Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

I samo još jedno pitanje; kako izgleda pismeni deo psihologije? U formi testa je ili su pitanja esejskog tipa? Ima li šanse da se nešto prepiše..

Prepisivanje? To sve zavisi od tebe, da li znas, ali mislim da nije potrebno, jer nije previse tesko, sto se tice pitanja ima i zaokruzivanje i dopunjavanje....

a sta ako se dvoumis izmedju dva smera,jel mozes da radis prijemni za oba pa gde upadnes?Sad sam pocela da se dvoumim izmedju oligo i somatopedskog...

Koliko mi se cini ne moze, ali mozes kasnije da promenis smer, jer u principu prva godina je svima ista....

ne znam,ipak mi se ispiti na oligo vise svidjaju,logo bih upisala zato sto sam cula da je u deficitu i laksi je posao,naravno...ti si oligo?a kako za prijemni,treba bas bas da strebam?

1.Reci mi samo ko ti je rekao da su logopedi u deficitu???
2.Da li si nekad videla ili cula osobu koja recimo zna da izgovara samo tri glasa i to tri samoglasnika? ("Laksi je posao")

svaki posao je lak ako ga volis i suprotno..i ne moze tebi neko da kaze upisi to..gluposti..idi lepo u ustanove,,,svi cete primiti...budi u kontaktu sa svom decom razlicitih poremecaja..pricaj sa svim vrstama defektologa..i proceni,,,ali najvaznije je gde ces se ti lepo osecati..krajnje je nebitno da li je posao tezak,smer ili sta vec,ako ti to sutra zelis da radis...

Narode kad ce rezultati edukacijeeeeeee??????

Rekla je da ce izaci 1.-og februara... z:)

Koliko sam ja upucen mi, studenti koji slushamo psihologiju kao jednosemestralni predmet, polazemo samo pismeni deo... :confused: E, sada, sa obzirom da smo imali jedno predawanje (poslednje) na temu psihologije lichnosti, da li to znachi da bi trebalo da uchimo celu knjigu bash kao i studenti kojima je psihologija dwosemstralna, jer postoji mogucnost da nam se nadje neko pitanje iz te oblasti na testu ili to znachi da i mi izlazimo na taj usmeni deo? :confused:
Bila sam ubedjena da za nas ne postoji usmeni deo ispita iz uvoda u psihologiju, ali sam se sada malo zbunila, pa, chisto da prowerim... z:p
:grudvanje:
z:poz:

Rekla je da ce izaci 1.-og februara... z:)

Koliko sam ja upucen mi, studenti koji slushamo psihologiju kao jednosemestralni predmet, polazemo samo pismeni deo... :confused: E, sada, sa obzirom da smo imali jedno predawanje (poslednje) na temu psihologije lichnosti, da li to znachi da bi trebalo da uchimo celu knjigu bash kao i studenti kojima je psihologija dwosemstralna, jer postoji mogucnost da nam se nadje neko pitanje iz te oblasti na testu ili to znachi da i mi izlazimo na taj usmeni deo? :confused:
Bila sam ubedjena da za nas ne postoji usmeni deo ispita iz uvoda u psihologiju, ali sam se sada malo zbunila, pa, chisto da prowerim... z:p
:grudvanje:

Koliko sam ja shvatila Natasu, svi studenti uce celu knjigu. Vama koji imate jednosemestralni se predmet zove "uvod u opstu psihologiju sa psihologijom licnosti", tako da je za vas i logicno da ucite taj deo knjige o licnosti. Nama kojima je dvosemestralni je podeljeno, odnosno predmet koji slusamo sad je uvod u opstu psihologiju a u drugom semestru "psihologija licnosti", medjutim i mi ucimo taj deo knjige iako nijedno predavanje o licnosti nismo imali. Nelogicno, ali ne i neobicno:roll:
I da, usmeni deo ne postoji,makar ne sada, mozda ce nama posle drugog semestra biti, to ne znam, ali sad je samo usmeni.

Koliko sam ja shvatila Natasu, svi studenti uce celu knjigu. Vama koji imate jednosemestralni se predmet zove "uvod u opstu psihologiju sa psihologijom licnosti", tako da je za vas i logicno da ucite taj deo knjige o licnosti. Nama kojima je dvosemestralni je podeljeno, odnosno predmet koji slusamo sad je uvod u opstu psihologiju a u drugom semestru "psihologija licnosti", medjutim i mi ucimo taj deo knjige iako nijedno predavanje o licnosti nismo imali. Nelogicno, ali ne i neobicno:roll:
I da, usmeni deo ne postoji,makar ne sada, mozda ce nama posle drugog semestra biti, to ne znam, ali sad je samo usmeni.

