Da li podržavate obustavu nastave?

Da li podržavate obustavu nastave?

• Ukupno glasova
    80
Slažem se, navedi mi način na koji to mogu da uradim
Ne znam.
Znaš li način da deca savladaju propušteno gradivo, nauče sve po planu i programu?
Znaš li kako će studenti, iako je visokoškolsko obrazovanje neobavezno, postići propušteno?
Znaš li da li roditelji iz unutrašnjosti redovno plaćaju kirije studentima koji su iznajmili stanove u gradu a deca nemaju očekivane rezultate?

Neću više pisati u temi.
Ništa mi nije jasno. Ne podržavam trenutnu situaciju.

Poslednja izmena:
Razumem ovaj tvoj izbor ali on pokazuje da nisi imao iskustva sa radom u školi. Znaš li koliko je potrebno uložiti vremena u rad sa decom koja su ometena u razvoju ili imaju invaliditet? Samo jedno dete takvo, moram da mu posvetom veliki deo časa, za to vreme ostali deca gube to vreme a plus to što i nisam stručna za takav rad :( Sledeće, znaš li koliko je maksimum pažnje jednog prvaka, recimo? 15 minuta, zamisli taj pad koncentracije nakon časa od 50 min? Znaš u kom slučaju je moguće, samo blok nastava kada radimo projekte po grupama ali i tada moramo imati pauzu...
Inkluzivna naszava ima i dobre i loše strane. Dobro je da se takva deca socijalizuju i da budu prihvaćeni sa svim svojim ograničenjima;loše je jer im se ne može posvetiti onoliko pažnje koliko treba, a i nemoguće je potpuno ih zaštititi od verbalnog nasilja jer su već posebnim programom na neki način označeni, a deca mogu biti veoma zla. Možda je bolje rešenje specijalna odelenja kao nekad s maksimalnom pažnjom i posvećenošću obrazovanih stručnjaka.

Osnovni zadatak škole je da omogući kvalitetno obrazovanje i vaspitanje za svako dete i učenika, pod jednakim uslovima, bez obzira gde se škola nalazi, odnosno gde se obrazovanje i vaspitanje odvija.

Lica koja obavljaju obrazovno-vaspitni rad i druga lica zaposlena u školi naročito će promovisati jednakost među svim učenicima i aktivno se suprotstavljati svim vrstama diskriminacije i nasilja.

Inkluzivna naszava ima i dobre i loše strane. Dobro je da se takva deca socijalizuju i da budu prihvaćeni sa svim svojim ograničenjima;loše je jer im se ne može posvetiti onoliko pažnje koliko treba, a i nemoguće je potpuno ih zaštititi od verbalnog nasilja jer su već posebnim programom na neki način označeni, a deca mogu biti veoma zla. Možda je bolje rešenje specijalna odelenja kao nekad s maksimalnom pažnjom i posvećenošću obrazovanih stručnjaka.
Znaš koji je najveći problem, to što mi i nismo stručni za takav rad :( postoji fakultet koji školuje taj kadar, ljudi su stručni za rad, ja imam par seminara i obuka i kao takva, treba da radim sa decom koja imaju raznih psihofizičkih problema :( to je ono što rekoh vatrogascu, sve na brzinu prepišemo od zapada a što nema novca za pedagoške asistente da rade sa takvom decom, to nema veze :(

Znaš koji je najveći problem, to što mi i nismo stručni za takav rad :( postoji fakultet koji školuje taj kadar, ljudi su stručni za rad, ja imam par seminara i obuka i kao takva, treba da radim sa decom koja imaju raznih psihofizičkih problema :( to je ono što rekoh vatrogascu, sve na brzinu prepišemo od zapada a što nema novca za pedagoške asistente da rade sa takvom decom, to nema veze :(
Austrija je odustala od takve nastave. I to je USAID nametnuo kao i studiranje po Bolonji. Niko dosad nije izvršip analizu kvaliteta takvog studiranja. Meni je jedno vreme radio tehnolog sa prosekom oko 9, a ništa nije znao.

