наградама, то може да буде сада у НЗ и за светитеље који су такође у Божијем наручју и благују.

U toj prilici je pricao nerealne dogadjaje u kojima je bila bitna sasvim druga poruka koju si ocito propusrio primetiri jer vam katastrofalno rusi vas verski koncept.
Знао сам да ћеш овако нешто да одговориш, мајке ми. :aha:

Ајд, онда, ти ми одговори која је онда то сасвим друга порука коју сам пропустио, а, ја ћу ти навести да се порука и закључак у овој причи подударају са самом причом, јер, ваљда порука треба да буде на основу те неке замишљене приче и паралеле, порука мора да зависи од приче, била она реална или не, ево, да ти дам пример, Вук и црвенкапа, лепа бајка, и вук је ту узет као измишљени лик али који метафорише у реалности препреденог и злог човека.

Ајд, онда одговори која је порука, баш ме интересује шта ћеш да измозгаш. z:mrgreen:

Back