Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Али се помиње и назив Јевреји за њих од Евера као њиховог претка.Џаба ...
Народ је Израиљски, по оцу нације - Јакову, коме је Бог променио име у Израиљ, а самим тим и ти треба тако да размишљаш .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Али се помиње и назив Јевреји за њих од Евера као њиховог претка.Џаба ...
Народ је Израиљски, по оцу нације - Јакову, коме је Бог променио име у Израиљ, а самим тим и ти треба тако да размишљаш .
Рекох ти, да је отац Израиља Јаков Патријарх...Али се помиње и назив Јевреји за њих од Евера као њиховог претка.
Covek Isus NIKADA PRE TOGA NIJE POSTOJAO,
A da procitas prvo sto si napisao... ?Zašto opovrgavaš nešto što nitko nije ni tvrdio, pa ni ja?
Tako je, I..????Bog Sin je postao čovjekom u Isusu Kristu kojeg je rodila Marija.
Gde to tvrdim nesreco falifikatorska ???A kako Bog (Sin) ne može prestati postojati, na tridesetak godina kako ti tvrdiš,
Gde to pise lazove ??????onda je jasno da je Bog Sin utjelovljenjem ostao Bog
Pa jel Otac takodje bio u ljudskom telu ?????i postao čovjek, dakle Bogočovjek. Uostalom, ako Isus koji je hodao zemljom nije Bog, kako bi mogao reći: "Tko je vidio mene, vidio je i Oca.
Tako sto je Isus imao ISTI KARAKTER kao sto ima i Otac i to je ono sto gresni ljudi mogu videti !!!Kako ti onda kažeš: 'Pokaži nam Oca'? (Iv 14,9) Jesu li Oca mogli vidjeti i prepoznati po Isusovoj kosi, nogama, noktima, ... ? Ne, Otac nema ništa od ovoga. Kako je onda moguće vidjeti Oca, koji je Bog, gledajući Isusa iz Nazareta? Samo i jedino ako je Isus iz Nazareta Bog, Svemogući Bog.
Normlno JER COVEK NIKADA NE MOZE BITI BOG ali zato Bog moze vremeno koristiti ljudsku prirodu !!!I znam odakle ovo je tvoje bogohulje, odavde:
“There is no one who can explain the mystery of the incarnation of Christ. Yet we know that He came to this earth and lived as a man among men.” “The man Christ Jesus was not the Lord God Almighty, yet Christ and the Father are one.” (Ellen G. White, Manuscript 140)
Prijevod: Ne postoji nitko tko može objasniti misterij Kristova utjelovljenja. Ipak znamo da je On došao na ovu zemlju i živio kao čovjek među ljudima. Čovjek Isus Krist nije bio Svemogući Bog, a ipak Krist i Otac su jedno.
Normlno JER COVEK NIKADA NE MOZE BITI BOG ali zato Bog moze vremeno koristiti ljudsku prirodu !!!
Odakle ti ideja da Bog moze umreti,opet te slagali verski lideri ??????Isus Hristos je isti i juče i danas i sutra i dovijeka. Isus Hristos je tokom Svog boravka na zemlji bio i Bog i čovjek i tako ostaje zauvijek.
Hristos je umro Svojom ljudskom prirodom.Odakle ti ideja da Bog moze umreti,opet te slagali verski lideri ??????
Hrist, a ne Hristos.Hristos je umro Svojom ljudskom prirodom.
Hajde se odlucite vec jednom - ako je umrla ljudska priroda GDE JE ONDA BILA Njegova Bozanska priroda u toku Njegove telesne smrti ?Hristos je umro Svojom ljudskom prirodom.
Сад ће Маки да види шта пишу деде, а Робивек шта пише баба.Hajde se odlucite vec jednom - ako je umrla ljudska priroda GDE JE ONDA BILA Njegova Bozanska priroda u toku Njegove telesne smrti ?
Ovaj odgovor je kljucan da bi mogli nakon toga utvrditi koji je ispravan koncept u teoloskom smislu !
Dakle ?
Božanska priroda je bila sjedinjena sa ljudskom u jednu Ličnost Isusa Hrista i to na način da se nisu izgubile svojstvenosti priroda. Tako da je božanska priroda ostala nestradalna iako je bila sjedinjena sa stradalnom ljudskom prirodom.Hajde se odlucite vec jednom - ako je umrla ljudska priroda GDE JE ONDA BILA Njegova Bozanska priroda u toku Njegove telesne smrti ?
Ovaj odgovor je kljucan da bi mogli nakon toga utvrditi koji je ispravan koncept u teoloskom smislu !
