Да ли су адвентисти хришћани?

Ne lažem ja, nego ti i tvoj pajdaš Robivek obmanjujete javnost. Adventisti izbjegavaju vojsku i borbu.
To je cista az jer i idu u vojsku i uzimaju i oruzje.i td.
A ti si jios i licemer jer sam nisi bio u vojsku.
Evo dokaza.
Kako neko moze da brani pravu veru lazima i licemerstvom?
Pa ne moze drugacije jer nije prava pa tlzato mora rl tako.
Screenshot_20250624-131757~2.png

Daning-Krugerov efekat - Zašto glupi ljudi misle da su pametni

Ljudi sa niskom kompetencijom često masovno precenjuju sopstveno znanje. Paradoksalno, neznanje dovodi do prekomernog samopouzdanja.

S druge strane, pravo znanje često je praćeno poniznošću i sumnjom u sebe.

Daning-Krugerov efekat je posebno vidljiv danas, jer društvene mreže svima nude platformu da se predstave kao stručnjaci – bez obzira na stvarno znanja.
Ово за тебе не важи..... :slika: :mrgreen:

П.С. Само да јавим, имо сам операцију на ВМА онај нерв у стопалу, био је под притиском ткива па доктор каже да га је ослободио, за сада немам велике јаке болове, видећемо колико ћу да се опоравим да будем нормал.

Ne lažem ja, nego ti i tvoj pajdaš Robivek obmanjujete javnost. Adventisti izbjegavaju vojsku i borbu.
A sada koristis izraz "izbegavaju vojsku i borbu"...?
Dobro kako te nije sramota da i dalje promovises lazi kada si vec javno demantovan ?
Doveden si bio uza zid i onako si se panicno setio ovih konstrukcija s namerom da zamutis vodu i posejes maglu da bi se"takticki povukao"...
Bruka !

П.С. Само да јавим, имо сам операцију на ВМА онај нерв у стопалу, био је под притиском ткива па доктор каже да га је ослободио, за сада немам велике јаке болове, видећемо колико ћу да се опоравим да будем нормал.
Pa eto pokazii i dokazi.
Pisao sam mnogo a ti pokazi da nije btacno, i onda je to to.
A ako ne pokazes i dokazes, onda naravno da be vazi.
Sto bi znacilo da si se sam javio kao kandidat.
I to si sam potvrdio!

Neka je srećan oporavak.

Pa eto pokazii i dokazi.
I to si sam potvrdio!
Kakvi dokazi. Kako vas bre nije sramota da obmanjujete ljude! Kakvi ste vi hrišćani? Čitate Bibliju i obmanjujete ljude, kako vas bre nije sramota da ime Hristovo izgovarate?!!!

Pitanje veštačkoj inteligenciji: Adventists and military service?

Odgovor: Seventh-day Adventists generally hold a non-combatant position regarding military service, but this is not a mandatory church doctrine. While the church encourages its members to serve the state in non-combatant roles, individuals are free to make their own decisions. Those who choose to serve may do so in roles that do not involve taking human life, such as medics or chaplains.
+++
Adventisti sedmog dana generalno zauzimaju neborbeni stav u pogledu vojne službe, ali to nije obavezna crkvena doktrina. Iako crkva podstiče svoje članove da služe državi u neborbenim ulogama, pojedinci su slobodni donositi sopstvene odluke. Oni koji odluče služiti mogu to činiti u ulogama koje ne uključuju oduzimanje ljudskog života, poput lekara ili kapelana.

Pa eto pokazii i dokazi.
I to si sam potvrdio!
Ово рецимо ти значи, да мислиш да ниси баш ни једном погрешио у својим порукама, што је врло тешко, и то онда значи да си ти главни кандидат. z:mrgreen:

Иначе, кад смо код мене, ја болујем од овог синдрома :

• Efekat i u suprotnom smeru:
      Postoji i suprotan efekat, gde ljudi sa visokim nivoom znanja često potcenjuju svoje sposobnosti i smatraju da su rezultati koje postižu prosečni. z:mrgreen: :mrgreen:

To nije kult mrtvaca. Bogu su svi živi.
Screenshot_20250624-153504~2.png
Ocigledno jeste.
Obozavanje mrtvaca.
Tu nema dileme.

To je gadost pred Bogom i teski greh, duhovno k...rvanje.

Jeremija 16,18 I platiću im prvo dvojinom za bezakonje njihovo i za grijeh njihov, što oskvrniše zemlju moju strvima gadova svojih, i našljedstvo moje napuniše gnusobama svojim.

