Да ли су адвентисти хришћани?

Nisu. Šta će Bog da radi sa njima to je Njegova volja.
Ali vi mozete da uradite nesto bili su kratko na zemlji.

Ali ih crkva ostavlja u paklu dok moze da daje ordenje ovima:
.Seća li se iko onih milosrdnih anđela odlikovanih ordenom nazvanim po mileševskoj ikoni, one četvorice u crnim rizama svetovnih imena Tomislav Gačić, Mirko Bulović, Ljubomir Kačavenda i Gojko Mrđa, alijas Pahomije, Irinej, Vasilije...
https://www.istinomer.rs/analize/milosrdni-andjeo/

Imamo istorijske dokaze da su CJELOKUPAN proces određivanja kanona Pisma odradili upravo Sveti Oci. Nije ga odradila EGW.
Igor Aleksic

A prepis sa videa, mozete da zahvalite MAKIJU:

Sta je P....slavna crkva 1 deo?

Stav ekumenista je da idu u crkvu, nema veze sto je svetenik ekumenist, jeretik, kazu,ti ces da se spasavas sam za sebe a on ce da propadne.

Vidimo da je to tvoj stav i da ti to praktikujes.
To je gnusna satanska laz.

Zasto?

Zato sto crkva ima svoje ustrojstvo.
Crkvu cu ucinili apostoli tako sto su polagali ruke na kandidate.
Pa su rukopolozili, prvo djakone, pa su ih slali po svetu da propovedaju.
Kasnije su rukopolagali svestenike.

Dakle, u crkvi postoji hijerarhija.

A to je: Patrijarh, Episkopi, to jest po jedan episkop za svaku oblast. Svestenici, klir i verni narod.

To je jedna celina crkve.

Dakle, ako je episkop jeretik a u Liturgiji se pominje da se narod moli za njega.
Prvo za patrijrha.
Pomenimo najsvetijeg, patrijrha i kaze se i onda njegovo ime.
E tu nastaje problem.

Ako ti na to kazes, gospode pomiluj, ti ga automatski kao jeretika priznajes i automtaski otpadas od Boga s time sto si ga priznao.
To je problem.

Sta je jos problem u samom toku Liturgije?

Ne silazi blagodat na predlozene casne darove.
Dakle ne pricescujemo se Hristovim telom i krvlju, nego demonskim enregijama.
Posto je on u ejumeni i zajednici sa Rimskim papom, i jeretik je.

Dakle, sknavljeci Kanone, skrnavljeci pravoslvlje, priznajuci Rimskog papu ljubeci mu ruku i poklanjati se pred njime, a isle su vise delegacija iz pravoslavne crkve ljubilje mu ruku klanjajuci se pred njime, to svi znaju.
Sa time je narusena crkva i sa time je nastao kraj pravoslvne crkve, koja je samo formalno crkva i preci ce u ruke antihrista upravo zato jer je bez blagodati.

Onda se u Liturgiji pominje Episkop, te i te oblasti, i za sav klir, i verni narod Gospodu se pomolimo, i vernici pevaju gospode pomiluj...
Znaci tu se jos jednom potvrdjuje, za sav klir, koji je u jeresi, u ekumenizmu ti se molis Bogu za njih.
Automatski ga priznajes za klir i automatski otpadas od Boga.
I tu je problem veliki, niti ima crkve.

Ne samo da nesme nego i ne moze da se ucestvuje u Liturgijama zbog toga.
A pricesce ne postoji tu, oni mogu samo da sanjaju.
Dakle verni narod ne sme nikoga od ovih ekumenista ili koji ucestvuju, da slusa.
Imali smo pomor ckrvneih vodja od k..rone i to je zbog jeresi i otpada.
To je Hristos rekao u jevandjeljima, bice pomori i zemlja ce se tresti.
Sami potresi su na politickoj sceni i panika, sta cemo da radimo i kako dalje.
cuvajmo veru da bi nam Bog dao dara rasudjivanja.

Sveti Marko Efeski u Carigradu u njegovo vreme je jedini bio koji nije bio ekumenista.
I tada se Pravoslavnima nametao ekumenizam.
Bio je prost monah, nije imao nikakav cin, i rekao je kada su mu rekli: sutra ce doci papski izaslanik i sluzice se Litrugija i Aji Sofiji i svi ce se pricestiti i patrijarh i sve Vladikei svi svestenici, sta ces ti?

