Da li sam ja Bog?

Sizif:
tanidad:
Gde je tema o stradanju srpskog zivlja i bogomolja na Kosovu koju je postavio Farmaceut?
Obrisana je zbog nacionalizma i nazivanja (svih?) Albanaca nečim što ne mogu ni da ponovim. Da je bila napisana normalnim tonom, niko je ne bi dirao. Ne želim da nam nacionalisti zatvore i forum, dovoljno je što prave ovaj haos po Kosovu (primedba važi za obe sukobljene strane).

Objasni šta sam to nacionalistički predstavio u toj poruci SIZIFE....Jer pojava u kojoj stradaju NAJVEĆE srpske svetinje zahtevaju takvo ponašanje!!! :shock:
Ako je i od ateiste,DOSTA JE!!! :shock:

Sizif:
Nazvao si celu naciju ružnim imenom, a to ne priliči normalnoj osobi kao što si ti.

Ako si čitao plač Stare Srbije,vjerojatno bi znao da je nepoznati monah,pisac toga djela pokraj 18.vijeka opisujući zulume i nedjela Albanaca nad Srbima na Kosovu iste nazvao agarjanski okot (djavolova djeca)
Ja čitam stare knjige,Sizife....probaj i ti... :D

Sizif:
FARMACEUT:
Ja čitam stare knjige,Sizife....probaj i ti... :D
Gorane, i ja čitam stare knjige ali ipak vršim neku selekciju.

Probaj i ti.

To je djelo predstavljeno i na Berlinskome Kongresu,i poslužilo Srbiji i Rusiji kao GLAVNO ORUĐE da Rusija dobije protektorat nad pravoslavnim Hrišćanima Turskoka Carstva....
A o izopačenoj prirodi Albanaca jasno GOVORI i PIŠE i Albanac,papski vizitator,i nadbiskup Barski Martini,objašnjavajući kao glavni uzrok masovne islamizacije Albanaca njihovu GORDOST,DIVLJAŠTVO,odsustvo bilo kakovog vjerskog osjećaja...E,ako nadbiskup,pa još Albanac tako opisuje vlastiti narod,zašto mu ne verovati... :shock:

Zato što poznajem dovoljno Albanaca da kažem da je takva generalizacija potpuno besmislena. Hoću li više verovati "papskom vizitatoru" ili sopstvenim očima i ušima?

Radim trenutno u firmi u kojoj radi takođe i veliki broj Albanaca, pošto su pitanju civilizovani i kulturni ljudi i oni su uznemireni i razočarani zbog ovakve situacije.

Sizif:
Zato što poznajem dovoljno Albanaca da kažem da je takva generalizacija potpuno besmislena. Hoću li više verovati "papskom vizitatoru" ili sopstvenim očima i ušima?

Radim trenutno u firmi u kojoj radi takođe i veliki broj Albanaca, pošto su pitanju civilizovani i kulturni ljudi i oni su uznemireni i razočarani zbog ovakve situacije.

Oni su razočarani jer se SA PRAVOM PLAŠE za svoju sigurnost,I STRAŠNO JE TO,PRIZNAJEM :cry: :cry:
A što ćemo sa onim Srbima koji ni na ulicu iz kazamata nesmiju izaći,a Sizife....
Zato NE MOŽEŠ na osnovu tih nekoliko primjera reći da su Albanci divan,svetački narod,kojima ubijanje nealbanaca,i rušenje njihovih vjerskih objekata nije nije strano.... :roll:

FARMACEUT:
Zato NE MOŽEŠ na osnovu tih nekoliko primjera reći da su Albanci divan,svetački narod,kojima ubijanje nealbanaca,i rušenje njihovih vjerskih objekata nije nije strano...
Ja samo sve ljude pozivam na razum i toleranciju bez obzira na bilo kakvu pripadnost. Nadam se da mi se u tome pridružujete jer nasiljem se ne postiže ništa dobro.

Sizif:
FARMACEUT:
Zato NE MOŽEŠ na osnovu tih nekoliko primjera reći da su Albanci divan,svetački narod,kojima ubijanje nealbanaca,i rušenje njihovih vjerskih objekata nije nije strano...
Ja samo sve ljude pozivam na razum i toleranciju bez obzira na bilo kakvu pripadnost. Nadam se da mi se u tome pridružujete jer nasiljem se ne postiže ništa dobro.

Da,ali NE do mira na koji pozivate ti i incognito....po kome su Srbi krivi za sva nedela ovoga svijeta....Mogao si ostaviti onu temu koja je bila otvorena,svatko bi kulturno prokomentarisao tamo gdje smatra da treba,i nebi bilo povišene temperature na forumu....Mada znam...U pitanju je tvoja OBJEKTIVNOST u koju se ti zaklinješ.... :shock: Po principu:vojnik priča o skraćenju,***** o poštenju.... :roll: :roll:

FARMACEUT:
Da,ali NE do mira na koji pozivate ti i incognito....po kome su Srbi krivi za sva nedela ovoga svijeta...
Kakao možeš uopšte da izvališ takvu glupost da su Srbi krivi za sva nedela ovog sveta? To je sramota, stvarno, koliko ljudi nekad ne razmišljaju.