Bog to zove gadost i kurvarstvo sto radite jer time odstupate id Boga i navlacite narod na teski greh.
Bog vas poziva da uklonite sva za mrtva telesa i koske.
A vi necete, jos kazete: radimo pravo?

Jezekilj 43,9 Sada neka uklone daleko od mene kurvarstvo svoje i mrtva tjelesa careva svojih i nastavaću usred njih dovijeka.

Ali ok, samo vi uzivajte u tome.
Ali onda ne mozete da pljujete po drugima.

Poslednja izmena:
Pitanje veštačkoj inteligenciji: Adventists and military service?

Odgovor: Seventh-day Adventists generally hold a non-combatant position regarding military service, but this is not a mandatory church doctrine. While the church encourages its members to serve the state in non-combatant roles, individuals are free to make their own decisions. Those who choose to serve may do so in roles that do not involve taking human life, such as medics or chaplains.
+++
Adventisti sedmog dana generalno zauzimaju neborbeni stav u pogledu vojne službe, ali to nije obavezna crkvena doktrina. Iako crkva podstiče svoje članove da služe državi u neborbenim ulogama, pojedinci su slobodni donositi sopstvene odluke. Oni koji odluče služiti mogu to činiti u ulogama koje ne uključuju oduzimanje ljudskog života, poput lekara ili kapelana.
Evo,upravo je ovaj TVOJ citat dokaz da si malo pre lagao i sada te uhvatio neki napliv histerije...

Pogledajte prilog 1746998Ocigledno jeste.
Obozavanje mrtvaca.
Tu nema dileme.

Jeremija 16,18 I platiću im prvo dvojinom za bezakonje njihovo i za grijeh njihov, što oskvrniše zemlju moju strvima gadova svojih, i našljedstvo moje napuniše gnusobama svojim.

Bog to zove gadost i kurvarstvo sto radite jer time odstupate id Boga i navlacite narod na teski greh.

Jezekilj 43,9 Sada neka uklone daleko od mene kurvarstvo svoje i mrtva tjelesa careva svojih i nastavaću usred njih dovijeka.

To su propisi Judeja, a mi smo hrišćani. E, da, zaboravih da ste vi adventisti (subotari) judeohrišćani pa još držite Mojsijev Zakon. Jevanđelje po Jovanu 1:17 "Jer zakon je bio dat preko Mojsija; blagodat i istina došle su kroz Isusa Hrista."
Sveci su sticali blagodat Duha Svetoga pa su se posvetili i oni i njihova tela.
Psalmi 16:10 Jer nećeš dušu moju ostaviti u grobu, niti ćeš dozvoliti da tvoj sveti vidi raspadanje.
Daničić:
Псал. 16:10 Јер нећеш оставити душу моју у паклу, нити ћеш дати да Светац Твој види трулост.

To nije kult mrtvaca. Bogu su svi živi.
Kao obozavalc kulta mrtvaca, naravno da ces pravdati taj anti hriscanski akt.

Matej 8,22 Isus mu reče: "Hajde za mnom i ostavi, neka mrtvi pokapaju svoje mrtvace

2. Timotiju 4,1Zaklinjem te dakle pred Bogom i Gospodom našijem Isusom Hristom, koji će suditi živima i mrtvima, dolaskom njegovijem i carstvom njegovijem:

To su propisi Judeja, a mi smo hrišćani. E, da, zaboravih da ste vi adventisti (subotari) judeohrišćani pa još držite Mojsijev Zakon. Jevanđelje po Jovanu 1:17 "Jer zakon je bio dat preko Mojsija; blagodat i istina došle su kroz Isusa Hrista."
Sveci su sticali blagodat Duha Svetoga pa su se posvetili i oni i njihova tela.
Psalmi 16:10 Jer nećeš dušu moju ostaviti u grobu, niti ćeš dozvoliti da tvoj sveti vidi raspadanje.
Daničić:
Псал. 16:10 Јер нећеш оставити душу моју у паклу, нити ћеш дати да Светац Твој види трулост.
Ko se odrice Judeja nije hriscanin.
A ti se odrices jer nisi.
Vi niste hriscani.
To je kao da se odreknes roditelja, bez korena.

Temelj hriscanstva je judaizam a hriscanstvo je nadogradnja
Bog je i Judaizam i hriscanstvo, dao Hebrejima.
Nije ga dao nama.
Ali mi smo ga sami posle prihfatili od njih.

