Да ли су адвентисти хришћани?

To što je Hristos rekao je zapisano u jevanđeljima čiji su kanonski status kao dio Pisma odredili upravo Sv. Oci.
Kakav bre status kakvi bakraci,nije valjda da nam zelis prodati pricu da su tvoji oci odredili KOJE CE HRISTOVE RECI BITI ZAPISANE A KOJE IZBRISANE ???
Tvoji dedovi odlucili da cenzurishu Gospoda Isusa Hrista ??????????

...s kim ja to pricam ljudi moji... :roll:

А да смо оштри према римокатолицима онда би ви кмечали како СПЦ шири мржњу и нетолеранцију.
I to ti je opravdanje da se klanjate prrärd Papom?
Po dvim kanonima takvome treba da se oduzmu cinovi i izbaci iz crkvr.
Ali vi ne postujete ni vase kanone a kamoli sta drugo.
Sutra kada Papa postane antihrist, ti ces to oravdati na isti nacin.
Pa zar da sirimo mrznju.
Stidi se ako imas sa cine?

I to ti je opravdanje da se klanjate prrärd Papom?
Po dvim kanonima takvome treba da se oduzmu cinovi i izbaci iz crkvr.
Ali vi ne postujete ni vase kanone a kamoli sta drugo.
Sutra kada Papa postane antihrist, ti ces to oravdati na isti nacin.
Pa zar da sirimo mrznju.
Stidi se ako imas sa cine?
Ne trebamo se klanjati pred papom naravno. I papa je jeretik kao i vi. Ali vi bi prvi dizali buku da patrijarh otkači papu i nazove ga jeretikom. Isto kao što kmečite za bogumile.

Ti ne misliš svojom glavom
...vec tudjom ????
...a kazes tesko ti bilo ono sto je predavala uciteljica iz biologije u osnovnoj ? :D:mazi:
već si indoktriniran delima Elen Vajt.
...sta kazes,pa nije valjda ???????
...a to vidis tako sto ja radim....izvinio sta konkretno,citiram njene knjige,dajem neke njene propovedi,prodajem naftu na pijaci, STA !?????? :kafa:

Kakav bre status kakvi bakraci,nije valjd ds nam zelis prodati pricu da su tvoji oci odredili KOJE CE HRISTOVE RECI BITI ZAPISANE A KOJE IZBRISANE ???
Tvoji dedovi odlucili da cenzurishu Gospoda Isusa Hrista ??????????

...s kim ja to pricam ljudi moji... :roll:
Ko je odredio šta će ući u Pismo? Biblija nije pala sa neba. Bog je nadahnuo određene ljude da to urade. Svete Oce.

To što je Hristos rekao je zapisano u jevanđeljima čiji su kanonski status kao dio Pisma odredili upravo Sv. Oci.
Nemoj molim te da pominjes kanone?
Kakp te vre ije dramota.
Pa po kanonima si obavezan da se odreknes ovog patrijarha i svakog u crkvi koji se klanja Papi.
A ti to ne cinis i spadas po kanonima pod prokletsvom i u najvecoj jeresi si.

To me podseca na Adama i Evu posle greha.
Ti si kriv jer si stvorio zmiju i zenu

A gresne Vladoke saljete u raj ali kod bezgresne dece ni repom da mrdnete, vec je to Bozja odluka i on ih po vama drzi u paklu?
Alal vera?
Nije Bog kriv što roditelji ne krste djecu. Mene su moji krstili na prvi rođendan. Ja ću svoje dijete krstiti čim prije. Ko ne krsti dijete kao da ga je ubio.

Nemoj molim te da pominjes kanone?
Kakp te vre ije dramota.
Pa po kanonima si obavezan da se odreknes ovog patrijarha i svakog u crkvi koji se klanja Papi.
A ti to ne cinis i spadas po kanonima pod prokletsvom i u najvecoj jeresi si.
Ti nisi član Pravoslavne crkve i nemaš šta da popuješ članovima Pravoslavne crkve u međusobnim odnosima. Patrijarh je samo jedan od episkopa, prvi po časti i predsedavajući na saboru i sinodu, nije nikakav rimski papa kojeg se mora bespogovorno slušati kao u rimokatolika.

Nije Bog kriv što roditelji ne krste djecu. Mene su moji krstili na prvi rođendan. Ja ću svoje dijete krstiti čim prije. Ko ne krsti dijete kao da ga je ubio.
Opet skrces temu.
Ovde je rec o pobacenoj deci koju vi ignoriste.

A po kanonima ti nisi krsten jer nisi krsten pogruzavanjem.
A ko krsti prskanjem, po kanonima ne vazi mu koga krsti jer nije pogruzio.

A sto pravdas onda klanjanje Patriarha Papi?
Jesi li ga se idrekao zbog toga?
Po kanonima si morao, jer ako nisi vec si jeretik.
Patrijarh Porfirije nije prihvatio rimokatoličke jeresi niti ih je ikada ispovijedio niti ih je naučavao. Ima Porfirije drugih stvari za koje će odgovarati pred Bogom, a to je saradnja sa Vučićem. Ljubljenje ruke papi, iako neukusno iz perspektive naroda kome su papisti nanijeli strašnu bol kroz istoriju, ne znači automatski prihvatanje rimokatoličkih novotarija. Sv. Marko Efeski, veliki branilac pravoslavlja protiv Latina, se isto papi obraćao sa poštovanjem. To je kurtoazija.

Patrijarh Porfirije nije prihvatio rimokatoličke jeresi niti ih je ikada ispovijedio niti ih je naučavao. Ima Porfirije drugih stvari za koje će odgovarati pred Bogom, a to je saradnja sa Vučićem. Ljubljenje ruke papi, iako neukusno iz perspektive naroda kome su papisti nanijeli strašnu bol kroz istoriju, ne znači automatski prihvatanje rimokatoličkih novotarija. Sv. Marko Efeski, veliki branilac pravoslavlja protiv Latina, se isto papi obraćao sa poštovanjem. To je kurtoazija.
Patrijarh Porfirije de facto opšti sa rimokatolicima. I ne samo on. Rimski papa nije upisan u diptihe, ali kao da jeste. Neposredno i mi na žalost opštimo sa rimskim papom preko svoga episkopa koji pominje patrijarha.

Opet skrces temu.
Ovde je rec o pobacenoj deci koju vi ignoriste.
Abortus je grijeh. Bog će suditi.

A po kanonima ti nisi krsten jer nisi krsten pogruzavanjem.
A ko krsti prskanjem, po kanonima ne vazi mu koga krsti jer nije pogruzio.
https://tvrdjavaistine.org/2021/08/29/nisi-pravilno-krsten-pa-brines-da-li-treba-opet-da-se-krstis/

Krivica za takav propust je na svešteniku, ne na onom koji se krsti. Božija blagodat nadopunjuje bilo kakve propuste forme.

Back