Iceman i Maverik
Buduća legenda
- Poruka
- 47.431
Ucena sa obe strane i opet preko kičme naše dece.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ucena sa obe strane i opet preko kičme naše dece.
Постоји Закон о штрајку, који ви масовно кршите.Просвета спада у делатност од јавног интереса, што значи да морате да обезбедите минимум рада, што ви не чините.Дужни сте да држите часове у трајању од 30 минута, што ви не чините(члан 14 Закона о штрајку, чл.79 Закона о основном образовању и васпитању и чл.92 Закона о средњем образовању) .Не смете да спречавате запослене да раде, који то желе.U redu, recite mi na koji način može štrajkovati prosvetni radnik a da to odgovara vama?
Dzaba,oni se vode ako država krši zakon i mi ćemo.Постоји Закон о штрајку, који ви масовно кршите.Просвета спада у делатност од јавног интереса, што значи да морате да обезбедите минимум рада, што ви не чините.Дужни сте да држите часове у трајању од 30 минута, што ви не чините(члан 14 Закона о штрајку, чл.72 Закона о основном образовању и васпитању и чл.92 Закона о средњем образовању) .Не смете да спречавате запослене да раде, који то желе.
Дужни сте да образујете штрајкачки одбор који ће преговарати са послодавцем, а не да испостављате ултиматуме који се морају испунити.
A sa platom bi kao nadoknadili
Upisali bi u dnevnik "radne" subote sa casovima od po sat vremena, na to bi se svelo.Онда је лицемерно позивање на "институције" и "законитост" а ступа се у незаконит штрајк.Минимум рада у просвети није прописан тек тако, већ ради заштите права деце на образовање и њихове безбедности, јер да нема минимума рада, деца би сносила последице сукоба између послодавца и просветних радника.Dzaba,oni se vode ako država krši zakon i mi ćemo.
Apsolutno tačno.Онда је лицемерно позивање на "институције" и "законитост" а ступа се у незаконит штрајк.Минимум рада у просвети није прописан тек тако, већ ради заштите права деце на образовање и њихове безбедности, јер да нема минимума рада, деца би сносила последице сукоба између послодавца и просветних радника.
Obrati se ministarstvu.Онда је лицемерно позивање на "институције" и "законитост" а ступа се у незаконит штрајк.Минимум рада у просвети није прописан тек тако, већ ради заштите права деце на образовање и њихове безбедности, јер да нема минимума рада, деца би сносила последице сукоба између послодавца и просветних радника.
Obrati se ministarstvu.Sve to preko kičme naše dece.
Tebe niko ne napada.Obrati se ministarstvu.
I ja nikog ne napadam.Tebe niko ne napada.
Znam.I ja nikog ne napadam.
Opet generalizacija. Je li moguće da nemate ništa novo da napišete? Zamisli, pljuješ ljude konstantno zbog par njih koji su naravno i bili članovi tih stranaka kojima su prodavali diplome. Šta je sa mozgovima pobogu, je l vas od malena uče pljujte obrazovanje, dajte glupu masu koja samo čita režimske medije????Прво су просветни радници продавали дипломе СНС-овцима и раније ДС-овцима, а сада излазе на протесте јер су људи са купљеним дипломама реконструисали надстрешицу.
Slažem se, navedi mi način na koji to mogu da uradim? Pre tvog posta, čas od 30 min ministarstvo vodi kao održavanje nastave, briga njih što za to vreme ništa ne može da se nauči. Ljudi, shvatite ,briga njih za vašu decu i njihovo obrazovanje, pokazali su to do sada milion puta. Jedini ko može da se izbori da vam deca budu školovana smo mi, tako da pre nego krenete sa tim izjavama krijemo iza dece ili ih koristimo za naše lične zahteve proverite šta tražimo i za šta se borimo.Nije lako pisati i iznositi mišljenje, ako ne želiš da se iznerviraš, u temi poput ove jer član sa permisijom supermoda vodi glavnu reč, ujedno i uređuje temu/ teme.