Ti moras da ga se odrices jer ti se sv. Oci zbog anti semitizma zasnivaju na grckoj filozofiji kojoj je temelj neznabostvo.
Pa ti je zato i vera, mesavina hriscanstva i neznabostva.
Da su se Oci zasnivali na judaizmu kako i treba, onda bi ste imali pravo hriscanstvo.
Jer bez temelja ne moze kuca da se gradi.
Zato vas temelj ne drzi, svako i malo upoznat sa Biblijom i religijom moze da vam daje sah mat koliko mu volja.
Zato si ti nervozan.
Samo imas srece da je vecina biblijsko hriscanski ne potkovana i ne razume sta se dogadja.

Ko se odrice Judeja nije hriscanin.
A ti se odrices jer nisi.
Vi niste hriscani.
To je kao da se odreknes roditelja, bez korena.

Temelj hriscanstva je judaizam a hriscanstvo je nadogradnja
Bog je i Judaizam i hriscanstvo, dao Hebrejima.
Nije ga dao nama.
Ali mi smo ga sami posle prihfatili od njih.

Ti moras da ga se odrices jer ti se sv. Oci zbog anti semitizma zasnivaju na grckoj filozofiji kojoj je temelj neznabostvo.
Pa ti je zato i vera, mesavina hriscanstva i neznabostva.
Da su se Oci zasnivali na judaizmu kako i treba, onda bi ste imali pravo hriscanstvo.
Jer bez temelja ne moze kuca da se gradi.
Zato vas temelj ne drzi, svako i malo upoznat sa Biblijom i religijom moze da vam daje sah mat koliko mu volja.
Zato si ti nervozan.
Samo imas srece da je vecina biblijsko hriscanski ne potkovana i ne razume sta se dogadja.
То што ти пишеш је измишљено у 19. веку. Што се пре тога није нико од толиких великана теологије сетио да држи Закон, а нарочито суботу?

То што ти пишеш је измишљено у 19. веку. Што се пре тога није нико од толиких великана теологије сетио да држи Закон, а нарочито суботу?
Sličnosti sa vudu-kultom
Svaki čovjek, prema slobodi savjesti, ima pravo praktikovati kult i ho-
dočašća nepokopanim tjelesnim ostacima navodnih crkvenih svetaca ili
određenih relikvija.

Ali trebao bi paziti da to ne povezuje sa biblijskom reli-
gijom i ne zloupotrebljava ime Isusa Hrista, koji nikada ni na koji način nije
podržavao kult mrtvih i relikvije. Takve prakse dovoditi u vezu s imenom
Hrista, suvladara Nebesa, i Spasitelja čovječanstva predstavlja nepoštovanje
Sina Božjeg i hulu na pravog Boga.
Kod kulta relikvija – kao što je već spomenuto – nameće se poređenje
sa „fetišima“ u vudu-kultu. Fetiš je, prema Dudenovu rječniku, ’predmet ko-
jem se pripisuju čudotvorne moći’. Sa religijsko-naučnog stanovišta crkveno
poštovanje relikvija pokazuje mnoge sličnosti sa vudu-kultom: od istaknu-
tog položaja sveštenika, preko čudotvornih kultnih predmeta i kulta mrtvih
sve do proklinjanja svakog oponenta. Jer „teško onome ko se ne slaže sa
kultom relikvija“. Njega će zasigurno „kompletno“ osuditi i „izopštiti“,
prema crkvenim dogmama i „osuditi“ na „pakao“.
Nema nikakve sumnje da kult mrtvih postoji i datira iz antičkih vremena
među gotovo svim paganskim narodima.

Pogledajte prilog 1746998Ocigledno jeste.
Obozavanje mrtvaca.
Tu nema dileme.

Ово си упо у тај Данинг - Кругеров синдром :aha:, мислиш да знаш добро али ипак не знаш, јер пишеш по аутоматизму уопште не проверавајући контекст стихова које наводиш.

Јер, да си само погледо све стихове :rtfm::

17. Јер очи моје пазе на све путеве њихове, нису сакривени од мене, нити је безакоње њихово заклоњено од мојих очију.
18. И платићу им прво двојином за безакоње њихово и за грех њихов, што оскврнише земљу моју стрвима гадова својих, и наследство моје напунише гнусобама својим.

18. Tako plaćam najprije dvojinom za krivnju njihovu i za grijeh njihov, jer su oskvrnili zemlju moju svojim neživim, gadnim grdobama idolskim, što napunjaju baštinu moju."