On im je odgvorio:
Taman da se i cela Vaseljena stane stakavim patrijrahom pricescivati se ja necu.
A onda su mu ovi drugi (ekumenisti jeretici) rekli: zar ces ti samo da se spasis a mi cemo svi u pakao?
A on je odgvorio: nedaj Boze da ja koga osudjujem, ali pokaran od svoje savesti, ja necu ucestvovati u tome.

I sta je uradio Sv, Marko Efeski?

Napustio je crkvu, otisao je.

Mnogi takozvani svetenici kazu, nije jer lazu narod, procitajte zitije i videcete da je otisao.
Sv. marko Efeski je odma napustio crkvu.

Medjutim posle toga je naisao na neki klir koji nije bio oskrnavljen jeresima, posle toga je isao na misionarenje.
I sta su mu uradili ti jeretici?
Osakatili ga a Bog ga je ponovo izlecio.
I on je na mukama skoncao i zato je postao Sveti Marko ispovednik.

Ovo i Zitije je dovoljno da objasni ustrojstvo crkve, i to da episkp,op predstavlja samog Hrista na Litrugiji.
A ako episkop koji je u krilu antihrista, Rimskog pape, njegovog izaslanika, onda si i ti koji ides tamo u tom krlilu.

Dakle nemoguce je odabrati na jednoj liturgiji: e ovih 5 nisu ekumenisti ovi 5 jesu.
Sci se zajedno mole, ovi ce se spasiti ovi nece?
Neci ni jedan da se spasi jer se zajedno mole i sluze.

Jer KANOAN kaze: sa jeretikom ako se i samo molio budes, proklet da budes.
To je 45 i 46 apostolski kanon.

I u drugim kanonima se takodje proklinje, baca prokletstvo ko ovako radi kako je gore opisano.
I zato nas svo zlo zadesava.
Dakle crkva nije svako za sebe, nego je crkva JEDNA SABORNA SVETA APOSTOLSKA.

1. JEDNA - Nema mesanja sa drugima.

2. SABORNA _ Ima zajednicu i sa jos drugim pravoslavnim crkvama.

3. - Apostolskog ucenja i sveta.

Taj simbol vere je narusen.

Dakle: verujem u jednu, sabornu, apostolsku crkvu.

SPC i Ziloti, Nikodim, Artemije, i ostali, nisu ta crkva.
Nije ni jedna ni apostolska, jer su prekrsili apostolske kanone.

Sta onda ciniti?

Poslednja izmena:
NASTAVAK:

Igor Aleksic

Sta onda ciniti?
Otkrivenje 18,4 I čuh glas drugi s neba koji govori:
iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.

STA JE LITURGIJA?

Liturgija je u skracenom smislu, zivot i stradanje Hrista, opevan kroz svestene i bogogugodne pesme.

Zato ne moze da se radi sta hoce i sa kime hoce.

Zato su mnogi jeretici jedan po jedan pomreli od ove pocasti, koji su podpisnici ekumene deklaracije zajedno sa takozvanim patrijrahom,.

To je i kazna i opomena.

Zato srpski narod treba da se odvoji od njih.

molite se svojim kucama, krstite se trokrtanim pogruzenjem kao sto kaze kanon i srpske i istocne pravoslavne crkve.

Isti je kanon i vaseljenski i Svetog save, samo ga je Sv, sava prepisao na Staroslovneski jezik, nije na grckom.

I tako spasavajte duse svoje, drugog puta i izlaza nema.

Ko bude surovao sa jereticima, ispice gorku casu gneva Bozjeg, na sebi i nedaj boze na svojima.

Dakle prava vera apostolska i drzanje zapovesti donosi blagodat, mir ljubav radost,dug zivot, to spasava.

Crkva kao institucija NE SPASAVA:

Ljudima je godinama utuvljeno u glavu, samo dodjes ispovedis se, pricestis se.

Ne moze tako.

Mora da se vodi, hriscanski zivot.

Hristos je rekao u jevandjelju: ako mene volite, zapovesti moje drzacete, zapovesti moje nisu teske, zapovesti moje donose zivot.

Znaci zapovesti donose zivot.

Crkva nisu koji su oskrnavljeni jeresima.

Ko ostane u tom savezu antihristovom, cemu se nada?

Tu vise milosti Bozje nema, jer si u savezu sa jereticima, ekumenistima, i blagodat si sam sebi prekratio. .

I to je hula na Duha svetoga koja se nece oprostiti ni na ovom ni na onom svetu.

Jer se zajednicarenjem sa stanistima i jereticima huli na Duha svetoga i direktno se napada Sveto trojstvo.