Kada je u istoriji zabeleženo da je cela nacija kriva za bilo šta?

Pošto si evidentno sklon generalizacijama tipa da ceo narod trpaš u isti koš "Albanci ovo", "Srbi ono" ja sa tobom uopšte i ne mogu da razgovaram.

Sizif:
FARMACEUT:
Da,ali NE do mira na koji pozivate ti i incognito....po kome su Srbi krivi za sva nedela ovoga svijeta...
Kakao možeš uopšte da izvališ takvu glupost da su Srbi krivi za sva nedela ovog sveta? To je sramota, stvarno, koliko ljudi nekad ne razmišljaju.

Pošto si evidentno sklon generalizacijama tipa da ceo narod trpaš u isti koš "Albanci ovo", "Srbi ono" ja sa tobom uopšte i ne mogu da razgovaram jer mi kao da ne govorimo isti jezik.

Može biti da imaš bolji termin, meni ništa drugo ne pada na pamet osim "sukobljenih strana". Ko su sukobljene strane u Beogradu, gde majmuni zapale džamiju pa mi opet postanemo agresori iako dotična zgrada nema veze sa sukobom na Kosovu? Da li sad treba da Srbi u Čikagu zapale i tamošnju džamiju a Albanci tamošnju pravoslavnu crkvu pa da onda sve bude OK? Ne bih rekao.

Ti skreces i izvrdavas. To sto kazes za dzamije je tacno, ali ja sam te pitala zasto Srbe na Kosovu nazivas ,,stranom'' u sukobu. Zvuci prilicno licemerno zrtvu i agresora nazivati istim imenom. Eto, ako trazis bolji termin.

tanidad ::
Znam sta ces mi odgovoriti.

Svaka čast kad znaš. Nadam se da si zadovoljna svojim prekognitivnim sposobnostima.

Nisam, i to mi je drago. Odgovorio si iznad mojih ocekivanja.
tanidad ::
Ipak razmisli, i sam znas da ateizam nije pokrice za necasnost.

Citiraj me gde sam rekao da je "ateizam pokriće za bilo šta", uključujući nečasnost. Svaki dan pišem da politička, nacionalna, verska, sportska i bilo kakava druga pripadnost nisu ni uslov ni opravdanje za nečije karakterne crte a ti opet okrećeš moje reči kako tebi odgovara...

Ne okrecem tvoje reci, ne budi paranoican. Nisi me razumeo - rekla sam da ti znas da ateizam nije pokrice za necasnost, eno procitaj. To je bila pohvala.

Inace, normalno da te podrzavamo u pozivu na razum i toleranciju. U pravu si i da je van pameti generalizovati ljude - ovde Albance.

Sizif:
FARMACEUT:

Pošto si evidentno sklon generalizacijama tipa da ceo narod trpaš u isti koš "Albanci ovo", "Srbi ono" ja sa tobom uopšte i ne mogu da razgovaram.

Ti si taj koji Srbe i Albance gura u isti koš,Sizife... :roll:

tanidad:
Inace, normalno da te podrzavamo u pozivu na razum i toleranciju. U pravu si i da je van pameti generalizovati ljude - ovde Albance.
Drago mi je da bar neko na ovom forumu razume šta hoću da kažem. Srpsko albanski sukob na Kosovu je mnogo dublji od trenutnih događaja, a ja sam protiv toga da zatvorimo oči i da kažemo da tako mora. Osim tolerancije apsolutno ne vidim ni jedno oružje kojim se ta bitka može dobiti - ni puškama, ni bakljama, ni potpisima političara, ništa ne vredi dok svi ne shvate da smo svi u ovom loncu zajedno...

Sizif:
tanidad:
Drago mi je da bar neko na ovom forumu razume šta hoću da kažem. Srpsko albanski sukob na Kosovu je mnogo dublji od trenutnih događaja, a ja sam protiv toga da zatvorimo oči i da kažemo da tako mora. Osim tolerancije apsolutno ne vidim ni jedno oružje kojim se ta bitka može dobiti - ni puškama, ni bakljama, ni potpisima političara, ništa ne vredi dok svi ne shvate da smo svi u ovom loncu zajedno...

Zarad MIRA ipak bi morali da razdvojimo te dve populacije,složićeš se,zar ne... :D

strani placenik:
Posto su ljudska prava ista za sve, od ovog momenta ja zahtevam da budem Bog! Ako je Bogom proglasen tamo neki lik po imenu Isus, zasto i ja ne bih imao isto pravo? Posto vecina Vas ovde ima 'savrsene' argumente da je taj lik Bog, molim vas da podrzite i moju kandidaturu za Boga! Mislim da se i Vi slazete da svim ljudima treba dati ista prava, pa eto ja cekam na Vasu podrsku! Za uzvrat cu Vam dostaviti svoju Bibliju, odnosno filozofiju zivota koje trebate da se pridrzavate, dobicete i moja jevandjelja (ankazovacu nekoliko likova sa ovog foruma da pocnu da ih pisu, a za uzvrat ce postati sveci). Za cuda koja cu pociniti...pa ne sekirajte se, da znate sta samo dva lazna svedoka mogu da pocine...

za mene nisi...ali za sebe treba da budesh.

Back