Ima li republika i dalje poverenje većine svojih građana

Dali biste srbiju zeleli da u buducnosti vidite kao

• Monarhiju

glasova: 7 38,9%
  • Republiku

glasova: 11 61,1%

• Ukupno glasova
    18
Simbolicki ! Ali stvarnu vlast bi imao premijer , on bi u svojim rukama imao stvarne poluge vlasti ne simbolicne nego stvarne i dalje bi mogao da manipulise jer bi bio u mogucnosti da nekom pinku izda nacionalnu frekvenciju ili je oduzeti medijima koji ga ne podrzavaju u manipulisanju . On koji ima stvarne poluge vlasti moze vrsiti snazan prtisak na inferiornog jugoslovenskog princa ispod stola ne javno moze gade fakto ucenjivati smanjivanjem ili povecavanjem kraljevske apanaze . Da ne spominjemo toplog zeca kroz kojeg bi ga provlacio u medijima koje on kontrolise a ne kralj bez vlasti . I na kraju krajeva kralja u srbiji pidrzava svega nekoliko procenata ljudi a premijera preko 50% iz svega jasno je da bi kralj koji ina svojoj strani ima simbole bio prisilhen da slusa vladu koja ima sve poluge vlasti ako ne slusa jasno je ko dan da bi ga naterali da abdicira "IZ ZDRAVSTVENIH RAZLOGA" Jer je jug princ covek u godinama
Premijer/predsednik treba da se bori za glasove radeći napretku države, a bilo bi loše kad bi se borio za glasove koristeći nacionalnu simboliku. Što bi bio slučaj u republici. U monarhiji, nacionalna simbolika prelazi na kralja, tako da političari ne bi mogli da je koriste za osvajanje vlasti, nego bi osvajali vlast po učinku na napredak države.

Premijer/predsednik treba da se bori za glasove radeći napretku države, a bilo bi loše kad bi se borio za glasove koristeći nacionalnu simboliku. Što bi bio slučaj u republici. U monarhiji, nacionalna simbolika prelazi na kralja, tako da političari ne bi mogli da je koriste za osvajanje vlasti, nego bi osvajali vlast po učinku na napredak države.
Sta bi to vucica sprecilo da nas ponovo sramoti po svetu ogrnut u zastavu kao obicni navijac , da u srbiji imamo kralja koji nema vlast

Da smo monarhija sa kraljem koji nema vlast jasno vam je da bi on bio pod snaznim uticajem onog ko ima vlast u svojim rukama . Neki vucic bi sa njim brisao patos u svakodnevnim obracanjima naciji

Da smo monarhija sa kraljem koji nema vlast jasno vam je da bi on bio pod snaznim uticajem onog ko ima vlast u svojim rukama . Neki vucic bi sa njim brisao patos u svakodnevnim obracanjima naciji
Kod Srba nema šanse, naša kultura je monarhistička, i ne bismo dopustili da političar manipuliše kraljem, a i Crkva to ne bi dopustila.

Kod Srba nema šanse, naša kultura je monarhistička, i ne bismo dopustili da političar manipuliše kraljem, a i Crkva to ne bi dopustila.
Ma kakvi nasa monarhisticka istorija je ispunjena narodnim ustancima koje je monarg gusio tako sto je okretao srpsku vojsku na srbe i gusio ustanke . Da smo mi monarhisticki narod , narod bi na izborima glasao za partije koje se bore za obnovu monarhije ali narod glasa za republikanske partije

Pa nasa monarhisticka istorija je istorija narodnih buna i njihovog gusenja od strane vladara. Mi smo republikanski narod u citavoj nasoj istoriji nemate u monarhizmu toliki niz godina bez buna i ustanaka kao za vreme republike . Za vreme republike nemate ni jedan primer da su se srbi digli na oruzje i ratovali sa vojskom sopstvene drzave ni jedan

Pa nasa monarhisticka istorija je istorija narodnih buna i njihovog gusenja od strane vladara. Mi smo republikanski narod u citavoj nasoj istoriji nemate u monarhizmu toliki niz godina bez buna i ustanaka kao za vreme republike . Za vreme republike nemate ni jedan primer da su se srbi digli na oruzje i ratovali sa vojskom sopstvene drzave ni jedan
Upravo to je dokaz da smo monarhistička kultura. Sve te bune nisu tražile ukidanje monarhije kao takve, nego ili ograničenja, ili abdikacije.
Majski prevrat nije bio protiv monarhije, nego protiv konkretnog monarha, kojeg je odmah zamenio drugi.

