Da li podrzavate objavu rata Hrvatskoj i totalnu mobilizaciju u slucaju napada na RS

Sta Srbija treba da uradi u slucaju vojnog napada Hrvatske na Republiku Srpsku?

• Proglasiti opstu mobilizaciju i objaviti rat Hrvatskoj do istrebljenja

• Ne treba da se mesamo u rat i trebamo da prepustimo Srbe iz Republike Srpske hrvatskoj vojsci

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
jel imas ti televizor? pa jes cuo da je bec jos od 19 decembra opsednut jakim snagama najpre novopazarske brigade a pocetkom januara pristigle i jedinice najvecim delom iz juzne srbije.
i nije samo bec opsednut. u toku je prebacivanje kompletnih armijskih korpusa iz srbije u skoro sve bogatije gradove evropske unije.
nas srbe vise niko ne moze zaustaviti u osvajanju evrope.
Slabo ja to brate TV .. :( Al, i bolje da ne gledam :) jer, da sve to što si rekao vidim na ekranu uFatila bi me srčka ... :hahaha:

..smesan si bre milune.samo oni kojima odgovara slab srpski narod prave tu razliku..rvati, muje, shvabe..i ovi domaci paroljubci..

gresis sinko. srbija je vojnicki i politicki bila najjaca onda kada nije imala nikakve veze sa onim srbima. njena propast je pocela onda kad se prosirila i obuhvatila sve takozvane srbe u jednu drzavu.
gresim li?

..jasno..zato sto nekome nije odgovaralo to da budemo ujedinjeni..a to nisu bili srbi..chini se da su to shvabe..slazhesh se?

svabe jos imaju nocnu moru od kolubare cera i drine. upamtili su oni dobro sta je kraljevina srbija. e , a od kad smo se orodili sa ovi novi srbi, rade nam sta oce. oni ove nove srbe koriste kao trojanski konj u srpski narod i preko njih sprovode svoju politiku koju i sam osecas na svojoj kozi.
zamisli samo da srbija nema veze sa krajinu, bosnu.............bila bi postedjena svih problema i ratova od 1912 pa do danas.

imas pravo da mislis kako zelis.
trebao bi poznavati i istoriju i politiku bar zadnjih 25 godina na ovim prostorima pa bi ti se ime srbijanac i te kako nametnulo. srbija je prozivela pakao ne u ratovima 1991-1999 ve od 1989 do 1991 i tu trebas traziti razloge za rat koji je srbiju skoro unistio.
problem kod nas gradjana srbije je u tome sto ima mnogi posteni srbi medju nama koji su tolerantni ne znajuci da je ta tolerancija srbiju uvek kostala uzasnih zrtava.
naucio sam se da, hteo ti to ili ne, postoje ipak dva srpska naroda koji se medjusobno vise razlikuju nego sa kinezima. imam apsolutno moralno pravo da ovako pricam jer se to pokazalo u periodu 1989-1991. nije srbija tada otpisala svoje sunarodnike preko drine i juzno od raske vec su oni ti kvazi-srbi to sami ucinili. pred mogucnoscu da stanu na nasu stranu i da u svojoj buducnosti imaju mocnu podrsku u svakom pogledu od strane srbije , taj srpski narod van granica srbije odlucio se da da podrsku najvecem neprijatelju srbije , milosevicu, i na taj nacin postao je i sam neprijatelj srbiji. tih 1989-1991 godine bilo je dovoljno da se udruzenim snagama suprostavimo americko-milosevicevskoj politici rasturanja jugoslavije , rata ne bi bi bilo a juga bi sigurno opstala jer bez milosevica, ameri nisu imali nikakve sanse protiv mocne jugoslovenske armade.
dakle , stavljajuci se na stranu milosevica a protiv srbije, bosanski , krajiski i kosovski srbi su sami sebi presudili i umesto da imaju mocnu srbiju iza sebe oni su isli za svojim firerom koji je ispunjavao zadatak zadat mu u pentagonu: rasturanje jugoslavije i uvodjenje jugoslovenskih naroda u rat. bez podrske bosanaca krajisnika i kosovara milosevic ne bi opstao ni mesec dana a stime ni americka politika rasturanja sfrj ne bi opstala.
to sto bosanci, krajisnici i kosovari do dana danasnjeg nisu ukapirali , ni najmanje me ne cudi, ali to sto ti i jos neki autohtoni gradjani srbije nisu ukapirali ni do ove 2010 godine, e to mi daje za pravo da sumnjam u tvoje korene na ovim prostorima.