Dakle ?
Sa ovim si ubio Boga,proglasio si ga smrtnim !!!Božanska priroda je bila sjedinjena sa ljudskom u jednu Ličnost Isusa Hrista i
Ili je licnost ziva ili mrtva a Isus je bio 100% mrtav !!!to na način da se nisu izgubile svojstvenosti priroda.
Kako bre nestradalna kada kazes da je u Hrista bila sjedinjena bozanska i ljudska priroda a Biblija nam kaze da je Isus bio mrtav !!?Tako da je božanska priroda ostala nestradalna
Hajde se odlucite vec jednom - ako je umrla ljudska priroda GDE JE ONDA BILA Njegova Bozanska priroda u toku Njegove telesne smrti ?
Pa jel Otac takodje bio u ljudskom telu ?????
...ili je mozda Isus govorio o svom karakteru ?
Tako sto je Isus imao ISTI KARAKTER kao sto ima i Otac i to je ono sto gresni ljudi mogu videti !!!
Koji deo od ovog tesko kontas ?
Ne, umrla je samo ljudska priroda.Sa ovim si ubio Boga,proglasio si ga smrtnim !!!
Ako je Isus bio sublimat bozje i ljudske prirode onda tada kada je umro umrle su dve Njegove prirode s cime si Boga proglasio smrtnim ili si osporio Hristovu smrt tvrdnjom da On zapravo nije bio kompletno mrtav !!!
Umrlo je ono što je po prirodi smrtno tako da je Hristos zaista bio mrtav. Uostalom ako je Isus umro kao običan čovjek kako nas je onda Njegova žrtva iskupila od grijeha?A zasto ?
Pa zato sto kazes da je Isus bio sjedinjenje te dve prirode stoga TO SJEDINJENJE nije komopletno mrtvo ukoliko JEDNA OD KOMPONENATA NIJE MRTVA !!!
Dali si svesan da ovim opsoravas realnost da je Isus bio zaista 100 % mrtav i onda da je 100% vaskrsnuo !!!?
Ili je licnost ziva ili mrtva a Isus je bio 100% mrtav !!!
Sjedinjene tako da ne nestaju razlike priroda.Kako bre nestradalna kada kazes da je u Hrista bila sjedinjena bozanska i ljudska priroda a Biblija nam kaze da je Isus bio mrtav !!?
Ako je mrtav onda NISTA U NJEMU NE MOZE BITI ZIVO !!!
Aha,po tebi dakle dakle Bozja priroda jeste i u drugim,obicnim ljudima pa ce biti da su svi ljudi bogovi ??????Bila je 'svugdje'. Jer tako kaže jedna od temeljnih odrednica Boga - Bog je svugdje i uvijek.
I poreed toga sto je Isus jasno rekao da do dana Njegovog vaskrsenja jos uvek nije bio otisao kod Oca ???Između ostalog, Isus je bio i s jednim od razbojnika u raju.
Lk 23,42-43: Onda reče: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"
Posto ne nalazimo tu rec onda po tebi Bog nema karakter ????Interesantno, riječ karakter u Svetom pismu ne nalazimo niti jedan jedini put. Pa tako ni 'Božji karakter'. Ali, OK, koristimo ovu riječ u njenim značenjima.
Ako je bio onda bi svi ljudi koji su Ga videli trebali biti mrtvi jer BOGA NIKO NE MOZE VIDETI I OSTATI ZIV !karakter (grč. χαραϰτήρ: uklesani znak, urez; osobitost, biljeg), značaj, obilježje, prava narav čega; istinsko, najvažnije ili najistaknutije svojstvo neke osobe.
Što bi onda bio 'Božji karakter' i tko može imati 'Božji karakter'? Očito, samo Bog, jer nitko osim Boga nema narav Boga, osobine Boga. Pa prema tome, i tvoja konstatacija da Isus ima isti karakter kao Otac pokazuje da je i Isus Bog.
A kada je to rekao Toma,pre vaskrsenja ili nakon toga ???Reče sveti Toma Isusu: "Gospodin moj i Bog moj!" Kako to da mu Isus ne reče: Bogohuliš Toma, nisam ja Bog, i mene je rodila žena i ovdje sam samo čovjek?
Dakle nije bio mrtav 100% ???Ne, umrla je samo ljudska priroda.
Onda Isus i nije bio smrtan stoga Mu zrtva pada u vodu,pokopa ga papa i svi vi zajedno s njim.Umrlo je ono što je po prirodi smrtno tako da je Hristos zaista bio mrtav.