Osnovni zadatak škole je da omogući kvalitetno obrazovanje i vaspitanje za svako dete i učenika, pod jednakim uslovima, bez obzira gde se škola nalazi, odnosno gde se obrazovanje i vaspitanje odvija.

Lica koja obavljaju obrazovno-vaspitni rad i druga lica zaposlena u školi naročito će promovisati jednakost među svim učenicima i aktivno se suprotstavljati svim vrstama diskriminacije i nasilja.
Lako je napisati tako lep član zakona, ali hajde ti to primeni.

Lako je napisati tako lep član zakona, ali hajde ti to primeni.
Iskusni i savesni nastavnik ume to da primeni, koliko god vama to zvučalo neverovatno. Poremećaj svih društvenih, moralnih granica je uticao na poremećaj i u školstvu. Kada ti nečiji ''tata'' zapreti, a usput čitaš kako te redovno pljuju po medijima polupismeni, treba imati baš veliku ljubav prema svom poslu pa primeniti sve navedeno. Ko nema to, bolje i da da otkaz. Bar mu mirna glava i savest.

Poslednja izmena:
Свака власт је од Бога, то је хришћанско учење, и сваки бунт против власти је грех.
znaci i gitler je bio od boga? to nije hriscansko ucenje, vec njegova perverzija!
hriscansko ucenje je da moras da se pokoravas svakoj, pa i okupacionoj vlasti, jer nema logike da padaju mnoge zrtve ruseci je, nema logike, i nema vise zrtvovanja [zrtve za grehe], vec da se pokorimo i djavolskoj vlasti, da ne izginemo svi, ali to ne znaci da je podrzavamo, i da hulju ne bi smakli kada bi mogli, elegantno, citaj: bez zrtava, samo da ga capimo i u corku

ovde se radi o nama i vama, a ne o vlasti koja je izdajnicka, pokvarena, i koju svako normalan ne podrzava, i koja nikako nijie od Boga; zapravo niti jedna vlast nije od Boga, to je naknadna pamet, izmisljotina, na kontu posl. ap. Pavla da se pokoravamo, u smislu da ne dizemo oruzani ustanak kao npr. tvoji ideoloski preci partizani, komunisti, ili u vreme apostila ziloti protiv Rimljana

Obaveze učenika

Član 80

U ostvarivanju svojih prava učenik ne sme da ugrožava druge u ostvarivanju prava.

Učenik ima obavezu da:

1) redovno pohađa nastavu i izvršava školske obaveze;

2) poštuje pravila ponašanja u školi, odluke direktora i organa škole;

3) radi na usvajanju znanja, veština i stavova utvrđenih školskim programom, prati sopstveni napredak i izveštava o tome nastavnike i roditelje, odnosno druge zakonske zastupnike;

4) ne ometa izvođenje nastave i ne napušta čas bez prethodnog odobrenja nastavnika;

5) poštuje ličnost drugih učenika, nastavnika i ostalih zaposlenih u školi;

6) čuva imovinu škole i čistoću i estetski izgled školskih prostorija;

7) stara se o očuvanju životne sredine i ponaša u skladu sa pravilima ekološke etike.

FOTO, VIDEO "Iz Banata, iz inata": Počeo veliki protest u Vršcu, blokiran Bulevar Žarka Zrenjanina​

https://www.021.rs/Info/komentari/402359
Veliki protest "Iz Banata, iz inata" održava se u Vršcu.

Protest je počeo u 12.30 časova blokadom Bulevara Žarka Zrenjanina i trajaće do 18 časova. Skup organizuju studenti iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Niša i Kragujevca, a koji su rodom iz Vršca.

Posle šetnje povorke, nastupiće hor podrške i sa 15 minuta tišine biće odata počast stradalima na Železničkoj stanici u Novom Sadu.