Je si li ti siguran da znas sta se sve dogodilo u zadnjih 25 godina? Tesko da to mozes znati , jer je rano da se ta istorija isprica i od istine koja se tad dogodila , nema nista na TVu , pa ni u medijima . Jos je vruce i jos ima i te kako zainteresovanih strana .

Jedino sto si u pravu , je to da je srpski narod izrazito tolerantana ( za sta su jasan dokaz sve manjine koje s nama zive , hvala Bogu u miru ) , i da je to cesto bio razlog stradanja Srba .

Ostalo , brate , pricas ko partiski vojnik . Da li ti znas , koliko je uloga Nemacke bila u razaranju Jugoslavije .
Ja zaista nisam nikad u zivotu podrzavao Milosevica , ni na koji nacin , al ti moram reci , da on nije rabucao Jugoslaviju , ko sto ti mislis .
Sto se tice tik nekih razlika, na kojima insistiram , da li ti znas , koliko je velika razlika izmedju Srba Sumadinaca i Srba iz Timocke kkrajina . A opet , potpuno su drugaciji od Toplicana i jedni i drugi . da ne pricam za ERE iz Uzickog kraja , koji su tipicni hercegovci i sa podavalskim seljacima nemaju nista zajednicko , a jos manje sa cistim Srbima iz Banata . Al eto , mi smo jedan narod . Ti delis jedan narod . Srpski , a Nemci su , malte ne na silu sastavljeni od raznih naroda . I eto , svi s Nemci . Prvo Nemci , pa sve drugo .
Tebi je Milune tvoj Tito opro mozak , pa sad nisi Srbin , nego si gradjanin .
Danasnji gradjani Srbije , to jest Srhbi , koji se izjasnjavaju ko gradjani , evoluirali su iz onih Gradjana Titove Jugoslavije , koji su po svemi slicni gradjanima iz Sovjestskog Saveza i nista nemaju sa gradjanima iz ostalih Evropskih drzava .
Dakle , vidim , da ti u stvari vise razumes i preferiras Hrvate , strasne dusmane , nego Srbe iz Bosne , koji su bas isti narod ko i Srbi u Srbiji ,l jer je veliki deo Sumadije bes iz Hercegovine naseljen , a oni tamo oko Uzica i Zlatibara , tare , i Podrinja , zapravo su najcistiji Srbi iz Hercegovine . Eto Prekodrinic , naseljeni tu . Pola porodica naseljeno , a druge polovine isitih porodica ostale tamo . I sad , ti kazes , da mi nismo ko oni ,]\. Da su oni drugi narod , a da smo mi Srbijanci , u stvari gradjani a nikako ne Srbi .
Ako ne znas sta je treba , pogledaj kod dugih . Da je dobro da se rasparcavamo , i drugi bi se rasparcavali .
Kako ide kod drugih ... to

Srbin - Srbijanac
Hrvat - ??????
Slovenac - ????
Madjar - ?????
Bugarin ?????

Samo da podsetim postavljaca teme da je vojnu intervenciju hrvata spomenuo samo odlazeci njihov predsednik, inace poznat po sarenim izjavama.

Nema od te neke njihove intervencije bas nista.

Samo ja tebe da podsetim , da je on poruku koju je poslao Srbiji , zapravo , dobio od nekog mnogo vaznijeg i da ta poruka glasi da jos nije gotovo i da ce se karte deliti ponovo .
I jos da ti kazem , da je krajnje nebitno da li je on odlazeci ili dolazeci predsednik , obizrom da su obojica hrvati i da svakako isto mislie, samo sto je odlazecem dozvoljeno da kaze ono sto dolazeci treba da pripremi i da , moze biti sprovede . S tim, sto takodje moram kazati, da hrvatski politicari vole svoju drzavo, i smatraju je domovinom , sto sa Srpskim politicarima bas , eto nije slucaj . Dakle, ko god dodje na Vlast u Hrvatskoj, ideja i politika ce biti potpuno isti, jedino ce se, moze biti sama retorika, koje je manje vazna, menjati od slucaja do slucaja, u skladu sa trenutnim interesima Hrvatske .

