Da li neko sa FASPER-a uopste koristi net?!?

i ja bih da upisem FASPER,ali je problem sto nigde u potpunisti ne mogu da se informisem...dvoumim se izmedju logo i oligo,a i ne znam sta treba da spremam za prijemni,ni kada da pocnem...'88. je polagalo verbalnu kulturu,'89.sociologiju,a ja imam informator 2008 u kome pise da se polaze verbalna kultura,a data su pitanja iz socologije...i imam isti takav u kome pise da se polaze sociologija...:dontunderstand::rida:

Za prijemni si dobila odgovor šta se polaže, a što se tiče smera i jedan i drugi su dobri. Zavisi šta želiš da radiš. Sa oligo smerom učiš da predaješ u specijalnim školama, to podrazumeva ispite iz srpskog, matematike, likovnog itd (to su ispiti u drugoj i trećoj godini) Takođe on te priprema i za rad sa decom u obdaništu, kao i dijagnostikovanje mentalne retardacije. Ovaj smer je jako zahtevan, ali i izuzetno lep. Što se tiče logo smera to bi trebao da ti kaže neko koje na tom smeru. Ako te interesuje još nešto, pitaj.

Za prijemni si dobila odgovor šta se polaže, a što se tiče smera i jedan i drugi su dobri. Zavisi šta želiš da radiš. Sa oligo smerom učiš da predaješ u specijalnim školama, to podrazumeva ispite iz srpskog, matematike, likovnog itd (to su ispiti u drugoj i trećoj godini) Takođe on te priprema i za rad sa decom u obdaništu, kao i dijagnostikovanje mentalne retardacije. Ovaj smer je jako zahtevan, ali i izuzetno lep. Što se tiče logo smera to bi trebao da ti kaže neko koje na tom smeru. Ako te interesuje još nešto, pitaj.

kakvi su ti ispiti iz matematike?cula sam da je to nesto samo osnovno,ali da proverim...

i ja bih da upisem FASPER,ali je problem sto nigde u potpunisti ne mogu da se informisem...dvoumim se izmedju logo i oligo,a i ne znam sta treba da spremam za prijemni,ni kada da pocnem...'88. je polagalo verbalnu kulturu,'89.sociologiju,a ja imam informator 2008 u kome pise da se polaze verbalna kultura,a data su pitanja iz socologije...i imam isti takav u kome pise da se polaze sociologija...:dontunderstand::rida:

Savetujem ti da dobro razmisliš koji ćeš smer. Logo ti je, koliko ja znam čisto klinički smer, dok će te na oligo smeru ubiti sa raznim metodikama. Ti odluči šta hoćeš da budeš. Po meni, mnogo je bolje upisati učiteljski fakultet nego fasper, tamo makar imaš samo pedagoške predmete, dok te ovde ubijaju sa psihologijom,medicinom,pedagogijom i tako stigneš do neke treće godine kad ukapiraš da nisi ništa drugo nego običan učitelj. Pri tom ne računam organizaciju na faksu koja može da te dovede do ludila. Ja svaki dan ubeđujem sebe da se ne ispišem, jer sam dogurao skoro do kraja.
Razmisli dobro!!!

za prijemni se sprema biologija,sociologija i psihologija...sto se tice spremanja mozes polako da pocnes da iscitavas,taman do juna da se sve slegne...a za smer se odluci sama,vidi sta ti vise odgovara.Ja takodje planiram da upisem fasper,pa sam vec pocela da prikupljam knjige koje su mi potrebne.z:hi:

a koji ces ti smer?ja se dvoumim izmedju logo i oligo....:dash::think:

ne znam,ipak mi se ispiti na oligo vise svidjaju,logo bih upisala zato sto sam cula da je u deficitu i laksi je posao,naravno...ti si oligo?a kako za prijemni,treba bas bas da strebam?

ne znam,ipak mi se ispiti na oligo vise svidjaju,logo bih upisala zato sto sam cula da je u deficitu i laksi je posao,naravno...ti si oligo?a kako za prijemni,treba bas bas da strebam?