Јер, се овде говори о томе да Бог прати путеве народа и да њихово безакоње није скривено од Његових очију, и да ће им Бог платити за то безакоње и грех њихов, јер су оскрнавили земљу стрвинама - које су гад и одвратност јер су то у ствари идолске жртве, јер је један превод овде горе (gadnim grdobama idolskim) јер и у наставку пише :

20. Еда ли ће човек начинити себи богове, који ипак нису богови?

То је идолопоклонство, жртвовање и веровање у лажне богове - који нису богови - то је у ствари ово, стрвинама гадова својих - које је идолопоклонство.

Јер, је тело по смрти код Јевреја било поштовано и сахрањивано на посебним местима, рецимо пећине и брда и слично, али када се било која стрвина користи у идолопоклонству онда она постаја гад и одвратност.

Само си требо да прочиташ, ништа више. :rtfm:

Слично је и овде код Језекиља, и ту си требо само пажљиво да прочиташ :

7. И рече ми: Сине човечји, ово је место престола мог и место стопа ногу мојих, где ћу наставати усред синова Израиљевих до века; и дом Израиљев неће више скврнити свето име моје, ни они ни цареви њихови курварством својим и мртвим телесима царева својих на висинама својим.

8. Меташе праг свој до мог прага, и довратнике своје до мојих довратника и преграду између мене и себе, те скврнише свето име моје гадовима својим које чињаху; зато их сатрх у гневу свом.

9. Сада нека уклоне далеко од мене курварство своје и мртва телеса царева својих, и наставаћу усред њих до века.

Све сам ти обележио, ти цареви су скврнавили свето име Божије, вероватно су били идолопоклоници, јер курварство обично означава идолоско жртвоприношење и идолопоклонство, и зато и стоји мртва телеса царева својих, која су била покопана поред храма где се славио Бог, и зато се и каже да треба да уклоне покопана тела тих идолских царева јер не треба да буду покопана поред храма, не слаже се идолска жртва коју су чинили ти цареви и истинска жртва Богу.

А, само си требо пажљиво све да прочиташ и зато си овде дебело фулао. :aha:

Ово си упо у тај Данинг - Кругеров синдром :aha:, мислиш да знаш добро али ипак не знаш, јер пишеш по аутоматизму уопште не проверавајући контекст стихова које наводиш.

17. Јер очи моје пазе на све путеве њихове, нису сакривени од мене, нити је безакоње њихово заклоњено од мојих очију.
18. И платићу им прво двојином за безакоње њихово и за грех њихов, што оскврнише земљу моју стрвима гадова својих, и наследство моје напунише гнусобама својим.

18. Tako plaćam najprije dvojinom za krivnju njihovu i za grijeh njihov, jer su oskvrnili zemlju moju svojim neživim, gadnim grdobama idolskim, što napunjaju baštinu moju."

Јер, се овде говори о томе да Бог прати путеве народа и да њихово безакоње није скривено од Његових очију, и да ће им Бог платити за то безакоње и грех њихов, јер су оскрнавили земљу стрвинама - које су гад и одвратност јер су то у ствари идолске жртве, јер је један превод овде горе (gadnim grdobama idolskim) јер и у наставку пише :

То је идолопоклонство, жртвовање и веровање у лажне богове - који нису богови - то је у ствари ово, стрвинама гадова својих - које је идолопоклонство.

Јер, је тело по смрти код Јевреја било поштовано и сахрањивано на посебним местима, рецимо пећине и брда и слично, али када се било која стрвина користи у идолопоклонству онда она постаја гад и одвратност.

7. И рече ми: Сине човечји, ово је место престола мог и место стопа ногу мојих, где ћу наставати усред синова Израиљевих до века; и дом Израиљев неће више скврнити свето име моје, ни они ни цареви њихови курварством својим и мртвим телесима царева својих на висинама својим.

8. Меташе праг свој до мог прага, и довратнике своје до мојих довратника и преграду између мене и себе, те скврнише свето име моје гадовима својим које чињаху; зато их сатрх у гневу свом.

9. Сада нека уклоне далеко од мене курварство своје и мртва телеса царева својих, и наставаћу усред њих до века.