Poslednja izmena:
Je si li ti siguran da znas sta se sve dogodilo u zadnjih 25 godina? Tesko da to mozes znati , jer je rano da se ta istorija isprica i od istine koja se tad dogodila , nema nista na TVu , pa ni u medijima . Jos je vruce i jos ima i te kako zainteresovanih strana .

Jedino sto si u pravu , je to da je srpski narod izrazito tolerantana ( za sta su jasan dokaz sve manjine koje s nama zive , hvala Bogu u miru ) , i da je to cesto bio razlog stradanja Srba .

Ostalo , brate , pricas ko partiski vojnik . Da li ti znas , koliko je uloga Nemacke bila u razaranju Jugoslavije .
Ja zaista nisam nikad u zivotu podrzavao Milosevica , ni na koji nacin , al ti moram reci , da on nije rabucao Jugoslaviju , ko sto ti mislis .
Sto se tice tik nekih razlika, na kojima insistiram , da li ti znas , koliko je velika razlika izmedju Srba Sumadinaca i Srba iz Timocke kkrajina . A opet , potpuno su drugaciji od Toplicana i jedni i drugi . da ne pricam za ERE iz Uzickog kraja , koji su tipicni hercegovci i sa podavalskim seljacima nemaju nista zajednicko , a jos manje sa cistim Srbima iz Banata . Al eto , mi smo jedan narod . Ti delis jedan narod . Srpski , a Nemci su , malte ne na silu sastavljeni od raznih naroda . I eto , svi s Nemci . Prvo Nemci , pa sve drugo .
Tebi je Milune tvoj Tito opro mozak , pa sad nisi Srbin , nego si gradjanin .
Danasnji gradjani Srbije , to jest Srhbi , koji se izjasnjavaju ko gradjani , evoluirali su iz onih Gradjana Titove Jugoslavije , koji su po svemi slicni gradjanima iz Sovjestskog Saveza i nista nemaju sa gradjanima iz ostalih Evropskih drzava .
Dakle , vidim , da ti u stvari vise razumes i preferiras Hrvate , strasne dusmane , nego Srbe iz Bosne , koji su bas isti narod ko i Srbi u Srbiji ,l jer je veliki deo Sumadije bes iz Hercegovine naseljen , a oni tamo oko Uzica i Zlatibara , tare , i Podrinja , zapravo su najcistiji Srbi iz Hercegovine . Eto Prekodrinic , naseljeni tu . Pola porodica naseljeno , a druge polovine isitih porodica ostale tamo . I sad , ti kazes , da mi nismo ko oni ,]\. Da su oni drugi narod , a da smo mi Srbijanci , u stvari gradjani a nikako ne Srbi .
Ako ne znas sta je treba , pogledaj kod dugih . Da je dobro da se rasparcavamo , i drugi bi se rasparcavali .
Kako ide kod drugih ... to

Srbin - Srbijanac
Hrvat - ??????
Slovenac - ????
Madjar - ?????
Bugarin ?????

ocu da ti se zahvalim na razumnom komentaru i za to sto si jedan od retkih sto mi nisi prikacio epitet ustasa. dokazao si da si pravi posteni srbin, sto bi se kod nas u sumadiju reklo cestiti domacin. ali , ipak , moji i tvoji stavovi se bitno razlikuju.
verovatno da smo ta turbulentna vremena proziveli pod razlicitim okolnostima i da ti svakako imas pravo sto tako govoris. ne gresis.......isto kao i ja.

svabe jos imaju nocnu moru od kolubare cera i drine. upamtili su oni dobro sta je kraljevina srbija. e , a od kad smo se orodili sa ovi novi srbi, rade nam sta oce. oni ove nove srbe koriste kao trojanski konj u srpski narod i preko njih sprovode svoju politiku koju i sam osecas na svojoj kozi.
zamisli samo da srbija nema veze sa krajinu, bosnu.............bila bi postedjena svih problema i ratova od 1912 pa do danas.