Jer rimljani i ne veruju u Sv, Trojstvo, oni se krste punom sakom 5 pristiju, navodno u ime 5 rana Hristovih.

A u stvari to je u ime masonerije koja ih ubedila u to jer nisu pravoslavni.

A vera u Sv. trojicu je tripostasna i oznacava se sa 3 prsta i kada se prekrsti, covek ima blagodat.

To jest dobije blagodat ako nije u jeresi kako je gore objasnjeno.

Otisli su korak dlaje,pokazuju i rogove i satanizme, papa promovise antihrista.

Patrijarh Porfirije nije prihvatio rimokatoličke jeresi niti ih je ikada ispovijedio niti ih je naučavao. Ima Porfirije drugih stvari za koje će odgovarati pred Bogom, a to je saradnja sa Vučićem. Ljubljenje ruke papi, iako neukusno iz perspektive naroda kome su papisti nanijeli strašnu bol kroz istoriju, ne znači automatski prihvatanje rimokatoličkih novotarija. Sv. Marko Efeski, veliki branilac pravoslavlja protiv Latina, se isto papi obraćao sa poštovanjem. To je kurtoazija.
Mozes ti da pravdas protiv kanona koliko zelis, ali praksa je ajsna i kanoni su jasni a i marko je jasan.
Samo navalacis vece kanoansko prokletstvo na sebe i potvrdjujes da si ostao bez blagodati kada to oprvdavas.

Sveti Marko Efeski u Carigradu u njegovo vreme je jedini bio koji nije bio ekumenista.
I tada se Prasoslavnima nametao ekumenizam.
Bio je prost monah, nije imao nikakav cin, i rekao je kada su mu rekli: sutra ce doci papski izaslanik i sluzice se Litrugija i Aji Sofiji i svi ce se pricestiti i patrijarh i sve Vladikei svi svestenici, sta ces ti?

On im je odgvorio:
Taman da se i cela Vaseljena stane stakavim patrijrahom pricescivati se ja necu.
A onda su mu ovi drugi (ekumenisti jeretici) rekli: zar ces ti samo da se spasis a mi cemo svi u pakao?
A on je odgvorio: nedaj Boze da ja koga osudjujem, ali pokaran od svoje savesti, ja necu ucestvovati u tome.

Mnogi takozvani svetenici kazu, nije jer lazu narod, procitajte zitije i videcete da je otisao.
Sv. Marko Efeski je odma napustio crkvu.

iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.

Poslednja izmena:
Mozes ti da pravdas protiv kanona koliko zelis, ali praksa je ajsna i kanoni su jasni a i marko je jasan.
Samo navalacis vece kanoansko prokletstvo na sebe i potvrdjujes da si ostao bez blagodati kada to oprvdavas.

I tada se Prasoslavnima nametao ekumenizam.

On im je odgvorio:

Sv. Marko Efeski je odma napustio crkvu.

Nikada sv. Marko Efeski nije napustio Crkvu. Crkvu su napustili oni koji su prihvatili uniju, a ne sv. Marko. Danas ne postoji nikakva potpisana unija između Rimokatoličke crkve i Pravoslavne Crkve. Ne postoji nikakvo prihvatanje papske vlasti. Vode se razgovori koji neće dovesti do bilo kakvog kompromisa i to se već sada vidi.

Jel baš Sveti Duh onako sa neba izdeklamovao spisak
Kakav bre spisak sta je tebi,Pisma se nisu nikada spajala nekim spiskom !!!
ili je ipak nadahnuo nele ljude da to urade?
Sto bi to radio kada to nikad nije bio slucj u proslosti /
To mu dodje isto kao da kazes da je neko bio inspirisan da napravi policu od aluminiuma da tamo naredi sve knjige Pisma. :kafa:

Od svetih ljudi je SVE sto su oni zapisali a JEDINI kredibilan faktor koji to moze potvrditi jeste isti Onaj koji je inspirisao te ljude da zapisu Bozje reci !!!
A ko je to ?
Pa Sveti Duh naravno !

Sledece pitanje ?
Колико си само овде направио логичких грешака, ниси ни свестан. :think:

То је исто ко кад бих ја реко - данас је 18.02.2025 - јер сам ја Боки тако реко, може да будне :aha:, али би разуман човек ипак прво проверио у календар да ли је то баш 18.02. :rtfm:, јеси ти Боки паметан дечко :mrgreen: али би ипак проверио.