Све сам ти обележио, ти цареви су скврнавили свето име Божије, вероватно су били идолопоклоници, јер курварство обично означава идолоско жртвоприношење и идолопоклонство, и зато и стоји мртва телеса царева својих, која су била покопана поред храма где се славио Бог, и зато се и каже да треба да уклоне покопана тела тих идолских царева јер не треба да буду покопана поред храма, не слаже се идолска жртва коју су чинили ти цареви и истинска жртва Богу.

Rec je u tekstu i o skrnavljenju mrtvacima, telima mrtvih.
Ja sam trebao da procitam a za tebe to ne vazi?
Gde to u Bibliji nadje ti kult obozavanja mrtvih?

Ajde prociaj sve onda kad se hfatas toga:

Agej 2,13 Potom reče Agej: ako bi se ko nečist od mrtvaca dotakao čega toga, hoće li biti nečisto? A sveštenici odgovoriše i rekoše: biće nečisto

.4. Mojsijeva 9,6A bijahu neki koji se oskvrniše o mrtvaca te ne mogahu slaviti pashe onaj dan; i dođoše isti dan pred Mojsija i pred Arona;

4. Mojsijeva 9,7I rekoše mu ljudi oni: mi smo nečisti od mrtvaca; zašto da nam nije slobodno prinijeti žrtvu Gospodu u vrijeme zajedno sa sinovima Izrailjevijem?

Sto nisi citao sve?

A vi ne samo da ih dodirujete i ljubute, vec ih kupate i pijete tu vodu cak.
Nisam hteo da kazem, ali eto kad bas forsirate: to je daleko vise od obozavanje kulta mrtvaca.
To je nekrofilija.
Tezak oblik greha kojim se cak priziva prokletstvo.

Evo pazljivo:
Jeremija 16,18 I platiću im prvo dvojinom za bezakonje njihovo i za grijeh njihov, što oskvrniše zemlju moju TRUPOVIMA gadova svojih, i našljedstvo moje napuniše gnusobama svojim.

Kome se ovde Bog obraca i sta rade oni ovde?

3. Mojs 21,1 Još zapovjedi Gospod Mojsiju: "Kaži svećenicima sinovima Aronovim, ovaj naputak: Svećenik se ne smije onečistiti ni na kojem mrtvacu u svojemu narodu.
. Mojsijeva 18,11Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar ni koji pita mrtve.

I sto si citirao samo pola moga teksta?
Sta si to pokusao da sakrijes i lazno predstavis?

Da te cujemo?

Sta ce biti u buducnosti sa kostima kojima su sluzili:

Jeremija 8,1U to vrijeme, govori Gospod, izvadiće se iz grobova kosti careva Judinijeh i kosti knezova njegovijeh i kosti svešteničke i kosti proročke, i kosti stanovnika Jerusalimskih;

Jeremija 8,2I razmetnuće se prema suncu i mjesecu i svoj vojsci nebeskoj, koje ljubiše i kojima služiše i za kojima idoše i koje tražiše i kojima se klanjaše; neće se pokupiti ni pogrepsti, nego će biti gnoj po zemlji.

4. Mojsijeva 19,16I ko se god dotakne u polju posječenoga mačem ili umrloga ili kosti čovječije ili groba, nečist da je sedam dana.

4. Mojsijeva 19,18Potom neka uzme čist čovjek isopa i zamoči u onu vodu, i pokropi njom šator i sve sude i ljude koji su u njemu bili; tako i onoga koji bi se dotakao kosti ili čovjeka posječena ili umrla ili groba.

Rec je u tekstu i o skrnavljenju mrtvacima, telima mrtvih.
Ja sam trebao da procitam a za tebe to ne vazi?
Gde to u Bibliji nadje ti kult obozavanja mrtvih?

Ajde prociaj sve onda kad se hfatas toga:

Agej 2,13 Potom reče Agej: ako bi se ko nečist od mrtvaca dotakao čega toga, hoće li biti nečisto? A sveštenici odgovoriše i rekoše: biće nečisto

.4. Mojsijeva 9,6A bijahu neki koji se oskvrniše o mrtvaca te ne mogahu slaviti pashe onaj dan; i dođoše isti dan pred Mojsija i pred Arona;

4. Mojsijeva 9,7I rekoše mu ljudi oni: mi smo nečisti od mrtvaca; zašto da nam nije slobodno prinijeti žrtvu Gospodu u vrijeme zajedno sa sinovima Izrailjevijem?

Sto nisi citao sve?

A vi ne samo da ih dodirujete i ljubute, vec ih kupate i pijete tu vodu cak.
Nisam hteo da kazem, ali eto kad bas forsirate: to je daleko vise od obozavanje kulta mrtvaca.
To je nekrofilija.
Tezak oblik greha kojim se cak priziva prokletstvo.