I TI SEBE NAZIVAS SRBINOM?TI SI SRAMOTA ZA SVAKOG KO PRIPADA SRPSKOM RODU!KO SI TI DA SEBI DAJES PRAVO I DA DELIS SRBE,TO NISU MOGLI NAJVECI NEPRIJATELJI PA SI SE NASAO TI PAMETNJAKOVIC DA LUPETAS!DA LI SE ODRICES I TESLE,ANDRICA,SANTICA,DUCICA?

Само да кажем,овоме шта се ту представља као грађанин Србије.

Није Србима запријетио ратом и пресјецањем коридора неки хрватски националист,десничар,него предсједник који за себе воли рећи да је грађанин,баш као шта си и ти.

Можда смо ми националисти и Срби и Хрвати слични,али су зато грађаниски Хрвати и грађански Срби веома различити,јер и грађански Хрват је екстремнији од нашег просјечног десничара.

i ne samo ona...

da budem objektivan, od 100 srba (medju kojima bar 50 bosancerosa, krajisnika , crnogoraca i kosovara), tacno 50 posto pljuje na rh i sve hrvate naziva ustasama, pripisuje im i ono sto su uradili i ono sto nisu i ono sto bi mogli , i ono sto bi ti srbi zeleli........................dok sa hrvatske strane od 100 hrvata (od kojih bar 20 hercegovaca) tacno 20 posto pljuje na sve srpsko i kune se da ce opet klati srpsku decu ako im se za to ukaze prilika.
mogu samo reci:
JADNI SRBIJANCI SA SRBIMA
JADNI HRVATI SA HERCEGOVCIMA
i srbijanci i hrvati prolivaju medjusobnu krv radi ovih takozvanih srba i hercegovaca.

A gdje u toj nakaradnoj logici spadam ja budući da su mi starci Srbijanci a ja sam rođen i živim u BiH odnosno RS( Da ima i takvih, vjerovao ili ne).
Ali evo da ti pomognem, ako moram da biram....biram Republiku Srpsku i biram da budem takozvani Srbin.
Biram svog ortaka sa Ilidže, koju je napustio 1996. Biram svog ortaka iz Doboja koji je od 92-95 stalno imao tu "čast" da osjeti šta znači svakodnevno granatiranje...
Biram svoju prvu curu iz Ilijaša, koja je morala da napusti isti taj Ilijaš 96...itd...itd...jer od nikog od njih nisam čuo ovakve idiotske podjele kao što se može čuti od pojedinaca u Srbiji.

Jeste, i nosila bi moćno ime Beogradski pašaluk, a Vojvodinu bi mogla da gleda na razglednici, ono pozdrav iz Ugarske.

A zamisli tek da Srbija nema veze ni sa Srbiju, što bi tek onda bilo fino, ono Hrvatska i Bugarska se graniče na Drini. Svugdje hipi komune, djeca cvijeća šire pozitivne vibracije. Nema Srba. Vječni mir.

da smo devedesetih godina manje ustupali pred primitivizmom rata ne bi ni bilo.
trebas ostati i boriti se za istinu i pravdu i ne prepustiti ovaj jugoslovenski forum divljacima sa planina i pecina.

, postoje ipak dva srpska naroda koji se medjusobno vise razlikuju nego sa kinezima. imam apsolutno moralno pravo da ovako pricam jer se to pokazalo u periodu 1989-1991. nije srbija tada otpisala svoje sunarodnike preko drine i juzno od raske vec su oni ti kvazi-srbi to sami ucinili. pred mogucnoscu da stanu na nasu stranu i da u svojoj buducnosti imaju mocnu podrsku u svakom pogledu od strane srbije , taj srpski narod van granica srbije odlucio se da da podrsku najvecem neprijatelju srbije , milosevicu, i na taj nacin postao je i sam neprijatelj srbiji. tih 1989-1991 godine bilo je dovoljno da se udruzenim snagama suprostavimo americko-milosevicevskoj politici rasturanja jugoslavije , rata ne bi bi bilo a juga bi sigurno opstala jer bez milosevica, ameri nisu imali nikakve sanse protiv mocne jugoslovenske armade.
dakle , stavljajuci se na stranu milosevica a protiv srbije, bosanski , krajiski i kosovski srbi su sami sebi presudili i umesto da imaju mocnu srbiju iza sebe oni su isli za svojim firerom koji je ispunjavao zadatak zadat mu u pentagonu: rasturanje jugoslavije i uvodjenje jugoslovenskih naroda u rat. bez podrske bosanaca krajisnika i kosovara milosevic ne bi opstao ni mesec dana a stime ni americka politika rasturanja sfrj ne bi opstala.
to sto bosanci, krajisnici i kosovari do dana danasnjeg nisu ukapirali , ni najmanje me ne cudi, ali to sto ti i jos neki autohtoni gradjani srbije nisu ukapirali ni do ove 2010 godine, e to mi daje za pravo da sumnjam u tvoje korene na ovim prostorima.