Nama se predmet zowe "uvod u opshtu psihologiju" - i bash iz tog razloga sam rekla da mi je wrlo nelogichno da i mi i oni koji slushaju psihologiju kao dwosemestralni predmet, koji ce detaljno uchiti taj drugi deo, uchimo isto tj. celu knjigu... Ali, shta je tu je... Ne mozemo mnogo da biramo...

Nama se predmet zowe "uvod u opshtu psihologiju" - i bash iz tog razloga sam rekla da mi je wrlo nelogichno da i mi i oni koji slushaju psihologiju kao dwosemestralni predmet, koji ce detaljno uchiti taj drugi deo, uchimo isto tj. celu knjigu... Ali, shta je tu je... Ne mozemo mnogo da biramo...

:think: Koji si ti zapravo smer? Kad sam bila na onom upisivanju poena iz psihologije znam da su neki sa logopedije i jos nekih smerova u index pisali "uvod u opstu psihologiju sa psihologijom lucnosti"... Sto je i logicno jer ako se dobro secam svi smerovi sem prevencije su imali predavanje iz psihologije licnosti na kraju semestra.
U principu nelogicno je da se uopste uci taj deo detaljno-mi jer cemo ga tek raditi a vi jer ga niste i necete raditi detaljno. Inace Natasa je rekla da se akcenat stavi na deo knjige o opstoj psihologiji.

:think: Koji si ti zapravo smer? Kad sam bila na onom upisivanju poena iz psihologije znam da su neki sa logopedije i jos nekih smerova u index pisali "uvod u opstu psihologiju sa psihologijom lucnosti"... Sto je i logicno jer ako se dobro secam svi smerovi sem prevencije su imali predavanje iz psihologije licnosti na kraju semestra.
U principu nelogicno je da se uopste uci taj deo detaljno-mi jer cemo ga tek raditi a vi jer ga niste i necete raditi detaljno. Inace Natasa je rekla da se akcenat stavi na deo knjige o opstoj psihologiji.

Ja sam na surdologiji...
Koliko sam ja upicena u swe owo, wama, sa prewencije, kao i logopedima, to su potpuno dwa razlichita predmeta - uvod u opshtu psihologiju i psihologija lichnosti... Odwojeno ih polazete, dobijate posebno bodowe za oba predmeta... Wi, kao i mi, sada polazete opshti deo i, i wama je recheno na predawanju (ili wezbama, nisam sigurna, ali znam da je prof. Nada rekla) da dodjete ako zelite na to poslednje predawanje, jer ce wam mozda biti neko pitanje iz owe oblasti, ali da cete to uchiti detaljno u drugom semestru...
Ali, nebitno... Swejedno cu ga nauchiti, nema puno, a i werujem da ce biti samo 2-3 pitanja iz te oblasti, bash zbog toga shto je rakla da se obrati paznja na prwi deo knjige... z:)

Svako oštećenje je teško na različite načine tako da se u principu ne može reći da je sa nekim osobama lakše a sa nekim teže raditi. Moj prijateljski savet ti je da obiđeš neke ustanove i sama vidiš o čemu se radi. To ti neće oduzeti mnogo vremena. Takođe uvek treba da računaš na to da neka deca imaju višestruku ometenost, tako da ćeš u principu raditi sa skoro svim oštećenjima. Srećno!

...ljudi kako spremate pedagogiju? po pitanjima,iz knjige ,iz skripte...???? jel ima neko od starijih kolega neki savet u vezi sa spremanjem ovog ispita? knjiga je bas opsirna.... z:(

Ja sam je spremala iz skripte, i citala sam neke tekstove koje je ona nama dala. U principu kada sam je ja polagala dosta nas je položilo sa nekom forom, pošto ti je za taj predmet potrebno mnogo sreće. Ona nije bš najnormalnija, pa se nikad ne zna da li si položio ili ne. Nemoj da se sad istraumiraš pošto i nije toliko strašno, ne brini. Mislim da se nije mnogo promenilo od kad sam ja polagala sem što je izbacila neke delove. Samo nemoj da se svađaš sa njom i sve će biti u redu.Nadam se da sam bar malo pomogla mlađim kolegama. z:poz:

Ja sam je spremala iz skripte, i citala sam neke tekstove koje je ona nama dala. U principu kada sam je ja polagala dosta nas je položilo sa nekom forom, pošto ti je za taj predmet potrebno mnogo sreće. Ona nije bš najnormalnija, pa se nikad ne zna da li si položio ili ne. Nemoj da se sad istraumiraš pošto i nije toliko strašno, ne brini. Mislim da se nije mnogo promenilo od kad sam ja polagala sem što je izbacila neke delove. Samo nemoj da se svađaš sa njom i sve će biti u redu.Nadam se da sam bar malo pomogla mlađim kolegama. z:poz:

hvala na savetima... :D btw da li neko zna gde mozemo da nadjemo one clanke kojih nema u knjizi a koje je dala u literaturi? :dontunderstand: :dash:

Back