Е, тако и ти, јесу свети људи зато што су од Бога, и кредибилни су зато што су од Бога, и јесте Бог инспирисао свете људе, и ко је на крају, то, па, Свети Дух, и ако пођеш од краја, од св.Духа, онда испада да је Он инспирисао свете људе, и они су кредибилни од св.Духа, и они су свети људи зато што су од св.Духа.

И, онда Роби кренеш, поново,...... свети људи су од Бога,....и опет ће се врнеш назад...... зачарани круг.... z:shock:

Треба бре конкретно да наведеш ко су ти свети људи од почетка хришћанства, како да их препопознамо, ево ја ћу за себе да кажем да сам свет јер ме је инспирисао св.Дух, јер ћеш да ми поверујеш, па наравно да нећеш ће мислиш овај Боки је одлепио начисто. :tease:

Седни и поразмисли мало о овим стварима.

Nikada sv. Marko Efeski nije napustio Crkvu. Crkvu su napustili oni koji su prihvatili uniju, a ne sv. Marko. Danas ne postoji nikakva potpisana unija između Rimokatoličke crkve i Pravoslavne Crkve. Ne postoji nikakvo prihvatanje papske vlasti. Vode se razgovori koji neće dovesti do bilo kakvog kompromisa i to se već sada vidi.
Zitije kazu da jeste napudtio.
Eto ti video pa mu nspisi u komentsäare da nije ako smes?
Ajde da vidimo to?

Opet blefiras i iskrivljujes istinu.
Po kanonoma, sama molitva sa jereticima i ekumenistima a kamoli jos ljubljenje ruke i klanjanje pred njima, izopstuje celu crkvu i stavlja pod prpäokletstvom i ponistava im cinove.
Ne prihvstanje njihovih ucenja.
O tome nije rec.
Uvek gobävoris o necemu sto niko nije kszao .

Niste ni u stanju da drzite svoja pravila koja ste sami postavili.
Po kanonu ste izopsteni i jeretivi.
Kojo opravdavaju ostaju bez blahodati i pod prokletstvpäom su.

Kanon je jasan:

Zitije kazu da jeste napudtio.
Eto ti video pa mu nspisi u komentsäare da nije ako smes?
Ajde da vidimo to?

Opet blefiras i iskrivljujes istinu.
Po kanonoma, sama molitva sa jereticima i ekumenistima a kamoli jos ljubljenje ruke i klanjanje pred njima, izopstuje celu crkvu i stavlja pod prpäokletstvom i ponistava im cinove.
Ne prihvstanje njihovih ucenja.
O tome nije rec.
Uvek gobävoris o necemu sto niko nije kszao .

Niste ni u stanju da drzite svoja pravila koja ste sami postavili.
Po kanonu ste izopsteni i jeretivi.
Kojo opravdavaju ostaju bez blahodati i pod prokletstvpäom su.

Kanon je jasan:
Možeš li nam citirati gdje u njegovom žitiju to piše?

Kakav bre spisak sta je tebi,Pisma se nisu nikada spajala nekim spiskom !!!

Sto bi to radio kada to nikad nije bio slucj u proslosti /
To mu dodje isto kao da kazes da je neko bio inspirisan da napravi policu od aluminiuma da tamo naredi sve knjige Pisma. :kafa:
Aha a sad da se vratimo u realnost. Ko je odredio da u Pismo ulaze baš ovi spisi koji ulaze? To nije Bog objavio deklamacijom sa neba. To su uradili bogonadahnuti ljudi.

Možeš li nam citirati gdje u njegovom žitiju to piše?
Pa to je tvoje zitije ti trebas da pokazes sta tamo pise o njemu sto si kazao i demantujes me?
I da pokazes da nije ostavio crkvu.

Osim toga zasto nisi to rekap Igoru na njegov video nego bezis?

Sto sve pokazujw da pn ima pravo.

Osim toga nije probkem Marko.
Vev kanoni koje ne postujes ne postujete
I niste vise crkva.

Pa to je tvoje zitije ti trebas da pokazes sta tamo pise o njemu sto si kazao i demantujes me?
I da pokazes da nije ostavio crkvu.

Osim toga zasto nisi to rekap Igoru na njegov video nego bezis?

Sto sve pokazujw da pn ima pravo.

Osim toga nije probkem Marko.
Vev kanoni koje ne postujes ne postujete
I niste vise crkva.
Ti si iznio tvrdnju pa valjda je red da je i dokažeš.

