imas pravo da mislis kako zelis.
trebao bi poznavati i istoriju i politiku bar zadnjih 25 godina na ovim prostorima pa bi ti se ime srbijanac i te kako nametnulo. srbija je prozivela pakao ne u ratovima 1991-1999 ve od 1989 do 1991 i tu trebas traziti razloge za rat koji je srbiju skoro unistio.
problem kod nas gradjana srbije je u tome sto ima mnogi posteni srbi medju nama koji su tolerantni ne znajuci da je ta tolerancija srbiju uvek kostala uzasnih zrtava.
naucio sam se da, hteo ti to ili ne, postoje ipak dva srpska naroda koji se medjusobno vise razlikuju nego sa kinezima. imam apsolutno moralno pravo da ovako pricam jer se to pokazalo u periodu 1989-1991. nije srbija tada otpisala svoje sunarodnike preko drine i juzno od raske vec su oni ti kvazi-srbi to sami ucinili. pred mogucnoscu da stanu na nasu stranu i da u svojoj buducnosti imaju mocnu podrsku u svakom pogledu od strane srbije , taj srpski narod van granica srbije odlucio se da da podrsku najvecem neprijatelju srbije , milosevicu, i na taj nacin postao je i sam neprijatelj srbiji. tih 1989-1991 godine bilo je dovoljno da se udruzenim snagama suprostavimo americko-milosevicevskoj politici rasturanja jugoslavije , rata ne bi bi bilo a juga bi sigurno opstala jer bez milosevica, ameri nisu imali nikakve sanse protiv mocne jugoslovenske armade.
dakle , stavljajuci se na stranu milosevica a protiv srbije, bosanski , krajiski i kosovski srbi su sami sebi presudili i umesto da imaju mocnu srbiju iza sebe oni su isli za svojim firerom koji je ispunjavao zadatak zadat mu u pentagonu: rasturanje jugoslavije i uvodjenje jugoslovenskih naroda u rat. bez podrske bosanaca krajisnika i kosovara milosevic ne bi opstao ni mesec dana a stime ni americka politika rasturanja sfrj ne bi opstala.
to sto bosanci, krajisnici i kosovari do dana danasnjeg nisu ukapirali , ni najmanje me ne cudi, ali to sto ti i jos neki autohtoni gradjani srbije nisu ukapirali ni do ove 2010 godine, e to mi daje za pravo da sumnjam u tvoje korene na ovim prostorima.
Je si li ti siguran da znas sta se sve dogodilo u zadnjih 25 godina? Tesko da to mozes znati , jer je rano da se ta istorija isprica i od istine koja se tad dogodila , nema nista na TVu , pa ni u medijima . Jos je vruce i jos ima i te kako zainteresovanih strana .
Jedino sto si u pravu , je to da je srpski narod izrazito tolerantana ( za sta su jasan dokaz sve manjine koje s nama zive , hvala Bogu u miru ) , i da je to cesto bio razlog stradanja Srba .
Ostalo , brate , pricas ko partiski vojnik . Da li ti znas , koliko je uloga Nemacke bila u razaranju Jugoslavije .
Ja zaista nisam nikad u zivotu podrzavao Milosevica , ni na koji nacin , al ti moram reci , da on nije rabucao Jugoslaviju , ko sto ti mislis .
Sto se tice tik nekih razlika, na kojima insistiram , da li ti znas , koliko je velika razlika izmedju Srba Sumadinaca i Srba iz Timocke kkrajina . A opet , potpuno su drugaciji od Toplicana i jedni i drugi . da ne pricam za ERE iz Uzickog kraja , koji su tipicni hercegovci i sa podavalskim seljacima nemaju nista zajednicko , a jos manje sa cistim Srbima iz Banata . Al eto , mi smo jedan narod . Ti delis jedan narod . Srpski , a Nemci su , malte ne na silu sastavljeni od raznih naroda . I eto , svi s Nemci . Prvo Nemci , pa sve drugo .
Tebi je Milune tvoj Tito opro mozak , pa sad nisi Srbin , nego si gradjanin .
Danasnji gradjani Srbije , to jest Srhbi , koji se izjasnjavaju ko gradjani , evoluirali su iz onih Gradjana Titove Jugoslavije , koji su po svemi slicni gradjanima iz Sovjestskog Saveza i nista nemaju sa gradjanima iz ostalih Evropskih drzava .
Dakle , vidim , da ti u stvari vise razumes i preferiras Hrvate , strasne dusmane , nego Srbe iz Bosne , koji su bas isti narod ko i Srbi u Srbiji ,l jer je veliki deo Sumadije bes iz Hercegovine naseljen , a oni tamo oko Uzica i Zlatibara , tare , i Podrinja , zapravo su najcistiji Srbi iz Hercegovine . Eto Prekodrinic , naseljeni tu . Pola porodica naseljeno , a druge polovine isitih porodica ostale tamo . I sad , ti kazes , da mi nismo ko oni ,]\. Da su oni drugi narod , a da smo mi Srbijanci , u stvari gradjani a nikako ne Srbi .
Ako ne znas sta je treba , pogledaj kod dugih . Da je dobro da se rasparcavamo , i drugi bi se rasparcavali .
Kako ide kod drugih ... to
Srbin - Srbijanac
Hrvat - ??????
Slovenac - ????
Madjar - ?????
Bugarin ?????