jugoslovenski STAR TREK the NEXT GENERATION:rotf::rotf: daj jos novih cinjenica za drugu epizodu. priznajem, prvi put gledam ovu seriju:rotf:

jugoslovenski STAR TREK the NEXT GENERATION:rotf::rotf: daj jos novih cinjenica za drugu epizodu. priznajem, prvi put gledam ovu seriju:rotf:

Lord of the rings i Star wars u jednom...Povratak Dzedaja:mrgreen:

Mislim...ono...poznato je milionsko glasanje Srba iz RS i BiH za Slobu, ono u pauzi između rokanja na liniji...posebno ono uvođenje sankcija 94...na tome je dobio izbore za 10 godina unaprijed.

Citat:
Original postavio a bre Milun
da smo devedesetih godina manje ustupali pred primitivizmom rata ne bi ni bilo.
trebas ostati i boriti se za istinu i pravdu i ne prepustiti ovaj jugoslovenski forum divljacima sa planina i pecina.
Citat:
Original postavio a bre Milun
, postoje ipak dva srpska naroda koji se medjusobno vise razlikuju nego sa kinezima. imam apsolutno moralno pravo da ovako pricam jer se to pokazalo u periodu 1989-1991. nije srbija tada otpisala svoje sunarodnike preko drine i juzno od raske vec su oni ti kvazi-srbi to sami ucinili. pred mogucnoscu da stanu na nasu stranu i da u svojoj buducnosti imaju mocnu podrsku u svakom pogledu od strane srbije , taj srpski narod van granica srbije odlucio se da da podrsku najvecem neprijatelju srbije , milosevicu, i na taj nacin postao je i sam neprijatelj srbiji. tih 1989-1991 godine bilo je dovoljno da se udruzenim snagama suprostavimo americko-milosevicevskoj politici rasturanja jugoslavije , rata ne bi bi bilo a juga bi sigurno opstala jer bez milosevica, ameri nisu imali nikakve sanse protiv mocne jugoslovenske armade.

Nisam dulje vremena obraćao pozornost na ovu temu jer sam mislio da je apsolvirana
a i mučio se sa dva kompa u koji mi su uletili konji samo ne znam od kuda te sam ih morao prebrisati

Istina je da je ova tema ušla u DUBOKI SVEMIR ali čovjek ima mnogo istinitih postzavki
s tim da se ne slažem da su ovi naši ili bivši naši srbi izdali ili bili izdajnici

Nije tu bilo izdajnika na bilo kojoj strani ako se gleda globalno samo puno zavedenih ovaca
i opet na svim stranama ..ali ne bi bilo stada bez ovaca .

Mislim da treba izvuči iz prošlosti ozbiljnu pouku i to opet svi i probati prevazici gorčinu koja se akumulirala u društvu na prostorima bivše SFRJ :rtfm:

to je nas narod i nasa zemlja i mi je moramo braniti po svaku cenu.

ohrabruje cinjenica da je hrvatska zbog ulaska u NATO ostala bez zute banke i da je raspustila vojsku po kucama.

I saada bi trebali biti spremni da pregazite Hrvatsku

Najbolje bi bilo odmah da kreneta pa da i odmah ostanete i bez Vojvodine a ako bi se još malo guzili ostali bi stvarno samo na Nišu jer bi ostali bez Beograda odmah ..mislim ono što bi ostalo od njega

Pa šta Vam nije dosta bilo iskustva sa Kosovom

Hrvati ne bi ni znali da ste ih ozbiljno napali a Srbije skoro ne bi ni bilo.

Stvarno ne pamtiš ni dan u natrag:dash:

Back