Izjasnila sam se u anketi, glas je vidljiv, sporadično pratim temu i želim da kažem:
Roditelj sam, imam veze sa prosvetom mnogo više nego što možete zamisliti, protiv obustave nastave sam.
Ovde lud zbunjenog, mogu misliti kako se osećaju deca nižih razreda, kakvu sliku stvaraju u svojim glavama kada zreli ljudi ne znaju šta da misle, šta je ispravno a šta ne!
Zar nam poslednjih tridesetak godina nije bilo dosta inflacije, nestašica, mobilizacija, ranjenika, bombardovanja, sankcija, nemira?
Ne razumem manipulaciju najmlađim, oni ne znaju šta ih je snašlo, ne znaju šta je politika.
Obustava nastave u osnovnim i srednjim školama nema nikakvo opravdanje.
Neka se pumpa bez dece!
A da se svi zapitamo otkud baš sada to? Kada decenijama unazad gledaš kako nesposobnii, nestručni, neobrazovani napreduje samo iz političkih razloga, kada vidiš da je zakon selektivan, ti ideš u zatvor jer nemaš novca da platiš saobraćajni prekršaj, tatin sin nanogicu za ubistvo, da budem precizna, ubistvo iz nehata. Pa se žališ, pođeš zakonskim putem, oni ti se smeju, gle beda prosveta opet kuka za pare ( komentari režimskih medija koje čitaju mase i kažu, ju sramota ne znajući i ne pitajući nikoga od nas) e onda pukneš pa kažeš, dosta bre višeMene su učili da je škola kolevka života i da se ide u školu da se uči i da se nauči kako bi posle bio obrazovan i sposoban za život,a sada se šalje drugačija slika a to je ako želiš neke svoje zahteve da ispuniš, blokiraj saobraćaj u nedogled na 15min svaki dan,i viči da niko nije nadležan,ali ipak traži da ti neko ispuni zahteve.

Apsolutno se slažem. Jer mi smo demokratiju shvatili kao prepisivanje svega i svačega sa zapada.Da se razumemo, prosveta je bila isto loša i u vreme Slobe, Đinđića......
Razumem ovaj tvoj izbor ali on pokazuje da nisi imao iskustva sa radom u školi. Znaš li koliko je potrebno uložiti vremena u rad sa decom koja su ometena u razvoju ili imaju invaliditet? Samo jedno dete takvo, moram da mu posvetom veliki deo časa, za to vreme ostali deca gube to vreme a plus to što i nisam stručna za takav radJa bi u zakon o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i zakon o srednjem obrazovanju i vaspitanju stavio:
- Narodna odbrana
- Zaštitu od požara
- 9 razred
- Čas da traje 50min
- U jednom odeljenju mogu da budu najviše 6 učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.
- Izbor stranih jezika: Ruski,Grčki, Engleski, Italijanski, Crnogorski
- Da prosvetni radnici idu na usavršavanje četiri puta godišnje.
Sledeće, znaš li koliko je maksimum pažnje jednog prvaka, recimo? 15 minuta, zamisli taj pad koncentracije nakon časa od 50 min? Znaš u kom slučaju je moguće, samo blok nastava kada radimo projekte po grupama ali i tada moramo imati pauzu...Razumem.Razumem ovaj tvoj izbor ali on pokazuje da nisi imao iskustva sa radom u školi. Znaš li koliko je potrebno uložiti vremena u rad sa decom koja su ometena u razvoju ili imaju invaliditet? Samo jedno dete takvo, moram da mu posvetom veliki deo časa, za to vreme ostali deca gube to vreme a plus to što i nisam stručna za takav radSledeće, znaš li koliko je maksimum pažnje jednog prvaka, recimo? 15 minuta, zamisli taj pad koncentracije nakon časa od 50 min? Znaš u kom slučaju je moguće, samo blok nastava kada radimo projekte po grupama ali i tada moramo imati pauzu...