Upravo to je dokaz da smo monarhistička kultura. Sve te bune nisu tražile ukidanje monarhije kao takve, nego ili ograničenja, ili abdikacije.
Majski prevrat nije bio protiv monarhije, nego protiv konkretnog monarha, kojeg je odmah zamenio drugi.
Da u pravu ste ali svaka ta buna je bila SNAZAN ODRAZ narodnog nezadovoljstva zamislite drzavu u kojoj se narod dize na pruzje 5-10 puta za sto godina tu nema stabilnosti jedna stalna kriza ispunjena trzavicama i ubijanjima za 80 godina koliko smo republika nemamo ni jednu bunu srba u svojoj republici a za vreme monarhije uspeh bi bio i 8 godina ne 80 nego 8 god bez buna ili drugog manifestovanja drzavne nestabilnosti

I to je razlog da uvodimo monarhiju hahaha to bi trebalo da nas motivise da unormalimo republiku a ne da se vracamo nazad u proslost i sta ako monarhizam ne bude dobqr mi cemo se vratiti u feudalizam pa ako ni to ne bude dobro obnovicemo robovlasnistvo hahahahaha

Neee nemoj molim te jako me zasmejavas uzasno si smesan sa svojim stavovima ako ne bacis na ignore tvoje zasmejavanje ce mi nedostajati
Tako je. Debiloza može da se odbrani samo odvratnim cerekanjem...

Jesi li ozbiljan? Ovo je kamilica naspram onoga što su Srbiji i Srbima uradili Tito, Sloba, Tadić, Vučić itd... Nikolić....
I to sto su oni cinili je nista naspram onog sto su nam ucinili karadjordjevici ! Ugasili srbiju zavepi diktaturu stvorili jugoslaviju a srbe terali da budu jugosloveni i na krqju kad se zaratilo pokupili zlato i pobegli

Onda smo u nesporazumu.
Logično mi je da temu otvara naivni monarhista...

Šta ti treba da otvaraš ovakve teme...
Zabavlja me koprcanje ljudi koji pokusavaju da klasno drustvo predstave kao nesto napredno . Kakvih tu ima likova neki kmece dok debatuju drugo poput mistika izvaljuju tolike gluposti i prostaklike . Jedan iz bosne djavolcic tvrdi da ima fakultet kad sam mu dokazao da ne ume da racuna odgovorio mi je da za pravni fakultet covek ne morq da zna da racuna hahahaha pa kako si bez racunanja zavrsio osnovnu skolu da bi mogao upisati faks . Pa onda ona sto tvrdi da je oslovljavanje zitepja bosne sa bosanac NACIONALNA uvreda hahaha jer u bosni valjda zive jukatanci ili tunguzi pa ih vredja kad se oslove sa bosanac. Pa onaj refke iz hrvatske cije je predke licno kralj nazvao izdajnicima srpskog roda . Zqista ima svega medju likovima koji se zalazu za obnovu klasnog drustva , zabavlja me i njihovo recitovanje o titu uvek kad nemaju smislen odgovor

Zabavlja me koprcanje ljudi koji pokusavaju da klasno drustvo predstave kao nesto napredno . Kakvih tu ima likova neki kmece dok debatuju drugo poput mistika izvaljuju tolike gluposti i prostaklike . Jedan iz bosne djavolcic tvrdi da ima fakultet kad sam mu dokazao da ne ume da racuna odgovorio mi je da za pravni fakultet covek ne morq da zna da racuna hahahaha pa kako si bez racunanja zavrsio osnovnu skolu da bi mogao upisati faks . Pa onda ona sto tvrdi da je oslovljavanje zitepja bosne sa bosanac NACIONALNA uvreda hahaha jer u bosni valjda zive jukatanci ili tunguzi pa ih vredja kad se oslove sa bosanac. Pa onaj refke iz hrvatske cije je predke licno kralj nazvao izdajnicima srpskog roda . Zqista ima svega medju likovima koji se zalazu za obnovu klasnog drustva , zabavlja me i njihovo recitovanje o titu uvek kad nemaju smislen odgovor
Sva dosadasnja drustva pa i socijalisticko su bila klasna.
Klasno drustvo nije samo po sebi problematicno koliko nepravda i zloupotreba klasnog polozaja u zle sebicne svrhe.

Tako da slazem se. Ko je monarhista on je plitak i ne razume osnovne probleme drustva.

Back