Не можеш да врдаш и прелазиш на друго, треба прво да одговориш на ово прво што си поставио, али, ок, мени је јасно, не можеш да одговориш на прво и онда идеш на друго.

И, то друго, има чисто и нечисто у СЗ, нечисто је ово Левитска 7. глава :

19. И месо које би се дотакло чега нечистог, да се не једе, него нека се сажеже огњем; а друго месо може јести ко је год чист.
20. А ко би јео меса од жртве захвалне принесене Господу, а не би био чист, тај да се истреби из народа свог.

И, ово, исто Левитска 15.глава :

3. А оваква је нечистота његова од тог течења: ако испусти тело његово течење своје, или се устави течење у телу његовом, нечистота је на њему.
4. Свака постеља на коју легне онај коме тече семе, да је нечиста; и све на шта седне, да је нечисто.

Значи, има неко ко је чист и ко је нечист, и има да нешто што је нечисто и неко ко је нечист - да могу ту своју нечистоту да пренесу на нешто друго.

И, то ти се говори у пророку Агеју да нечист од мртваца може да пренесе ту своју нечистоту на нешто друго, следствено, има и чисти од мртваца и онда такви се могу додирнути, јер немају нечистоту која може да се пренесе.

И, ово од Мојсија, бреееее :besna:, јел ти причам прво пажљиво прочитај :

6. А беху неки који се оскврнише о мртваца те не могаху славити пасхе онај дан; и дођоше исти дан пред Мојсија и пред Арона;
7. И рекоше му људи они: Ми смо нечисти од мртваца; зашто да нам није слободно принети жртву Господу у време заједно са синовима Израиљевим?
8. А Мојсије им рече: Станите да чујем шта ће заповедити Господ за вас.
9. А Господ рече Мојсију говорећи:
10. Кажи синовима Израиљевим и реци: Ко би био нечист од мртваца или би био на далеком путу између вас или између вашег натражја, нека слави пасху Господу,
11. Другог месеца четрнаестог дана увече нека је славе с пресним хлебом и с горким зељем нека је једу.

Значи, могу да славе пасху Господу, али само у други месец 14.дан, заједно са онима који су били на путу и нису могли у први месец. Значи, има неки отклон, али ипак могу да славе пасху Господњу, али да су се оскрнавили са нечистим телом, онда би били нечисти и не би никако могли да славе пасху Господњу.

Такав је СЗ, још увек је био строг и телесан и душеван, није био још увек духован као НЗ, и зато је и било забрањено прављење и одавање поклоњења сликама и ликовима, иако су слике и ликови били у светињи и Храму, и зато се пазило да се не дође у додир са мртвим телом или нечистим телом, али опет ако се и дође у додир са телом мртваца, рецимо мора да се сахрани неки рођак, опет је закон дозвољавао да се може славити пасха Господња.

Али, НЗ и Васкрсење тела Исуса Христа доносе нови духовни закон, по СЗ рецимо да сви они који су покопали мртво тело Исуса Христа, јел су они били нечисти због тога, то би била хула на божанско тело Исуса Христа, па, пише у Делима Апостола :

11. И Бог чињаше не мала чудеса рукама Павловим,
12. Тако да су и чалме и убрушчиће знојаве од тела његовог носили на болеснике, и они се исцељиваху од болести, и духови зли излажаху из њих.

Чак су и пешкире и убрусе натопљене од зноја тела Павловог - зној као нешто смрадно - сад су носили и стављали и брисали њима тела болесника и они су се исцељивали и чак су и демони бежали само од пешкира које је користио а.Павле за брисања свог тела.

И, због свега тога, зато се у НЗ и онима који верују у Бога, променио однос у односу на СЗ и према поштовању слика и ликова и поштовању тела мртвих хришћана. И, зато први хришћани по катакомбама сликали разне представе из Јеванђеља, и зато су први хришћани скупљали и часно сахрањивали тела хришћанских мученика за веру и зато су се и скупљали на гробовима мученика и одавали почаст њиховим телима и молили се мученицима.

Свете мошти светитеља, људима који верују у светитељство, слично телу а.Павла, такође дарују многобројна исцељења и помоћ у невољама и мукама.

Значи, и овде си дебело фулао, пази се често упадаш у тај Данинг - Кругеров синдром. z:mrgreen:

Back