Aha a sad da se vratimo u realnost.
Hajdemo konacno:
Ko je odredio da u Pismo ulaze baš ovi spisi koji ulaze?
Ponvljam:
U Pismu je zapisano SVE sto je Bozji Sveti Duh naucio doticne svete ljude pa su oni artikulisali te poruke kroz pisanog slova !!!
Evo dokaza jos jednom:

2 Petr.1,21:
"...Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi..."

To nije Bog objavio deklamacijom sa neba.
Kakva bre deklamacija,Bog kaze ZAPISITE i ovi zpisivali,koji deo od ovog ne kontas ???????
Evo jednog takvog primera cisto da bi video da je to zaista tako:

2 Mojs.17,14:
" ...Potom reče Gospod Mojsiju: zapiši to za spomen u knjigu, i kaži Isusu neka pamti da ću sasvijem istrijebiti spomen Amalikov ispod neba..."

To su uradili bogonadahnuti ljudi.
Tako je i to su ISKLJUCIVO ljudi koji su ZAPISIVALI Pisma a ne oni koji su ih redili na nekim policama...

Poslednja izmena:
Hajdemo konacno:

Ponvljam:
U Pismu je zapisano SVE sto je Bozji Sveti Duh naucio doticne svete ljude pa su oni artikulisali te poruke kroz pisanog slova !!!
Evo dokaza jos jednom:

2 Petr.1,21:
"...Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi..."

Kakava bre deklamacija,Bog kaze ZAPISITE i ovi zpisivali,koji deo od ovog ne kontas ???????
Evo jednog takvog primera cisto da bi video da je to zaista tako:

2 Mojs.17,14:
" ...Potom reče Gospod Mojsiju: zapiši to za spomen u knjigu, i kaži Isusu neka pamti da ću sasvijem istrijebiti spomen Amalikov ispod neba..."

Tako je i to su ISKLJUCIVO ljudi koji su ZAPISIVLI Pisma a ne oni koji su ih redili na nekim policama...
Po čemu znaš da je Jevanđelje po Tomi neispravno, a po Mateju ispravno? Neko je morao popisati ispravne knjige. Ko?

Po čemu znaš da je Jevanđelje po Tomi neispravno, a po Mateju ispravno?
Tako sto cu procitati oba jevandjelja i onda,naucen Duhom Svetim cu lako utvrditi koje je u skladu sa ostatkom Pisma i tog cu prihvatiti dok cu sve ostalo odbaciti !!!
KLJUCAN FAKTOR U TOME JE BOZJI SVETI DUH !!!

Neko je morao popisati ispravne knjige. Ko?
Kakvo bre popisivanje Pisma,jel imas nekog Biblijskog dokaza u prilog te prakse ili ti dovoljno sto te neki deda slagao ?

Tako sto cu procitati oba jevandjelja i onda,naucen Duhom Svetim cu lako utvrditi koje je u skladu sa ostatkom Pisma i tog cu prihvatiti dok cu sve ostalo odbaciti !!!

Kakvo bre popisivanje Pisma,jel imas nekog Biblijskog dokaza u prilog te prakse ili ti dovoljno sto te neki deda slagao ?
Ne ide to tako. Crkva je ta koja daje autoritet nečemu, a ne pojedinac. Robivek je mali papa. Još će da izda bulu o autentičnosti. Pogledaj u enciklopedijama šta je to "papska bula".
+++
U pravu je bio sveti Justin Popović da je svaki protestant mali papa.

Ne ide to tako. Crkva je ta koja daje autoritet nečemu, a ne pojedinac. Robivek je mali papa. Još će da izda bulu o autentičnosti. Pogledaj u enciklopedijama šta je to "papska bula".
+++
U pravu je bio sveti Justin Popović da je svaki protestant mali papa.
Kazes ne ide to tako a ?
...a da nam das neki Biblijski dokaz u prilog,mislim da razbijes uobicajenu monotoniju dokazivanja tipa "reko mi jedan komsija prvog bratanca seoskog popa" !!?

Aha a gle čuda baš ti se poklopilo sa kanonom koji su sastavili Sveti Oci.

Ti si iznio tvrdnju pa valjda je red da je i dokažeš.

Znaci ne znas, samo si blefirao i izmislio da Marko Efeski nije napustio crkvu i da se cak pozituvno odnosio prema papstvu.
Alal tu vera kad moras i da lazes da branevi jeres.
To pokazuje da si ostao bez blagodati i da,si u prokletstvu.
Jer covek sa blagodacu ne laze.

Screenshot_20250218_124925_Lite.jpg

Video:

Back