Ne znam kakvi su sad prijemni, kada sam ja upisivala neki su mogli da prepisu, a neki ne. Iskreno da ti kazem ako juris da budes na budzetu moras malo bolje da spremis, ako ti to nije bitno i ne moras posto na kraju svi upisu. Ja sam oligo smer i iskreno ne bih ga menjala ni za jedan drugi. Istina je da, kada zavrsis, si neka vrsta ucitelja, ali po meni to je u svakom smislu bolje nego ucitelj u redovnim skolama. To je moje misljenje. Mada i ne moras da radis kao uciteljica, mozes da radis i u domu, raznim i u radionicama itd. Ne znam da li si ikad bila u kontaktu sa osobama koje su mentalno retardirane, ako nisi idi u neki dom i vidi kako ces reagovati. To ti preporucujem da ne bi dosla u situaciju da upises faks i da tek tada shvatis da to nije za tebe.

jedino sto me nervira jeste taj prijemni iz sociologije...kakav je on uopste?cula sam da moze da se uci iz knjige za gimn i iz knjige za med...problem je sto sam ja imala profesoricu koja dodje 10min pred kraj casa i prica o tome kako bi invalidi trebali da ostanu u kucama,a ne da izlaze na ulicu,tako da mi se uopste ne trazi nikakva pomoc od nje...

I za gimnaziju i za medicinsku je ista knjiga iz sociologije.......

Kada se polozi pismeni deo psihologije, onda na usmeni ostaje samo licnost, kod Nade je opusteno, niko nije pao, dok kod Zarka je malo drugacije, jer postavlja podpitanja, ali u svakom slucaju je realan i ok, ako ucite nemate problema. Kod pedagogije ispit je pismeni, ali se nikada ne zna kada ste polozili, potreban je i seminarski, tako sto se tice pedagogije nemam reci....Vecina ljudi koju poznajem smatra da je to najdosadniji predmet....

Ne znam kakvi su sad prijemni, kada sam ja upisivala neki su mogli da prepisu, a neki ne. Iskreno da ti kazem ako juris da budes na budzetu moras malo bolje da spremis, ako ti to nije bitno i ne moras posto na kraju svi upisu. Ja sam oligo smer i iskreno ne bih ga menjala ni za jedan drugi. Istina je da, kada zavrsis, si neka vrsta ucitelja, ali po meni to je u svakom smislu bolje nego ucitelj u redovnim skolama. To je moje misljenje. Mada i ne moras da radis kao uciteljica, mozes da radis i u domu, raznim i u radionicama itd. Ne znam da li si ikad bila u kontaktu sa osobama koje su mentalno retardirane, ako nisi idi u neki dom i vidi kako ces reagovati. To ti preporucujem da ne bi dosla u situaciju da upises faks i da tek tada shvatis da to nije za tebe.

bila sam u kontaktu i nimalo mi ne smeta,prema toj deci imam odnos kao i prema svoj ostaloj...a i mene interesuje to za prijemni,ako nemas dovoljno poena za zeljeni smer je l' te prebace na neki drugi na kom ima mesta?i da li bi neko mogao da mi posalje informator na gmail,generacija '88. '89. cisto da vezbam testove....

e a kad se polaze prijemni jel se odmah opredeljuje za smer?i ako nemas dovoljno bodova za neki smer jel te automatski prebace na neki drugi?

prilikom prijavljivanja za prijemni, kazes za koji smer konkurises, ako nemas dovoljno poena za taj smer, ne prebecuju te na drugi vec si ispod crte, ali u principu tj zadnje dve godine je bilo da i ko je ispod crte moze da se upise kao samofinansirajuci student...

...ljudi kako spremate pedagogiju? po pitanjima,iz knjige ,iz skripte...???? jel ima neko od starijih kolega neki savet u vezi sa spremanjem ovog ispita? knjiga je bas opsirna.... z:(

I dosadna...Ja sam spremao iz one skripte od 30 str koliko znam i dosta ljudi smog smera je iz skripte spremalo pedagogiju.....

Kada se polozi pismeni deo psihologije, onda na usmeni ostaje samo licnost, kod Nade je opusteno, niko nije pao, dok kod Zarka je malo drugacije, jer postavlja podpitanja, ali u svakom slucaju je realan i ok, ako ucite nemate problema. Kod pedagogije ispit je pismeni, ali se nikada ne zna kada ste polozili, potreban je i seminarski, tako sto se tice pedagogije nemam reci....Vecina ljudi koju poznajem smatra da je to najdosadniji predmet....

hvala :)

Back