To mi ti trebas reci a ne ja tebi ,tvoja je teza da je umro samo kao covek...Uostalom ako je Isus umro kao običan čovjek kako nas je onda Njegova žrtva iskupila od grijeha?
To ti se zove paganstvo bato,pojeli vas jeretici...Sjedinjene tako da ne nestaju razlike priroda.
Aha,po tebi dakle dakle Bozja priroda jeste i u drugim,obicnim ljudima pa ce biti da su svi ljudi bogovi ??????
...zar je moguce da ne kontas koiko ti paganska ova tvoja papologija ???
I poreed toga sto je Isus jasno rekao da do dana Njegovog vaskrsenja jos uvek nije bio otisao kod Oca ???
A kada je to rekao Toma,pre vaskrsenja ili nakon toga ???
Onda Isus i nije bio smrtan stoga Mu zrtva pada u vodu,pokopa ga papa i svi vi zajedno s njim.
I onda si dopunio da je Bog svuda aludirjuci da je bio i u ljudskom telu u toku smrti stoga je jasno da ,po tvojoj logici - onda je Bog i u svakom coveku stoga svi su ljudi bogovi...Ne laži. Jedino je Isus Bogočovjek, dakle, ja sam jasno rekao da jedino Isus od ljudi ima, osim ljudske i Božju narav.
Naravno da nije jer u tom slucaju ne bi mogao zavrsiti misiju koju je svojevoljno prihvatio - da se ponizi ostavivsi Bozjeg oblicja i uzevsi oblicje sluge !!A pogansko je ovo tvoje što si preuzeo od svoje 'proročice' da Isus na zemlji nije bio Svemogući Bog.
Tako nam kaze Pismo ali tebi papa ocito kaze drugacije zato i izvodis ove teolosko- akrobatske vratolomije .Nije bio otišao kao uskrsli,
A ko je ovo sporio ???a Bog Sin je neprestano u zajedništvu s Ocem i Duhom Svetim.
Naravno da Isus nije lazov vec tvoj papa i svi vi koji mu se klanjate !!!Nije Isus lažov, a razbojniku je obećao da će još tog petka biti s Njim u raju.
Nesreco papaska,kada ces shvatiti da BOGA NIKO NE MOZE VIDETI A JOS MANJE OPIPATI !!!Kad ga je mogao vidjeti i opipati. A ti kažeš da ono što se može vidjeti i opipati ne može biti Bog. E pa vidiš da može, Isusa Boga se može i vidjeti i opipati, jer je Bogočovjek, inače bi Isus Tomi rekao - Bogohuliš Toma, nisam ja Bog.
Kako i s cim ???Isusovu žrtvu ti bacaš u blato i gaziš po njoj.
ISUS JE BRE BIO BOZJI SIN,KAKAV OBICAN COVEK !?????Da je Isus bio samo čovjek na zemlji, onda bi njegova smrt i žrtva bila malo više od zaklanog i prinešenog jarca.
Tako je,AMIN !!!Zato je Bog postao Bogočovjekom u Isusu Kristu, jer je jedino žrtva i umiranje Bogočovjeka moglo otkupiti ljude. Sva druga žrtvovanja običnog čovjeka, što čine pogani i kako ti tvrdiš da je bilo u slučaju Isusa, vrijede jednako kao da zakolješ i žrtvuješ jarca.
Ako je Isus bio PAKET od bezsmrtnog i smrtnog onda kada bi Isus umro onda mora umreti i sva Njegova priroda jer u suprotnom nije mrtav 100% i zrtvovanje se trebalo nastaviti pa tako bi smo danas imali realne svestenike,realne zrtve i t.d...Kako je mogao biti više mrtav? Umro je smrtnom ljudskom prirodom.
ISUS JE BRE BIO BOZJI SIN,KAKAV OBICAN COVEK !?????
Ali je ujedno bio u oblicju sluge koje je smrtno ,kada ces ovo skontati ???????????
Kako bre Bog moze biti sluga nesreco ppska ??Je, Isus je bio Božji sin i bio je u 'obličju sluge', ali tvoje deklariranje da Isus na zemlji nije bio Bog je notorno bogohulje,
Nije mu rekao da bogohuli li je apostol Jo0van jasno reko sledece:Gospodin moj i Bog moj, obraća se Toma Isusu, a Isus mu ne reče - Bogohuliš Toma, nisam ja Bog ovdje na zemlji. Jednostavno, ako Toma nije bogohulio, onda bogohuliš ti niječući Isusu da je bio Bog dok je zemljom hodao.