Na skupu su i studenti Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin, koji su u četvrtak krenuli iz Zrenjanina, a juče peške stigli u Vršac.

Aleksandar Jovanov, koji je na štakama pešačio do Vršca, kaže za N1 da je srećan što je uspeo da pređe put od Zrenjanina do Vršca.

"Moj plan je bio da dođem samo do Zrenjanina da ih ispratim, kad sam video kakva je energija, krenuo sam s njima do Vršca. Pun sam energije", poručio je, ogrnut u zastavu Srbije.

Studenti su za N1 rekli i da ih je podržao mitropolit banatski, vladika Nikanor, koji će večeras u vreme 15-minutne ćutnje na Bulevaru Žarka Zrenjanina u obližnjoj crkvi služiti parastos za 15 poginulih u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu.

учитељ и студенти и нису сами!

ту је народ њихов. енергија која ће нас ослободити корупције титоистичког режима

свако село устаје у подршку студентима и наставницима

после ветерника футога каћа карловаца готово нема села у околини новог сада које није устало

ковиљ неће више да ћути

1740325902974.png

Okupljanje je u 16.45 časova na Trgu Svetog Save.

lg.php

Prvo će sa 15 minuta tišine biti odata pošta stradalima, a potom kreće šetnja.

Šetaće se od Trga Svetog Save, ulicama Laze Kostića, Branka Bajića, Ive Lole Ribara do Trga solunskih dobrovoljaca.

Iskusni i savesni nastavnik ume to da primeni, koliko god vama to zvučalo neverovatno. Poremećaj svih društvenih, moralnih granica je uticao na poremećaj i u školstvu. Kada ti nečiji ''tata'' zapreti, a usput čitaš kako te redovno pljuju po medijima polupismeni, treba imati baš veliku ljubav prema svom poslu pa primeniti sve navedeno. Ko nema to, bolje i da da otkaz. Bar mu mirna glava i savest.
To prepisivnaje sa zapada je osnovni problem
Ja sam ispred uciteljice i nastavnice stojao mirno i imao postovanja
Znao sam da popijem i vaspitnu na koju sam tada gledao drugacije nego sad kao odrasla osoba
Kako je sad u skolstvu??

To prepisivnaje sa zapada je osnovni problem
Ja sam ispred uciteljice i nastavnice stojao mirno i imao postovanja
Znao sam da popijem i vaspitnu na koju sam tada gledao drugacije nego sad kao odrasla osoba
Kako je sad u skolstvu??
Kao hod po staklu. U suprotnom, možeš popiti disciplinsku jer te je roditelj prijavio ako nisi detetu nežnim glasom rekao dobar dan :( pokušavaju od nas da naprave dadilje i animatore, bar sudeži po planui programu i nametnutim ''projektima''. Da ne pominjem prava data svima da procenjuju naš rad.

Kao hod po staklu. U suprotnom, možeš popiti disciplinsku jer te je roditelj prijavio ako nisi detetu nežnim glasom rekao dobar dan :( pokušavaju od nas da naprave dadilje i animatore, bar sudeži po planui programu i nametnutim ''projektima''. Da ne pominjem prava data svima da procenjuju naš rad.
Lagerta mi smo dobijali samare kad bas preteramo ajd sto dobijemo od ucuteljice nego molimo boga da roditelji ne saznaju jer tek tad slede finalne batine
Nije to nasilje,to je bilo vaspitanje

Lagerta mi smo dobijali samare kad bas preteramo ajd sto dobijemo od ucuteljice nego molimo boga da roditelji ne saznaju jer tek tad slede finalne batine
Nije to nasilje,to je bilo vaspitanje
Ja sam malo mlađa, nije baš bilo toliko rigorozno, ali da jesmo imali poštovanje prema školi i nastavnicima, pa to se podrazumevalo. A onda je sve polako krenulo u sunovrat. Nisu tata i mama već drugari, nije nastavnik, već zabavljač i tako redom...

Back